Web Analytics Made Easy - Statcounter

«دُم‌دُم سحری»، آیین شبانه «گلی‌گشو»، «ترتیل‌خوانی»، «عزاداری سنتی»، «رسیدگی به مستمندان»، «برگزاری جشن قرآن» از جمله برنامه‌ها و سنت‌های بوشهری‌ها در ماه مبارک رمضان است. ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۷ استانها بوشهر نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، در آستانه ماه مبارک رمضان مردم دین‌دار و مذهبی استان بوشهر دو تا سه روز قبل از  رویت هلال ماه به پیشواز ماه بهار قرآن و ضیافت الهی می‌روند و اعمال خود را آغاز می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایام ماه مبارک رمضان تلاوت آیات قرآن در نقاط مختلف شهری و روستایی طنین‌انداز می‌شودو در این ماه با ارزش ختم قرآن کریم مورد توجه خانواده‌ها در شهرها و روستاها قرار دارد.

برگزاری جشن رمضان در شهرها و روستاها

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر از برگزاری جشن رمضان خبرداد و اظهار داشت:برای دومین سال جشن رمضان در شهرها و روستاهای استان بوشهر گزار می‌شود.

عبدالرضا عالی‌پوربه برنامه‌های اداره کل ارشاد اسلامی در این جشن اشاره کرد و افزود: در این طرح هر شب یک سوال از قرآن و نهج البلاغه در برنامه ویژه افطار از صدا و سیما پخش و جوایز نفیسی اهداء می‌کند.  

وی از برپایی نمایشگاه قرآن وعترت در استان بوشهر خبرداد و بیان کرد: این نمایشگاه در 5 نقطه استان تحت عنوان نمایشگاه کتاب و علوم قرآنی در ایام ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود.

محفل قرآنی با حضور قاریان برجسته بین‌المللی

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به برگزاری محفل قرآنی در 10 نقطه استان بوشهر افزود: محفل قرآنی با حضور قاریان برجسته بین‌المللی از جمله قاری مصری برگزار می‌شود.

عالی‌پور برگزاری مسابقات قرآنی و نهج‌البلاغه از دیگر برنامه‌ها دانست و افزود: تجلیل از فعالان قرآنی در ایام ماه مبارک رمضان مورد توجه قرار دارد و کارگاه هنری با موضوع قرآن از دیگر برنامه‌ها است.

وی برپایی، شب شعر و مشاعره، نشست علمی و تخصصی، اجرای نمایش‌های قرآنی و جلسات تفسیری قرآنی را از دیگر برنامه‌های جشن قرآن دانست.

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر خاطرنشان کرد: برنامه‌های جشن رمضان از روز اول تا 30 ماه مبارک رمضان  در استان بوشهر برگزار می‌شود.

برگزاری ترتیل‌خوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان نوای ملکوتی قرآن کریم در جای جای نقاط استان بوشهر طنین انداز می‌شود به‌گونه‌ای که در شهر و روستاهای این استان نوای خوش قرآن کریم دل‌ها را نوازش می‌دهد و قلوب مرد م این دیار را به خداوند پیوند می‌زند.

دبیر ستاد ترتیل خوانی ندای ملکوت استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه مراسم ترتیل خوانی قرآن کریم جایگاه مهمی در این استان دارد اظهار داشت: آیین ترتیل خوانی قرآن کریم به مدت 2 ساعت قبل از اذان مغرب برگزار می‌شود و قاریان و کارشناسان قرآنی استان در اجرای آن مشارکت دارند.

نصرالله غزنوی با بیان اینکه ترتیل خوانی قرآن کریم همزمان با ماه مبارک رمضان در حسینیه عاشقان ثارالله شهر بوشهر آغاز می‌شود افزود: این مراسم به طور مستقیم از شبکه استانی صدا و سیما بوشهر پخش می‌شود.

وی از استقبال با شکوه مردم بوشهر از ترتیل خوانی خبر داد و بیان کرد: بیش از یک‌هزار نفر در مراسم ترتیل خوانی قرآن کریم در مرکز استان شرکت می‌کنند و این در حالی است که در شهرها و روستاها این آیین با حضور روزه‌دار برگزار می‌‌شود.

دُم‌دُم سحری یکی از برنامه‌های ماه مبارک رمضان در بوشهر

 «دُم‌دُم سحری» یکی از سنت بیدار باش قدیمی در ایام ماه مبارک رمضان است و  در محلات مختلف بوشهر با حضور جوانان و نوجوانان برگزار می‌شود.

"خداوندا تو ستاری / همه خوابندتوبیداری" "به حق لا اله الاالله / همه عالم نگهداری" از اشعار مهم  این ایین است.

