Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@01:37:29 GMT

سلبریتی‌های سینمایی یا معرفی چهره مقاومت؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۵۵۳۳۸

سلبریتی‌های سینمایی یا معرفی چهره مقاومت؟

جشنواره جهانی فیلم مقاومت در سه دوره اخیر به منظور ارائه الگو به افکار عمومی و جامعه سینمایی کشور و منطقه با کوشیده است توسط کمیته‌ای از چهره‌های فرهنگی، سیاسی و سینمایی، ممتازترین چهره و شخصیت را در عرصه مقاومت و پایداری در جهان انتخاب کند. ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۱ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، جشنواره فیلم مقاومت در دوره سیزدهم این رویداد سینمایی سیدحسن نصرالله را به پاس مجاهدتها و تاثیرگذاری گسترده‌اش بر جامعه جهانی و جهان اسلام به عنوان چهره سال خود انتخاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که باعث برآشفتگی و خشم بسیاری از رسانه‌های صهیونیستی و غربی شده بود. همچنین، در دوره گذشته این جشنواره عبدالمک حوثی رهبر انقلاب مردمی یمن و الگوی مقاوم مبارزاتی این کشور در برابر نظام سلطه و جبهه عربی و صهیونیستی و استکباری انتخاب شد.

اکنون این سؤال مطرح است که چهره مقاومت سال 2018 این جشنواره چه کسی خواهد شد؟

درحالی که فستیوال های مطرح جهان به سلبریتیهای سینمایی می‌پردازند این جشنواره به جای مبتلا شدن به انقباض تلاش دارد تا در راستای گفتمان کلان فرهنگی و ماموریت راهبردی که دارد این حرکت سینمایی را از طریق ظرفیت‌های رسانه‌ای با افکار عمومی دنیا گره بزند و افقی را به نمایش بگذارد که به جای قهرمانان ساختگی و سلبریتی‌های مجعول رسانه‌ها چهره‌های واقعی و الگوهای زنده، مجسم و ریشه‌دار حوزه مقاومت و ظلم ستیزی را معرفی کند.

شاید گفته شود به یک جشنواره سینمایی چه ارتباطی دارد که در حوزه‌های سیاسی و بین المللی و جنبش‌های انقلابی این گونه دخالت کند؟ جشنواره سینمایی کارش بررسی آثار سینمایی و معرفی برترین‌هاست و نباید در حوزه‌های سیاسی، تاریخی، اقتصادی و اجتماعی ورود داشته باشد.

نکته اینجاست که یک جشنواره شخصیتش با دیدگاه و ساختاری که طراحی می‌کند تعریف می‌شود و یک جریان فرهنگی برای اینکه دست و پا بسته نماند و فراتر از مسئولیت‌های کلیشه‌ای به جریان‌سازی فرهنگی و اجتماعی بپردازد نیاز دارد که ساختارهای کلیشه‌ای را بشکند و نگاهی فراگیر بر اساس اقتضائات اجتماعی، سیاسی و تاریخی داشته باشد.

شکی نیست که جشنواره‌های مطرح جهان از نوع "کن"، "اسکار" و "ونیز" هم کاملا نگاه و عمل سیاسی دارند و کارکردهای صرفا سینمایی ندارند. این رویدادهای به ظاهر سینمایی زیرکانه و هوشمندانه در صدد الگوسازی، چهره‌سازی و لانسه کردن موضوعات خاص و قهرمان‌سازی در مواقع مختلف تاریخی هستند. برجسته کردن یک اثر سینمایی، توجه و تمرکز ویژه بر روی فضای اجتماعی و سیاسی کشوری خاص و یا انجام واکنش های نمادین پیرامون هنرمندان کشوری خاص همراه با چالش‌ها و تنش‌های سیاسی و ... از جمله اتفاقاتی است که معمولا در فستیوال‌های مطرح دنیا صورت می‌گیرد و همگی اینها نشان می‌دهد که کارکرد این جشنواره‌ها کاملا سیاسی و هدفمند است و در مسیر جریان‌سازی سیاسی قدم بر می‌دارند.

در این راستا، جشنواره فیلم مقاومت یک جشنواره استراتژیک مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی است و به طور قطع، به فراتر از کارکردهای صرفا سینمایی و هنری محض فکر می‌کند. حرکتی که در اعتراض به حاکمیت استکباری سینمای غرب قد علم کرده و داعیه آن را دارد تا افق متفاوتی برای کشف استعدادها و صداهای مستقل و انعکاس حرفها و نگاه‌های جهان آزاد  فراهم آورد.

طبیعی است این جشنواره یکی از رسالتهایش روایت و تصویر شرایط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و سینمایی جهان مستقل و خارج از سلطه باشد و در این مسیر یکی از نیازها، الگوسازی و معرفی چهره‌هایی است که نقش مرجعیت و جهت بخشی را در تحولات اجتماعی و سیاسی دارند.

این جشنواره در سالهای اخیر نقش راهبردی پیدا کرده و پایگاهی شده برای هنرمندان و اندیشمندان مستقل. قطعا، معرفی چهره‌های مقاومت این فرصت را ایجاد می‌کند تا اندیشمندان و سینماگران و مستندسازان ضمن توجه ویژه‌تر به آن شخصیت تمرکز جامع تری بر سیر تحولاتی داشته باشند که از مرجعیت آن چهره محقق شده است.

چهره سال مقاومت پس از ارزیابی و بررسی اسطوره‌های مقاومت دنیا بویژه چهره‌های شاخص مقاومت جهان اسلام که به دلیل موقعیت جغرافیایی، تاریخی، سیاسی و فرهنگی از شاخصه‌ها و ویژگیهای منحصربفردی برخوردار باشند انتخاب می‌شوندکه بعد از بررسی و تحلیل جایگاه، اهمیت، میزان تاثیرگذاری، نقش مرجعیت و راهبردی شخصیتها در ایجاد تحولات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی صورت می‌گیرد. شخصیتی از میان رهبران جبهۀ حق و مبارزه با ظلم و استکبار در نقاط مختلف جهان اسلام و حتی خارج از آن؛ حرکت جشنواره بین المللی فیلم مقاومت مضاف بر چهره‌هایی که معرفی می‌شود زمینه‌ای را برای تبادل نظر و بحث و بررسی پیرامون تاثیرگذارترین چهره‌ها و شخصیتهای حوزه مقاومت فراهم می‌آورد و جامعه‌های سینمایی و رسانه‌ها را بر می‌انگیزد که سیرمطالعاتی جدی‌تری را انجام دهند.

آیت الله «شیخ عیسی قاسم» رهبر روحانی قیام مردم بحرین، شیخ «علی سلمان»، شیخ احمد یاسین و دکتر فتحی شقاقی از رهبران مقاومت اسلامی فلسطین و سید حسن نصرالله، سید عباس موسوی و عماد مغنیه از رهبران حزب الله لبنان، «امام موسی صدر» از روحانیون برجسته،آیت الله«سید محمد باقر صدر» در عراق، علامه «سیدعارف حسین حسینی» در پاکستان که تحت تأثیر افکار امام خمینی (ره) به شدت برای همدلی و وحدت شیعه و سنی در پاکستان و زدودن فقر، فساد و استبداد از این کشور، تلاش می‌کرد؛ آیت الله شهید «شیخ نمر باقر النمر» رهبر قیام شیعیان عربستان علیه ستم و تبعیض و استبداد آل سعود، «سیدحسین بدرالدین حوثی» پرچمدار قیام علیه استکبار و استبداد در یمن و یا «سید عبدالمَلک بدرالدین حوثی» همچنین، یکی از مهمترین رهبران مقاومت اسلامی در برابر ظلم و استبداد در قارۀ آفریقا، شیخ«ابراهیم زَکزاکی» رهبر مسلمانان نیجریه و ده‌ها چهره از رهبران جبهۀ حق و مبارزه با ظلم و استکبار و پیشوایان حق طلب و رهبران جبهۀ مقاومت از طریق این حرکت مورد اهتمام و توجه مضاعف قرار می‌گیرند.

رویکرد جشنواره فیلم مقاومت تجلی فرهنگی گفتمان انقلاب اسلامی است و به یقین، جلوه‌ها، مظاهر و مصادیق این موضوع از طریق رهبران جبهه‌های مقاومتی در حال تحقق است که در جای جای بلاد اسلامی بار سنگین مبارزه را بردوش می‌کشند و بسیاری از آنان تا پای شهادت پیش رفتند.

جشنواره مقاومت می‌تواند در هر دوره میزبان بزرگ‌ترین اجتماع اندیشمندان و سینماگران مستقل دنیا شود، سینماگرانی که با تفکرات مستقل بسیاری‌شان از آمریکا و اروپا می‌آیند و مستندسازانی که در کشورهای منطقه فعالند این الگوسازی و معرفی چهره انگیزه تازه ایجاد می‌کند تا دوباره چشم اندازی از فعالیتها، فداکارها و پیام این رهبران به گوش جهانیان برسد.

حال باید منتظر بود تا نهم آذر ماه چهره ماندگار مقاومت در سال 2018 چه کسی معرفی می شود.

انتهای پیام/

R1356/P1356/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره فیلم مقاومت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم مقاومت جشنواره فیلم مقاومت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۵۵۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان در سطح استان مازندران با شعار «این صحنه خانه‌ماست» در بخش‌های نمایش (صحنه، عروسکی، زنده- عروسکی)، نمایش خلاق (نمایش کتابخانه‌ای، بازی نمایش) و نمایشنامه‌نویسی، ۲۰ اردیبهشت برای شرکت‌کنندگان ۱۲ تا ۲۲ سال و بزرگسالان برگزار می‌شود.

داوری مرحله استانی این جشنواره را سید رضا عمرانی نسب، مهیار هزار جریبی و فاطمه بزرگی از هنرمندان حوزه نمایش این استان بر عهده دارند.

بر اساس نظر هیأت داوران، گروه‌های نمایشی دختر بوته گوجه فرنگی به کارگردانی ناهید دادخواه از ساری، نمایش من دیگه خوابم نمیاد به کارگردانی محسن عظیمی پویا از مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ چالوس، نمایش چه حکمتی است در این مردن به کارگردانی محمد جواد ملک محمودی از گلوگاه، نمایش جادوی سیاه به کارگردانی سمانه غزاییان از مرکز فرهنگی هنری بهشهر و نمایش آبگیری برای زندگی به کارگردانی رضا اسماعیل زاده از مرکز فرهنگی هنری رامسر به مرحله استانی راه یافتند.

کد خبر 6089511

دیگر خبرها

  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی
  • نشست مهم رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی برگزار شد
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی