Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، مدیر حوزه علمیه خواهران، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به حواشی ایجادشده در مورد بودجه حوزه گفت: ما خودمان هیچ علاقه‌ای به طرح و اخذ بودجه از دستگاهی به نام دولت نداشته و نداریم و اگر می‌شد این نیاز به سمت دولت کشیده نمی‌شد ما خوشحال‌تر بودیم اما چند اتفاق افتاده است که ما را به ناچار به این سمت سوق می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اولین اتفاق این بود که حوزه چند ماموریت در راستای انقلاب و به دلیل اسلامی بودن آن پذیرفت که بودجه‌های حوزه قبل از انقلاب به تنهایی کفاف انجام این نقش‌ها را نداشت. نقش‌های بسیار زیادی در کشور به دنبال انقلاب اسلامی و انتظارات مطرح شد که نیاز بود که حجم بسیار زیادتری از طلاب تربیت شده و به مراکز مختلف اعزام شوند.

مدیر حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: حوزه در خطرات همیشه در کنار نظام به عنوان یک یار وفادار بوده و ظرفیت قابل قبولی از طلاب را در حمایت و امتداد انقلاب به کار گرفته است.

بهجت‌پور اضافه کرد: به صورت طبیعی این مسئولیت‌ها نیازهای مالی بیشتری را متوجه حوزه کرد تا هم بتواند نیازهای سخت‌افزاری و هم نرم‌افزاری خود را برآورده کند؛ مطلب دیگر این است که حوزه دستگاهی بوده که همیشه از دل‌های پاک و آماده ملت مومن و اهل وجوهات و خیرات بهره می برده است ولی به خصوص در سال‌های اخیر در این بخش هم با مشکلاتی مواجه هستیم.

صاحب تفسیر تنزیلی قرآن کریم با بیان اینکه فشار جنگ هشت ساله و مسائل بعد از آن مانند بازسازی و تحریم سبب شده تا فشار اقتصادی بر مردم بیشتر شده و قدرت مالی آنان کمتر شود افزود: در این شرائط کسانی که باید حمایت مالی از حوزه می‌کردند قدرت و توان لازم را ندارند؛ امروز همه با تورم و خط فقر و مشکلات زندگی مردم آشنا هستیم و مسائل پیش‌بینی نشده زیادی بر زندگی مردم بار شده است.

وی با بیان اینکه کاهش اشتغال و کاهش علاقه به فرزندآوری و ... ناشی از مشکلات مالی است تصریح کرد: در چنین شرائطی حوزه علمیه نمی‌تواند به اندازه قبل از انقلاب هم از حمایت مالی مردم استفاده کند بنابراین به صورت طبیعی تمایل به استفاده از بودجه دولتی افزایش می‌یابد با وجود اینکه ما علاقه‌ای به استفاده از آن نداریم.

بهجت‌پور تاکید کرد: کشور به شدت تحت فشار تحریم‌های یکجانبه و ستمگری‌های ظالمانه آمریکا قرار دارد و در کنار آن جنگ‌های مذهبی، فرقه‌ای و نیابتی از سوی داعش و ... هم وجود دارد  و با این وجود و شرائط، دستگاه‌های مختلفی را سراغ داریم که از بودجه‌های بسیار خوب و بالا برخوردار هستند؛ البته من نمی‌خواهم وارد بحث مقایسه شوم زیرا زیبنده نمی‌دانم و معتقدم آن دستگاه‌ها هم باید همین مقدار بودجه را بگیرند ولی باید به حوزه هم توجه شود.

مدیر حوزه علمیه خواهران بیان کرد: حوزه علمیه خواهران دارای 500 مدرسه در سراسر کشور است؛ 28 مرکز استانی دارد و انواع فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تبلیغی و ... را انجام می‌دهد ولی با همه این ظرفیت، در سال با مبلغ 258 میلیارد تومان اداره شده است؛ این در حالی است که این نهاد با دارابودن پنج هزار کارمند، میانگین دریافتی کارمندانش، 750 هزار تومان است و استادش هم به صورت میانگین 450 هزار تومان دریافتی دارند.

وی افزود: ما حتی برای بیمه کادرمان دچار چالش و مشکل هستیم و توسط مرکز خدمات حوزه علمیه، تلاش می کنیم مشکل بیمه کارمندان را رفع کنیم زیرا خودمان توان این کار را نداریم.

بهجت پور با بیان اینکه در شرائطی که کشور با مشکلاتی چون جنگ‌های نیابتی و تحریم و ... درگیر است و باید تمرکز فکری مسئولان و مردم بر حل آن قرار گیرد ادامه داد: در چنین شرائطی برخی افراد، یک مسئله حاشیه‌ای کم ارزش را به مسئله متنی تبدیل کرده و ذهنیت مردم را نسبت به حوزه دچار تردید می‌کنند آن هم با ادبیاتی سخیف و مقایسه غیرواقعی.

وی با بیان اینکه دوسوم بودجه دولت یعنی بودجه شرکت‌ها وارد مجلس نمی‌شود بیان کرد: در یک سومی که وارد مجلس می‌شود سهم کل فرهنگ، دو نیم درصد است و حوزه علمیه و بسیاری از دستگاه‌های فرهنگی مانند دفتر تبلیغات، سازمان تبلیغات و ... ذیل این بودجه قرار دارند و آن وقت بیایند و این برخورد را داشته باشند و ذهنیت نادرست برای مردم درست کنند نهایت بی انصافی است.

بهجت‌پور با بیان اینکه بنده قصد مقایسه ندارم ولی ناچارم اظهار کرد: الان میانگین دستمزدی که به یک استاد در دانشگاه می‌دهند به طور متوسط هفت تا هشت میلیون تومان است در حالی که برای حوزه 400 تا 450 هزار تومان است؛ این فاصله وحشتناک است؛ آن وقت با چنین وضعیتی به نظر من در تمرکز و تبلیغ درباره بودجه حوزه، یا اشتباه فاحشی رخ داده یا دستی وجود دارد برای اینکه فتنه‌ای جدید ایجاد شود.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: برخی طوری تبلیغ می‌کنند که گویا یک جریان مفت‌خور به نام حوزه بودجه کشور و پول بیت المال را می‌مکد بدون اینکه کاری انجام دهد؛ بنده عضو شورای عالی آموزش و پرورش هستم، بودجه این نهاد، 53 هزار و 324 میلیارد تومان است در حالی که کل بودجه حوزه خواهران با تقلیلی که صورت  گرفت، 158 میلیارد تومان است بنابراین چه ضرورتی دارد که این طور حاشیه و حساسیت در میان مردم درست شود.

وی افزود: البته ما وظیفه پیگیری داریم و این کار را هم از طریق مجلس انجام می دهیم تا بودجه حوزه با وجود تقلیل 40 درصدی افت شدید نداشته باشد و انشاء الله مجلس هم همراهی خواهد کرد اما لطمه اجتماعی و فرهنگی‌ این مسائل در جامعه را چه کسی می خواهد جواب دهد؟؛ اینکه خود ما این مسائل را در جامعه مطرح و ذهن مردم را ملتهب کنیم و بعد استدلال کنیم که چون ذهن مردم ملتهب است نمی‌توانیم مشکل را حل کنیم، آیا این کاری حکیمانه است؟.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا بهجت پور حوزه بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۲۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۴): بخش فرهنگ و هنر» بیان می‌کند که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ طبق اصلاحات انجام شده در ماده (۱۸۲) آیین‌نامه داخلی، در ۲ بخش به مجلس تقدیم شد؛ بخش اول شامل ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آن‌ها، ترازهای عملیاتی، سرمایه‌ای و مالی بودجه عمومی دولت و فروض برآورد منابع و مصارف بودجه بود که دولت به‌صورت رسمی در اوایل سال ۱۴۰۲ تقدیم مجلس کرد اما بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه در ابتدای سال ۱۴۰۳ اعلام وصول شد و لازم است بررسی این بخش به‌ همراه جداول و پیوست‌های منتشر شده، صورت گیرد.

این گزارش مطرح می‌کند که موضوع هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در راستای بند الحاقی مشابه در برنامه هفتم توسعه، استفاده از ظرفیتی است که دولت از آن به‌منظور اجرای احکام حوزه فرهنگ در برنامه هفتم، بهره برده و تلاش کرده است تا با درج حکم مربوطه و برآورد اعتبارات آن در لایحه بودجه سالیانه، حکم مذکور در برنامه هفتم را اجرا کند.

در این گزارش آمده است که جدول برآورد هزینه‌کرد ۱ درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اولین بار به‌منظور تفصیل بند «ب» تبصره «۱۳» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش دوم لایحه درج شده است که به‌نظر می‌رسد طراحی چنین جدولی به‌منظور طراحی هزینه‌کرد این بند و همچنین استناد هر ردیف به مواد برنامه هفتم توسعه، اقدام مطلوبی، خصوصا در این بند باشد.

این گزارش ادامه می‌دهد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، برخلاف لوایح سال‌های گذشته، جدول وضعیت اعتبارات فصل فرهنگ و هنر در لایحه بودجه به‌کلی حذف شده‌ است و امکان مقایسه وضعیت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای و مجموع آن‌ها از بین رفته است؛ همچنین این امر باعث شده امکان مقایسه سهم هر فصل از امور نیز از بین رفته و نیز نتوان سهم امور مختلف از جمله امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری را نسبت به سایر امور ده‌گانه ارزیابی کرد. همچنین در ردیف‌های متفرقه درخصوص اعتبارات در نظر گرفته شده، بعضا ابهامی که در نحوه هزینه‌کرد وجود دارد باید برطرف شود. ازاین‌رو، باید دستگاه یا دستگاه‌های مرتبط و ابعاد اجرایی آن تا حد لازم شفاف شود.

در این گزارش مطرح می‌شود که در خصوص سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر که بعضا اقدامات و سنجه‌ها بسیار کلی و مبهم است و در عمل سنجش و ارزیابی مشخص و شفاف از عملکرد دستگاه را امکان‌ناپذیر می‌کند که به تدقیق و جزیی‌تر شدن و در مواردی جهت‌گیری کیفی نیاز است. ازسوی‌دیگر، با توجه به اینکه لایحه بودجه باید با هدف تحقق سالیانه بخشی از برنامه توسعه باشد، اما در اقدام‌ها و سنجه‌های تعیین شده در لایحه بودجه برای دستگاه‌های سیاستگذار، کمتر رد مشخص و واضحی از احکام برنامه هفتم توسعه (به‌ویژه جدول اهداف کمی ذیل ماده (۷۴) برنامه) وجود دارد و باید تا این موضوع نیز اصلاح شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش بیان می‌کند که مجموع اعتبارات دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر در قانون بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۷۷.۳۲۰.۰۱۸ میلیون ریال بوده که در برآورد سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۱۸.۹۸۲.۳۳۶ میلیون ریال افزایش یافته و حدود ۱۸۳ درصد رشد پیدا کرده است.

این گزارش توضیح می‌دهد که دلیل عمده افزایش مجموع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر به افزایش اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، «سازمان امور سینمایی و سمعی بصری» و «حوزه هنری انقلاب اسلامی» موضوع یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی بر می‌گردد. در لایحه بودجه سهم اعتبارات دستگاه‌های اصلی این بخش نسبت به مصارف بودجه عمومی دولت در حدود هشت‌دهم (۰.۷۷) درصد است.

کد خبر 6090916

دیگر خبرها

  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید
  • هزینه ۲۰ هزار میلیاردی برای پاکسازی مسیل‌ها از نخاله‌ها