Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-07@17:31:25 GMT

عزم دولت برای شفاف سازی و حذف رانت از اقتصاد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۸۵۴۶۵

عزم دولت برای شفاف سازی و حذف رانت از اقتصاد

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایرنا، موضوع نرخ خوراک پتروشیمی ها و نحوه تسعیر بهای خوراک از مهم ترین مسایل اقتصادی مطرح در هفته های اخیر بوده است؛ آنچه که این موضوع را بیش از پیش در مرکز توجه قرار داد، نوسان شدید نرخ ارز بود که زمینه برخی امتیازات اقتصادی خاص را برای برخی صنایع و گروه های اقتصادی فراهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در زمان نوسان شدید نرخ ارز در خردادماه امسال، نرخ تسعیر خوراک شرکت های پتروشیمی در سال 97 با هدف تشویق آنان برای عرضه ارز خود در سامانه نیما، بر مبنای دلار 3800 تومانی تعیین شد که از همان ابتدا انتقاداتی نسبت به آن وجود داشت.
اما پس از فراز و فرود بسیار و پس از بررسی های کارشناسانه، دولت تصمیم به افزایش نرخ تسعیر خوراک شرکت های پتروشیمی از 3800 تومان به نرخ بازار ثانویه کرد.
بر این اساس، از ابتدای مهر امسال در محاسبه قیمت میعانات گازی، گاز طبیعی خوراک و دیگر خوراک های تحویلی به واحدهای پتروشیمی داخلی، نرخ تسعیر ارز هر ماه برابر با متوسط نرخ معاملاتی ارز در سامانه نیما خواهد بود.

** موج سواری منتقدان با تسعیر نرخ خوراک پتروشیمی
تعلل و تاخیر در واقعی سازی نرخ تسعیر خوراک پتروشیمی ها باعث شده بود که برخی رسانه ها و جریان های منتقد اینگونه ادعا کنند که دولت و وزارت نفت مخالف این شفاف سازی و واقعی سازی قیمت ها هستند که می تواند زمینه ساز برخورداری از رانت شود.
حتی برخی منابع خبری منتقد دولت چندی پیش اعلام کردند «در حالی که قیمت خوراک واحد های پتروشیمی با دلار 3800 تومان محاسبه می شود و ارز آنها با نرخ بازار ثانویه، اما وزارت نفت افزایش نرخ تسعیر ارز خوراک را معادل بازار ثانویه برای واحدهای پتروشیمی وتو کرد.»
البته وزارت نفت در پی انتشار این ادعاها با انتشار تکذیبیه ای اعلام کرد: این خبر از اساس کذب و یک دروغ‌پردازی مغرضانه با اهدافی خاص است.
این منتقدان با تکرار ادعاهای خود گفته بودند: «با توجه به این تکذیب باید صبر کرد و دید که آیا قیمت تسعیر ارز محاسبه خوراک پتروشیمی‌ها از ارز 3800 تومانی به ارز بازار ثانویه تغییر خواهد کرد یا نه. این تغییر نرخ، صحت و سقم تکذیب وزارت نفت را مشخص خواهد کرد.»
اما تصمیم روز یکشنبه هیات دولت در افزایش نرخ تسعیر ارز خوراک پتروشیمی ها، نشان داد که این ادعاها و اتهامات که ریشه در بازی های سیاسی و جناحی دارد، وارد نیست و عزم حاکمیت برای حذف رانت در بخش های مختلف اقتصادی جزم است.
البته باید فکری برای کندی و سستی ساختار اداری کشور کرد که باعث می شود روند تصمیم گیری و تصمیم سازی بسیار طولانی شده و حتی تصمیمات مهم نیز با تاخیر اتخاذ شود.

**جزئیات تصمیم دولت برای شفاف سازی نرخ تسعیر خوراک
با مصوبه هشتم مهرماه هیات دولت،، نرخ تسعیر ارز در محاسبه قیمت میعانات گازی، گاز طبیعی خوراک و دیگر خوراک های تحویلی به واحدهای پتروشیمی داخلی از ابتدای مهر امسال برابر با متوسط نرخ معاملاتی ارز در سامانه نیما می شود.
مصوبه هیات دولت مربوط به افزایش نرخ تسعیر ارز و نه بهای خوراک بوده و هنوز دولت درباره نرخ جدید خوراک پتروشیمی تصمیمی نگرفته است.
هیات وزیران در زمان نوسان شدید نرخ ارز در خردادماه امسال، نرخ تسعیر خوراک شرکت های پتروشیمی در سال 97 را بر مبنای دلار 3800 تومانی تعیین کرده بود که البته پتروشیمی ها نیز ملزم به عرضه ارز صادراتی به نرخ ارز 4800 تومانی در سامانه نیما شده بودند.
اما پس از مدتی با تایید هیات دولت، پتروشیمی ها مجاز شدند که ارز صادراتی را به نرخ بازار ثانویه (حدود 8 تا 9 هزار تومان) در سامانه نیما به فروش برسانند که این موضوع، سودآوری شرکت های پتروشیمی را بالا برد.
ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور در شهریورماه امسال با راه اندازی سه طرح به 65.5 میلیون تن افزایش یافته است؛ درآمد حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی نیز سالانه حدود 13 میلیارد دلار برآورد می شود.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: تهران ایرنا شفاف سازی رانت پتروشیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۸۵۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش اوجی از سوددهی خیره‌کننده پالایشگاه آبادان و افزایش تولید مجتمع‌های پتروشیمی

وزیر نفت درباره حجم سوددهی پالایشگاه آبادان و روند توسعه آن، همچنین افزایش تولیدات مجتمع‌های پتروشیمی به رئیس‌جمهوری و هیئت وزیران گزارش داد.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، جواد اوجی بعدازظهر امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) در نشست هیئت دولت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، گفت: با اقدام‌هایی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سودده‌ترین واحدهای تولیدی است که پارسال ۱۲ همت سودآوری داشته است.

وی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از روزانه ۸ میلیون لیتر در ابتدای دولت سیزدهم به ۱۵ میلیون لیتر در روز، تولید گازوئیل از روزانه ۱۵ میلیون لیتر به ۱۹ میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: تا ۲ ماه آینده واحد هیدروکراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری می‌رسد و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو ۵ آن ۳ میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره به افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولیدات و تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت سیزدهم، تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از ۲۱ محصول در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ محصول رسیده و با اقدام‌های انجام‌شده تنها در سال گذشته، ۱۳۰۰ فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شد که امسال نیز ۶۰۰ نفر به نیروهای شاغل در پالایشگاه افزوده می‌شود و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز ۳ آن مشغول فعالیت خواهند شد.

دیگر خبرها

  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • گزارش اوجی از سوددهی خیره‌کننده پالایشگاه آبادان و افزایش تولید مجتمع‌های پتروشیمی
  • برکناری رییس هیات ژیمناستیک اصفهان در آستانه انتخابات/ نکویی: وزارت ورزش شفاف‌سازی کند
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی