Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@08:27:27 GMT

درآمد نفتی عربستان بالاتر می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۶۱۹۴۷

درآمد نفتی عربستان بالاتر می‌رود

عربستان سعودی پیش بینی کرد درآمد نفتی این کشور در سال میلادی آینده ۱۲ درصد رشد می‌کند که نشان دهنده انتظار این کشور برای تداوم روند رشد قیمت‌ها در سال ۲۰۱۸ است.

به گزارش ایسنا، بزرگترین تولیدکننده اوپک انتظار دارد درآمدش از فروش نفت از ۴۴۰ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ به ۴۹۲ میلیارد ریال (۱۳۱ میلیارد دلار) در سال ۲۰۱۸ افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اعلام وزارت دارایی عربستان، درآمد غیرنفتی از ۲۵۶ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ به ۲۹۱ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۸ افزایش خواهد یافت.

نفت در پی توافق تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک برای تمدید کاهش تولید تاپایان سال میلادی آینده، در مسیر دومین رشد سالانه متوالی قرار دارد.

به گفته منابع داخلی آگاه، عربستان سعودی قصد دارد قیمت‌های بنزین را در ژانویه ۸۰ درصد افزایش دهد.

به گفته زیاد دائود، اقتصاددان خاورمیانه بلومبرگ اکونومیکس، با در نظر گرفتن اینکه عربستان به توافق کاهش تولید اوپک پایبند خواهد ماند، پیش بینی درآمد نفتی بالاتر منعکس کننده انتظارات برای بالا رفتن قیمت‌های نفت است. صادرات بالاتر یا افزایش قیمت‌های نفت می‌تواند به متوازن شدن بودجه کمک کند.

عربستان سعودی تنها کشور عضو اوپک نخواهد بود که انتظار دارد قیمت‌های نفت سال آینده بالاتر رود. عراق که دومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، در بودجه ۲۰۱۸ خود قیمت نفت را ۴۶ دلار در هر بشکه پیش‌بینی کرده است که بالاتر از ۴۲ دلار در سال میلادی جاری است. در بودجه ۲۰۱۸ قطر، قیمت نفت ۴۵ دلار در هر بشکه پیش‌بینی شده است در حالیکه ایران انتظار دارد از فروش نفت با قیمت ۵۰ دلار در هر بشکه ۳۳ میلیارد دلار درآمد کسب کند.

دولت عربستان به فروش نفت برای درآمد خود به شدت متکی است و مالیه این کشور از زمان ریزش قیمت‌ها در سال ۲۰۱۴ به شدت لطمه دید. مجموع درآمد پیش‌بینی شده برای سال میلادی آینده ۷۸۳ میلیارد ریال است که در مقایسه با ۶۹۶ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ افزایش نشان می‌دهد. دولت عربستان قصد دارد ۹۷۸ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با ۹۲۶ میلیارد ریال در سال میلادی جاری هزینه کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان برای ازسرگذراندن رکود در سال ۲۰۱۶ تدابیر ریاضتی را اجرا کرد و در آوریل، محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور برنامه "چشم انداز سعودی ۲۰۳۰" را با هدف پایان دادن به وابستگی عربستان به نفت رونمایی کرد. قرار است عربستان پنج درصد از سهم آرامکو، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، را در بازار سهام عرضه کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم

عربستان سعودی به‌دنبال بودجه‌بندی و برنامه‌ریزی نادرست، برای پیاده‌سازی طرح‌های پروژه نئوم خود تا سررسید تعیین‌شده با مشکل مواجه است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آینده نئوم، پروژه عظیم شهرسازی عربستان سعودی، متزلزل به نظر می‌رسد، زیرا با افزایش هزینه‌ها، شکست‌های پی‌درپی در ساخت‌وساز بناها و ساختارهای مختلف این شهر هوشمند رو به افزایش است. در حال حاضر عربستان از شکست خود در ساخت شهر خطی لاین خبر داده است که قرار بود میزبان یک جفت آسمان‌خراش بلندتر از ساختمان ۱۰۲ طبقه امپایراستیت واقع در محله منهتن نیویورک باشد، ۱۰۵ مایل از صحرا را در بر بگیرد و انتهای غربی آن به ساحل دریای سرخ ختم شود.

چالش عربستان برای ساخت لاین

مقیاس بلندپروازانه تعیین‌شده برای این شهر با هزینه‌های سرسام‌آوری همراه بوده است، حال آن‌که نئوم به‌طور رسمی ۵۰۰ میلیارد دلار بودجه داشت که بیش از ۵۰ درصد آن توسط فدرال عربستان سعودی تأمین شد. با این حال پیش‌بینی‌های بودجه بسیار خوش‌بینانه بودند و طبق گفته کارمندان پروژه و افراد آشنا با طرح‌های نئوم، تنها ۱.۵ مایل اول پروژه لاین بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. در اصل انتظار می‌رود کل پروژه دست کم دو تریلیون دلار بودجه لازم داشته باشد.

بر اساس چشم‌انداز عربستان سعودی، لاین با صد مایل عرض، در بالاترین نقاط خود هزار و ۶۴۰ فوت ارتفاع خواهد داشت و ۲۹ درصد بزرگ‌تر از تمام ساختمان‌های شهر نیویورک است. پایه‌های این شهر سال‌ها قبل از این‌که معماران طراحی ساختار بالای زمین آن را ترسیم کنند، به‌صورت پراکنده ساخته شد تا نشانی از پیشرفت شهر باشد، با این حال با تغییر نظر معماران نسبت به ساخت لاین در مکان برنامه‌ریزی شده اولیه، این پایه‌ها رها شد.

این نوع برنامه‌ریزی‌های نادرست بخش‌های دیگری از نئوم را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است. ۱۰ مایل اول آسمان‌خراش ابتدا قرار بود تا سال ۲۰۳۰ تکمیل شود که اکنون به ۱.۵ مایل کاهش پیدا کرده است. بلندپروازی‌های طراحان برای برای اسکان میلیون‌ها ساکن در فاز اول آن نیز به کمتر از ۲۰۰ هزار نفر تقلیل داشته است.

نئوم در همین حال حدود پنج میلیارد دلار صرف ساخت مسکن برای کارگران ساختمانی خود کرده است که تعداد آن‌ها از پیش‌بینی‌های اولیه فراتر رفته و حتی قرار است ۱۰۰ هزار کارگر دیگر نیز به آن‌ها بپیوندند، اما به نظر می‌رسد که حتی این بخش نیز با آینده‌نگری طراحی شده باشد. بنابراین به نظر می‌رسد جامعه‌ای که محل زندگی مهندسان و کارکنان اداری نئوم است، باید تخریب شود و پس از بازنگری‌های بیشتر در طراحی لاین جای خود را به بخش‌هایی از آسمان‌خراش برنامه‌ریزی‌شده دهد.

کارگران در حال حاضر در حال حفر یک گودال عظیم ۴۵۰ هکتاری در امتداد محل پایه‌ریزی لاین هستند که با هدف ساخت یک اسکله دریایی، ۵۰ فوت زیر سطح دریا قرار دارد.

مشکل دیگر نئوم در وهله کنونی کوه‌هایی از خاک، حاصل حفاری‌های فعلی است که بر فراز نقاطی ریخته شده که قرار است یک آبراه ساخته شود و تصمیم بر این گرفته شده که برای حفاری مجدد این توده خاکی عظیم و انتقال آن به جای دیگر برنامه‌های جدیدی تدوین شود.

کد خبر 751695

دیگر خبرها

  • نرخ ارز امروز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • مجازات سنگین شرکت پتروشیمی متخلف در قزوین
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم
  • کاهش ۱۴ درصدی سود خالص آرامکوی عربستان
  • نرخ ارز امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۸ اردیبهشت