Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-28@01:48:36 GMT

نابودی تنوع زیستی امنیت غذایی را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۰۷۳۳۸

مشاور فناوری و بیوتکنولوژی حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از بین رفتن تنوع زیستی امنیت غذایی را تهدید می‌کند، گفت: مهندسی ژنتیک را در زمینه حفاظت از تنوع زیستی نباید نادیده بگیریم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اعظم خوش خلق سیما در همایش روز جهانی تنوع زیستی گفت: تنوع زیستی در امنیت غذایی نقش و اهمیت بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنوع زیستی در منابع ژنتیک، ذخایر زیستی، ذخایر توارثی تعریف می‌شود.مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از بین رفتن تنوع زیستی امنیت غذایی را تهدید می‌کند، گفت: مهندسی ژنتیک را در زمینه حفاظت از تنوع زیستی نباید نادیده بگیریم.
وی با اشاره به تاثیر گسترش جمعیت در تنوع زیستی گفت: برآورد شده است که تا سال ۲۰۵۰، جمعیت جهان ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش می‌یابد بنابراین در کل دنیا برای تامین غذایی مناسب با این افزایش جمعیت باید رشد ۶۰ درصدی در تولیدات کشاورزی محقق شود.
مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه عوامل مختلفی کشاورزی را در معرض خطر قرار می‌دهد، تاکید کرد: افرادی که از تکنولوژی صحبت می‌کنند مخالف تنوع زیستی نیستند بلکه این فناوری است که می‌تواند تنوع زیستی را حفظ کند.
خوش خلق سیما تاکید کرد: با توجه به افزایش جمعیت جهان، کشورهای پیشرفته سرمایه‌گذاری جدی در حوزه کشاورزی دارند و تولید ناخالص داخلی خود را خود را به سمت توسعه کشاورزی می‌برند اما در کشورهای توسعه نیافته مثل ایران که به نفت متکی هستند هیچ فکری برای این موضوع نمی‌شود و این وضعیت به‌تدریج باعث از بین رفتن منابع طبیعی خواهد شد.
مشاور فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کشورهای توسعه نیافته مجبور هستند در آینده برای تامین امنیت غذایی خود به منابع طبیعی رجوع کنند و این منابع را مورد تجاوز قرار دهند. واضح است که تجاوز به عرصه‌های طبیعی در کشورهای فقیر بیشتر صورت می‌گیرد.
وی افزود : علاوه بر افزایش جمعیت تغییر اقلیم نیز عرصه‌های طبیعی را دچار مشکل کرده است و محدودیت عرصه‌های طبیعی محدودیت امنیت غذایی را ایجاد می‌کند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود راهکارهایی در زمینه توسعه پایدار و تامین امنیت غذایی وجود دارد، گفت: ذخایر خود را باید شناسایی و حفظ کنیم و در عین حال بتوانیم با استفاده از فناوری‌های نوین از این ذخایر بهره‌برداری کنیم.
فناوری و بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تنوع زیستی ایران وضع مناسبی دارد ، اظهار کرد : این تنوع زیستی و ذخایر ژنتیک می‌تواند در مسیر تامین امنیت غذایی مورد استفاده قرار گیرد و همچنین می‌توان از تنوع زیستی ایران در زمینه اکوتوریسم، تهیه گیاهان دارویی و خوراک دام بهره برد.
خوش خلق سیما با اشاره به اینکه تنوع زیستی را آلودگی‌ها، تغییر کاربری اراضی و گسترش شهرنشینی تهدید می‌کند، گفت: می‌توان با استفاده از روش‌های تلفیقی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیک فعالیت کرد ضمن اینکه این مسیر به افزایش محصولات کشاورزی نیز منجر می‌شود بنابراین نباید عنصر مهندسی ژنتیک را برای حفاظت از تنوع زیستی نادیده بگیریم.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: تنوع زیستی غذا امنیت ژنتیک حفاظت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۰۷۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند که حضور آنها در عرصه‌های مختلف جامعه متضمن برقراری امنیت غذایی و سلامت آحاد افراد جامعه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مجتبی نوروزی به مناسبت روز جهانی دامپزشکی پیامی صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:

«روز جهانی دامپزشکی فرصتی مغتنم برای یادآوری و توجه به اهمیت خدمات تخصصی دامپزشکی و نقش برجسته دامپزشکان در حوزه سلامت انسان و دام و تأمین و تضمین امنیت غذایی است.

پیشگیری، مبارزه و درمان بیماری‌های دامی در جهت حفظ و ارتقا سلامت جمعیت دامی کشور و برقراری امنیت غذایی به ویژه تأمین سبد مواد غذایی و فرآورده‌های پروتئینی با منشأ دامی ایمن و سالم و همچنین پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که به حدود ۸۰۰ نوع بیماری می‌رسد، از مهم‌ترین دستاوردهای دامپزشکان در سطح ملی است که در این روز گرامی داشته می‌شود.

دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند که حضور آنها در عرصه‌های مختلف جامعه متضمن برقراری امنیت غذایی و سلامت آحاد افراد جامعه است و از این رو گرامی داشت جایگاه حرفه‌ای آنها در روز جهانی دامپزشکی برای قدردانی از خدمات ارزشمند و اثرات مفید فعالیت آنها در سطح ملی و بین‌المللی است.

روز جهانی دامپزشکی سال ۲۰۲۴ با شعار "دامپزشکان از پایه‌های اجتناب ناپذیر نظام سلامت هستند" بیانگر جایگاه خطیر و حساس دامپزشکان و پیرادامپزشکان در نظام سلامت جهان است. امری که آشکارا روشن کننده همان شعار پیشتازی این قشر در امنیت غذایی و امنیت زیستی آحاد ملت است.

اقتدار غذایی و افزایش تولید غذا از نظر کمی و کیفی در راستای تأمین امنیت غذایی پایدار مبتنی بر فعالیت‌های دانش بنیان و اشتغال آفرین در این حوزه، از محورهای اساسی ظرفیت سازی در برابر مخاطرات مرتبط با سلامت جمعیت دامی ناامنی غذایی حاصل از آن است.

در پایان از خدمات ارزشمند و شایسته فرهیختگان دامپزشک و پیرادامپزشک صمیمانه تشکر می‌نمایم و برای تمام همکاران گرامی آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون دارم.

دکتر مجتبی نوروزی
معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور»

کد خبر 748311

دیگر خبرها

  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • دامپزشکان و پیرادامپزشکان سرمایه ارزشمند علمی و اجرایی کشور هستند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا