Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارین پالیسی در مطلبی به بررسی علل بی‌نظمی کنونی در جهان که پیامد اقدامات روسای جمهور آمریکا طی سال‌های متمادی است، پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، پایگاه اینترنتی فارین پالیسی در مطلبی نوشت: هیچ تردیدی نیست که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تهدیدی جدی برای دموکراسی، حقوق بشر، حاکمیت قانون و نظم جهانی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، برخی تحلیلگران و مفسران بر این عقیده اتفاق نظر دارند که  از سال ۱۹۴۵ [پایان جنگ جهانی اول] تا به امروز تهدیدی بزرگتر از ترامپ که نظم جهانی را در معرض خطر قرار دهد وجود نداشته است.

عده‌ای نیز معتقدند که اگر هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ پیروز می‌شد، جهان به سوی نظم قاعده‌مندتری حرکت می‌کرد.

با این حال، آنچه حقیقت دارد این است که بذر بی نظمی جهانی که ما امروزه با آن مواجه هستیم پیش از آنکه ترامپ وارد عرصه سیاسی شود، به وسیله روسای جمهور پیشین آمریکا از جمله مهمترین آنها بیل کلینتون، جرج بوش و باراک اوباما کاشته شده است.

آمریکا بزرگترین شانس خود را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق به دست آورد و از آن پس با اتخاذ یک استراتژی متفاوت، تلاش کرد برای مدت کوتاهی از یک جهان بدون رقیب به نفع خود استفاده کند. در این برهه زمانی، آمریکا با حضور نظامی، سلطه خود را بر کشورهای ضعیف گسترش داد و با کشورهای قدرتمند توافق کرد. تا سال ۲۰۱۶ آمریکا بیش از هر زمان دیگری در تاریخ این کشور متعهد به دفاع از دولت‌های خارجی شد. اما استراتژی روسای جمهور آمریکا اغلب شکست خورده بود؛ راه حل برای ایجاد حکومت اسرائیلی- فلسطینی، مقابله با آزمایش‌های هسته‌ای کره شمالی، هند و پاکستان  و همچنین ممانعت از اجرای برجام از مهمترین شکست‌های آمریکا طی سال‌های اخیر هستند. رویه ای که آمریکا پیش گرفته به مرور زمان موجب آشفتگی در نظم جهانی شده است.

در حال حاضر دموکراسی در سراسر جهان رو به افول است، افراط‌گرایان و نژادپرستان بیش از پیش فعال هستند، اتحادیه اروپا پس از برکسیت و تمایل برخی دیگر از کشورهای عضو این اتحادیه برای خروج از آن، در مسیر متلاشی شدن قرار گرفته است و جهانی شدن واکنش شدیدی علیه نظم اقتصادی لیبرال ایجاد کرده است. همه این رویدادها بخش از ترویج فعالانه سیاست های اشتباه آمریکا در سطح بین‌المللی است.

امروز، روابط آمریکا با روسیه و چین بدتر از هر زمان دیگری پس از جنگ سرد است. ضمانت آمریکایی‌ها به کشورها برای ایجاد امنیت ارزش خود را از دست داده است. اروپا در برابر سیاست گذاری های آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی [ناتو] قد بر افراشته و دیگر روسیه را تهدیدی علیه خود قلمداد نمی کند. همچنین روسیه روابط اقتصادی و انتقال انرژی به اروپا را تقویت می‌کند. بنابراین در چنین شرایطی آمریکا باید از سیاست‌های قلدرمابانه خود همچون حضور نظامی در نقاط مختلف جهان، ایجاد و حمایت از گروه های تروریستی، اشاعه جنگ و آغاز جنگ تجاری، که توسط سران قبلی آمریکا اتخاذ شده است دست بردارد.

شاید اظهارات ترامپ در سال ۲۰۱۶ که سیاست خارجی آمریکا را یک «فاجعه کامل» توصیف کرده بود به اشتباهات روسای جمهور پیشین آمریکا اشاره داشته است. اما اقدامات ترامپ در زمینه مهاجرت، معاهدات بین المللی، دموکراسی، حقوق بشر و... نه تنها تاثیری در رفع بی نظمی و بی عدالتی جهانی نداشته است بلکه در آینده باید منتظر پیامدهای ناگوار آن بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اوباما جورج بوش هیلاری کلینتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۶۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد

به گزارش همشهری آنلاین، اوایل سال ۲۰۲۴ بود که گازپروم روسیه غول انرژی این کشور، با هیاهوی زیادی اعلام کرد از ترکمنستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده گاز طبیعی چین ازنظر حجم عرضه، سبقت گرفته است؛ اما وقتی از درآمدهای صادراتی صحبت می‌شود، عشق‌آباد همچنان بالاتر از مسکو قرار دارد.

طبق گزارش پورتال نفت و گاز ترکمنستان، عشق آباد در سه ماهه 2024 بالغ بر ۲.۴ میلیارد دلار از صادرات گاز به چین درآمد داشته در حالی که روسیه در همین بازه زمانی فقط ۲ میلیارد دلار به چین گاز فروخته است.

هراس خطوط کشتیرانی از تداوم تنش در دریای سرخ

مرسک، غول کشتیرانی جهان هشدار داد در بحبوحه عدم نشانه‌ای از کاهش تنش‌ها در دریای سرخ و کانال سوئز، اختلالات کشتیرانی در این منطقه، ممکن است در سال ۲۰۲۵ هم ادامه یابد.

نیروهای مسلح یمن در همبستگی با مردم فلسطین، از اواسط نوامبر، کشتی‌های مرتبط با شرکت‌های اسرائیلی، آمریکایی و انگلیسی که حدود ۱۵ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان را تشکیل می‌دهد را هدف حمله قرار داده است.

طلای جهانی عقب نشست

قیمت جهانی طلا دومین کاهش هفتگی متوالی را تجربه کرد و در هفته گذشته با یک درصد افت به ۲۳۰۲ دلار و ۵۱ سنت رسید. اس‌پی‌دی‌آر گلدتراست، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان اعلام کرده است که دارایی‌های آن ۰.۱۷ درصد کاهش یافته و از ۸۳۱.۰۴ تن در روز چهارشنبه به ۸۲۹.۶۰ تن در روز پنجشنبه گذشته رسیده است.

کف سازی نفت روی ۸۰ دلار

تحلیلگران در نظرسنجی ماهانه رویترز، برآورد خود از قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ را با فرض عقب ماندن رشد عرضه از تقاضا در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیکی، برای دومین بار بالا بردند و پیش‌بینی کردند که قیمت جهانی نفت بالاتر از ۸۰ دلار در هر بشکه می‌ماند.

در نظرسنجی رویترز از ۴۳ اقتصاددان و تحلیلگر در دو هفته گذشته، پیش‌بینی شد قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۴، به ۸۴ دلار و ۶۲ سنت می‌رسد که بالاتر از برآورد ۸۲ دلار و ۳۳ سنت در نظرسنجی مارس رویترز است. میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، ۸۳ دلار و ۵۰ سنت بوده است.

قیمت جهانی مواد غذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل متحد اعلام کرد که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه آوریل ۲۰۲۴ برای دومین ماه افزایش یافته است؛ زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس دیروز (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به‌طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که نسبت به ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. بااین‌حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود.

اقتصاد کانادا غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

بر اساس آمارها، کانادا در ماه مارس با کسری ۱.۶۶ میلیارد دلاری مواجه شده که بزرگ‌ترین کسری در ۹ ماه گذشته است. اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام بود.

تورم ترکیه به ۶۹.۸ درصد رسید

گزارش جدید مؤسسه آمار ترکیه نشان می‌دهد نرخ تورم ترکیه در ماه آوریل ۲۰۲۴ به ۶۹.۸ درصد افزایش یافته که بالاترین رقم در ۱۷ ماه اخیر است. طبق این گزارش، تورم ماهانه ترکیه در آوریل ۲۰۲۴ به ۳.۲ درصد رسید.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که طی ۱۲ ماه گذشته، تورم در هیچ‌یک از گروه‌های کالا و خدمات در کشور ترکیه، کمتر از ۵۰ درصد نبوده و در میان گروه‌های هزینه‌ای، بالاترین تورم مربوط به گروه آموزش با ۱۰۳.۹ درصد بوده است.

کد خبر 849155 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها گاز ترکمنستان تجارت جهانی

دیگر خبرها

  • آرژانتین در غم درگذشت اولین مربی قهرمان جهان
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • دانلود آهنگ مست عشق علیرضا قربانی + متن
  • فلسطین به مسأله اول جهان تبدیل شده است
  • عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