Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان دریایی وزارت دفاع گفت: میزان توان اقتصادی دریایی در سطح دنیا حدود ۳ هزار میلیارد دلار برآورد شده است و‌ دریا ظرفیت ایجاد ۴۰ میلیون شغل را دارد. ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۵ سیاسی نظامی | دفاعی | امنیتی نظرات

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، دریادار رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع صبح امروز (سه‌شنبه، اول آبان) در چهارمین جشنواره ملی دریا در مسیر پیشرفت در سخنانی، اظهار داشت: سه چهارم ‌سطح کره زمین را آب فرا گرفته است، تحقیقات دانشمندان ناسا، آنها را به این نتیجه  رسانده است که حجم آبی که در فضا وجود دارد، صد هزار برابر خورشید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دریا، روان و سیال و به هم‌پیوسته است و برای حرکت در آن نیاز به احداث راه، جاده و‌ تعمیر آنها نیست، دریاها در مالکیت هیچ کشوری و حکومتی نیست و به میزانی که شما دانش داشته باشید، می‌توانید از آن استفاده کنید.

دریادار خانزادی: اجرای طرح مصباح مبنای انتصابات آینده در نداجا خواهد بوددریادار سیاری: به 30 کشور جهان در موضوع امنیت منطقه کمک کردیم

رئیس سازمان دریایی وزارت دفاع تصریح کرد: بشر تا به امروز  توانسته 5 درصد بستر دریا را شناسایی کند و نتوانسته است مانند فضا در  عمق دریا ایستگاه تحقیقاتی ایجاد کند.

دریادار رستگاری با بیان اینکه دریا از عجایب فراوانی برخوردار است،گفت: آب، تکیه‌گاه ‌‌و منشأ قدرت است، ملت‌هایی که از دریا استفاده کردند، قدرت جهانی دارند و امروز اعمال اراده‌ها از طریق دریا صورت می‌گیرد. یکی‌ از حوزه‌هایی که می‌تواند پاسخگوی نیاز بشر باشد، اقتصاد اقیانوسی است، میزان توان اقتصادی دریایی در سطح دنیا حدود 3 هزار میلیارد دلار برآورد شده است و‌ دریا ظرفیت ایجاد 40 میلیون شغل را دارد.

وی ادامه داد: دریا برای هر کشوری که در کنار دریا قرار دارد، یک‌گنج است و‌ ما در استفاده از دریا غفلت کرده‌ایم. کشور ما در مرکز مسیر دریایی جهانی قرار دارد، زمان حمل بار از اروپا تا هند 30 روز‌طول می‌کشد که اگر ما این موضوع را با استفاده از بندر چابهار مدیریت کنیم، به 13 روز کاهش پیدا می‌کند و‌ این، یک‌ ظرفیت بزرگ برای کشور ما است.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در پایان خاطرنشان کرد: قرن 21، زمان دستیابی بشر به به فناوری هوشمند است و کشورهایی که در این زمینه عقب بمانند، مجبور می‌شوند اراده سایر کشورها را بپذیرند و‌ ما باید با سرعت بیشتری در این حوزه کار کنیم.

انتهای پیام/

R1429/P1011116/S1,11/CT11 واژه های کاربردی مرتبط مناطق دریایی وزارت دفاع ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مناطق دریایی وزارت دفاع ایران مناطق دریایی وزارت دفاع ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۹۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند

اندیشکده آمریکایی AFPC با اشاره به گسترش دامنه نفوذ ایران در منطقه غرب آسیا به کاخ سفید هشدار داد که ایالات متحده نباید اجازه بدهد تا ایران صاحب پایگاهی در دریای سرخ شود.

به گزارش مشرق، «شورای سیاست خارجی آمریکایی» (AFPC) در تحلیلی به قلم «امیلی میلیکن» نوشت که به تازگی نشانه‌هایی از تلاش تهران برای افزایش نفوذ و حتی ایجاد پایگاه دریایی در سودان موجب شده است تا آمریکا نسبت به اهداف تهران در دریای سرخ نگران شود.

این اتاق فکر آمریکایی با استناد به گزارش ماه گذشته وال استریت ژورنال آورده است که یک افسر اطلاعاتی سودانی مدعی شده که تهران در ازای ارائه یک ناو هلیکوپتربر به نیروهای مسلح سودان (SAF) درخواست ایجاد یک پایگاه دریایی دائمی در سواحل دریای سرخ این کشور را کرده است.

نویسنده با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این موضوع می‌افزاید: ایران از چنین پایگاهی، برای استقرار کشتی‌های جنگی و جمع‌آوری اطلاعات استفاده خواهد کرد و به تهران این امکان را می‌دهد تا کنترل خود را در یکی از پر رفت و آمدترین خطوط کشتیرانی جهان تقویت کند. ضمن آنکه آشکارا منافع راهبردی مهمی را برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.

طبق این تحلیل، نخستین مورد این است که استقرار نظامی دائمی ایران در سودان، موقعیت تهران در این کشور به عنوان یک بازیگر اصلی را مستحکم می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا با رقبای منطقه‌ای مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی که از مدت‌ها قبل در امور سودان دخالت داشتند، رقابت کند. درصورت پیروزی SAF در جنگ داخلی کنونی، جایگاه ایران بیشتر از قبل تقویت می‌شود و دسترسی تهران به معادن و صنایع این کشور افزایش می‌یابد.

دومین مزیت آن در زمینه عملیات دریایی ایران رخ می دهد و حضور مکرر نیروی دریایی ایران در امتداد آبراه کلیدی باب المندب و دریای سرخ را هموار می‌کند. علاوه بر این، ایران می‌تواند از اطلاعات جمع‌آوری‌شده از این پایگاه‌ بهره‌مند شود.

سومین مورد مهم آن است که این اقدامات بخشی از تلاش گسترده‌تر ایران برای تقویت روابطش با سودان و در کل قاره آفریقا است. یکی از نشانه‌های آن نیز سفر سال گذشته، «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به چند پایتخت آفریقایی بود که برای تقویت حضور ایران در این قاره در میانه تنش‌ها با غرب تلاش کرد.

اگرچه این اتاق فکر آمریکایی سعی دارد تا نسبت به عملیاتی شدن این رویکرد تردید ایجاد کند، اما در پایان تصریح دارد: با اینحال تعمیق روابط ایران با ارتش سودان ممکن است در آینده دوباره از طریق دیگری مطرح شود. پیش از این پهپادهای پیشرفته ایران راه خود را به منطقه باز کرده‌اند و ممکن است در آینده نه چندان دور این پهپادها همانند سوریه و یمن در سودان هم به کار گرفته شوند. در هر صورت برنامه‌های ایران برای سودان در حال پیگیری هستند و به همین دلیل واشنگتن باید پی در پی به آن توجه داشته باشد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • وقوع ناپایداری‌های موقتی، تندباد لحظه‌ای و گردوخاک، ۸ اردیبهشت
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود
  • پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود