Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شيراز-ايرنا- نماينده مردم شهرستان جهرم در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه موضوع ايجاد بندر خشک در کنار منطقه ويژه اقتصادي و پتروشيمي اين شهرستان در حال پيگيري است، گفت: در صورت تحقق اين امر به همراه راه اندازي دهکده لجستيک، دسترسي اين شهرستان به بازارهاي جهاني ميسر مي شود.

محمد رضا رضايي کوچي، چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا بيان داشت: با توجه به موقعيت و قابليت هاي شهرستان جهرم با راه‌اندازي بندر خشک و دهکده لجستيک در منطقه ويژه اقتصادي جهرم، امکان توزيع، تخليه، بارگيري، نگهداري، بازرسي‌هاي قانوني و خدمات ارزش افزوده براي صادرات، واردات و ترانزيت کالا در اين منطقه مهيا مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: محقق شدن اين موضوع مهم، ضمن اينکه موجب رونق تجارت مي شود، رشد اقتصادي و افزايش اشتغال را براي اين شهرستان در پي دارد.
مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي جهرم هم در اين مورد به ايرنا گفت: در صورت اخذ مجوز براي ايجاد دهکده لجستيکي و بندر خشک در جهرم، ظرفيت اقتصادي جديدي براي اين شهرستان و استان فارس تعريف مي‌شود.
پيام فخرو، افزود: بتازگي در ديداري با مدير کل مرکز مطالعات لجستيک وزارت راه و شهرسازي کشور براي اخذ مجوز بندر خشک و تبديل انبارهاي منطقه ويژه جهرم و طرح توسعه آن به يک دهکده لجستيک بر اساس سند آمايش مراکز لجستيک کشور، گفت‌ و گو و تبادل نظر شد.
وي، در مورد انگيزه ايجاد بندر خشک، اظهار داشت: افزايش استفاده از کانتينر در حمل ‌و نقل دريايي از يک سو و رشد قابل توجه کشتي‌هاي بسيار بزرگ حامل کانتينر موجب افزايش قابل توجه کالا در بندرها و در نتيجه تراکم تردد در اين مکان ها و همچنين مسيرهاي منتهي به بندرها مي شود.
فخرو ادامه داد: کشورهاي مختلف براي مقابله با اين چالش، اقدام به ايجاد بندر خشک کردند تا از اين طريق ضمن کاهش تراکم کالا در بندرهاي ساحلي، تحويل و ارسال محموله‌ها، سريع‌ تر و آسان ‌تر انجام شود.
بندرخشک به پايانه‌اي ترکيبي در داخل کشور و مجاور خطوط اصلي ريلي و جاده‌اي مبادلاتي مانند ايستگاه‌هاي ريلي و پايانه‌هاي جاده‌اي گفته مي‌شود که در نزديکي مراکز تجمع کالا (توليد يا مصرف) بوده و حداقل به وسيله 2 شيوه ريل و يا جاده به بندر ساحلي يا مرزهاي فعال تجاري متصل مي‌شود.
موضوع ايجاد بندر خشک در ايران در سال 93 مصوب شد.
لجستيک، بخشي از فرآيند زنجيره اي تامين کالا و تدارکات است که انتقال و انبار کردن موثر کالاها و خدمات مربوطه را براي فراهم کردن نياز مصرف کننده از مبدا توليد تا مقصد مصرف، کنترل، برنامه ريزي و اجرا مي کند.
دهکده لجستيکي، محلي است که براي مديريت فعاليت‌هاي مربوط به انتقال کالا ساخته مي‌شود و افزون بر برخورداري از زيرساخت هاي لازم، مي تواند نيازهاي خدماتي را نيز براي انجام فعاليت‌هاي حمل و نقلي تامين کند.
خدمات گمرکي، امکانات مختلف ارتباطي و الکترونيکي، امکان تردد و رفت و آمد اتوبوسي در داخل دهکده، محوطه‌هاي پارک، تخليه و بارگيري، رستوران، جايگاه سوختگيري و کارواش، خدمات مختلفي هستند که در يک دهکده لجستيک ارايه مي شود.
منطقه ويژه اقتصادي جهرم که يکي از پنج منطقه ويژه مصوب در استان فارس است، در جاده شيراز به جهرم و در فاصله حدود 30 کيلومتري شهر جهرم واقع شده است. مطالعات جامع اين منطقه ويژه در سال 1391 و با هدف گسترش حوزه صنعت و افزايش اشتغال در اين منطقه آغاز شد.
اين منطقه ويژه زير نظر سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو) و با گراش تجاري - صنعتي در قالب 2 فاز راه اندازي خواهد شد.
فاز نخست آن در فضايي به وسعت حدود 73 هکتار و فاز دوم آن در زميني به مساحت حدود 266 هکتار و در مجموع اين منطقه ويژه اقتصادي در 339 هکتار آماده بهره برداري خواهد شد.
در استان فارس در حال حاضر شيراز داراي منطقه ويژه اقتصادي است و راه اندازي اين منطقه براي شهرستان فسا نيز مصوب شده است.
منطقه ويژه اقتصادي، محدوده جغرافيايي مشخصي در مبادي ورودي يا در داخل کشور است که با هدف جذب سرمايه هاي خارجي و داخلي و همچنين ايجاد عرصه فعاليت هاي توليدي و تجاري براي افزايش صادرات کالا و ارائه بهينه خدمات براي حضور فعال در بازارهاي منطقه اي و بين المللي ايجاد مي شود.
از جمله مزاياي منطقه ويژه اقتصادي، صدور مجوز ساخت و پايان کار سرمايه گذاري و توليدي به صورت رايگان، تبعيت از قانون کار مناطق آزاد تجاري و صنعتي، ورود ماشين آلات خط توليد و ابزار و اثاثيه بدون عوارض گمرکي، فعاليت گمرکي تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکي مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجي در توليدات، خرده فروشي کالا براي اتباع خارجي و تخفيف مالياتي ويژه است.
شهرستان جهرم در فاصله 193کيلومتري جنوب شرقي شيراز قرار دارد.
9910 /6118
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۲۴۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال

استاندار کردستان در شورای برنامه‌ریزی استان در سنندج اظهار کرد:  جهش تولید با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردمی تکلیفی است که مقام معظم رهبری در سال‌جاری از ما مطالبه کرده‌ان و این مهم بدون مشارکت مردم در حوزه اقتصاد و رفع مشکلات محقق نمی شود.

اسماعیل زارعی‌کوشا افزود: در کنار جهش تولید موضوع مشارکت مردم بسیار مهم است و باید در این حوزه برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

وی با تاکید براینکه مسئولان باید زمینه را برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال فراهم سازند، بیان کرد: جامعه دانشگاهی و جوانان متخصص در هر حوزه باید دسترسی لازم را به برنامه‌هایی که دستگاه‌های دولتی ارائه می‌کنند داشته باشند تا در مورد آن نظر دهند.

کردستان ظرفیت ایجاد بندر خشک را دارد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: استقبال از افتتاح راه آهن نشان می‌دهد این ظرفیت در قالب بندر خشک در این استان وجود دارد که باید از آن به نحو احسن استفاده شود.

کیومرث حبیبی با بیان اینکه خیلی از محصولات که در کردستان تولید و یا از کشور عراق وارد می‌شود از طریق بندر خشک به سایر نقاط دور و نزدیک کشور ارسال می‌شود، گفت: از کردستان به سمت دورترین نقاط ایران زاهدان و از آنجا به پاکستان و ... محصولاتی که تولید می‌شود صادر خواهد شد.

 وی بیان کرد: قرارداد ۷ هزار تن غلات و ۴۰۰ هزار تن سیمان با کشور عراق بسته شده و از طریق سیستم راه آهن در حال انتقال به مرز شلمچه است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد