Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-30@18:01:11 GMT

تابویی که همچنان بر دانشگاه‌ سایه انداخته است

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۷۴۶۴۱

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، دانشگاه همیشه برای پشت کنکوری‌ها یک آرمان و خیال است، فضایی که گمان می‌شود تابوهای خود ساخته و موانع آگاهی در آن برداشته خواهد شد اما این مدینه فاضله‌ خیالی هنوز نتوانسته در آگاه سازی دانشجویان نسبت به آسیب‌های اجتماعی از جمله بیماری ایدز قدم جدی بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خوشبیانه‌ترین حالت در اطلاع رسانی و پیشگیری از ایدز، نصب چند پوستر در تابلو اعلانات دانشکده‌هاست. البته کارگاه‌های آموزشی هم اخیراً در برخی از دانشگاه‌ها برگزار می‌شود اما حضور در این کارگاه‌ها خود عوامل بازدارنده‌ای دارد.
دانشکده ادبیات دانشگاه اراک، عده‌ای دانشجو در حال نگاه کردن به یک پوستر هستند و با هم نجوا می‌کنند، به محض اطلاع از حضورم نجواها قطع می‌شود، می‌پرسم چه خبر است؟ یکی خنده‌کنان می‌گوید یک کارگاه برای ایدزی‌ها گذاشته‌اند، به پوستر نگاه می‌کنم روی آن نوشته کارگاه آموزشی پیشگیری از ویروس HIV.
گفتم مگر چه اشکالی دارد؟ یکی از دانشجویان در پاسخ با خنده گفت: خدا را شکر که نه ایدزی هستیم و نه با کسی رابطه نامشروع داشتیم. پرسیدم از راه‌های انتقال این ویروس اطلاع داری که جواب داد: رابطه نامشروع یا معتاد تزریقی، بقیه راه‌هایی هم که می‌گویند کشک است می‌خواهند برچسب به آنها زده نشود.
از دانشجوی دیگری پرسیدم در کارگاه شرکت می کنی؟ که جواب داد: مگر بیکاریم؟ مطمئنا بعد از شرکت در این کارگاه، حراست بطور نامحسوس ما را زیر نظر می‌گیرد تا بفهد که معتادیم یا رابطه نامشروع داشتیم.
وارد فضای کارگاه شدم چند دانشجو حاضر بودند، گاه بی‌گاه حواسشان به عکاس بود که مبادا از چهره آنها عکسی گرفته شود. پایان کارگاه سراغ یکی از شرکت‌کنندگان رفتم و نظرش را درباره کارگاه پرسیدم که جواب داد: باورم نمی‌شد اطلاعاتم در این زمینه ناقص باشد، همیشه به این بیماری به عنوان مرگ نگاه می‌کردم اما امروز اطلاعات بسیار مفیدی به دست آوردم و برای هم اتاقی‌ها هم توضیح خواهم داد.
از او دلیل عدم حضور هم اتاقی‌هایش را پرسیدم که جواب داد: من هم نمی‌خواستم در این کارگاه شرکت کنم زیرا اکثر دانشجویان دید مناسبی ندارند به خیال خودشان کسی که در این کارگاه شرکت می‌کند یا باید معتاد باشد یا اهل رابطه نامشروع. به نظر من هنوز برگزاری این کارگاه‌ها در دانشگاه، قبح دارد اما بسیار مفید است و چه خوب است که این مباحث در یک فضای کاملا علمی ارائه شود نه در فضای مجازی.
