Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:05:22 GMT

هنرمندان از خانه سیمین و جلال بازدید کردند

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۲۹۲۵۹

مراسم بازدید هنرمندان از خانه سیمین و جلال شامگاه شنبه 17 شهریور ماه در خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد واقع در محله دزاشیب تهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم محمدجواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران، ولی‌الله شجاع‌پوریان، معاونت فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدعلی کریمی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌المللی شهرداری تهران، سعید اسدی، رییس تئاتر شهر، اصغر همت، سیروس ابراهیم‌زاده، حسین محب‌اهری، محمدحسین لطیفی، سیدعباس سجادی، ایرج راد، منوچهر محمدی و دیگر هنرمندان و مسئولان شهری حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفر رحمانی‌زاده، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در ابتدای این مراسم گفت: ۱۹ شهریور سالروز ارتحال آیت‌الله طالقانی است و این خانه یادآور گفت‌وگوهای او با جلال و سیمین است. ما فرهنگ را پیشران توسعه جامعه می‌دانیم. در نزدیک این خانه، خانه نیما یوشیج است. امیدوارم هر چه زودتر وضعیت تملک آن خانه مشخص شود تا آنجا نیز مانند خانه جلال و سیمین زیبا شود.

در ادامه این مراسم مستند کوتاهی از ساخت خانه سیمین دانشور و جلال آل‌احمد پخش شد و پس از آن ولی‌الله شجاع‌پوریان، معاونت فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان این که شهر تهران دیگر جای توسعه فیزیکی ندارد، گفت: تلاش ما این است که این نوع مکان‌های تاریخی جانی دوباره بگیرند. چهار هزار و 500 میلیون تومان بودجه نیاز داریم تا خانه نیما یوشیج که در حوالی خانه سیمین و جلال است، بازسازی شود. در دوره جدید مدیریت شهری تمام تلاش ما این است که به توسعه مسیرها و پاتوق‌های فرهنگی بپردازیم.

در ادامه این مراسم سعید اسدی، رئیس تئاتر شهر با بیان این که توسعه فرهنگی پیش‌نیاز توسعه بخش‌های دیگر یک جامعه است، گفت: هنرمندان به عنوان مولدان جامعه هستند. شهرداری‌های جهان، در الگوهای شهری خود، نقش پر رنگی برای تئاتر قائل هستند. ۸۰ درصد تقاضای اجرای تئاتر در تهران از جانب جوانان است و از شهرداری و روسای حوزه شهری تقاضا دارم که فضاهای بیشتری را به حوزه تئاتر اختصاص دهند و مراکز فرهنگی در مرکز شهر بیشتر شوند.

او در ادامه گفت: در دو سالی که دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر بودم شاهد آن بودم که همکاری مثبت و سازنده‌ای بین شهرداری و جشنواره بین المللی تئاتر فجر برقرار بود. من معتقدم که باید تعامل بیشتری بین شهرداری و اهالی تئاتر برقرار شود.

اسدی تاکید کرد: شهرداری باید یکی از ارکان جشنواره بین المللی تئاتر فجر شود. یکی از ویژگی‌های شهرداری این است می تواند این باشد که یارانه هایی را برای تماشای تئاتر به مردم ارائه دهد. تامین هزینه های تئاتر خیلی برای هنرمندان دشوار شده است. شهرداری علاوه بر کارهایی که در حوزه نمایش انجام می دهد باید همکاری های بیشتر با هنرمندان تئاتر داشته باشد.

در ادامه این مراسم محمدجواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این که خانه سیمین و جلال می‌تواند یک مقصد گردشگری در شهر تهران باشد، گفت: امیدوارم قدر این خانه را بدانیم. اینجا می‌تواند روایت‌گر قطعاتی از تاریخ این شهر باشد. ما در شورای شهر با کاهش بودجه زیادی در حوزه فرهنگی اجتماعی روبرو شده‌ایم. ما باید به سمت کار کردن برویم و راهی جز این نداریم.

او خطاب به اهالی تئاتر گفت: انتظار می‌رود نمایش‌هایی که به کار شهری می آید بیشتر توجه شود. به نمایش هایی که در حوزه محیط زیست، حقوق شهروندی و... پرداخته می شود.

این عضو شورای شهر تهران با بیان این که مسئولان شهری برای چند گذر فرهنگی در تهران در حال سرمایه گذاری هستند، تشریح کرد: گذر کتاب از میدان انقلاب تا چهارراه ولیعصر و از چهارراه ولیعصر تا خیابان حافظ، گذر نمایش از میدان امام خمینی تا خیابان انقلاب، گذر صنایع دستی از خیابان ویلا تا خیابان کریمخان و پهنه فرهنگی رودکی از محورهای اصلی ماست که در این زمینه ها سرمایه‌گذاری شده است.

در بخش پایانی این مراسم پیشکسوتان عرصه هنر به بیان خاطراتی از سیمین دانشور و جلال آل احمد پرداختند و از مقام این دو نفر یادی کردند.

محمدرضا لطفی، کارگردان سینما ضمن امیدواری از حس رسیدگی مدیران شهری به این خانه های تاریخی گفت: حال خوب شهر را باید باور کرد. اگر این خانه ها خراب شوند دیگر از تاریخ شهرمان چگونه برای فرزندانمان سخن بگوییم. اگر شهرداری این خانه ها را تنها بتوانید خریداری کند لطف بزرگی به تاریخ این شهر کرده است. لزومی ندارد که شهرداری به محض خرید این خانه ها آن ها را بازسازی کند. در فرصت های بعدی و با دریافت بودجه می تواند به مرور زمان آنها را مرمت کند. قطعا تا جایی هم که می شود هنرمندان در این زمینه کمک خواهند کرد.

ایرج راد، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در پایان این مراسم گفت: سال های سال صحبت از بنا شدن موزه تئاتر است. امیدوارم که شهرداری که حالا تئاتر نصر را خریداری کرده است بتواند این بنا را به عنوان موزه تئاتر انتخاب کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام خانه سیمین و جلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۹۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از هنرآفرینی هنرمندان نصف‌جهان در قطب عاشقی عالم، «کعبه»

اصفهان از گذشته تا کنون، زادگاه هنرمندان زیادی است که با ذوق و خلاقیت، توانسته‌اند در مسیر عقاید و آرمان‌های خود زیبایی‌های زیادی پدید آوردند؛ آثاری که هر چقدر از خلق آن‌ها بگذرد، باز هم تازه است و حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هنر، ارزشمندتر از طلاست و هنرمندان، کیمیاگرانی‌اند که به خوبی می‌توانند با خلاقیت و ابتکار خود، آثاری پدید آوردند که آوازه‌اش در سراسر دنیا بپیچد؛ اصفهان نیز به‌عنوان مهد فرهنگ و هنر، در دل خود فرزندانی پرورش داده که میراث دار فرهنگ، این سرمایه بزرگ ملی شدند؛ چه مرد باشند و چه زن؛ چه هنرمندانی که از نسل‌های قدیم هستند و امروز، تجربیاتشان‌، توشه راه ماست و چه هنرمندان جوان‌تر که تلاش می‌کنند با حفظ اصالت و سنت، هنر را به دیدگان هدیه کنند.

رضا بدرالسماء یکی از هنرمندان به‌نام نگارگری است که آوازه او فراتر از مرزها نیز پیچیده است که درباره یکی از تجارب متفاوت خود حین نگارگری اظهار می‌کند: در نزدیک‌ت رین مکان به خانه خدا در حال طراحی بودم و این سعادتی برای من بود؛ نکته جالب اینکه وقتی چشمم به موج جمعیت که دور کعبه حرکت می‌کرد افتاد، دیدم که این گردش در آنجا به کل گردش عالم برمی‌گردد و احساس کردم که نگارگری هم از همین گردش دورانی به در خانه خدا اقتباس شده، در واقع در همه عالم و سلول‌ها اینگونه است و همه به دور مبدایی است که از آن جدا شدند، حرکت می‌کنند تا به آن نزدیک شوند که همان از کثرت به وحدت رسیدن است.

وی ادامه می‌دهد: اثر «سرآغاز» همان خانه کعبه است که طواف حجاج، دور آن را با نقوش نقاشی ایرانی داریم؛ در واقع از نزدیک دیدم که هنرمندان چطور توانستند هنر نگارگری را خلق کنند و و دیدم که اقتباس آن‌ها از گردش همین جاست.

عیدی بزرگی نصیب من شد

این نگارگر اصفهانی همچنین درباره تجربه متفاوت خود در ابتدای سال خاطر نشان می‌کند: می‌خواستم سال را کنار شهدا آغاز کنم و همانجا عیدی خود را گرفتم؛ وقتی از تلویزیون‌های نصب شده، پیام نوروزی رهبر انقلاب پخش می‌شد، اثر خود با نام «یا مقلب القلوب» را کنار ایشان دیدم و واقعاً حس خوبی داشتم؛ عیدی بزرگی نصیب ما شد که افتخار بزرگی بود، ما بارها به واسطه آثاری مثل شهدای منا که در راستای انقلاب، خلق شده چند باری خدمت رهبر انقلاب رسیدیم و ایشان هم هنر را دوست دارند و تاکید دارند با زبان هنر، انقلاب را بیشتر معرفی کنیم و مظلومیت فداییان اسلام از صدر اسلام و رشادت‌هایی که تا کنون داشتند را با هنر نشان دهیم.

آمنه بدرالسماء، از دیگر هنرمندان اصفهانی و فرزند رضا بدرالسماء اظهار می‌کند: علاقه زیادی به هنر داشتم با این حال زندگی من در کنار پدرم بی تأثیر نبوده زیرا غیر از تربیت پدرانه، مرا با دنیای هنر آشنا کرد؛ همچنین مادرم پشتوانه بزرگی برای من بود و بیش از اندازه تشویقم می‌کرد، همچنین مشکلات را طوری مدیریت می‌کرد تا پدرم در آرامش بتواند به کار خود برسد.

وی می‌افزاید: اخلاق هنرمندان باید بسیار لطیف، مهربان و پر از عشق باشد و معمولاً احساس خود را با اثر خود بیان می‌کنند؛ افتخار داشتم در کنار پدرم باشم و ایشان اینقدر بزرگ‌منشانه از اصالت و سنت‌های ایرانی بودن، فرهنگ و اصفهان برای من گفتند که از بچگی، زیست هنرمندانه داشتیم.

این هنرمند ادامه می‌دهد: پدر خیلی علاقه داشتند که باید رسالت خود را به نوعی تمام کنیم و به من می‌گفتند که به عنوان یک بانوی هنرمند، باید فضای ذهنی خود در حالی که سنت‌ها را حفظ می‌کنی، به تصویر بکشی، در عین حال با مخاطبی که همسن یا متعلق به نسل بعد از تو است ارتباط برقرار کنی.

مکتبی شایسته‌تر از اصفهان نیست

احمد مراتب، پیشکسوت آواز نیز در خصوص پیشینه موسیقی در اصفهان اظهار می‌کند: مکتب آواز اصفهان و شیوه یا سبک، هرکدام معانی و ترجمان خود را دارد و بسیار زمان می‌خواهد تا درباره‌اش صحبت کنیم اما اگر قرار باشد روزی درباره آن حرف بزنیم، مکتبی شایسته‌تر از اصفهان نیست.

وی ادامه می‌دهد: اصفهان از دیرباز حرفی برای گفتن داشته و مفاخر بزرگی را به عرصه موسیقی ایران و خارج از ایران معرفی کرده‌است؛ از زمان سید رحیم اصفهانی و شاگردان ایشان، مرحوم سید حسین ساعت‌ساز، مرحوم حاج اصفهانی که استاد من هم بودند و که هرکدام ستاره درخشانی در فرهنگ و هنر و آواز اصفهان به حساب می‌آیند.

این پیشکسوت آواز خاطر نشان می‌کند: الان هم اساتید زیادی در اصفهان داریم که جزو برجسته‌ترین استادان ایران هستند و در رشته‌ها گوناگون، چه آواز و چه ساز، فعالند؛ امیدواریم شایستگی این را داشته باشند که جا پای بزرگان بگذارند و عظمتی که اصفهان در فرهنگ و هنر، مخصوصاً موسیقی داشته است، حفظ و به آیندگان بسپارند.

تاج سر آواز ایران

مراتب با بیان اینکه اخلاقمداری برای یک هنرمند، بسیار مهم است، می‌گوید: استاد تاج، یکی از نوادر اساتیدی است که شخصیت اخلاقی‌اش با وجود اینکه پهلوان آواز بود، زبانزد بود؛ همین بود که شاگردان را به سوی خود جذب می‌کرد، از ۱۲ سالگی و مدت ۱۸ سال حتی در سفر، در رکاب او بودم و از حضورش استفاده کردم؛ اخلاق، منش و انسانیت او بزرگترین شایستگی او بود.

وی ادامه می‌دهد: بارها گفته‌ام که تاج، تاج سر آواز ایران بود اما بابت این تاج، از کسی باج نگرفت و هیچ تفاخری نداشت؛ من حتی یک غیبت از او نشنیدم و همه شاگردان شیفته اخلاق او بودند؛ اخلاق نیک با همه مردم، مسئله مهمی برای کسانی است که می‌خواهند در عرصه هنر ماندگار شوند.

پیشکسوت آواز خاطر نشان می‌کند: حدود ۲۰ سال قبل، در راستای آوازهای آئینی، تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا اذان و دعاها با لحن موسیقی ایرانی ادا شود، زیرا در قدیم افرادی که اذان گوش می‌کردند رادیو نداشتند که بخواهند از لحن عرب استفاده کنند و آقایان دماوندی، تاج از جمله افرادی هستند که در این عرصه صحبت کردند، همچنین سید جواد ذبیحی که دعاها و ادعیه را با آوازهای ایرانی خواند و این والاترین خدمت ایشان بود.

اذان گفتن در کعبه، به سبک شیعیان

مراتب با اشاره به اینکه سال ۱۳۵۴ و عید غدیر، در حال خواندن اشعاری در حضور چندی از علما و اصفهانی‌ها که مقابل خانه کلبه و ناودان طلا دور هم جمع می‌شدند بودم، ادامه می‌دهد: آن شب امام موسی صدر، مهمان شاه عربستان بود و در عین طواف صدای من را شنید، فردای آن روز از ایشان دعوت کردیم که به هتل ما بیاید و موقع رفتن گفت که فردا، تمام سلاطین و پادشاهان اسلامی وارد خانه کعبه می‌شوند و خانه خدا با گلاب قمصر اصفهان عطرآگین می‌شود، می‌خواهم صحبت کنم بر بام کعبه اذان بگویید؛ خلاصه که مسئولین، موافقت کردند و بعد از برنامه‌ها از جمله قرائت قرآن توسط عبدالباسط، علی رغم تاکید بر ادامه اذان تا «اشهد ان محمد رسول الله»، به طریقه شیعیان و با «اشهد ان علیا ولی الله» اذان گفتم و این بالاترین افتخار من در تمام عمرم بود؛ جالب اینجاست که با توجه به شرایط عربستان، حتی یک نفر هم به این کار من اعتراض نکرد و این از عنایات الهی بود.

وی در پایان می‌گوید: امیدوارم نام اصفهان همانطور که شایسته است به عنوان یک کلان شهر و حتی جهان شهر، به افتخار و بزرگی برده شود.

به گزارش ایمنا، تکریم و معرفی هنرمندان، مخصوصاً دیار هنرخیز اصفهان، وظیفه همه ماست؛ هنرمندانی که در هر شرایطی، ذوق و هنر خود را حفظ و تلاش کردند تا به بهترین شکل ممکن، آن را به مردم هدیه کنند و این دیار کم ندارد از این بزرگ‌مردان عرصه فرهنگ و هنر…

کد خبر 748629

دیگر خبرها

  • روایتی از هنرآفرینی هنرمندان نصف‌جهان در قطب عاشقی عالم، «کعبه»
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • سیمینی که دانشور بود
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی