Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، مدتی است تقاطع موسوم به چهارراه شوش و احداث زیرگذر در محوطه تاریخی و ثبت جهانی شهر باستانی شوش خبر ساز شده است، از یک سو شاهد مخالفت فعالان میراث فرهنگی و مسئولان میراث فرهنگی با ساخت این زیرگذر بودیم و از سوی دیگر مسئولان شوش از نماینده مجلس و امام جمعه گرفته تا مردم شوش خواستار احداث این زیرگذر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جمعه هفته گذشته بود که امام جمعه شوش در صحبت‌های نماز جمعه گفت: چهارراه شوش و احداث زیرگذر نباید به این نحو به اینجاها کشیده می‌شد. صحیح آن است که جزء میراث فرهنگی نیست. جزء محدوده میراث فرهنگی نیست و وقتی نیست دیگر اعتراض معنا ندارد.

امام جمعه شوش در بخش دیگری از سخنانش گفت: همه مردم شوش به میراث فرهنگی احترام می‌گذارند و اگر آثار تاریخی در این محوطه پیدا شود، حامی آن خواهند بود.

البته بعد از آن نوبت به صحبت‌های نماینده شوش رسید که از انجام مطالعات و کاوش‌های باستان‌شناسی در آن منطقه خبر داد و گفت: مراکز ذی ربط از میراث استعلام کتبی کردند و حتی به میراث گفته شد برای اثبات وجود آثار گمانه‌زنی کند. شهرداری هم ۴۰ میلیون تومان هزینه کرد که بیایند و مطالعات ژئوفیزیک و ژئومغناطیسی انجام بدهند، آثاری نبود اگر هم باشد در حد سفال است!

او تاکید کرد: ۵۰۰ میلیون تومان هم استانداری تأمین اعتبار کرد برای گمانه‌زنی اگر فعالیت باستان‌شناسی انجام دادند و چیزی بود باید اعلام می‌کردند، اگر انجام ندادند باز هم تخلف است. در هر دو صورت تخلف است.

تمام این صحبت‌ها درحالی مطرح می‌شود که از اوایل هفته شاهد حضور تیم باستان‌شناسی در محوطه و مسیر احداث زیرگذر شوش بودیم. روح الله شیرازی (رییس پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری) که برای بررسی منطقه به شوش اعزام شده  بود، درخصوص فعالیت‌های انجام شده، به ایلنا گفته بود: تیم‌های خودمان را برای انجام گمانه‌زنی در منطقه مستقر کردیم.

با وجود آنکه گفته می‌شد حدود یک یا دو ماه، گمانه‌زنی طول خواهد کشید اما بعد از یک هفته کاوش با  وجود جو خاصی که در منطقه حاکم است، اکنون فعالان میراث فرهنگی شوش از پیدا شدن یک گور تاریخی خبر می‌دهند.

به گفته آنها، درحال حاضر حدود ۱۲ باستان‌شناس در منطقه در حال کاوش هستند و روز چهارشنبه بود که در کاوش‌های انجام شده به یک گور تاریخی رسیدند. در این گور یک اسکلت، جام شیشه‌ای و آجر پیدا شده است. این یافته‌ها نشان از وجود آثار تمدن و آثار تاریخی در محوطه دارد.

با توجه به کشف این یافته‌های تاریخی، احتمال توقف احداث زیرگذر شوش بیشتر می‌شود چراکه بنابر گفته مسئولان شوش بنابرآن نهاده شده بود که اگر آثار تاریخی در منطقه پیدا شود، امور و کارهای احداث زیرگذر متوقف شود.

درعین حال با استناد به یافته‌ها و مطالعات مهدی امیدفر (باستان‌شناس) که چندی قبل در نزدیکی این محوطه انجام داده بود و آثاری از دوره ساسانی پیدا کرده بود که از قضا آن یافته‌ها نیز شامل یک گور به همراه اسکلت و آجر بود، می‌توان حدس زد که گوری که اکنون در محدوده احداث زیرگذر شوش پیدا شده نیز معتلق به دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی باشد. بنابراین باستان‌شناسان احتمال می‌دهند که در این محوطه با یک گورستان دوره اواخر ساسانی و اوایل دوره اسلامی روبه رو باشیم.

البته رییس پژوهشکده باستان شناسی نیز در تماس تلفنی خبرنگار ایلنا درخصوص پیدا شدن گور تاریخی در محوطه احداث زیرگذر شوش گفت: باتوجه به آنکه مبنا برآن است که اخبار این محوطه از طریق معاونت میراث فرهنگی منتشر شود، بهتر است با آنها تماس بگیرید. البته درحال حاضر مشاور علمی-راهبردی انتخاب شده است و در منطقه حضور دارند. ترجیح می‌دهم منتظر بمانم تا همکارانم کارهای علمی خود را انجام دهند و سپس به صورت رسمی این اخبار اعلام شود.

شیرازی خاطرنشان کرد: در کار باستان‌شناسی بهتر است یک فصل حفاری را کامل کنیم تا بتوانیم براساس آنچه بدست می‌آید نتیجه نهایی را اعلام کنیم. آنچه پیدا شده بخشی از یافته‌هاست چه بسا آنکه تعداد این یافته‌ها بیشتر شود و این کار علمی است و باید نتیجه علمی از آن بدست آورد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: باستان شناسی زیرگذر شوش گور تاریخی جام شیشه ای احداث زیرگذر شوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۴۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی

هم‌زمان با روز معلم، بازدید از موزه‌ها، پایگاه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی برای معلمان و اساتید رایگان خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، با موافقت سید عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اماکن فرهنگی‌تاریخی در روز ۱۲ اردیبهشت برای معلمان و استادان دانشگاه، رایگان است.

بر اساس این خبر، روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌ماه، معلمان، آموزگاران و استادان دانشگاه با ارائه کارت شناسایی مرتبط می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن فرهنگی‌تاریخی در سراسر کشور، به‌صورت رایگان بازدید کنند.

ساعت کاری اماکن فرهنگی‌تاریخی در شش‌ماهه نخست سال جاری در طول ایام هفته از ۹ تا ۱۸ است و در روزهای پنجشنبه و جمعه، تا ساعت ۲۰ افزایش می‌یابد.

علاقه‌مندان به بازدید از هر موزه، پایگاه میراثی یا محوطه تاریخی، با مراجعه به تارنما یا صفحه آن در فضای مجازی، از ساعات دقیق فعالیت آن اطلاع حاصل کنند.

کد خبر 748660

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود