Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@02:46:11 GMT

باورهای اشتباه درباره حاملگی

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۶۷۰۴۱

باورهای اشتباه درباره حاملگی

زمانی که زنان خبر بارداری خود را به دوستان و خانواده می‌دهند، با موجی از توصیه و نصیحت روبرو می‌شوند. اما در اکثر مواقع این توصیه‌ها مبنای علمی ندارند. در اینجا به سه مورد از رایج‌ترین توصیه‌های بی‌اساس بارداری می‌پردازیم:

خوردن به‌اندازه دو نفر

متأسفانه کالری اضافی تأثیری بر رشد جنین ندارد. حتی در سه‌ماهه دوم زنان علاوه بر 2000 کالری توصیه‌شده در روز، تنها به 200 کالری بیشتر نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

200 کالری برابر با یک دونات یا یک قاشق مایونز است.

زنان حتی می‌توانند بدون آسیب رساندن به جنین رژیم بگیرند. درواقع رژیم‌های سالمی که هدفشان کاهش وزن نیست، هم برای مادر و هم برای کودک مفیدند.

آزمایشی بر روی هفت هزار زن باردار انجام شد که نشان داد کسانی که از رژیم غذایی پیروی می‌کردند، به‌طور متوسط 3.84 کیلوگرم کمتر از دیگر زنان وزن اضافه کردند.

در این مطالعه به برخی زنان رژیم غذایی متعادل داده شد و به برخی دیگر رژیم غذایی کم گلوکز. این رژیم‌ها تأثیری بر وزن نوزادان هنگام تولد نداشت، اما به میزان قابل‌توجهی خطر پری- اکلامپسیا (یکی از رایج‌ترین عوارض بارداری مرتبط با اختلال فشارخون) را کاهش داد.

از بین رفتن درد قاعدگی

میزان درد زنان در دوران قاعدگی بسیار متفاوت است و نیمی از زنان خوش‌شانس هرگز درد را تجربه نمی‌کنند. اما تصور رفع درد قاعدگی پس از زایمان برای آن‌هایی که هرماه درد شدیدی را تحمل می‌کنند بسیار خوشایند است. اما خلاص شدن از شر درد به این سادگی نیست.

شدت درد قاعدگی در طول سال‌های عمر تغییر می‌کند و معمولاً با بالا رفتن سن کم می‌شود. این مسئله سبب شده مردم کاهش درد را با بچه‌دار شدن مرتبط بدانند. اما در سال 2006 یک گروه مطالعاتی در تایوان زنان بالای چهل سال را موردبررسی قرارداد و به این نتیجه رسید که با افزایش سن درد قاعدگی کمتری تجربه کردند، بااینکه هیچ‌یک بچه‌دار نشدند.

به‌منظور ایجاد قطعیت و شفافیت بیشتر، همان گروه از محققان بیش از 3500 زن را به مدت هشت سال تحت نظر گرفتند. در این دوران برخی بچه‌دار شدند و در مواردی پس از تولد نوزاد، درد قاعدگی کمتری را تجربه می‌کردند. اما برای همه این‌طور نبود. در 51 درصد از زنانی که تحت جراحی سزارین قرار گرفتند و 31 درصد از زایمان‌های طبیعی، درد قاعدگی بعد از زایمان نیز ادامه داشت.

بنابراین زایمان ممکن است به برخی از زنان کمک کند، اما متأسفانه نه به همه. محققان معتقدند زایمان طبیعی در کاهش درد قاعدگی مؤثرتر است، زیرا آسیب‌های ماهیچه‌های لگن عصب‌های رحم را از بین می‌برد و در نتیجه درد احساس نمی‌شود.

پزشکان معتقدند زنانی که حتی پس از زایمان طبیعی نیز درد دارند، احتمالاً از یک بیماری زمینه‌ای مانند آندومتریوز رنج می‌برند. البته مطالعه دیگری در سال 2016 نشان داد که درد قاعدگی تا حدودی به ژن نیز بستگی دارد.

اجتناب از پرواز

شرکت‌های هواپیمایی به زنانی که در ماه‌های آخر بارداری هستند اجازه پرواز نمی‌دهند. اما این ممنوعیت به دلیل خطر برای مادر یا جنین نیست؛ بلکه اگر مادر در هواپیما دچار زایمان زودرس شود، شرایط دشواری برای خدمه هواپیما به وجود می‌آید.

اما بیشتر مطالعات درباره پرواز در ماه‌های اولیه بارداری بر روی مهمانداران هواپیما انجام می‌شود. مطالعه‌ای در سال 1999 در فنلاند انجام شد که زنگ خطر را به صدا درآورد. این مطالعه نشان داد در سال‌های 1978 تا 1994 خطر سقط‌جنین میان مهمانداران اندکی افزایش‌یافته است. اما نکته جالب اینجاست که خطر سقط بین سال‌های 1973 تا 1977 اندکی کاهش یافت.

حتی در سال‌هایی که خطر سقط افزایش یافت، معلوم نبود که دلیلش پرواز است یا فشار کار. در سال 2015 گروهی از مهمانداران هواپیما با معلمان مدرسه مقایسه شدند، خطر سقط‌جنین در آن‌ها بالاتر نبود. زمانی که محققان سوابق دو میلیون مهماندار را بررسی کردند، فهمیدند آن‌هایی که دارای بیشترین اختلال در خواب بودند بالاترین خطر سقط‌جنین را داشتند.

بنابراین بازهم به نظر می‌رسد مشکل از پرواز نیست، بلکه اختلال در ریتم طبیعی خواب است

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۷۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان

ایسنا/اصفهان مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: در حالی که جراحی مغز دست‌کم ۱۵۰ میلیون تومان برای بیمار هزینه دارد اما طی سه سال اخیر بیمارستان شریعتی با هزینه ۲۰ میلیارد تومان به دستگاه نویگیشن جراحی مغز مجهز شده و هفت مورد جراحی موفقیت آمیز در این بیمارستان انجام شده است.

محمد رجالی، ظهر امروز (چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت، با بیان اینکه در استان اصفهان بیش از ۶۹ درصد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی در استان اصفهان دارای سه بیمارستان دکتر شریعتی، دکتر غرضی و فاطمه‌الزهرا و ۲۸ درمانگاه است، استان اصفهان باتوجه به جمعیت پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفری که دارد، دارای رتبه اول رتبه اول بیمه‌شدگان در کشور است.

وی با اعلام اینکه در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰ میلیون ویزیت سرپایی داشتیم، افزود: همچنین در سال گذشته ۸۰ هزار بستری و ۵۰ هزار عمل جراحی انجام شده است که نسبت به سال ۱۴۰۱، حدود ۱۰ درصد رشد داشته است، میانگین ظرفیت بیمارستان‌ها بالای ۹۰ درصد است و متوسط اقامت هر بیمار در بیمارستان‌ها ۲ و نیم روز است، در حال حاضر ۸۰۰ تخت در بیمارستان‌ها در دسترس بیماران است. نیاز استان حدود ۳۵ تا ۵۰ درمانگاه است که ظرفیت بیماران سرپایی را تکمیل کند که از سال ۱۴۰۱ ورود کردیم و مجوز ساخت درمانگاه در فولادشهر، پیربکران و هرند اخذ شده است و به دنبال اخذ مجوز برای درمانگاه بهارستان هستیم.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی بزرگترین خریدار، خرید خدمت در کشور است، گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان خرید خدمتی حوزه درمان ۳۰۰ هزار پرونده بستری و ۳۲ میلیون پرونده سرپایی، در مجموع ۶ هزار همت بوده است. در سال ۱۴۰۱، حدود ۵۰ درصد بازنشستگی‌ها پیش از موعد بوده است.

وی با بیان اینکه ۲۵۰ هزار بیماری مزمن در کشور داریم، تصریح کرد: ارائه خدمات در زایشگاه‌های بیمارستان‌های شریعتی و غرضی ۱۰۰ درصد رایگان است، باتوجه به اینکه پزشک متخصص زایمان به صورت ۲۴ ساعت در بخش ال. دی آر مستقر است، اما ظرفیت زایمان این بیمارستان‌ها خالی مانده است. در اتاق‌های ال. دی. آر این دو بیمارستان چهار بخش NICU یا مراقبت ویژه نوزادان نیز احداث شده است.

وی افزود: زایمان ۵۰ درصد از خانم‌های مبتلا به ایدز به دلیل ارائه خدمات بهداشتی مناسب سالم بوده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۰۰ کودک ناشنوا در استان شناسایی شدند که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تأمین اجتماعی برای آنان کاشت حلزون رایگان انجام شده است.

رجالی از ساخت اتاق‌های زایمان مجهز(LDR){تخت این اتاق‌ها قابل تبدیل به وضعیت‌های مناسب برای زایمان است} خبر داد و افزود: در طرح جوانی جمعیت یکی از مواردی که بر عهده سازمان تأمین اجتماعی بود، ساخت اتاق‌های زایمان مجهز(LDR) است که در اصفهان زایشگاه‌های بیمارستان شریعتی و غرضی تکمیل شده است. زایشگاه بیمارستان شریعتی هشت اتاق زایمان ال. دی. آر و بیمارستان غرضی پنج اتاق زایمان مجهز دارد که برای این امر ۳۵ میلیارد تومان هزینه شده، اما ۵۰ درصد مراجعه کننده دارد.

وی با اشاره به اینکه بخش جراحی قلب در بیمارستان شریعتی اصفهان سال ۱۴۰۱ راه‌انداری شد، گفت: تاکنون ۴۰۰ مورد جراحی قلب در این بیمارستان رایگان انجام شده است، بخش آنژیوگرافی در بیمارستان شریعتی راه‌اندازی شده که خدمات آن کاملاً رایگان است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: قدمت برخی از درمانگاه‌های شهر اصفهان به بالای ۵۰ سال می‌رسد، بر اساس شاخص تعداد بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی و امکاناتی که به اصفهان داده شده این استان در رده پانزدهم است، در حالی که دست‌کم به پنج بیمارستان و ۲۰ درمانگاه جدید نیاز دارد. ساخت و تجهیز بیمارستان ۵۰۰ تخت‌خوابی در شهرک شهید کشوری به اعتباری بالغ بر ۹ هزار میلیارد تومان نیاز دارد که با مجوز و اعتبار آن موافقت شده که این بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی ۵۰ درصد به ظرفیت بستری ما اضافه خواهد کرد.

وی وضعیت نیروی انسانی در بیمارستان‌ها را نامناسب دانست و اضافه کرد: تعداد نیروهای علاقه‌مند به دوره تخصص کم شده و نیرو برای همکاری با بیمارستان‌های تأمین اجتماعی نیز کم شده است. اکنون با ۴۰۰ پزشک متخصص در استان همکاری داریم، با توجه به شرایط موجود برخی از متخصصان ما به کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر عمان مهاجرت کردند. در استخدام پرستار نیز مشکلاتی داریم، امسال مجوز استخدام ۲۵۰ نفر پرستار را داریم درحالی که شمار شرکت‌کنندگان در آزمون طی سال‌های قبل ۱۰ برابر امسال بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تغییر باورهای ۳۰ سال گذشته درباره فرزندآوری، به عهده آموزش و پرورش است
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل
  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  • عزیزم 03/03.03 به دنیا بیا لطفاً!
  • خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۲۰۴-۱۴:۰۴
  • عزیزم ۰۳/۰۳/۰۳ به دنیا بیا لطفاً!
  • برپایی کنفرانس آندومتریوز (نابه‌جایی آستر رحم) در بیمارستان امام سجاد(ع)