Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد با هشدار به خانواده‌ها در مصرف نمک های دریایی تأکید کرد: استفاده از این ماده در تهیه غذا منجر به نارسایی‌های کبدی و انواع مشکلات جسمی در افراد می‌شود. آفتاب‌‌نیوز : نمک دریا به محصول حاصل از تبخیر آب دریا گفته می‌شود که به‌ عبارت ‌دیگر مستقیماً از دریا یا اقیانوس‌ها به دست آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در سال‌های اخیر مصرف نمک دریا از سوی افراد غیر کارشناس و غیرمسئول به مردم توصیه می‌شود، استفاده از آن، می‌تواند عوارضی برای شهروندان داشته باشد. 
یوسف نقیایی در گفت‌وگو با ایرنا به مناسبت هفته اطلاع‌رسانی تغذیه ( 17 تا 21 آذرماه ) افزود: برخی افراد با استناد به مطالب و تبلیغات شبکه‌های مجازی به مصرف نمک غیر یدار، نمک دریا و دیگر موارد مشابه روی آورده‌اند. 
وی اضافه کرد: نمک دریا هرگز نباید به مصرف خوراکی ها برسد، علاوه بر اینکه ید ندارد حاوی عناصر سنگین و ناخالصی‌ها زیادی است که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد. 
این کارشناس ارشد بهداشت استان بابیان اینکه این موضوع در مورد «نمک سنگی: نیز صدق می‌کند، اظهار داشت: استفاده از آن زیان بسیاری برای سلامت افراد جامعه به دنبال دارد. 
نقیایی به شهروندان توصیه کرد که با پرهیز از مصرف نمک دریا، نمک‌های یددار را مصرف کنند، این کار علاوه بر تأمین ید موردنیاز بدن، هیچ‌گونه ضرر و زیانی برای آنان ندارند. 
وی با اشاره به اینکه نمک دریا ید کافی ندارد، یادآور شد: فقط نمک‌های یددار را باید مصرف کنیم که این کار علاوه بر تأمین ید مورد نیاز بدن، هیچ‌گونه ضرر و زیانی برای آنان ندارند. 
نقیایی با اشاره به اینکه ید از عناصر کمیاب و نادر است، افزود: این ماده فقط در غذاهای دریایی چون ماهی و میگو وجود دارد. 
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان بهترین راه پیشگیری از کمبود ید را مصرف نمک یددار تصفیه‌شده دانست و تصریح کرد: یکی اقدامات بسیار خوب که سال گذشته در کشور آغاز شد، طرح « غنی‌سازی نمک با ید» است که به‌عنوان طرح بسیار موفق در خاورمیانه مطرح است، هم اینک تمام نمک‌ کارخانه‌های ایران استاندارد و حاوی ید هست. 
نقیایی خاطرنشان کرد: مصرف هرگونه نمک به‌غیراز نمک‌های یددار قادر به تأمین عنصر ید در بدن نیست. 
وی ادامه داد: کمبود ید در بدن مشکل تیروئید کم کار یا پرکار، اختلال در یادگیری نوجوانان و جوانان، سقط‌جنین و عقب‌ماندگی جسمی و ذهنی نوزادان و بسیاری از بیماری‌های دیگر می‌شود. 
وجود ید برای سنتز هورمون‌های تیروئید اهمیت اساسی دارد؛ در حقیقت غده تیروئید مصرف‌کننده اصلی ید در بدن است و کمبود آن به اختلال در کار تیروئید منجر می‌شود. 
امسال شعار هفته اطلاع‌رسانی تغذیه، استفاده از نمک یددار تصفیه‌شده اعلام‌شده است. 
نمک دریا دارای انواع ناخالصی از جمله مواد نامحلول مانند شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلوده‌کننده، مواد محلول سخت از جمله کلسیم و منیزیم و فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است. 
نمک دریا می‌تواند عوارض نامطلوبی در دستگاه گوارش، کبد، کلیه‌ها و ریه ها ایجاد کند و حتی منجر به مسمومیت شود. 
اختلال در جذب ریزمغذی‌ها همچون آهن و روی از دیگر مضرات استفاده از نمک دریاست و این نمک فاقد ید کافی مطابق با استانداردهای اعلام‌شده برای پیشگیری از گواتر و اختلال‌های ناشی از کمبودید است. 

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نمک های دریایی نارسایی کبد نمک یددار غذاهای دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۷۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد

حمید سهراب‌پور فوق تخصص ریه‌ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به برخی اخبار در رابطه با استفاده از گاز خنده برای قلیان اکسیژن و ... گفت: این موضوع مورد تکذیب پژوهشگران این طرح قرار گرفت، اساسا گاز خنده دارویی است که برای بیهوشی مورد استفاده قرار می گیرد و جای دیگری مصرف ندارد و فکر نمی کنم که وزارت بهداشت چنین اجازه‌ای حتی در مرحله تحقیقاتی داده باشد استفاده از چنین گازی برای چنین مصرفی یک اقدام غیر علمی است.

او همچنین در رابطه با ادعای برخی افراد برای استفاده از قلیان بدون استفاده از زغال و آتش برای بهبود عملکرد ریه نیز گفت: استفاده از چنین قلیانی برای بهبود عملکرد ریه نیز مبنای علمی ندارد چرا که اصلا اثر مثبتی ندارد و تنها ممکن است اثر روحی برای مصرف کنندگان داشته باشد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه اساسا هرنوع دودی اعم از دود اسپند تا دود خودرو و ... برای ریه ضرر دارد، گفت: امروزه گرایش به قلیان در بین جوانان افزایش پیدا کرده است که آسیب آن بسیار بیشتر از سیگار است. حجم دودی که با هربار استنشاق دودی که از طریق قلیان وارد ریه افراد می‌شود با مصرف یک پاکت سیگار است.

سهراب‌پور بیان کرد: از سوی دیگر با توجه به استفاده از مواد شیمیایی برای خوشبو کردن تنباکوی قلیان، دود آن به شدت آغشته به مواد سمی و خطرناک است و بدتر از سیگار اثر سرطان‌زایی دارد. همچنین لوله و شلینگ قلیان محلی برای رشد انواع میکروب، قارچ و باکتری است و با توجه به مصرف اشتراکی قلیان خطر بیماری‌زایی برای بسیاری افراد دارد.

این فوق تخصص ریه همچنین در رابطه با مصرف انواع ویپ، پاد و سیگارهای الکترونیکی نیز گفت: این وسایلی که در داخل کشور با توجه به اعلام وزارت بهداشت از طریق قاچاق و غیر قانونی وارد کشور شده‌اند. فارغ از این موضوع حتی اگر این وسایل به صورت قانونی وارد کشور می‌شدند و استانداردهای لازم هم را عم رعایت می‌کردند، باز هم مصرف آنها عوارض خاص خود را دارند این مسأله ثابت شده که جویس‌های مورد استفاده در انواع ویپ و پاد نیز آلوده به مواد شیمایی بوده و آسیب‌رسان هستند و باید جلوی مصرف آن گرفته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • صدور هشدار نارنجی در دریای خزر
  • هشدار دریایی به فعالان دریای خزر
  • ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان از بعدازظهر، ۱۷ اردیبهشت
  • هشدار سطح زرد دریایی برای گیلان
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند