Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشاورزان نظرآباد با توجه به تغییراتی که در سال های اخیر در بحث اقتصاد و تغییرات اقلیمی ایجاد شده با مشکلات و چالش هایی در زمینه تهیه کود، سم، گازوئیل و هزینه های جانبی مواجه هستند که در این زمینه از جهاد کشاورزی به عنوان متولی انتظاراتی دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ نظرآباد با داشتن 10هزار هکتار اراضی کشاورزی و ظرفیت بالای کشاورزی و دامداری به عنوان قطب کشاورزی البرز محصولات با کیفیتی برای نیاز استان و همچنین کشور تولید می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزان این شهرستان نیز مانند دیگر شهرها به دنبال کمبود آب و همچنین فشارهای اقتصادی با مشکلاتی مواجه هستند که شرایط آنها را نسبت به گذشته تغییر داده در نتیجه برای ساماندهی و کنترل وضعیت بخش کشاورزی، مسئولان راهکار و تدابیری را به کار گرفته اند که برخی از آنها برای کشاورزان توجیه نشده و در نتیجه به پای عدم حمایت جهاد کشاورزی می گذارند.

تامین گازوئیل برای موتورهای کشاورزی از عمده مشکلات کشاورزان است

یکی از کشاورزان جعفرآباد می گوید: در یکی دوسال گذشته با مشکل تامین سوخت گازوئیل برای موتورهای کشاورزی و آبیاری مواجه هستیم.

«محمدرضا چنبری» می افزاید: تا چند وقت پیش به ما سهمیه گازوئیل می دادند که به اندازه مورد نیاز برای امور کشاورزی بود اما اکنون برای تامین گازوئیل با مشکل مواجه هستیم و وقتی بخواهیم 2 تا 20 لیتری گازوئیل از کسی بگیریم به عنوان قاچاق محسوب می شود در صورتی که گاهی برای استفاده موتورهای مورد نیاز کم می آوریم.

چنبری می افزاید: مشکل دیگر ما کمبود کود شیمیایی برای استفاده در زمین هاست. اواسط تابستان که اوج مصرف کود شیمیایی است با مشکل بیشتری مواجه بودیم. مدت زیادی برای گرفتن کود از نظرآباد در نوبت ایستادیم و در نهایت مجبور شدیم از احمدآباد کود شیمیایی بگیریم.

وی با بیان اینکه گندم می کارد می گوید: گندم را دولت از ما خریداری می کند و در پاییز نیز جو می کاریم. علاوه بر آن کلزا نیز کشت می کنیم که بذر آن را جهاد به ما به طور رایگان می دهد.

این کشاورز با بیان اینکه سیفی جاتی مانند خیاروگوجه و همچنین بلال می کارد می افزاید: برای سم پاشی زمین هایمان نیز با مشکل مواجه هستیم و جهاد مانند گذشته در این زمینه حمایت نمی کند.

این کشاورز در توضیح این امر می گوید: سم پاشی زمین های زراعی در گذشته رایگان بود و هواپیما سم پاشی می کرد اما چند سال است که باید خودمان سمپاشی کنیم. اوایل بهار جهاد نمونه افت سن را می گیرد و به ما اعلام می کند که خودمان سم پاشی کنیم. در نتیجه یک کشاورز سم پاشی می کند و دیگری نه، به طور کل دیگر همه زمین ها سم پاشی نمی شود.

مشکلات مربوط به کمبود آب

یکی دیگر از کشاورزان نظرآباد می گوید: از بچگی سر زمین بودم و کار دیگری غیر از کشاورزی بلد نیستم تا بتوانم زندگی را با آن بچرخانم. اما متاسفانه هر سال شرایط کشاورزان سخت تر می شود.

«محمد باقری» می افزاید: ابتدا قنات داشتیم اما چند سال است با مشکل آب مواجه هستیم و چاه های مجاز جوابگوی کشاورزی نیست، با سهمیه 2 ساعت آبی که می دهند نمی توانیم کشاورزی کنیم و همه مجبور شدیم چاه غیرمجاز حفر کنیم.

باقری با بیان اینکه مدتی است برای آبیاری استفاده از سیستم نوین و تحت فشار برای کشاورزان اجبار شده می گوید: من با هزینه خودم سیستم آبیاری را قطره ای کرده ام. برای نوین کردن سیستم آبیاری جهاد کمک نمی کند و به ما می گوید باید پیمانکار بگیرید تا با شما همکاری کند.

وی می افزاید: پیمانکار 10 میلیون تومان می گیرد و 3 میلیون تومان به ما می دهد در حالی که اگر جهاد این مبلغ را به خود ما بدهد با هزینه ای کمتر می توانیم سیستم آبیاری را اصلاح کنیم.

در تامین کود شیمیایی مشکلی وجود ندارد

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان نظرآباد با بیان اینکه در تامین کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان مشکلی نداریم می گوید: دولت یارانه زیادی روی کود می دهد«بیش از 50 درصد» و همچنین از نظر قیمت بیش از 3 سال است که نرخ تغییری نکرده و کشاورز هر چقدرکود نیاز داشته باشد در انبار موجود است و تحویل می گیرد، حتی بحث حواله که در گذشته وجود داشت برداشته شده است.

«ایرج الماسی» می افزاید: در شهرستان 2 کارگزاری داریم که لیست کشاورزان را به آنها دادیم و کشاورزانی که با ما قرارداد کشت بستند با مراجعه به کارگزار می توانند به هر میزان که لازم است کود دریافت کنند.

الماسی با بیان اینکه یک تعاونی دراحمدآباد و دیگری رنجبرزاده درجاده قدیم بین ساوجبلاغ و نظرآباد است می گوید: روستاها را تقسیم کردیم کسانی که به کارگزاری رنجبرزاده دسترسی دارند اقلام مورد نیاز را از آن تهیه می کنند و شمال و غرب شهرستان که بخش عمده کشاورزی نظرآباد را تشکیل می دهند از احمدآباد تهیه می کنند.

سم پاشی غیراصولی حشرات مفید را هم از بین می برد

وی در پاسخ به اظهارات کشاورزان در مورد سم پاشی می گوید: در گذشته تا حدود15 سال قبل که آفت سن هنوز تازگی داشت و کشاورزان آشنایی با آن نداشتند دولت صفر تا صد کار را انجام می داد و سم پاشی نیز از طریق پروازهایی انجام می شد.

مدیرجهاد کشاورزی نظرآباد اضافه می کند: اما سالهاست محیط زیست این کار را ممنوع کرده چراکه در زمان سم پاشی هوایی همه حشرات مفید هم از بین می رود و این درحالی است که همه زمین های کشاورزی نیاز به سم پاشی ندارند.

الماسی می گوید: هر ساله نمونه آفت سن مورد بررسی قرار می گیرد و زمین هایی که به نرم مبارزه رسیده باشد و توسط کارشناس تایید شود که نیاز به سم پاشی دارد به کشاورز اعلام می شود تا برای سم پاشی اقدام کند. با این کار کاهش سم پاشی داریم که هم از نظر محیط زیست، سلامت غذا و همچنین صرفه جویی در بحث اقتصادی موثر است.

وام بلاعوض برای سیستم آبیاری نوین

الماسی در مورد مشکل کم آبی کشاورزان می گوید: در بحران آب کشور و همچنین البرز باید راهکارهایی برای کنترل اوضاع در پیش گرفت و تجهیز آبیاری به سیستم نوین و تحت فشار یکی از این اقدامات بوده است.

مدیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه برای هرهکتار آبیاری قطره ای 13 میلیون تومان و بارانی 8میلیون و400هزارتومان کمک بلاعوض داده می شود می افزاید: سیستم آبیاری تحت فشار توسط کشاورزان مورد تایید ما نیست و باید لوله های مورد مصرف و مراحل کار بر اساس اصول و استانداردهای لازم باشد به این منظور لیست حدود 20 شرکت که تخصص لازم و اقلام استاندارد را دارند در اختیار کشاورزان قرار داده می شود تا با انتخاب از میان آنها برای تغییر سیستم آبیاری نوین تحت نظر این مشاوران اقدام کنند.

الماسی در مورد مشکل گازوئیل کشاورزان می گوید: سیاستی که دولت دنبال می کند: استفاده از گاز برای موتورهای کشاورزی در مناطقی است که به گاز مجهز شده اند به همین دلیل گاهی در بحث سوخت و گرفتن گازوئیل وقفه ایجاد می شود.


خدیجه ستارزاده

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۷۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره وری غیر اصولی آب مشکلات آینده را بیشتر می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم معتمدی فر ظهر یکشنبه در نشست مناظره و پرسش و پاسخ که در سالن همایش‌های نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تشکل‌های موازی و برنامه‌ریزی‌های همپوشان مشکلات متعددی مانند حاشیه شهر، بافت فرسوده را به‌وجود آورده و حل آن را مشکل کرده است.

کاندیدای دوره دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه مشهد و کلات گفت: طرح جامع زیارت به عنوان یک طرح ملی باید مطرح شود؛ چرا که می‌تواند، اجتماع، فرهنگ و اقتصاد را در مشهد و کلات به حرکت درآورد و مشکلات مردم را حل کند.

وی بیان کرد: جاده کلات باید موضوع اصلی و هدف قرار گیرد و با حل مشکل جاده کلات می‌توان زمینه را برای پیاده سازی برنامه‌های دیگری در این منطقه انجام داد.

معتمدی‌فر همچنین درباره راه حل مشکلات شهری بیان کرد: مطالعات تطبیقی در خور شأن موضوع را باید مورد بررسی قرار دهیم و نهادهای مختلف شهری مانند آستان قدس و شهرداری با همکاری هم طرح را پیش ببرند.

کاندیدای دوره دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه مشهد و کلات درباره مشکل آب شهر مشهد نیز گفت: جنگ آینده جنگ آب است، انتقال آب از دریای عمان انجام شده است اما کافی نیست و باید اصلاح الگوی مصرف را پیش ببریم.

وی با اشاره به اینکه بهره‌وری غیر اصولی آب مشکلات را در آینده بیشتر می‌کند، افزود: ۹۰ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است و در بخش خانگی، مصرف زیادی نداریم و با برنامه‌ریزی در مصرف بهینه آب می‌توانیم مشکل را حل کنیم.

معتمدی فر بیان کرد: کوتاهی دستگاه‌های اجرایی باعث اوضاع نابسامان معتادان متجاهر در سطح شهر شده است و با همکاری و قانون گذاری درست این مشکل نیز حل می‌شود.

کاندیدای دوره دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه مشهد و کلات اظهار کرد: ورزش استان ما در بخش مدیریتی مشکل دارد. ما مدیرانی را می‌گذاریم که یا بدنه ورزش آن‌ها را قبول ندارند یا سابقه آنچنانی ندارند و با حل این مساله ورزش استان دوباره جان می‌گیرد و با توجه به امکانات استان و حضور آستان قدس می‌توان ورزش استان را رشد داد.

وی با بیان اینکه مهاجرت غیر قانونی به هیچ وجه مورد قبول نیست، افزود: باید افرادی را پذیرش کنیم که برای کشور مفید باشند و سرمایه و اشتغال را برای ما بیاورند.

معتمدی فر درباره خودروسازی با اشاره به اینکه طرح تحقیق و تفحص از خودروسازان را در صورت رأی آوردن در مجلس کلید خواهم زد، افزود: با واردات کوتاه مدت می‌توان بازار خودرو را کنترل کرد. ما ۴۵ سال مردم را از خودرو خوب محروم کردیم هر دو خودروسازی بزرگ ما زیان ده هستند و خودروسازان قدرت نامشروع دارند که باید اصلاح شود.

کاندیدای دوره دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه مشهد و کلات تاکید کرد: سیاست‌های کلان نظام در حوزه خانواده مربوط به سال ۱۳۹۳ است و ۱۰ سال مسکوت مانده است و در مرحله اول باید آن را پیگیری کنیم.

کد خبر 6097393

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • بهره وری غیر اصولی آب مشکلات آینده را بیشتر می‌کند
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند