Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا تاجدار در گفتگو با ایسنا، در ارتباط با اظهارات اخیر ایرج حریرچی -قائم‌مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اینکه ایران ارزان ترین کشور دنیا برای سیگاری‌ها است، اظهار کرد: به نظر می رسد این مطلب با هدف فراهم کردن زمینه افزایش قیمت سیگار با توجیه کاهش مصرف از سوی قائم مقام وزیر بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشکی مطرح شده و این قبیل اظهارات از مصادیق نگرش یک سویه به موضوعات چند بعدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مطابق جدول درآمد مالیاتی دولت، طی پنج ماهه اول سال جاری تنها مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد تومان مالیات از محل تولید داخلی و واردات قانونی توسط دولت وصول و این روند از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ رو به افزایش است. از طرفی ایران جزو مقاصد اصلی و هدف قاچاقچیان محصولات دخانی است که بدون پرداخت عوارض و مالیات، اقدام به قاچاق کالا می‌کنند و فارغ از رعایت استانداردهای بهداشتی و در سایه نبود مبارزه موثر و وجود بازار مصرف، به عرضه کالای دخانی قاچاق ادامه می‌پردازند.

رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه اگر ادعای ارزان بودن سیگار در ایران حتی در قیاس با کشورهای منطقه واقعی باشد، قاچاق آن به داخل از منظر اقتصادی فاقد توجیه است، عنوان کرد: حال چنانچه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با افزایش مالیات، عوارض و گران کردن دخانیات قصد دارد به هدف کاهش مصرف برسد، راه منطقی و صحیحی را مدنظر قرار نداده‌؛ چرا که کنترل قاچاق در ایران شبیه اروپا نیست و هرگونه افزایش قیمت، آب ریختن به آسیاب قاچاقچیان و گرم کردن تنور قاچاق و ضربه به صنعت دخانیات است.

تاجدار با اشاره به اینکه چنین سیاست‌های تک بعدی برنامه‌های بلند مدت سرمایه‌گذاری در صنعت دخانیات از طریق تولید داخلی، بومی‌سازی تولید و واردات مجاز را با خدشه مواجه می‌کند، بیان کرد: باید در نظر داشت که علاوه بر موارد اشاره شده عواید دولت از محل وصول عوارض و مالیات سیگار هم که با همراهی قانونمند فعالان صنعت دخانیات مسیر صعودی داشته سیر نزولی پیدا خواهد کرد و با افزایش مالیات تمایل به قاچاق افزایش می‌یابد و نهایتا هرگونه افزایش قیمت با وجود قاچاق کالا به کاهش مصرف منجر نخواهد شد، بنابراین تجویز این راهکار (افزایش قیمت) موجب بهبود اوضاع نخواهد شد بلکه موجب تشدید وضعیت بیماری می‌شود.

وی افزود: اگر از بخش‌های خصوصی و موثر این صنعت نظر خواهی کرده و برخوردهای سلبی صورت نگیرد قطعا نتیجه بهتری خواهد داشت و باید از نگاه عوامانه به صنعت دخانیات کشور پرهیز کرد و با اتخاذ سیاست‌های تک بُعدی، بازار داخلی را در اختیار قاچاقچیان قرار ندهیم؛ چراکه هم کنترل های کیفی و بهداشتی منتفی است و هم عواید مدنظر دولت محقق نمی‌شود. بنابراین بهتر است با اطلاع رسانی، اقدامات فرهنگی و با استفاده از تبلیغات موثر و ایجاد فضای های تفریحی و ورزشی مناسب و پر کردن اوقات فراغت، جوانان را جذب و موجب کاهش مصرف از درون خانواده‌ها شده و سعی کنیم با جلوگیری از تخلف قانونی فروش سیگار به صورت نخی، عدم فروش محصولات دخانی در حریم قانونی مراکز آموزشی و ممانعت از تخلف قانونی در مراکز عرضه و اطلاع رسانی فراگیر پیرامون مضرات این محصولات به کاهش مصرف کمک کنیم.

انتهای پیام

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۱۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲ میلیارد تومان دخانیات قاچاق در این شهر

سرهنگ کارآگاه مهدی افشاری به تشریح این خبر پرداخت و گفت: با انجام اقدامات فنی و پلیسی مامورین این پلیس موفق به کشف محل انبار دستگاه‌های ویپ و سیگار الکترونیکی قاچاق در محدوده غرب تهران شدند.

به گزارش برنا، این مقام انتظامی عنوان داشت: در پی اقدامات اطلاعاتی مشخص شد شرکتی در بستر فضای مجازی اقدام به فروش اینترنتی محصولات دخانی غیر مجاز در غرب تهران می‌کند.

سرهنگ افشاری افزود: پس از تحقیقات و شناسایی متهم پرونده با هماهنگی از سوی مراجع قضایی تیم‌های عملیاتی پلیس وارد عمل شده و در بازرسی از محل بیش از ۲۴۱۴ عدد انواع دستگاه‌های ویپ و سیگار الکترونیکی با مارک‌های غیر مجاز و نامعتبر را کشف کردند که به همراه متهم به مراجع قضایی تحویل داده شد.

این مقام پلیسی با بیان اینکه کارشناسان ارزش ریالی اموال کشف شده را بیش از میلیارد تومان اعلام کرده‌اند اضافه کرد: با سرمایه‌گذاری در ورود و خروج کالای قاچاق و ارز نابودی صنایع کشور را هدف ندهید و در صورت مشاهده هرگونه قاچاق و یا احتکار کالا به شماره‌های ۰۲۱۶۶۷۴۷۳۴۳ و یا ۰۹۹۹۹۸۷۱۳۹۲ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • کشف ۲ میلیارد تومان دخانیات قاچاق در این شهر
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی