Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@20:54:53 GMT

با چه خوراکی‌هایی جوان شویم؟

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۱۴۰۱۱

با چه خوراکی‌هایی جوان شویم؟

خبرگزاری میزان- برخی از خوراکی‌ها نسبت به مواد غذایی دیگر مغذی‌تر هستند و بررسی‌ها نشان می‌دهد این مواد غذایی تاثیر حفاظتی در برابر انواع بیماری‌ها دارند. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،  انتخاب مواد خوراکی سالم تضمین‌کننده عمر طولانی است، اما اغلب این سوال پیش می‌آید که چه خوردنی‌ها و غذا‌هایی برای تحقق این هدف مناسب‌تر هستند؟

آمار‌های رسمی نشان می‌دهد در حال حاضر سه کشور موناکو، ژاپن و سنگاپور در جهان از بالاترین نرخ امید به زندگی برخوردار هستند که مهم‌ترین فاکتور تاثیرگذار در داشتن عمر طولانی مردم این کشورها، وعده‌های غذایی سالم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخی از خوراکی‌ها نسبت به مواد غذایی دیگر مغذی‌تر هستند و بررسی‌ها نشان می‌دهد این مواد غذایی تاثیر حفاظتی در برابر انواع بیماری‌ها دارند.
سایت مدیکال نیوز تودی در این مقاله به معرفی برخی از این مواد خوراکی پرداخته که گنجاندن آن‌ها در رژیم غذایی به داشتن زندگی سالم و شاد کمک می‌کند:

سویای نارس پخته شده​ (اِدامامِه):
سویا مملو از ایزوفلاون نوعی فیتواستروژن است. ایزوفلاون‌ها به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و آنتی میکروبیال شناخته شده هستند. بنابراین، این خوراکی می‌تواند به تنظیم واکنش التهابی بدن کمک کند، روند فرسودگی سلولی را کند کرده، با میکروب‌ها مقابله کرده و از بدن در برابر برخی انواع سرطان محافظت کند. اِدامامِه (Edamame) به سویای نارس پخته شده در داخل غلاف گفته می‌شود. این نوع لوبیای پخته شده در چین، ژاپن، کُره و هاوایی به عنوان پیش‌غذا و مخلفات مصرف می‌شود.

توفو (پنیر لوبیا):
این خوراکی محصولی از سویاست که مملو از ایزوفلاون‌هاست. توفو نیز علاوه بر خواص ذکر شده منبع غنی از پروتیئن است و حاوی تمامی آمینو اسید‌های ضروری است که بدن برای آمیختن پروتئین‌ها به آن نیاز دارد. همچنین توفو غنی از مواد معدنی است که بدن برای برخورداری از استخوان و دندان‌های سالم و محکم به آن نیاز دارد. توفو سرشار از کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، روی و مس است.

برخی متخصصان معتقدند مصرف توفو باعث می‌شود فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد و در نتیجه از زیاده‌روی در خوردن جلوگیری می‌کند. توفو یا پنیر لوبیا، غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست می‌آید. این شیر دلمه بسته را با فشار به قالب‌های سفید نرم تبدیل می‌کنند و امروزه بخشی از آشپزی کشور‌های آسیای جنوب شرقی همچون چین، ژاپن، کره، اندونزی، ویتنام و دیگر کشور‌ها را تشکیل می‌دهد.

هویج:
این خوراکی به دلیل داشتن بتا کاروتن شناخته شده است. بتا کاروتن در بدن به ویتامین A. تبدیل شود. بدن به خودی خود این ویتامین را تولید نمی‌کند و به همین دلیل باید آن را از رژیم غذایی دریافت کند. همچنین بتا کاروتن، آنتی اکسیدانی است که سلول‌های بدن را در برابر آسیب‌های فرسوده شدن ناشی از رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند.

مرکبات:
مرکبات شامل تعدادی از میوه‌ها همچون لیمو، پرتقال و گریپ‌فروت می‌شود که اکنون در سراسر جهان در دسترس قرار دارد. مصرف این نوع از میوه‌ها به دلیل برخورداری از سطح بالای ویتامین C. و خواص آنتی اکسیدانی تاکید می‌شود. همچنین از دیگر فوائد این گروه از میوه‌ها کاهش آسیب‌های ناشی از التهاب و از بین بردن عفونت‌هاست.

علاوه بر این، مرکبات به دلیل داشتن مواد قندی، فیبر خوراکی، پتاسیم، کلسیم، تیامین (ویتامین B۱)، نیاسین (ویتامین B۳)، منیزیم و مس برای سلامتی مفید هستند.

سبزیجات خانواده کلم:
از دیگر مواد خوراکی مهم می‌توان به سبزیجات خانواده کلم اشاره کرد. این نوع از سبزیجات سرشار از مواد مغذی همچون انواع ویتامین‌ها (C, E,K) و مواد معدنی از قبیل: پتاسیم، کلسیم و سلنیوم هستند. همچنین کلم پیچ، کلم برگ و بروکلی به دلیل دارا بودن ویتامین K. از سلامت قلب حفاظت می‌کند. این گروه از سبزیجات منبع غنی از فیبر خوراکی به حساب می‌آیند که از نقش مهمی در تنظیم سطح قند خون و جلوگیری از جذب چربی و افزایش وزن برخوردارند.

ماهی سالمون:
نتایج مطالعات نشان می‌دهد مصرف گوشت به خصوص گوشت قرمز در طولانی مدت برای سلامت ضرر دارد. در این شرایط مصرف ماهی به ویژه ماهی سالمون توصیه می‌شود.

ماهی سالمون سرشار از پروتئین است و دارای مقدار بالایی از اسید‌های چرب امگا ۳ است که برای بینایی مفید است. همچنین امگا ۳ سلامت مغز را به همراه دارد و از افت قدرت شناختی ناشی از افزایش سن جلوگیری می‌کند.

همچنین ماهی سالمون از مقدار بالایی پتاسیم برخوردار است از که بروز بیماری قلبی پیشگیری می‌کند.

منبع: ایسنا   انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۴۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند

پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آن‌ها را پوست می‌گیریم.

به گزارش سلامت نیوز، با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می‌تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آن‌ها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه‌ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می‌کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آن‌ها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور‌های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. آن‌ها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تن‌ها بافت لذت‌بخشی به آن می‌دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها را به درستی می‌شویید تا همه آلودگی‌ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه‌ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B ۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آن‌ها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می‌دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می‌کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می‌کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده‌ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذا‌های دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می‌دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آن‌ها را کاملا بشویید تا آلودگی‌ها و آفت کش‌های آن را از بین ببرید!

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده