Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، از آنجایی که تعطیلات نوروز یکی از مهمترین اوقات فراغت دانشجویان به شمار می آید، بر آن شدیم آخرین نتایج تحقیقات دانشگاهیان درباره چگونگی گذراندن اوقات فراغت دانشجویان در دانشگاه های مختلف را منتشر کنیم.

مقاله «سرمایه فرهنگی خانواده و ذائقه فراغتی دانشجویان با رویکرد نظری بوردیو (مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه تهران)» نوشته افسانه ادریسی استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال، احسان رحمانی خلیلی دانشجوی دکتری جامعه شناسی اقتصادی و توسعه، سیده نرگس حسینی امین کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقاله در نشریه «جامعه شناسی مطالعات جوانان» منتشر شده است.

هدف مقاله شناسایی رابطه شیوه‌های گذران اوقات فراغت با سرمایه فرهنگی خانواده‌های دانشجویان و شیوه‌های گذران اوقات فراغت در گروه‌های مختلف جنسیتی و وضعیت تأهل بود و با رویکرد توصیفی- مقایسه‌ای و روش‌ تحقیق پیمایشی‌ تعداد ۴۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران را مورد بررسی قرار داده است.

شیوه‌های گذران اوقات فراغت به پنج گروه فکری، اجتماعی، تفریحی - سرگرمی، هنری - فرهنگی و جسمانی تقسیم شد.

نتایج به دست آمده حاکی از آن است که اوقات فراغت دانشجویان بیشتر با فراغت‌های جسمانی و تفریحی- سرگرمی پر می‌شود و فراغت‌های تفریحی - سرگرمی و اجتماعی در بین دانشجویان زن بیش از مردان و فراغت تفریحی - سرگرمی و جسمانی در بین دانشجویان متأهل بیش از مجردین است.

همچنین سرمایه فرهنگی در بین دانشجویان علوم پایه بیش از علوم انسانی است و سرمایه فرهنگی با انواع فراغت به جز فراغت جسمانی رابطه معناداری دارند و میزان شدت رابطه آن با انواع فراغت به ترتیب؛ فراغت اجتماعی، هنری - فرهنگی، فکری و تفریحی- سرگرمی است.

مفهوم خاص فعالیت فرهنگی مواردی همچون نـشست‌های دوسـتانه‌ فرهنگی‌ بازدید از موزه‌ها، نمایشگاه‌ها و گـالری‌ها، رفـتن به سینما، موزه، تئاتر، مفهوم فعالیت مذهبی گرایش انسان به امر مقدس، مفهوم فعالیت اجتماعی‌ مشارکت‌ در امور خیریه و اجتماعی داوطلبانه و دید و بازدید با اقوام و خویشان، همسایگان، دوستان و آشنایان، مفهوم فـعالیت‌های ورزشـی‌ نوعی فعالیت ضامن سلامتی جسم و روان، مفهوم فعالیت تفریحی‌ رفتن بـه پارک‌، سـینما و مراکز تفریحی، مفهوم فعالیت هنری و دستی‌ شامل‌: قالی‌بافی، خیاطی، قلاب بافی، ملیله دوزی، کاموابافی است.

اوقات‌ فراغت‌ شامل فراغت‌های زیر است:

۱) فراغت فکری: میزان انـجام فعالیت درسی، گوش‌دادن به رادیو، رفتن به کلاس زبان، کامپیوتر و .. ، مطالعه کتاب، مطالعه روزنامه‌، مطالعه مجله، استفاده از اینترنت و رفتن به کتابخانه.

۲) فراغت فرهنگی - هنری: رفتن به کلاس‌های هنری(موسیقی، نقاشی، عـکاسی و ...)، گـوش‌دادن به موسیقی، رفتن به سینما، رفتن به تئاتر و رفتن به موزه‌.

۳) فراغت‌ اجتماعی: میزان چت‌کردن، شرکت در انجمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی، صنفی و سیاسی، صحبت‌کردن با دوستان به صورت حضوری یا تلفنی، اسـتفاده از فـیس‌بوک، صحبت کردن با اعضای خانواده، رفتن به اماکن‌ ورزشی‌، رفتن به کافی‌شاپ، رفتن به اماکن مذهبی و ارسال و دریافت پیامک.

۴) فراغت سرگرمی - تفریحی: میزان تماشای تلویزیون در روز، تماشای فیلم با وی سـی‌ دیـ‌ در روز، رفتن به مراکز خرید در ماه، رفتن به مهمانی در ماه، رفتن به پارک و مراکز تفریحی در ماه.

۵) فراغت جسمانی: میزان استراحت ، میزان ورزش کردن.

یافته‌های تحقیق آمار تـوصیفی فـراوانی و درصد سرمایه فرهنگی خانواده دانشجویان، فراغت‌ فکری‌، فرهنگی‌- هنری، اجتماعی، سرگرمی - تفریحی و جسمانی‌ را در جداول مربوطه نشان می دهد.

با توجه بـه نتایج به‌دست آمده از جداول تحقیق، ۵۰‌ درصـد افـراد دارای سرمایه فـرهنگی طـبقه مـتوسط به بالا بوده‌اند و در گذران اوقات فـراغت، فـراغت فکری ۲۳‌ درصد، فرهنگی‌- هنری ۶.۵ درصد، اجتماعی ۲۳ درصد، سرگرمی - تفریحی ۳۲ درصد و جسمانی ۳۸.۵ درصـد در طـبقه‌ متوسط به بالا بوده‌اند با تـوجه به نتایج به دسـت آمـده اوقات فراغت‌ دانشجویان‌ بیشتر بـا فـراغت‌های جسمانی و تفریحی و سرگرمی پر می‌شود.

تفاوت معناداری میان اوقات‌ فراغت در بـین دو گـروه دانشجویان زن و مرد وجود دارد. فراغت تفریحی - سرگرمی و فراغت اجتماعی در بین‌ دانـشجویان زن بـیش از مـردان اسـت. فراغت‌های‌ فکری‌، هنری - فرهنگی و جسمانی در بین‌ دانشجویان‌ تفاوت معناداری‌ بین‌ زن‌ و مرد وجود ندارند.

با توجه به‌ نـتایج‌ بـه دست‌آمده فراغت‌های‌ تفریحی‌- سرگرمی‌ و جسمانی‌ بین دانشجویان متأهل و مجرد تفاوت معناداری دارد و می‌توان‌ نتیجه‌ گرفت‌ که‌ فراغت تفریحی- سرگرمی و فراغت جسمانی در بین دانشجویان متأهل بیش از مجردین است. در فراغت‌های فکری، اجـتماعی، هـنری - فرهنگی بین دانشجویان مـتأهل‌ و مـجرد تفاوت معناداری وجود ندارد.

دلیل یافته‌ها این بوده است که متأهلین بیشتر بـا خانواده‌ها به‌ گذراندن اوقات فراغت می‌پردازند و علاوه بر آن متأهلین بنا به ضـرورت سـلامتی‌ و یا فرصت بیشتر به فراغت تفریحی- سـرگرمی و جـسمانی‌ بـیشتر می‌پردازند.

سرمایه فرهنگی خانواده دانشجویان در بین دانـشجویان علوم پایه و علوم‌ انسانی‌ تفاوت معناداری دارند و میانگین سرمایه فرهنگی در دانشجویان علوم پایه بیش از دانشجویان علوم انسانی است. میانگین سرمایه فرهنگی در دانشجویان زن بیش از مردان است.

نتایج این تحقیق نشان می دهد که به جز فراغت جسمانی همه انواع فراغت با سرمایه فرهنگی خانواده دانشجویان رابطه‌ مـعناداری دارنـد و میزان شدت‌ رابطه‌ به ترتیب در فراغت اجتماعی، هنری - فرهنگی، فکری و تفریحی – سرگرمی از زیاد به کم است.

با توجه به نتایج به دست آمده اوقات فراغت‌ دانشجویان‌ بـیشتر بـا فـراغت‌های جسمانی و تفریحی- سرگرمی پر می‌شود و فـقط ۲۳ درصـد فـراغت فکری و ۶.۵ درصد فراغت فرهنگی- هنری دانشجویان در طبقه متوسط به بالا بوده‌اند که این میزان‌ها برای قشر دانشجو بسیار پایین است و انتظار می‌رود که‌ با توجه‌ به فضای علمی دانشگاه، دانشجویان‌ از فراغت‌های‌ فکری، فـرهنگی– هـنری و اجـتماعی بیشتری برخوردار باشند.

منبع: مهر

خبرنگار و انتشار دهنده: پارسا فرخوی

201

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۹۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک گلدان در این تصویر گم شده، آن را بیابید!

عصر ایران - سرگرمی های تصویری یافتن شی پنهان از جمله بهترین گزینه ها برای بهبود تمرکز، عملکرد چشم ها و تقویت مغز هستند.  

در سرگرمی تصویری زیر یک فروشگاه گل و گیاه دیده می شود. یک کاکتوس بین گیاهان موجود در این فروشگاه وجود دارد که باید آن را پیدا کنید.

چالش این است که کاکتوس را در پنج ثانیه پیدا کنید.

 

 

از فواید این قبیل سرگرمی های تصویری می توان به افزایش چابکی و انعطاف ذهنی، بهبود عملکرد حافظه و کاهش استرس اشاره کرد.

 

 

پاسخ در پایین صفحه ارائه شده است.

 

 

..

 

..

 

..

 

..

 

..

 

..

 

..

 

..

 

..

 

..

 

..

 

..

 

در تصویر زیر مکان کاکتوس بین گیاهان دیگر مشخص شده است.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مورچه ای که میان پروانه ها پنهان شده است/ یک چالش برای تیزبین ها

دیگر خبرها

  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • اجرای طرح کتابخانه فرهنگی سیار برای اوقات فراغت زائران حج
  • هاشمی: با اصلاح قانون جدید ورزشکاران بیشتری شامل معافیت و قانون استخدامی می شوند/ تخصیص ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها
  • استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت
  • طرح‌های دوازدهگانه شهرداری بندرعباس رفاهی، خدماتی و تفریحی است
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • یک گلدان در این تصویر گم شده، آن را بیابید!
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • «آکادمی ورزش و تندرستی» دانشگاه علامه‌طباطبائی راه‌اندازی شد
  • استان مرکزی میزبان آزمون کشوری درجه ایثار خواهد بود