برای بررسی اهمیت کارگاه‌های آموزشی پیشگیری از ویروس HIV سراغ حمید سپهری‌راد مدرس این کارگاه رفتم، سپهری‌راد با بیان اینکه یکی از اقشار تاثیرگذار و آموزش دهنده به دیگران، دانشجویان هستند، گفت: جدا از اینکه دانشجویان به اقتضای سن در معرض آسیب‌های مختلف هستند و باید در این زمینه آگاهی لازم داشته باشند، اگر به شیوه موثر آموزش ببیند می‌توانند به عنوان یک تسهیل‌گر در جامعه عمل کنند.
وی تاکید کرد: به طور کلی یکی از اهداف اصلی آموزش‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همچون ایدز در دانشگاه، ایفای نقش تسهیل‌گری حداقل در خانواده و اطرافیان است به نحوی که بتوانند این آموزش‌ها را در فضای غیر آموزشی به دیگران منتقل و باورهای غلط خود و دیگران را رفع کنند.
سپهری‌راد ادامه داد: نباید هدف برگزاری کارگاه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ارائه گزارش عملکرد باشد بلکه باید دنبال تغییر نگرش، کاهش انگ و تبعیض و پرهیز از قضاوت‌های نابجا باشیم.
مدیر مرکز کاهش آسیب باشگاه مثبت اراک گفت: آموزش‌های حوزه ایذر باید قبل از ورود به دانشگاه و در مقاطع تحصیلی پایین‌تر متناسب با سن و شرایط دانش آموزان ارائه شود اطلاعات بسیاری از دانشجویان از این بیماری بسیار سطحی است این وضعیت نشان می‌دهد سال‌ها اطلاع رسانی در حوزه ایدز هنوز نتوانسته اثر بخشی لازم را داشته باشد.
نماینده شبکه اجتماعی و اعتیاد در شورای مرکزی خانه سازمان‌های مردم نهاد استان مرکزی گفت: مستمر بودن آموزش‌ها یکی از مهمترین اصول اثر بخشی در حوزه ایدز است که متأسفانه علاوه بر عدم استمرار آموزش‌ها، تغییر جمعیت دانشجویی در هر ترم یکی از دلایل موثر نبودن برنامه‌های آموزشی پیشگیری در دانشگاه‌ است، در واقع با برگزاری یک کارگاه آموزشی ایدز در دانشگاه نمی‌توان انتظار داشت اکثر دانشجویان در این زمینه آگاهی لازم را کسب کنند ضمن اینکه این کارگاه‌ها در طول ترم یک بار برگزار می‌شود و همین امر باعث عدم استقبال دانشجویان به دلیل تداخل با ساعت کلاس یا عدم حضور در دانشگاه می‌شود.
وی ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی در حال تغییر و پوست اندازی هستند و اگر برنامه‌ریزی صحیح در این خصوص نداشته باشیم شاهد تبعات ناخوشایندی در فضای دانشگاهی خواهیم بود. نباید فضای دانشجویی را بین پر خطر و کم خطر خط کشی کرد آنچه مسلم است اینکه دانشجویان در این مقطع سنی با توجه به شرایط اجتماعی جامعه در معرض آسیب ابتلا به ایدز هستند و باید علاوه بر تقویت دین در پیشگیری از این آسیب، مراکز پیشگیری هم ایجاد کرد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۴۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند

صادق گلیانی مدیر واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به ساخت پارکینگ هوشمند برای جلوگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت در این شرکت اظهار کرد:‌ محصول مورد نظر وسیله‌ای بوده برای نظم‌دهی دوچرخه در زمان پارک که می‌تواند از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت نیز پیشگیری کند.

وی دباره عملکرد پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت عنوان کرد: پس از قرارگیری دوچرخه یا موتورسیکلت در جای تعبیه شده روی دستگاه، کاربر می‌تواند همه قسمت‌های بازشونده و مهم وسیله مورد نظر خود را با استفاده از کابل فولادی که در پشت دستگاه قرار دارد، قفل کند که به محض قفل شدن، دزدگیر فعال شده و نزدیک شدن به پارکینگ توسط سنسور‌های حرکتی تشخیص داده می‌شود و در صورت رعایت نکردن فاصله مجاز و نزدیکی بیش‌ازحد به‌وسیله قفل شده برای جلوگیری از آسیب یا کنجکاوی بوق هشدار به صدا درمی‌آید.

مدیر واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود:‌ هرگونه آسیب و بریدگی سیم فولادی باعث به صدا درآمدن سیستم هشدار طولانی‌مدت می‌شود که با قطع جریان برق ساختمان، سیستم به‌صورت خودکار توسط منبع تغذیه دستگاه به حالت کم‌مصرف تغییر حالت می‌دهد و تا ۶ ساعت به کار خود ادامه می‌دهد و هرگونه تماس یا حرکت دادن غیرمتعارف وسیله نقلیه، توسط سنسور‌ها تشخیص داده می‌شود و آژیر هشدار فعال می‌شود.

گلیانی با تشریح ظاهر و بدنه پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت بیان کرد: ظاهر شیک و منحصربه‌فرد دستگاه با گره چینی ایرانی و طراحی مدرن، حس مدرنیته همراه با هویت ایرانی را به کاربر القا می‌کند. ابعاد دستگاه عرض ۶۰ سانتیمتر، ارتفاع ۱۰۰ سانتی‌متر و ضخامت ۲۰ سانتیمتری دارد که می‌تواند در هر مکانی نصب شود.

وی اضافه کرد: جنس به کار رفته در این دستگاه از ورق فلزی و ترموود باکیفیت بوده و یراق‌آلات به کار رفته از باکیفیت‌ترین محصولات بازار است. یراق‌آلات سیستم امنیتی طراحی و خاص محصول ساخته می‌شود که نمونه این یراق‌آلات را نمی‌توان در بازار یافت و نصب راحت و بدون تخریب نیز از دیگر مزایای این دستگاه است.

مدیر واحد فناور «مهراز صنعت سبز» گفت: عشق و علاقه به وسایل نقلیه وابستگی و حس تعلقی را به وجود می‌آورد که فراتر از رابطه انسان و یک وسیله نقلیه است که فقط می‌تواند فرای مسائل مالی، ضربه‌های روحی و روانی را همراه داشته باشد. پیشگیری از سرقت همیشه دغدغه بوده که با توجه به سهولت در فروش مال مسروقه دوچرخه و موتورسیکلت در کشور بر آن شدیم تا محصولی جهت پیشگیری از سرقت تولید کنیم.

گلیانی توضیح داد:‌ این واحد فناوراز منظر کارکردی برای تقویت استفاده از دوچرخه در شهرها مجهز بوده و زمانی که پارکینگ‌های امن دوچرخه در شهر‌ها تعبیه شوند، شهروندان تشویق می‌شوند تا از دوچرخه برای رفت‌وآمد‌های روزانه خود استفاده کنند که این بر سلامت جامعه و پاک نگهداشتن هوای شهر‌ها کمک بسیار شایانی خواهد داشت.

وی مطرح کرد: حمایت مالی و بازاریابی یکی از عمده‌ترین کمبود‌های شرکت‌هایی هستنند که توسط دانشجویان تأسیس شده‌اند. مطابق قراردادی که بین این شرکت و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد منعقد شده با توجه به حمایت دانشگاه از این محصول، درصدی از سود فروش محصول به دانشگاه تعلق می‌گیرد. شرکت مهراز صنعت سبز از سه عضو دانشجویی و یک عضو هیئت علمی دانشگاه در سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را به‌صورت حقوقی آغاز کرد که محصول محوری این شرکت پارکینگ هوشمند دوچرخه و موتورسیکلت است.

به گزارش آنا، صادق گلیانی مدیر این واحد فناور دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی شهری بوده که دو ثبت اختراع و یک ثبت طرح صنعتی داشته و در جشنواره‌های گوناگون پژوهشی حائز مقام‌های متعددی شده است.

گفت‌وگو از لادن لنگری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • تصمیمی برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه آزاد اتخاذ نشده است
  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • کارگاه آموزش حقوقی برای مشاوران املاک در کردستان برگزار شد
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان