Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@17:21:29 GMT

اندازه‌گیری فشار خون به کمک امواج فراصوت

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۱۵۲۸۳

اندازه‌گیری فشار خون به کمک امواج فراصوت

محققان دانشگاه کالیفرنیا به تازگی شیوه جدیدی برای اندازه‌گیری فشار خون ابداع کرده‌اند که مشکلات قلبی عروقی را با دقت بالا شناسایی می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پژوهشگران با استفاده از نوعی گچ مخصوص انعطاف‌پذیر (flexible plaster) که با امواج فراصوت کار می‌کند، می‌توانند تغییرات فشار خون بیمارانی را که دارای امراض جدی هستند، به طور دائم ارزیابی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این روش غیر تهاجمی، فشار خون افراد از طریق شریان‌هایی که در نقاط استراتژیک بدن انسان قرار دارد کنترل می‌شود. این گچ از یک ورقه نازک "silicone elastome" تشکیل شده که در واقع یک شبکه کوچک الکترونیکی، شامل الکترودها و دستگاه‌های کوچکی با نام "مبدل‌های پیزوالکتریک" می‌باشد.  این مبدل‌ها با عبور جریان الکتریسیته، امواج فراصوت تولید می‌کنند.

دستگاه‌های الکترونیکی از طریق یک شبکه سیم مسی به یکدیگر متصل می‌شوند و قابلیت خم شدن و کشش را برای مطابقت با بافت و انحنای پوست انسان دارند. امواج فراصوت به درون بدن انسان نفوذ کرده، فشار خون بیمارن را تا عمق چهار سانتی متری لایه بیرونی پوست انسان ثبت کرده و سپس آن را به شکل امواج نشان می‌دهد.

به گفته محققان نقطه اوج و فرود هر یک از شکاف‌ها و همچنین شکل کلی امواج در تصویر، نشان دهنده یک فعالیت یا رویداد خاص در قلب است. این سیگنال‌ها اطلاعات زیادی را در مورد ارزیابی سلامت قلب و عروق بیماران در اختیار متخصصان قرار می‌دهد. آزمایشات متعدد نشان داده‌اند که اندازه گیری فشار خون به کمک ابزار جدید مانند شیوه‌های بالینی کنونی کارآمد است.

تیم سازنده امیدوار است که پزشکان در آینده نزدیک بتوانند از گچ ابداعی برای تشخیص مشکلات قلبی عروقی با دقت زیاد استفاده کنند. همچنین از این تکنولوژی می‌توان برای ارزیابی علائم حیاتی درون بدن انسان بهره جست  و امراض دیگر را توسط آن تشخیص داد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری های قلبی عروقی تازه های تکنولوژی تکنولوژی نوین فشار خون اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۵۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، به گفته اداره هواشناسی چین، نخستین ماهواره این کشور دز حوزه اندازه گیری بارش که در مدار کم ارتفاع زمین مستقر شده، روز چهارشنبه رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت.

ماهواره مذکور که با نام فنگیون۳جی شناخته می‌شود، آورییل سال گذشته به مدار پرتاب شد و هدف از ارسال آن تحقیقات اقلیم شناسی، بارش و پایش سیستماتیک بارش باران و وضعیت آب و هوا مطرح شد. این ماهواره می‌تواند اطلاعات ساختاری سه بعدی از بارش در مناطق با عرض‌های جغرافیایی متوسط ​​و پایین ارائه دهد.

پرتاب موفقیت‌آمیز این ماهواره، چین را به تنها کشوری تبدیل کرد که به طور همزمان چهار ماهواره هواشناسی غیرنظامی را در مدار نزدیک زمین، صبح، ظهر، بعدظهر و مسیر‌های شیبدار مداری را پوشش می‌دهد.

چن لین، معاون طراح سیستم زمینی این ماهواره در مصاحبه با گروه رسانه‌ای چین گفت: مشاهده جهانی بارش، به ویژه مشاهده ساختار سه بعدی، همیشه یک مشکل دشوار در تشخیص هواشناسی بوده که اکنون این معضل با ارسال ماهواره اندازه‌گیری بارش برطرف شده است.

این ماهواره شش ماه پیش، در اکتبر سال گذشته میلادی عملیات آزمایشی خود را به پایان رساند. به گفته دانشمندان، در طول عملیات آزمایشی، سیستم ماهواره به طور پایدار فعال بوده و سکوی ماهواره، بار حمل و نقل و اندازه گیری و کنترل ماهواره همگی در شرایط عادی خود قرار داشتند و چهار شاخص ارزیابی، یعنی دریافت داده‌ها، پردازش داده‌ها، توزیع محصول و بایگانی داده‌ها، همه استاندارد‌ها را به طور کامل اجرا کرده‌اند.

به گفته چین، ماهواره مذکور نه تنها پشتیبانی قوی و قدرتمندی برای تضمین خدمات آب و هوا و رویداد‌های دیگر ارائه کرده، بلکه برای نظارت بر بلایای جهانی مانند سیل در پاکستان، بارندگی شدید در برزیل و حتی بارندگی‌سیل‌آسای اخیر یمن کاربرد داشته است.

 این ماهواره و سایر ماهواره‌های با این مشخصه و به طورکلی سیستم ماهواره هواشناسی فنگیون، به طور مستقل توسط چین توسعه یافته و از زمان پرتاب نهستین ماهواره هواشناسی در سال ۱۹۸۸، در مجموع ۲۱ ماهواره هواشناسی فنگیون از دو نسل و چهار نوع با موفقیت ارسال شده است که هنوز ۹ فروند از آنها در مدار هستند.

برهمین اساس، با سال‌ها تلاش، ماهواره‌های هواشناسی فنگیون به سطح پیشرفته بین المللی رسیده‌اند و برخی از فناوری‌های آنها در جهان پیشرو هستند.

چین درواقع نخستین ماهواره اندازه گیری باران را به عنوان بخشی ازفعالیت در حوزه سیستم ماهواره‌های پایش به مدار زمین ارسال کرده و این ماهواره با استفاده از دو تکنولوژی اصلی که در آن به کار گرفته شده می‌تواند دفتی که برای سنجش میزان بارش باران احتیاج دارد را تامین و رقم آن را ارائه کند. استفاده از تکنولوژی‌های راداری امکان اندازه گیری مستقل از فصل، نوع باران و نوع بافت زمین را فراهم می‌کند.

این ماهواره طی مدتی که در مدار کم‌ارتفاع زمین مسنقر است، داده‌های مرتبط با باران را طی مجموعه‌ای پایدار از برنامه‌های ماهواره‌های ارتباطی و تکامل تصویرسازی زمین ارائه می‌دهد. این اطلاعات در شناسایی و پیش بینی سیلاب، خشکسالی‌ها و دیگر آسیب‌های زیست محیطی که مربوط به باران هستند، بسیار موثر است و اهمیت دارند. چین با ارتقاء روش‌های اندازه گیری باران و توسعه فناوری‌های مرتبط، چین به دنبال بهبود عملکرد پیش بینی باران و افزایش کارایی منابع آبی است و بدین طریق یک قدم مهم در توسعه فضای ماهواره‌ای و پیشرفت‌های علمی و فناوری خود در زمینه اندازه گیری و پیش بینی باران برداشته است. این اقدام نشان از تعهد چین به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است و می‌توان از آن برای جامعه بین‌المللی نمونه‌ای از همکاری و تعهد به مقوله محیط زیست و تغییرات آب یاد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر بارش تگرگ به اندازه یک نارگیل!
  • معمای علیت معکوس/ اگر آینده بر گذشته تاثیر گذارد!
  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • چند نوع تست لاستیک وجود دارد؟
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • ارزیابی رسانه‌های عبری از وضعیت بد نتانیاهو/ خواب از چشم بی بی گرفته شده!
  • استقلال در 10 سال به اندازه 30 سال مدیرعامل عوض کرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • ثبت آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان
  • بارش شدید تگرگ‌های درشت در خراسان جنوبی و آسیب به منازل و خودروها + ویدئو | اندازه تگرگ ها را ببینید