Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین انتظامی که به مدت پنج سال معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، به تازگی جای خود را به محمد سلطانی‌‌فر داد.

ایران آنلاین / جمعی از اهالی رسانه و مطبوعات در یادداشت‌هایی، نظرات خود را درباره عملکرد انتظامی در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرده‌‌اند که عمده ارزیابی‌شان از دوران حضور او مثبت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوره تحول و پویایی عملکرد

غلامرضا  فدایی از اساتید دانشگاه تهران، در یادداشتی کوتاه درباره عملکرد حسین انتظامی در معاونت مطبوعاتی که در تسنیم منتشر شده است، نوشت: «دوره معاونت مطبوعاتی وزیر ارشاد در پنج ساله اخیر را باید مورد تحلیل علمی قرار داد. بسیاری از مدیران می‌آیند و می‌روند. مدیریت‌های ایستا نیاز به هیچ تحلیلی ندارند. اما به واقع این دوره معاونت مطبوعاتی را باید دوره تحول و پویایی عملکردی دانست.

این تحول موجبات تحقق شفافیت بود. چراکه شفاف سازی شعار اصلی دولت روحانی بود و یکی از عرصه‌هایی که در این سیاست موفق شد، عرصه مدیریت رسانه‌ها و سیاست‌گذاری برای مطبوعات بود.»

این استاد دانشگاه تاکید کرد: «علت موفقیت انتظامی در مدیریت خود این است که او درک درستی از نقش اطلاعات در مدیریت  دارد. اساسا مدیران دانش محور که ارزش اطلاعات و داده‌ها را به خوبی می‌دانند، می‌توانند تحول‌گرا باشند. در مقاله‌ای علمی با عنوان نقش اطلاعات در مدیریت این موضوع را تشریح کرده‌ام. ارائه اطلاعات درست به رسانه‌ها، موجب مدیریت درست می‌شود. این اصل در دوره معاونت مطبوعاتی به خوبی محقق شد. اعلام اطلاعات یارانه‌های مطبوعات و قاعده نویسی برای آن، نمونه مدیریت بر اساس فهم درست از اطلاعات است. تنها مدیرانی می‌توانند به این موفقیت دست یابند که ساختارهای مدیریت استراتژیک را بشناسند.»

توجه مدیریت معاونت مطبوعاتی به پیشکسوتان

همچنین پرویز خرسند از مدیران و پیشکسوتان رسانه‌ای در یادداشتی در تسنیم نوشت: «آنچه در نگاه من ارزشمند است، توجه در دوره مدیریتی این معاون مطبوعاتی به پیشکسوتان مطبوعات بود. او در چند و چون مدیریتی خود، پیران و پیشکسوتان گوشه‌نشین را به فراموشی نسپرد. سراغ بسیاری رفت و در هر زمانی که توانست به شیوه‌هایی غیرمنتظره به یادکرد پیشکسوتان مطبوعات پرداخت.

برای من که سالیان درازی خانه‌نشین بوده‌ام و ناگاه به شکلی ناگهانی دیدم که به یاد این گوشه‌نشین و فراموش‌شده افتاده‌اند، بسیار دلپذیر و شگفت بود. حسین انتظامی، نه فقط به دلیل اینکه از پیشکسوتان خانه‌نشین یادکرده است، بلکه به دلیل اینکه مدیریتی پیشرو و رو به جلو داشته است باید از سوی همه نخبگان مطبوعاتی مورد سپاس و قدردانی قرار بگیرد.»

تبحر در ایجاد تحول در ارتقای سطح سازمانی

سید محمدمهدی طباطبایی، مدیرمسئول و صاحب امتیاز ماهنامه نسیم بیداری هم با اشاره به آشنایی‌اش با حسین انتظامی در اینستاگرام نوشت: «سابقة آشنایی من با دکتر حسین انتظامی به حدود هجده سال قبل برمی‌گردد، زمانی که جام جم را راه اندازی کرد؛ و الحق و انصاف بسیار حرفه‌ای و خوش...

بزرگ‌ترین خصیصه دکتر انتظامی همین تبحر فوق‌العاده و استثنایی او در ایجاد تحول و ارتقای سطح سازمانی است که مسئولیتش را می‌پذیرد. در همشهری هم چنین اتفاقی را رقم زد و از مجموعه خبر هم یک برند قدرتمند رسانه‌ای ساخت و در دوره نزدیک پنج ساله مسئولیتش در معاونت مطبوعاتی با وجود مشکلات بی‌سابقه و نفس‌گیری که در حوزه رسانه و مطبوعات به طور خاص در این دوره وجود داشت، کاری کرد کارستان. قبلا بارها گفته‌ام و اینجا تکرار می‌کنم، اگر در دولت اول اعتدال، برخی حوزه‌ها مزه اصلاحات نسبی ساختاری و عملکردی را چشیده‌اند، بی‌اغراق معاونت مطبوعاتی ارشاد با مدیریت جسورانه و تحول‌گرای انتظامی، انقلاب را تجربه کرده است. برقراری ضابطه به جای رابطه، حاکمیت قانون و شفاف سازی، توجه به رسانه‌های محلی و استانی و ضعیف‌تر که پشتوانه رسمی سیاسی نداشتند و اجرای طرح‌های جسورانه‌ای که برای پدرخوانده‌های رسانه‌ای نامطلوب و تحمل ناپذیر بود، فقط از عهده مدیر شجاعی چون او برمی‌آمد.

هیچ مدیری تا ابد بر مسند خود نمی‌ماند، مهم یادگارهای برجای مانده مدیریتی است. بی‌تردید پس از انقلاب در حوزه معاونت مطبوعات و رسانه در کنار یاد خوش مرحوم احمد بورقانی، این نام نیک حسین انتظامی است که باقی خواهد ماند.

البته از دو نکته مهم نباید غفلت ورزید، اوّل دشواری فراوانی که فراروی معاون جدید مطبوعات کشور است که باید پا جای پای مدیر توانمندی چون انتظامی بگذارد و انتظارات فراوانی که از نوع نحوه سلوک و روابط و مدیریت هوشمندانه او آفریده شده را پاسخ‌گو باشد و دوّم مراقبت مجموعه فرهنگ و ارشاد و وزارتخانه متولی آن از یک سرمایة ارزشمند مدیریتی چون انتظامی است.
حتما وزیر محترم ارشاد به این مهم واقف است که از انباشت تجربة درخشان کسی که توانسته است شش دورة متوالی اعتماد مدیران مسئول مطبوعات را متوجه خود ساخته و عنوان نمایندگی آنان را در طی این مدت اخذ نماید، همچنان باید در حوزه فرهنگ و رسانه، در سطحی گسترده و مؤثرتر به نقش آفرینی و مدیریت سازنده و تحول گرایانه، اشتغال شایسته داشته باشد و زمینه‌های بهره‌مندی از استعداد و توانایی قابل تحسینش به نحو مطلوب مهیّا بماند.»

نگاه توسعه محور و گسترده به مطبوعات

حبیب یزدان‌پناه، مدیر خانه مطبوعات استان خراسان شمالی نیز خطاب به انتظامی در توییتر نوشت: «اقتدار ایران اسلامی قبل از تحقق توانمدی‌های نظامی، مدیون بلوغ فکری و شعور اجتماعی است که بی‌شک رسیدن به آن بسیار جز با تدبیر میسر نبود. جنابعالی در دوران حضور ارزشمندتان در معاونت مطبوعاتی نقشه راهی تدوین نمودید که مسیر آن فرازمندی بینش و دانش و غایت آن داشتن ایرانی آگاه، ملتی شعورمند و صنفی متحد و حرفه‌ای بود و صد البته می‌بایست در کنار همه این توفیقات، نگاه توسعه محور و گستردگی مطبوعات را نیز به آن افزود .

اینحانب به نمایندگی از مطبوعات استان خراسان شمالی از زحمات جنابعالی در دوران حضورتان در معاونت مطبوعاتی وزارت متبوع تقدیر و تشکر نموده برای آن برادر بزرگوار در طول زندگی بهترین‌ها را آرزومندم.»

در دوران انتظامی معاونت مطبوعاتی خانه تکانی شد

کیارش زندی، مدیر مسئول ماهنامه طنز و کارتون خط خطی هم در یادداشتی برای انتظامی که در ایسنا منتشر شده است، نوشت: «معمولا عادت نداریم و ندارم؛ از زندگان تعریف کنیم ولی برای آنهایی‌که از میان ما رفته‌اند، سنگ تمام می‌گذاریم در حد سنگ قبر!

دلیلش هم این است که اگر از زندگان تعریف کنیم یا پررو می‌شوند یا چاپلوس می‌شویم. ولی! رفته؛ رفته است... حالا هم دکتر انتظامی از میان ما رفته‌ است. گرچه آنچنان که فکر می‌کنید و آنچنان که آرزو می‌کردند نرفته‌ است و قول داده‌اند خیلی دور نروند و همین دور و اطراف خانه بازی کنند.

خانه‌ای که اسمش معاونت مطبوعاتی است و در سال‌های مستاجری دکتر انتظامی حسابی بازسازی شد و برای نوروز خانه‌ تکانی شد و پنجره‌هایش باز شد تا که احساس هوایی بخورد. پنجره که باز شد خانه شیشه‌ای شد و شفافیت بالا رفت.

البته بعضی‌ها که در خانه سر و وضع مناسبی نداشتند از این بازشدن و هواخوری خوش‌شان نیامد. اما طرح‌هایی داد که به ذائقه همه اهل منزل خوش آمد و بوی خوش از این دست‌ پخت بلند شد (بماند که سرو غذا توسط گارسون‌ها کاستی‌هایی داشت، ولی دست سرآشپز درد نکند که حسابی خوش نمک است)

در مدتی که خانه‌ای داشتیم؛ کمتر به مهانخانه‌های میدان پانزدهم خرداد هم نیازی بود. اهل منزل را در شب‌نشینی به تشکل‌های صنفی عادت داد و بیمه‌ها را سر و سامان داد که نگران فصل سرد و سرما نباشیم.

چون گنجایش خانه درویشی هم کم بود چند تا مهمانی مفصل هم در مصلا و شهرستان‌ها برگزار کرد که هر کس نیامد جایش سبز
آمممممما گلچین روزگار عجب خوش‌سلیقه است.

از همین‌جا سلامی می‌کنیم به وزیر ارشاد؛ سلام گلچین!

این‌ها را که گفتم نه برای معاون تازه گذشته مطبوعات؛ بلکه برای معاون نوشکفته است که بداند؛ اگر هوای اهل خانه را داشته‌باشد؛ چندسال بعد از ایشان هم یادی خواهیم‌کرد. همین.»

تعلق نداشتن به گروه‌های سیاسی و حزبی

عباس یاری، منتقد و دبیر هیئت تحریریه مجله «فیلم» ازجمله پیشکسوتان عرصه روزنامه‌نگاری است که بیش از 35 سال از عمر خود را در مطبوعات گذرانده است. او درباره عملکرد حسین انتظامی در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، به هنرآنلاین، گفت: «مهم‌ترین‌ ویژگی‌ حسین انتظامی این است که از جنس مطبوعات است. او به‌عنوان فردی وارد این عرصه شد که به کار مطبوعات اشراف کامل داشت. او جزو افرادی است که هیچ‌کس تا زمانی که در این پست کار می‌کرد متوجه نشد متعلق به کدام گروه سیاسی و یا حزب است و این در سیستم عملکردی او مشخص نشد.»

یاری ادامه داد: «او درست به همین دلیل مورد قبول همه آدم‌هایی است که با هر اعتقادی در مطبوعات کار می‌کنند و این یک ویژگی درجه یک است و برای فردی که در عرصه کاری به‌عنوان مدیر کار می‌کند یک شاخصه مثبت است.»

یاری افزود: «انتظامی بسیار خوش‌برخورد و خوش‌چهره است و از هر نظر انسان نازنینی است. شما جایی می‌توانید موفق باشید که مجموعه افرادی که با آن‌ها کار می‌کنید نسبت به شما دافعه نداشته باشند. در واقع انتظامی را در تمام زمان‌هایی که با او برخورد داشتم این‌گونه دیدم. در تمام این سال‌ها حس یک مدیر را به او نداشتم و همواره احساس کردم که او همکار مطبوعاتی ماست. او با توجه به شرایطی که هر کس در این پست دارد و با در نظر گرفتن گروه‌های سیاسی و فشار جناح‌های مختلف، کارش را خیلی خوب انجام داد.»

این منتقد سینما در عین حال با اشاره به مشکلاتی که در پی گرانی کاغذ برای اهالی مطبوعات به وجود آمده است، گفت: «ما نمی‌دانیم که انتظامی برای مشکل کاغذ که امروز مطبوعات را تهدید می‌کند چقدر چکش زده و جلسه داشته است ولی قطعاً گرانی کاغذ در دوره کاری او اتفاق خوبی نبود چرا که بخشی از مطبوعات ما مثل بیماران روبه‌قبله شده‌اند و شرایط سخت شده است.»

حمایت و پیشبرد مطبوعات کشور

محمدصالح مفتاح، مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی فردا هم درباره انتظامی توییت کرد: «حالا که آقای انتظامی مدیر نیست، راحت‌تر می‌توان از او تعریف کرد که علی رغم اختلافات سلیقه‌ای از بهترین مدیران این دولت بودند و شاید او را بهترین معاون مطبوعاتی دانست که در امور صنفی، کار را چندین گام جلو برد.»

علی‌اصغر شفیعیان هم در توییتی نوشت: «حسین انتظامی در چهار سال سخت، در حوزه رسانه خیلی زحمت کشید. ایستادگی‌هایش در حمایت از رسانه‌ها را فراموش نخواهم کرد.»

مهدی خرم‌دل هم در توئیتر نوشت: «خداحافظی حسین انتظامی با معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. ایشون جزو معدود مسئولینی هستند که خودشون جانشین شون رو اعلام می‌کنند و محترمانه درباره جانشین شون صحبت می‌کنه.»/خبرآنلاین

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۵۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: سنوار در مدیریت جنگ برتر از همه سران اسرائیلی است

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه عبری زبان هاآرتص امروز دوشنبه در مطلبی تاکید کرد که یحیی سنوار (رهبر حماس در نوار غزه) باهوش‌تر از همه اعضای شورای جنگ رژیم صهیونیستی است.

هاآرتص افزود که سنوار بر خلاف سران اسرائیلی، همواره نگاهی عمیق و آینده نگر دارد و چندین گام آینده را پیش‌بینی می‌کند و هر بار تل‌آویو را به شیوه‌ای جدید غافلگیر می‌کند.

در همین رابطه، روگل البر تحلیلگر هاآرتص تاکید کرد که باید اعتراف کرد سنوار یک شطرنج‌باز ماهر و درجه یک است.

روزنامه مذکور اشاره کرد: باید اعتراف کرد سنوار در مدیریت جنگ برتر از کل سران اسرائیل است.

کد خبر 6092335 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • سنوار در مدیریت جنگ برتر از همه سران اسرائیلی است
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • مرگ خاموش مرد ۵۲ ساله در مشهد
  • ارسال ۴۳۴ اثر به دبیرخانه جشنواره فصلی رسانه‌های گیلان
  • هاآرتص: سنوار در مدیریت جنگ برتر از همه سران اسرائیلی است
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • کارنامه سه ساله به روایت اعضای شورای شهر اصفهان
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • درخواست پیشکسوت پرسپولیس از مدیران باشگاه