Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@01:10:36 GMT

میوه ای که به بوی مشمئز کننده اش معروف است! (+عکس)

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۹۱۱۴۳

میوه ای که به بوی مشمئز کننده اش معروف است! (+عکس)

تابناک باتو - میوه ای که در بازارهای جنوب شرق آسیا شهرت دارد و با نام های مختلفی از جمله (میوه ی بهشت) و یا (بوی جهنم) شناخته می شود. این دو اسم با وجود تناقض فاحش در معانی, بیهوده بر روی این میوه گذاشته نشده اند. دوریان مزه ی مقبول و خوشمزه ای دارد و بافت آن مانند کره نرم است, اما در مقابل بوی...

محبوب ترین میوه ی دنیا با بوی مشمئز کنندهاختصاصی «تابناک با تو»؛ میوه ی دوریان (durian) میوه ای که در بازارهای جنوب شرق آسیا شهرت دارد و با نام های مختلفی از جمله (میوه ی بهشت) و یا (بوی جهنم) شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو اسم با وجود تناقض فاحش در معانی, بیهوده بر روی این میوه گذاشته نشده اند. دوریان مزه ی مقبول و خوشمزه ای دارد و بافت آن مانند کره نرم است, اما در مقابل بوی به شدت آزاردهنده ای شبیه به بوی میوه ی گندیده و فاسد از آن به مشام می رسد.

ورود میوه ی بهشت به هواپیما و هتل ها ممنوع!

با وجود محبوبیت زیاد این میوه در کشور اندونزی و کشورهای جنوب شرق آسیا, دوریان از جمله انواع میوه هایی است که وارد کردن آن به داخل هواپیما, هتل و برخی تاکسی ها ممنوع است, زیرا بوی بد آن فوق العاده قوی است و به سرعت منتشر می شود.با وجود این بوی مشمئز کننده دوریان محبوبیت زیاد و جایگاه قابل توجهی در کشور اصلی خود دارد و با قیمت بالا به فروش می رسد. در اندونزی به آن ملکه ی میوه ها می گویند و فواید بسیاری برای آن قائل هستند.

چرا دوریان بدبو است؟

این میوه به دلیل بوی بد منتشر شونده, برای مدت زمانی طولانی مورد کنجکاوی دانشمندان بود و تعداد زیادی از زیست شناسان درصدد شناخت ژن و عنصر شیمیایی مولد بوی دوریان بودند. آنها دریافتند که بافت میوه ی دوریان از ۴۶ هزار ژن موسوم به Musang king تشکیل شده است که تقریبا دو برابر تعداد ژن های نوع بشر می باشدشاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید که درخت دوریان یک نوع کاکائو است و با آن نسبتی دارد. کاکائو و دوریان شباهت زیادی به هم دارند و یک تفاوت خیلی بزرگ و آن هم بوی بد میوه ی دوریان است.

پس از مجموعه ای از پژوهش ها دانشمندان به ژن مسبب بوی بد این میوه دست یافتند. این بوی بد به دلیل وجود آنزیمی به نام Methionine gamma- lyase است که باعث تولید ترکیبات گوگردی بدبو در این میوه می شود. این ترکیب گوگردی باعث بوی بد تخم مرغ فاسد شده و بوی بد دهان انسان پس از برخاستن از خواب است.

با کشف این آنزیم امید می رود تا دانشمندان با اصلاحات ژنتیکی و از بین بردن آنزیم بدبو کننده ی دوریان نسخه ی اصلاح شده و بدون بوی آن را به طرفداران این میوه ی خاص ارائه کنند.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۹۱۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است

به گزارش خبرنگار مهر، شروع سال جدید تأثیر زیادی در قیمت بازار میوه نداشت اما نرخ‌ها را در بازار سبزی و صیفی‌جات افزایش داد.

سال گذشته در نیمه اسفند ماه هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۱۲.۸۰۰ تا ۱۵.۸۰۰، هویج ۹.۸۰۰، کاهو رسمی ۱۹.۸۰۰، سیب زمینی ۱۵.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۱۵.۸۰۰ و پیاز زرد ۱۴.۸۰۰ تومان بود.

این قیمت‌ها از اواخر فروردین ۱۴۰۳ تغییر کرده و به این ترتیب هر کیلو گرم گوجه فرنگی در خرده فروشی‌های سطح شهر بین ۱۹.۸۰۰ تا ۲۳، هویج ۱۲.۸۰۰، کاهو ۲۵، سیب زمینی ۲۳.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۹.۸۰۰ تا ۳۴.۸۰۰ و پیاز زرد ۲۶.۸۰۰ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

در کمتر از دو ماه شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار صیفی‌جات هستیم که اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و تره بار در این خصوص به مهر گفت: قیمت‌ها در میوه فروشی‌های سطح شهر دارای یک نرخ متعارف بوده و سود آن مشخص است. فروشندگان نمی‌توانند از سود متعارف تعریف شده افزایش قیمت بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در میوه فروشی‌های سطح شهر با موضوع گران فروشی مواجه نیستیم بلکه با گرانی محصولات رو به رو هستیم، افزود: گرانی نیز از مبدا رخ می‌دهد. اگر خرده فروشی مبادرت به فروش محصولات با قیمت نامتعارف کند قطعاً با آنها برخورد می‌شود.

کارگر عنوان کرد: افزایش قیمت عمده فروشی‌ها منجر به افزایش صیفی‌جات شده زیرا فروش در اتحادیه بار با قیمت و سود مشخص نبوده و عرضه و تقاضا نرخ‌ها را مشخص می‌کند.

این فعال بازار میوه و صیفی‌جات توضیح داد: تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا، نوعی هرج و مرج به وجود می‌آورد و در برخی مقاطع زمانی بدون دلیل موجه موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود.

کارگر با گلایه عنوان کرد: در حال حاضر نرخ محصولات در میدان بارفروشان در ساعت‌های مختلف، متفاوت است در حالی که نه زمان عرضه مشخص است و نه قیمت‌ها؛ اینکه مثلاً عنوان شود از ساعت ۲۲ تا ۸ محصولات با نرخ مصوب عرضه شود. بنابراین قیمت‌ها در بارفروشان ساعت ۱۶ یک قیمت است، ساعت ۱۸ یک نرخ دیگر و همین قیمت‌ها در ساعت ۲۲ تغییر می‌کند.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار علت گرانی صیفی‌جات از جمله پیاز و گوجه فرنگی را مربوط به قیمت محصولات در مبدا بارفروشان اعلام کرد و گفت: اما شهروندان در صورت مشاهده هر نوع گران فروشی در سطح خرده فروشی‌های شهر، با شماره ۵۵۶۶۲۳۸۰ تماس گرفته و موضوع را اعلام دهند تا با افراد خاطی برخورد شود. ‌

کد خبر 6090097 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • فیلم| اولین گفت و گو با پاکبانی که شب حمله ایران به اسرائیل معروف شد!
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم