Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی سازمان برنامه و بودجه در لایحه بودجه ۹۸ توجه چندانی به پروژه‌های مهم ریلی نکرده، باید دید با توجه به مجوز تبصره ۱۹ برنامه وزارت راه برای ساخت و تکمیل محور ریلی چابهار-سرخس چیست؟آیا این وزارتخانه می‌تواند این طرح را در سال ۱۴۰۰ به پایان برساند. ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۶ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر 37 پروژه ریلی در دست ساخت در کشور وجود دارد که برای تکمیل آنها 83 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که اعتبارت پیشنهادی برای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور که وظیفه ساخت جاده، بزرگراه، آزادراه، بندر، فرودگاه و خطوط ریلی دارد در سال 98 حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. به عبارت دیگر درصورتی که شرکت ساخت تمامی منابع خود را فقط صرف ساخت و توسعه شبکه ریلی کشور کند، بیش از 20 سال زمان نیاز است تا پروژه‌های ریلی در دست ساخت کنونی تکمیل شوند.

پر واضح است که محدودیت منابع مالی اصلی‌ترین دلیل برای طولانی شدن و افزایش هزینه‌های اجرای پروژه‌های ریلی است. تسهیل مشارکت بخش غیردولتی با دولت از طریق تبصره 19 قانون بودجه وجود چندین پروژه با توجیه مالی در بین 37 پروژه در دست ساخت ریلی سبب شد تا مجلس تبصره‌ای برای قانون بودجه در نظر بگیرید تا به این ترتیب ورود بخش غیردولتی به پروژه‌های زیرساختی را تسهیل کند.

در ذیل تبصره 19 لایحه بودجه آمده است: «به دولت اجازه داده می‌شود با رعایت قوانین و مقررات از جمله قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی و قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی به منظور جلب مشارکت هر چه بیشتر بخش خصوصی و تعاونی در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های منتخب جدید و نیمه‌تمام (با اولویت طرح‌های نیمه‌تمام) و بهره‌برداری طرح‌ها و پروژه‌های تکمیل شده یا در حال بهره‌برداری، در قالب سازوکار مشارکت عمومی - خصوصی، نسبت به انعقاد انواع قرارداد (از جمله واگذاری، مشارکت، ساخت و بهره‌برداری یا برون‌سپاری) با بخش خصوصی و تعاونی اقدام و تمام یا بخشی از وظایف و مسؤولیت‌های خود در تأمین کالاها و خدمات در حوزه‌هایی از قبیل پدیدآوری، طراحی، ساخت، تجهیز، نوسازی، بهره‌برداری و تعمیر و نگهداری را در چهارچوب مقررات ذیل به بخش خصوصی و تعاونی واگذار نماید.»

معضل تأمین مالی ساخت راه‌آهن چابهار ـ سرخس

راه‌آهن چابهار ـ سرخس از جمله پروژه‌هایی است که هم در ابعاد ملی توجیه اقتصادی داشته و هم از منظر سرمایه گذار بخش غیردولتی توجیه مالی دارد. ساخت و بهره‌برداری از این پروژه که مجوز تبصره 19 را دارد، سبب خواهد شد تا علاوه بر کسب درآمدهای قابل توجه ترانزیتی برای کشور و صاحب خط، شرط لازم برای پیشرفت اقتصادی در استان‌های محروم شرق کشور، همچون سیستان‌وبلوچستان و خراسان جنوبی فراهم شود.

این پروژه که قطعه اول آن از چابهار تا زاهدان در حال حاضر پیشرفت 38 درصدی داشته است طبق برآوردهای انجام شده نیازمند بیش از 4 هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل است. وعده اتصال چابهار به شبکه ریلی تا 1400 با توضیحات فوق مسئولین همچنین وعده تکمیل ساخت و بهره‌برداری از این پروژه را تا پایان دولت دوازدهم در سال 1400 می‌دهند. در آخرین مورد رئیس جمهور در مراسم افتتاح فاز اول توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در اواخر سال 96 وعده تکمیل این پروژه را تا پایان سال 1400 داده بود.

پیش‌تر نیز در فروردین 1393 حسن روحانی در جمع مردم زاهدان گفته بود: انشاء الله توسعه بندر چابهار جزو برنامه‌های این دولت خواهد بود و مرحله اول و دوم توسعه را در دولت یازدهم اجرا و عملی خواهیم کرد همچنین راه‌آهن از چابهار به سمت زاهدان یا فهرج و اتصال آن به راه آهن سراسری و در نهایت اتصال این راه آهن به افغانستان و آسیای مرکزی انجام خواهد شد و شاهد توسعه و تحول در این استان خواهیم بود.

حال با توجه به اهمیت این پروژه ریلی در حمل‌ونقل و اقتصاد کشور به ویژه منطقه محروم جنوب شرق کشور این سئوال مطرح می‌شود که برنامه وزارت راه برای تأمین مالی آن چیست؟ و این‌که با توجه به اعتبار 110 میلیارد تومانی اتصال ریلی چابهار در لایحه پیشنهادی بودجه 98، (کمتر از 3 درصد کل اعتبار موردنیاز) برنامه وزارت راه‌وشهرسازی برای تأمین باقی اعتبار موردنیاز با استفاده از ظرفیت تبصره 19 برای تکمیل ساخت و بهره‌برداری از این پروژه راهبردی چیست؟ با توجه به رزومه این پروژه به نظر می‌رسد سال 1400 شاهد عملی نشدن وعده دولت دوازدهم در به سرانجام رساندن آن خواهیم بود.

اعتبار 110 میلیاردی پروژه استراتژیک اتصال چابهار به شبکه ریلی

انتهای پیام/

R1012188/P/S7,81/CT1 واژه های کاربردی مرتبط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور راه آهن وزارت راه منطقه آزاد چابهار

منبع: تسنیم

کلیدواژه: راه آهن وزارت راه منطقه آزاد چابهار راه آهن وزارت راه منطقه آزاد چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون حجاب و عفاف باید در کشور اجرا شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمد بختیاری در خطبه‌های نماز جمعه سرخس با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره عملیات وعده صادق، اظهار کرد: در این عملیات نه تعداد موشک‌ها و پهپادها بلکه ظهور قدرت جمهوری اسلامی ایران مسئله اصلی بود و به برکت این عملیات قدرت و شهامت در دل ملت‌ها ایجاد شد و هیمنه اسرائیل شکسته شد و ملت مسلماً تشجیع شدند تا علیه حکام فاسد و عمله استکبار قیام کنند.

امام جمعه سرخس به نقش مهم رسانه‌ها در عملیات وعده صادق اشاره و بیان کرد: بالاتر از نقش پهپادها و موشک‌ها نقش رسانه بود و رسانه در این عملیات واقعاً قوی عمل کرد همانگونه که در قضیه فلسطین و غزه عمل کرد و در سطح جهان موضوع فلسطین برجسته شده است و در قضیه عملیات وعده صادق نیز رسانه ملی پوشش خبری خیلی خوبی داشت.

وی با تبریک روز جهانی کار و کارگر، بالاترین تجلیل از کارگران را بوسه پیامبر بر دست کارگر عنوان کرد و گفت: بوسه پیامبر به دست کارگر نشان‌دهنده ارزش کار و کارگر است و در جامعه باید به امنیت شغلی کارگران توجه شد.

بختیاری ادامه داد: متأسفانه برخی کارفرمایان و پیمانکاران کارگران را به عملگی می‌کشانند و بیمه مناسب و امنیت شغلی را برای کارگران تأمین نمی‌کنند ضمن اینکه باید بر روی مهارت افزایی و دانش افزایی کارگران نیز اقدام شود.

خطیب جمعه سرخس در ادامه با اشاره به فتح اندلس توسط مسلمانان، گفت: مسلمان ۸۰۰ سال بر اندلس حکومت کردند و آنقدر در علم قوی شدند که علم از اندلس به اروپا رفت اما دشمنان نقشه کشیدند اختلاف افکنی کردند و فساد را وارد خانه مسلمانان کردند و با زنان بی حجاب و کارخانه‌های شراب جامعه را فاسد کردند و اندلس را بعد از ۸۰۰ سال از مسلمانان گرفتند.

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها می‌خواهند ایران را اندلسی و جامعه را درگیر شهوت و فساد کنند و باور جوان و زن ما را تغییر دهند.

بختیاری عنوان کرد: متأسفانه امروزه یک زن به جای اینکه نقش مادری داشته باشد سگ به بغل خود می‌گیرد و این یعنی نفوذ فرهنگی که به دنبال تغییر فکر و باور جوان ما است.

امام جمعه سرخس با حمایت از نیروی انتظامی و اجرای قانون حجاب و عفاف، گفت: این قانون مهم باید در کشور اجرا شود و اجرای این طرح توسط نیروی انتظامی ۹۰ درصد تأثیر داشته است.

وی تاکید کرد: کسی حق ندارد در فضای عمومی جامعه معصیت کند بنابراین با تمام قوت از نیروی انتظامی حمایت می‌کنیم.

بختیاری در پایان روز شوراها و روز معلم را تبریک گفت.

کد خبر 6089053

دیگر خبرها

  • راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • قانون حجاب و عفاف باید در کشور اجرا شود
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران