Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم آباد - ایرنا - رشته بدنسازی و پرورش اندام یکی از رشته های مورد علاقه بیشتر جوانان و نوجوانان است ولی این روزها فروش مکمل های غیرمجاز به یکی از نگرانی های والدین در این رشته ورزشی پرطرفدار تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا رشته بدنسازی و پرورش اندام امروزه یکی از رشته های مورد علاقه و پر طرفدار به ویژه در میان جوانان است به گونه ای که می توان گفت در چند دهه اخیر گرایش جوانان به سمت این رشته ورزشی روندی صعودی داشته است؛ گواه این ادعا وجود باشگاه های بدنسازی متعدد در نقاط مختلف شهرهای کوچک و بزرگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


داشتن استیل بدنی مناسب و خوش فرم بودن در نسل جوان امروز از اهمیت بسیاری برخوردار است به گونه ای که بیشتر نوجوانان و جوانان به امید داشتن هیکلی خوش فرم و متناسب به این رشته ورزشی پرطرفدار روی می آورند و مایلند در کوتاهترین زمان ممکن به اندام مورد علاقه خود دست یابند.
متاسفانه بلند پروازی جوانان برای رسیدن به اندامی شبیه قهرمانان رشته پرورش اندام باعث شده عده ای سودجو اقدام به عرضه مکمل های غذایی و دارویی غیرمجاز به جوانان نمایند.
مصرف خودسرانه بسیاری از این مکمل ها در سال های اخیر منجر به بیماری های مختلف و حتی مرگ ورزشکاران شده است و نمی توان کتمان کرد که یکی از محل‌ های فروش داروهای نیروزای غیرمجاز خود باشگاه ‌های پرورش اندام هستند که شاید یکی از دلایل آن نداشتن نظارتی قوی در این حوزه است.

** نبود نظارت کافی بر فروش مکمل های غیرمجاز در باشگاه ها
یکی از والدینی که فرزندش 6 ماه است در باشگاه ورزشی پرورش اندام به فعالیت مشغول است در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: فرزندم با دیدن هیکل بسیاری از همکلاسی های بدنسازش به این رشته ورزشی روی آورده است.
مجید عزیزی با بیان اینکه والدین بسیار علاقه مند هستند که فرزندانشان به سمت ورزش گرایش پیدا کنند، عنوان کرد: همه ما دوست داریم فرزندانی ورزشکار داشته باشیم چرا که بیشتر کسانی که به سمت ورزش گرایش پیدا می کنند انسان هایی سالم تر به لحاظ روحی و روانی هستند و کمتر به سمت اعتیاد روی می آورند.
وی با اظهار نگرانی از شیوع مصرف داروهای انرژی زا، قرص ها و آمپول های هورمونی در میان جوانان و نوجوانان خاطرنشان کرد: این داروها متاسفانه در بین جوانان و نوجوانان شیوع پیدا کرده اند و به روشی نادرست و خطرناک به آنها کمک می کنند در کمترین زمان به هیکل مورد علاقه خود دست یابند.
عزیزی افزود: متاسفانه نظارت آنچنانی بر باشگاه های پرورش اندام صورت نمی گیرد و بیشتر این باشگاه ها مرکز فروش این داروها شده اند و به راحتی انواع قرص ها و داروهای غیرمجاز را در اختیار جوانان و نوجوانان قرار می دهند بی آنکه به عواقب آن بیاندیشند.
وی خواستار نظارتی قوی تر در این حوزه شد و از اداره ورزش و جوانان خواست که مراکزی برای تهیه داروهای مجاز و مورد نیاز ورزشکاران ایجاد شود تا والدین با آسودگی خیال بیشتری جوانان خود را به این رشته ورزشی پرطرفدار بفرستند.

** باشگاه های بدنسازی پاتوق بیشتر فروشندگان مکمل های غیرمجاز
یکی از جوانانی که در باشگاه بدنسازی و پرورش اندام به فعالیت مشغول است اظهار داشت: یکی از آرزوهایم داشتن هیکلی همچون آرنولد است اما متاسفانه بیشتر غذاهایی که ما مصرف می کنیم آن سطح پروتئین، ویتامین، کربوهیدرات و سایر مواد مغذی مورد نیاز برای رشد عضلانی را ندارند بنابراین یک ورزشکار ناچار به استفاده از مکمل ها و داروهای انرژی زا است.
امیرحسین شرفی افزود: متاسفانه فروش داروهای غیرمجاز و آسیب هایی که به برخی از ورزشکاران وارد شده، باعث ترس اغلب والدین از مکمل های دارویی و غذایی مجاز شده است.
وی گفت: متاسفانه اغلب جوانانی که به این رشته ورزشی گرایش پیدا می کنند می خواهند یک شبه ره صد ساله را بپیمایند و برای همین فریب تبلیغات فروشندگان داروهای غیرمجاز که بیشتر آنها در باشگاه های بدنسازی پاتوق دارند، را می خورند.
وی افزود: این افراد حاضرند در قبال پرداخت پول زیادی به هیکلی که آرزو دارند برسند اما بیشتر دچار مشکلات جسمی می شوند و حتی بیشتر آنان دچار رشد ناهماهنگ عضلات نیز می شوند.
وی با اشاره به مفید بودن مکمل های مجاز و تاثیر آنها بر روند عضله سازی برای بدنسازان خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل افزایش فروش داروهای غیرمجاز این تفکر برای همه ایجاد شده که مکمل های مجاز هم برای ورزشکاران مضر است در حالیکه اینگونه نیست.
وی افزود: باید مقررات قوی تری برای عرضه مکمل های غیرمجاز از سوی مسئولان ایجاد شود تا ورزشکاران با خیال آسوده تری بتوانند مکمل های مجاز را تهیه کنند.

** لزوم تدوین دستورالعمل های جدی برای عرضه مکمل ها
مدیرکل ورزش و جوانان لرستان نیز در این باره اظهار کرد: متأسفانه عرضه مکمل‌ ها توسط افرادی که صلاحیت ندارند افزایش‌ یافته که لازم است دستورالعمل‌ های جدی در راستای عرضه آنها تدوین شود.
علی یاور عزیزپور با اشاره به تعامل خوب باشگاه های بدنسازی با هیات پرورش اندام افزود: آنچه شاید قدری خاطر ما را نسبت به این رشته ورزشی مکدر کرده استفاده از مکمل‌ های بدون مجوز در این رشته ورزشی است که به طور قطع این مورد جزو آسیب‌ های این رشته ورزشی است.
وی با بیان اینکه مکمل ‌های ورزشی مجاز برای استفاده ورزشکاران وجود دارد، گفت: تیم ‌های بازرسی اداره کل ورزش و جوانان لرستان همواره به بازرسی از باشگاه‌ های ورزشی می پردازند اما متأسفانه عرضه این مکمل‌ ها توسط افرادی که صلاحیت انجام این کار را ندارند، افزایش‌ یافته است.
مدیرکل ورزش و جوانان لرستان افزود: باید دستورالعمل ‌های جدی و بهتری در این راستا تدوین شود تا خانواده ‌ها نسبت به روی آوردن فرزندان به این رشته ورزشی اطمینان خاطر پیدا کنند.
وی با اشاره به رشد چشمگیر باشگاه ‌های بدنسازی و پرورش اندام در استان لرستان تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 555 باشگاه پرورش اندام در سطح استان وجود دارد که 80 باشگاه از این تعداد در شهر خرم ‌آباد قرار دارد و مابقی در شهرستان ‌های بروجرد، کوهدشت، دورود و سایر شهرستان ‌ها هستند.

** برخورد جدی با عرضه کنندگان مکمل های غیرمجاز
رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام کشور که چندی پیش برای شرکت در مجمع انتخاباتی هیات بدنسازی لرستان به خرم آباد آمده بود، در این باره گفت: رشته بدنسازی یکی از مکمل‌ های مهم برای تمامی رشته ‌های ورزشی در بخش قهرمانی، حرفه‌ ای و حتی همگانی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
ناصر پور علی فرد با بیان اینکه متولی باشگاه ‌ها چه از نظر مجوز و چه از نظر نظارتی با اداره کل ورزش و جوانان استان‌ ها و کمیسیون ماده پنج است، افزود: در صورتی‌ که باشگاه ‌های بدنسازی دارای کارشناس یا پزشک تغذیه باشند می ‌توانند ویترین فروش مکمل‌ های دارویی و غذایی برای ارائه به ورزشکاران را داشته باشند.
وی افزود: متأسفانه دیدگاه بدی نسبت به استفاده از مکمل ‌های دارویی و غذایی برای ورزشکاران وجود دارد حال آنکه در کل دنیا استفاده از مکمل ‌های دارویی و غذایی برای تأمین نیازهای بدنی ورزشکاران این رشته وجود دارد اما این موضوع باعث نمی ‌شود که افرادی خارج از قوانین موجود و به‌ منظور اهداف مادی خود به سمت دادن مواد نیروزای غیرمجاز به ورزشکاران این رشته و فرزندان مردم بروند.
وی با بیان اینکه با متخلفان عرضه مواد نیروزای غیرمجاز برخورد می شود، گفت: والدینی که فرزندان جوان خود را به باشگاه ‌ها می ‌فرستند باید از سالم بودن این محیط اطمینان داشته باشند و اگر از طریق گزارشات مردمی یا به صورت‌ های دیگر خلافی برای ما ثابت شود به سرعت با مربی یا باشگاه موردنظر برخورد می ‌کنیم.
امیدواریم با توجه به افزایش گرایش جوانان به سمت این رشته ورزشی، دستورالعمل های قوی تر و بازدارنده تری از سوی مسئولان مربوطه برای نظارت بر بازار فروش مکمل های غذایی و دارویی تدوین شود.
آخرین اخبار و رویدادهای استان لرستان، ایران و جهان علاوه بر سایت ایرنا لرستان در کانال تلگرامی @irnalorestan نیز منتشر می شوند.
7265/3022
خبرنگار: زهرا جمشیدی نسب ** انتشاردهنده: احسان کردی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۲۴۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بالا رفتن از پله می‌تواند عمر شما را طولانی کند. این نتیجه گیری محققان بریتانیایی است که گزارش می‌دهند بالا رفتن از پله ها به طور چشمگیری خطر مرگ به هر دلیلی به ویژه خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. یافته‌های این محققان، در یک کنگره علمی انجمن اروپایی قلب و عروق (ESC) ارائه شده است.

به گزارش مدیکال نیوز، دکتر سوفی پادوک، نویسنده این تحقیق و یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شرق آنگلیا و دانشگاه نورفولک و نورویچ، گفت: اگر حق انتخاب بین پله‌ها یا آسانسور را داشته باشید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت مانند دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها تأثیر مفیدی بر سلامتی دارد.

دکتر پادوک و همکارانش متاآنالیز ۹ مطالعه را در مورد فواید سلامتی بالا رفتن از پله انجام دادند( متاآنالیزیک روش آماری است که چندین مطالعه را ترکیب می‌کند و نتایج آن‌ها را یکپارچه می‌کند).

این تحقیق در مجموع ۴۸۰. ۴۷۹ شرکت‌کننده را شامل می‌شد مشارکت کنندگان زن و مرد به طور نسبتا یکسان در این تحقیق حضور داشتند. محدوده سنی شرکت کنندگان بین ۳۵ تا ۸۴ سال بود. جمعیت مورد مطالعه در این تحقیق شامل شرکت کنندگان سالم و همچنین کسانی بود که سابقه قبلی حمله قلبی یا بیماری شریانی محیطی داشتند.

محققان گزارش دادند شرکت کنندگانی که از پله‌ها بالا می‌رفتند در مقایسه با افرادی که از پله‌ها بالا نمی‌رفتند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ در طول دوره مطالعه بودند.

در نتیجه این تحقیق همچنین مشخص شد که پله‌نوردان ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و خطر کلی کمتر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته قرار داشتند.

دکتر آدداپو ایلویوماد، متخصص قلب و عروق پیشگیرانه در موسسه قلب و عروق میامی در فلوریدا که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: کاهش قابل توجه مرگ و میر ناشی از همه علل و بیماری‌های قلبی وعروقی مرتبط با بالا رفتن منظم از پله ها، تأثیر عمیقی را که حتی دوره های کوتاه فعالیت بدنی می‌تواند بر سلامت ما داشته باشد، نشان می دهد. ایلویوماد افزود: این یافته‌ها این تصور را تقویت می‌کنند که هر مقدار حرکت برای بهینه‌سازی سلامت قلبی عروقی و طول عمر اهمیت دارد.

جیمز کانینگهام، مربی ارشد در شرکت« سلامت و تناسب اندام آنلاین توتال شیپ»، نیز گفت: بالا رفتن از پله یک شکل فوق العاده از ورزش است که می‌تواند به راحتی در زندگی روزمره گنجانده شود. این نوعی تمرین مقاومتی و قلبی و عروقی است که به طور همزمان روی قلب، ریه‌ها و عضلات شما تاثیر می‌گذارد. این مزیت دوگانه احتمالا یکی از دلایل مرتبط بودن آن با طول عمر است.

دکتر آدداپو ایلویومادنیز گفت: بالا رفتن از پله ممکن است به دلایل مختلفی یک شکل ویژه از ورزش موثر باشد. اول، این یک فعالیت تحمل وزن است که چندین گروه عضلانی از جمله عضلات چهارسر ران، همسترینگ، باسن و ساق پا را درگیر می‌کند. این نوع تمرین مقاومتی می‌تواند به حفظ توده عضلانی بدون چربی کمک کند، که برای سلامت متابولیک و تنظیم گلوکز بسیار مهم است. ثانیا، تلاش با شدت بالا که در طول پله‌نوردی لازم است، می‌تواند با به چالش کشیدن قلب و ریه‌ها، آمادگی قلبی و تنفسی را بهبود بخشد. در نهایت، بالا رفتن از پله یک الگوی حرکتی عملکردی است که فعالیت‌های زندگی روزمره را تقلید می‌کند و تعادل، هماهنگی و تحرک را ارتقا می‌دهد.

دکتر اریک جی هگدوس، متخصص ارتوپدی و همچنین استاد و رئیس دپارتمان علوم توانبخشی در دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس در ماساچوست که در این مطالعه شرکت نداشت ، نیز درباره پله نوردی گفت که بالا رفتن از پله مزایای آشکاری نسبت به راه رفتن دارد. این یکی دیگر از روش‌های محبوب و کم‌ضرر ورزش است.

هگدوس گفت: پله‌نوردی ضربان قلب را بیشتر از پیاده‌روی سطحی و قطعا خیلی بیشتراز فعالیت‌های ثابت مانند نشستن، سوار شدن به آسانسور یا پله‌های برقی افزایش می‌دهد. وی افزود: افزایش ضربان قلب هم ایمن و هم سالم است . این متخصص البته هشدار داد: داشتن قدرت و تعادل برای بالا رفتن از پله‌ها مهم است.

بیشتر بخوانید:

راز جوان‌تر شدن در پیری

کاهش فشار خون با ایستادن بیشتر !

کد خبر 847444 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت سن و سال و عمر خبر مهم بیماری - قلبی قلب ورزش پزشکی

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع با تور‌های گردشگری غیرمجاز در کردستان
  • پلمپ ۱۷ باشگاه ورزشی ورامین در دستور کار
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۸ اردیبهشت
  • نخستین دوره مربیگری سطح یک اسکواش در همدان برگزار می‌شود
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • پایان مسابقات جام مولای عرشیان و بانوی قدسیان اصفهان
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