در اجرای این سنت قدیمی گروهی از جوانان درحالی که چراغ فانوس در دست دارند به همراه ضرب آهنگ دمام سعی در بیدار کردن روزه‌داران برای ادای فریضه ماه مبارک رمضان در سحرگاه هستند.

شب 15 ماه رمضان و مراسم گلی‌گشو

آیین شبانه «گلی‌گشو» از دیگر سنت‌هاى به‌جامانده در استان بوشهر است که در شب 15 ماه رمضان اجرا می‌شود.

گلی‌گشو به‌معنی «گشوده شدن گره» است و مجازاً به برطرف شدن مانع و آسان شدن کار اشاره دارد.

بیشتر روزه‌داران در شب میلاد حضرت امام حسن مجتبی(ع) در رسیدگی به بچه‌هاى فقیر اقدام می‌کنند و این بچه‌ها  با در دست داشتن کیسه و سردادن جملاتى نظیر «گره گشو سرت بشور، با آرد شو» اهالى را از آمدن خود به منازل خبر مى‌دهند و هدایای خود را دریافت می‌کنند.

غذاهای سنتی استان بوشهر

کماچ، گرده، رنگینگ، زولبیا بامیه، آش زرد و حلوای انگشت پیچ از جمله غذاهای سنتی استان بوشهر است که در ایام رمضان در سفره‌های مردم این استان وجود دارد.

اطعام روزه‌داران در نقاط مختلف یکی دیگر از برنامه‌های مهم مردم متدین استان بوشهر در ماه رمضان است.

رسیدگی به نیازمندان و مستمندان مورد توجه مردم  نیکوکار و خیر استان بوشهر در ماه مبارک رمضان قرار دارد به‌گونه‌ای که افطاری فقراء با غذای گرم و بسته‌های ویژه غذایی تامین می‌شود.

برپایی شب‌های قدر با حضور پرشور مردم  استان بوشهر

برگزاری شب قدر با حضور خیل عظیم مردم خداجوی استان بوشهر از دیگر ویژگی‌های ماه مبارک رمضان در این استان ولایت‌مدار است.

برنامه‌های شب قدر در استان بوشهر شامل احیا و شب زنده‌داری، زمزمه دعاهای وارده ازجمله جوشن کبیر و ابوحمزه ثمالی همراه با تلاوت قرآن و تفسیر آیات وحی است.

اجرای تعزیه، راه اندازی دسته‌های سینه زنی و سنج  و دمام در ایام شهادت حضرت علی (ع) یکی دیگر از سنت‌هایی است که در تمامی نقاط استان بوشهر برگزار می‌‌شود.

این سنت‌های ماه مبارک رمضان که با شور و هیجان خاصی در بوشهر برگزار می شود از مهم‌ترین آیین‌های ارزنده مردم استان بوشهر در ماه مبارک رمضان است.

انتهای پیام/م

R41363/P1486/S6,53/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۲۹۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»

در جلسه‌ای که با حضور اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر این شورا درباره گیرایی داستان «رستگاری» و استفاده از تکنیک‌های جدید جلوه‌های ویژه برای سریال‌های مناسبتی در ماه رمضان توضیحاتی ارائه داد و گفت: این سریال توانسته مردم را با سلایق مختلف پای تلویزیون بنشاند.

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با تمجید از محتوای سریال «رستگاری» عنوان کرد: صداوسیما ویترین متفاوتی را برای ماه رمضان تدارک دیده بود.

در این جلسه با هدایایی از  کارگردان، بازیگران و عوامل سریال «رستگاری» تقدیر شد.

«رستگاری» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مسعود ده‌نمکی ماه مبارک رمضان از شبکه دو سیما پخش شد.

در این اثر هنرمندانی همچون محمود پاک نیت، رضا استادی، پویا امینی، مهدی سلوکی، کاوه سماک باشی، حمید رضا هدایتی، رامین راستاد، نیما شاهرخ شاهی، رضا توکلی، حسن اسدی، محمدرضا رهبری، مالک سراج، افشین سنگ چاپ، رامبد شکر آبی، اکبر رحمتی، محمود مقامی، مختار سائقی، نفیسه روشن، سولماز حصاری، پوراندخت مهیمن، شیوا خسرومهر، پرنیا کربلایی، ساقی زینتی، المیرا ربیعی، عاطفه رحمان‌پور، حسنی قبادی، فریبا ترکاشوند، پریا انوری، ژاله درستکار، مونا افخمی، مهرسا فلاحیان، فرخنده فرمانی زاده و افسر ناصری ایفای نقش کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • ترتیل صفحه 240 کلام الله مجید+ صوت
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • خواسته به حق مردم ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع است
  • پتروشیمی‌ها از ورزش استان بوشهر نیز حمایت کنند
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • «نون خ» پایبند به آداب ایرانی
  • مسابقات مرحله استانی قرآن، عترت و نماز در دیلم برگزار شد