Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@21:15:23 GMT

همراه با آقای بازیگر و اولین مجری برنامه «کتاب‌باز»

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۹۲۴۴۷

همراه با آقای بازیگر و اولین مجری برنامه «کتاب‌باز»

امیرحسین صدیق را دهه شصتی‌ها با شخصیت «آقای‌پدر» در مجموعه (قصه‌های تا به تا) یا همان «زی‌زی‌گولو» می‌شناسند.

جام جم: این بازیگر در آثار دیگری مانند ورثه اقای نیکبخت، کارگاه شمسی و مادام، روزگار قریب، همه بچه‌های من، ماه عسل، مربای شیرین، شبانه، میم مثل مادر، بیست و یک روز بعد، خالتور و... نیز بازی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صدیق اولین مجری برنامه «کتاب باز» بود که از شبکه نسیم پخش می‌شود. این بازیگر به هنر‌های تجسمی علاقه‌مند است و یکی از عاشقان کتاب نیز هست.

او سریال‌های «زندگی از نو» به کارگردانی علی محمد قاسمی و «گیله‌وا» ساخته ایرج عاشوری را آماده نمایش دارد و بزودی بازی در سریالی به کارگردانی راما قویدل را شروع می‌کند. با او درباره کتابخوانی، عشق به مطالعه و این‌که چرا مردم ایران کم کتاب می‌خوانند، هم‌صحبت شدیم

برنامه‌ای مانند «کتاب باز» تاثیری بر کتاب‌خوانی و این که مردم تشویق به مطالعه شوند، دارد؟

برنامه «کتاب باز» را با هدف تشویق عموم مردم به مطالعه شروع کردیم، اما در سری دوم که آقای صحت اجرای آن را به عهده دارد به نظر می‌رسد هدف‌گذاری برنامه تغییر کرده و فرهیختگان مخاطب اصلی برنامه شده‌اند. به نظرم در جامعه ما طبقه فرهیخته اهل کتاب و مطالعه هستند، دلیل این‌که سرانه مطالعه در کشور ما پایین است، عدم اقبال عموم مردم به کتاب و مطالعه است. ارتباط مردم عادی به دلایل مختلف با کتاب قطع شده است که باید ترمیم شود. یکی از دلایل دایره محدود موضوعات کتابهاست و مردم به همه کتاب‌هایی که علاقه‌مندند، دسترسی ندارند.

اما به نظر می‌رسد این دلیل قانع کننده‌ای نباشد، چون مردمی که کتاب نمی‌خوانند شاید اصلا با خبر نمی‌شوند که چه کتاب‌هایی منتشر یا چه آثاری دچار ممیزی می‌شود؟

این اتفاق نتیجه یک روز و یک ماه و یک سال نیست! مردم ما زمانی خیلی زیاد کتاب می‌خواندند، پدربزرگ و مادربزرگ‌های ما کتاب‌های کهن را می‌خواندند و نسل‌های بعدی با ترجمه‌های آثار خارجی آشنا شدند و تنوع این کتاب‌ها آنقدر زیاد بود که عموم مردم را به سمت مطالعه سوق می‌داد. اما الان تنوع موضوعات کتاب‌ها خیلی کم است. البته درباره ترویج کتابخوانی در چند سال اخیر فرهنگسازی نشده و همین باعث شده مردم روز به روز از کتاب دورتر شوند.

شما به خط قرمز‌ها و ممیزی اشاره می‌کنید، اما کتاب‌های به اصطلاح عامه پسند با تیراژ‌های خیلی زیاد منتشر می‌شود و مردم عادی هم خوب از آن‌ها استقبال می‌کنند، این گروه از کتاب‌ها هم می‌توانند دچار ممیزی شوند حتی شاید از کتاب‌های دیگر هم بیشتر ...

باز هم مثال از سینما می‌زنم؛ به فیلم‌های پرفروش چند سال گذشته نگاه کنید؛ همه کمدی و به اصطلاح سطحی بودند. یکی از آن‌ها فیلم خالتور است که خودم در آن بازی کردم و فیلم آنقدر خوب فروخت که باعث تعجب خودم شد. روشنفکر‌ها به این فیلم‌ها صفت سخیف می‌دهند، اما مردم از آن‌ها استقبال می‌کنند به این دلیل که وقتی به تماشای فیلم‌های جدی می‌نشینند، سرخورده می‌شوند، چون فیلم پایان ندارد و به اصطلاح پایانش باز است! در کل فیلم هم هیچ چیزی دستگیر بیننده نمی‌شود که حداقل مشکل یا راه‌حلی به او نشان دهد. اما به تماشای فیلمی مانند خالتور می‌رود تا به دور از هر دغدغه‌ای و فکری و توقعی ۹۰ دقیقه شاد باشد و بخندد. در حوزه فرهنگ و هنر اتفاقات شبیه به‌هم رخ می‌دهد و بیشتر آثار هنری و فرهنگی به سمت انتزاعی و سطحی بودن حرکت می‌کنند. در حوزه نقاشی، موسیقی، تئاتر، کتاب و ... یک نوعی سرگردانی دیده می‌شود که علاوه بر این که آثار را شبیه به‌هم کرده، همه را به سطح آورده و عمقی در آن‌ها دیده نمی‌شود. نویسنده‌ها هم انگار در دنیای اوهام می‌نویسند و پایانی برای قصه خود ندارند. فقر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی باعث می‌شود فقر فرهنگی عمیق‌تر شود و این اتفاق متاسفانه در کشور ما بشدت در حال پیشروی است.

می‌توان از صحبت‌های شما این نتیجه را گرفت که مردم کتاب می‌خوانند همان‌گونه که زیاد به سینما می‌روند، اما باید سطح آگاهی آن‌ها را افزایش داد که انتخاب‌های بهتری داشته باشند؟

مردم آزاد هستند هر چیزی را که دوست دارند، انتخاب کنند. نمی‌توان آن‌ها را سرزنش کرد که چرا کتاب‌ها و فیلم‌های عامه‌پسند را در سبد فرهنگ و هنر خود قرار می‌دهند. فرهنگسازی باید از ریشه درست شود با امر و نهی نمی‌توان مردم را به سوی کتاب‌ها و فیلم‌های ارزشمند برد. استقبال مردم از فرهنگ و هنر سطحی اتفاقا بازتاب حال درونی مردم جامعه است و نشان می‌دهد انتظار آن‌ها از اهالی فرهنگ و هنر چیست.

این خیلی ناامید کننده است که به جای اینکه فرهنگیان و هنرمندان ما به جامعه جهت بدهند، عموم مردم به هنرمندان و نویسندگان راه نشان دهند.

همه ما از هم تاثیر می‌گیریم. مردم از هنرمندان و هنرمندان از مردم! باید زخم نشان داده شده و اگر مسئولان تصمیم دارند اتفاقات خوبی در جامعه رخ دهد، خیلی عمیق مسائل را ریشه‌یابی کنند؛ چرا مردم از سریال‌های ترکی استقبال می‌کنند، چرا مردم به تماشای فیلم‌های سطحی می‌نشینند، چرا مردم شنونده موسیقی و ترانه‌های نازل هستند؟ همه چیز تقصیر مردم نیست! مثل همین کم‌آبی و بحران آب که مسئولان توپ را به زمین مردم می‌اندازند که درست مصرف نمی‌کنند چرا این قضیه مطرح نمی‌شود که مدیریت آب مشکل دارد! لینک کوتاه خبر: farda.fr/003OeV

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۲۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حبیب پهلوزاده در خطبه‌های نماز جمعه اهرم با اشاره به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای اظهار کرد: سال سوم هجری و در جنگ اُحد ندای آسمانی لافتی الا علی لاسیف الا ذوالفقار نشان مردانگی و شجاعت برای امیرالمومنین صادر شد و امروز به عنوان نامگذاری شده است.

وی خاطرنشان کرد: شما در برنامه محفل در ماه مبارک رمضان دیدید حضور باشکوه ۱۲۰ هزار نفری در تهران و حضور باشکوه و بی نظیر مردم در روستای قرآنی چارک با حضور مجریان این برنامه قرآنی چه شور و اشتیاقی ایجاد کرد.

امام جمعه اهرم بیان کرد: گاهاً برای برگزاری یک برنامه قرآنی و معرفتی می‌گویند بودجه نیست. هیچ تناسبی بین آنچه در سند مهندسی فرهنگی کشور دستور داده شده با هزینه کرد برنامه‌هایی که به عنوان برنامه فرهنگی انجام می‌شود وجود ندارد.

وی با تبریک روز ملی خلیج فارس اضافه کرد: دریای پارس یا خلیج فارس نماد هویت مقاومت و استقامت است. تحریف نام خلیج فارس یعنی تحریف هویت مقاومت ملت ایران اسلامی در مقابله با استعمار و استکبار.

پهلوزاده افزود: نظام صهیونیستی و استکبار تصور کردند با تحریف نام خلیج فارس می‌توانند شکست‌های خودشان در بندر بوشهر و خلیج فارس را ترمیم کنند و غافل از اینکه گورستان ننگ انگلیسی‌ها در بوشهر شروع غروب خورشید سلطنت ملکه بریتانیا شد.

وی ادامه داد: برای تعالی هویت مقاومت مردم خطه جنوب و آشنا کردن جوانان به افتخارات گذشته این استان لازم است اسناد و اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی و با تولید آثار هنری برای نوجوانان الگو پردازی شود.

امام جمعه اهرم با تسلیت سالروز شهادت علامه شهید مرتضی مطهری گفت: دشمن انقلاب اسلامی با شناسایی استوانه محکم انقلاب و ستون مبانی اعتقادی جوانان این مملکت و ترور شهید مطهری کمتر از سه ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نشانه عظمت و اثرگذاری این شهید والامقام است.

وی اضافه کرد: شهید مطهری اسلام شناسی متعهد و زمان شناسی با روحیه انقلابی و جهادی سد محکمی بود در برابر جریان روشنفکر مقلد غرب و جریان‌های التقاطی. حوزه علمیه قم با ارائه عالمانی مثل شهید مطهری و شهید مفتح و شهید بهشتی و آیه الله مصباح برای راهبری فکری جوانان این مملکت نقش مهمی در ترویج فرهنگ تشیع داشته و امروز این ضرورت ارائه این الگوها چند برابر شده است.

پهلوزاده افزود: معلمان امروز مرزبان و نگهبان مرزهای اعتقادی نوجوانان این مملکت هستند و تا مسلح به سلاح تقوا و علم نباشند نمی‌توانند در میدان جنگ شناختی نوجوانان این مملکت را از دم تیر دشمنان نجات دهند. و تربیت نسلی معتقد و متعهد با معلمان تراز و متحول شده محقق خواهد

وی ادامه داد: نهم اردیبهشت هم روز شوراها است. این روز را به اعضای شوراهای اسلامی تبریک عرض می‌کنیم و در مدت باقیمانده با خدمت ماندگار نام نیک شورای اسلامی و خدمت به مردم را ارتقا ببخشند.

پهلوزاده اضافه کرد: مقام معظم رهبری در دیدار فرماندهان نیروهای مسلح بعد از عملیات وعده صادق این نکته مهم را فرمودند که خط رسانه‌های بیگانه که چند موشک به پایگاه‌های نظامی رژیم غاصب اصابت کرده این مساله دست چندم است و موضوع اصلی ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای نظامی ایران در عرصه مهم بین المللی است.

امام جمعه اهرم با تقدیر و حمایت از فعالیت نیروی انتظامی در مقابله با موضوع کشف حجاب و هنجار شکنی بیان کرد: اکثر همین افراد هم با تذکر نیروی انتظامی آمر به معروف و ناهی از منکر از رفتار منکر خودشان برمی گردند.

وی افزود: مطالبه جدی مؤمنین و مردم ایران اسلامی از رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی حمایت قاطع از آمرین به معروف و نیروی انتظامی برای استمرار طرح نور است.

کد خبر 6089070

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کنایه مجری صداوسیما به شایعه ضد انقلاب در خصوص بیماری بازیگر زن معروف + تصویر
  • سیروس همتی مجری شبکه آموزش شد
  • بازگشت «خوش نمک» به تلویزیون با مجریان جدید
  • سفربه تهران قدیم؛ اولین مجری برنامه‌های مهران مدیری سکته کرد (+عکس)
  • تغییر نام «مثبت آموزش» به «استودیو معلم»/ سیروس همتی مجری شد
  • ثبت اولین شهادت علیه ترامپ در پرونده حق السکوت به بازیگر جنجالی
  • چرا رونالدو زیادی مهربان شده است؟!
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • «برمودا» همه رازها را افشا می‌کند حتی راز آقای مجری!