Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن داروسازان استان یزد گفت: در وضعیت فعلی دارو در شرکت‌های دارویی موجود است اما داروخانه‌ها توان مالی خرید آن را ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا محمدرضا پورشفیعی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با بیان این که ضریب پوشش بیمه در استان یزد 96 درصد است، گفت: استان یزد جمعیت کارگری بالایی دارد و عمده درآمد داروخانه‌ها از طریق فروش دارو به بیمه‌ها حاصل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه شرکت‌های بیمه علی‌الخصوص تامین اجتماعی پرداخت‌های منظمی به داروخانه‌ها ندارند و با تأخیر ۶ الی ۷  ماه انجام می‌شود که این شیوه پرداخت مشکلات زیادی را برای داروخانه‌ها بوجود آورده است به‌طوری‌که دیگر ادامه این روند برای داروخانه‌ها اقتصادی نیست.

رئیس انجمن داروسازان استان یزد اظهار داشت: در شرایط موجود توان مالی داروخانه‌ها به شدت کاهش یافته و قدرت خرید دارو پایین آمده و از سویی دیگر شرکت‌های دارویی به صورت نقدی و یا حداکثر فرجه‌های یک ماهه اقدام به فروش دارو می‌کنند. در این شرایط داروخانه‌ها مجبورند بصورت نقد دارو را از شرکت‌ها بخرند اما باید بیش از شش ماه منتظر باشند تا شرکت‌های بیمه‌ای پرداخت‌های خود را انجام دهند که این موضوع استطاعت مالی آن‌ها را پایین آورده است.

دارو در شرکت‌های دارویی موجود است اما داروخانه‌ها توان مالی خرید آن را ندارند

وی با اشاره به کمبود بعضی از داروها در داروخانه‌ها عنوان کرد: به دلیل عدم توان مالی، داروخانه‌ها نمی‌توانند بعضی از داروها را خریداری کنند که این موضوع باعث سرگردانی بعضی بیماران شده و متاسفانه این اتفاق به شکل محسوسی در استان رخ داده است؛ با این وجود بعضی از داروخانه‌های دارای توان مالی بیشتر مانند داروخانه‌های شبانه‌روزی سعی کرده‌اند کاهش توان مالی سایر داروخانه‌ها را جبران کنند و با تأمین داروهای مورد نیاز مردم نگذاشته‌اند تاکنون امنیت دارویی مردم به خطر بیافتد.

پورشفیعی در توضیح کمبود دارو خاطرنشان کرد: یک زمانی است کمبود دارو یک مشکل سراسری است که ممکن است به هر دلیلی اتفاق افتاده باشد؛ اما در وضعیت فعلی دارو در شرکت‌های دارویی موجود است اما داروخانه‌ها توان مالی خرید آن را ندارند به طور مثال در یکی از شهرها که اکثر داروخانه‌ها نتوانستند قلم انسولین خریداری کنند و این موضوع باعث سرگردانی و نارضایتی مردم شده است.

وی با اشاره به آمار بالای ابتلا به بیماری دیابت در یزد تأکید کرد: داروخانه‌های استان تاکنون در تامین داروهای مختلف از جمله قلم انسولین خوب عمل کرده‌اند اما افزایش فروش این نوع دارو در بعضی از داروخانه‌ها نشانه خوبی نیست و حاکی از آن است که قلم انسولین در همه داروخانه‌های استان وجود ندارد.

رئیس انجمن داروسازان استان یزد یادآور شد: در واقع یک نوع کمبود دارویی منطقه‌ای در حال ایجاد شدن است که می‌تواند مشمول همه داروها شود؛ لیکن هر دارویی گران‌قیمت‌تر باشد کمیاب‌تر خواهد بود.

پورشفیعی با بیان این که توان مالی داروخانه‌های استان محدود شده، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شد تا آذرماه داروخانه‌ها با تکیه بر بنیه مالی خود دوام بیاورند اما به مسئولین هشدار می‌دهم اگر این شرایط ادامه داشته باشد تا یک ماه آینده وضعیت نامساعدتر شده و بحران در سطح موجود احساس خواهد شد.

طرح تحول سلامت عامل ایجاد بحران مالی در داروخانه‌ها

وی با بیان این که همه داروخانه‌ها درگیر مشکلات مالی هستند بیان کرد: نشانه‌های بدی از وضعیت فروش و نقدینگی داروخانه‌ها دیده می‌شود که برای جلوگیری از بحران دارویی در استان ضروری است بیمه‌ها بدهی خود را به داروخانه‌ها پرداخت کنند و این پرداخت‌ها را منظم کنند تا حداقل داروخانه‌ها بتوانند برنامه‌ریزی صحیح و مناسبی داشته باشند.

پورشفیعی ضمن هشدار نسبت به کمبود دارو در داروخانه‌ها اظهار داشت: از حدود شش ماه قبل پیش آگهی وضعیت بحرانی داروخانه‌ها به مسئولین ذیربط داده شده اما تاکنون موفق نشدیم تامین اجتماعی و مابقی بیمه‌ها را وادار به پرداخت‌های منظم کنیم.

وی در خصوص میزان بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها گفت: هر چند آمار دقیقی در دست نیست اما پیش‌بینی می‌شود بیمه‌ها حداقل 40 میلیارد تومان به داروخانه‌های استان یزد بدهکار باشند. 

این مقام مسئول با اشاره به طرح تحول سلامت اظهار داشت: این طرح هر چند در زمینه‌هایی موفق بود و رضایت مردم را به دنبال داشته اما در مدیریت تخصیص منابع درست عمل نشده و باعث شده هزینه بیمه‌ها به شدت افزایش یابد به‌طوری‌که در شش سال گذشته این طرح خیلی از منابع بیمه‌ها را بلعیده و فشار زیادی را به بیمه‌ها وارد کرده است.

پورشفیعی افزود: اجرای طرح تحول سلامت یکی از دلایل بوجود آمدن شرایط بحرانی موجود در داروخانه‌ها است چرا که این طرح بار مالی سنگینی به بیمه‌ها تحمیل کرده که باعث شده بیمه‌ها در پرداخت تعهدات خود به داروخانه‌ها دچار مشکل شوند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۹۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها

  احمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در کل کشور۱۶ هزار داروخانه فعالیت دارد که با بیمه‌های پایه قرارداد دارند و سازمان‌های بیمه گر هم باید به تعهدات خود عمل کنند. وی ادامه داد: وضعیت داروخانه‌ها به علت تاخیر در پرداخت مطالبات مناسب نیست هر سه سازمان بیمه گر تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح به داروخانه‌ها بدهکار هستند. احمدی گفت: سازمان‌های بیمه گر باید یک ماه پس از دریافت اسناد مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت که تا کنون این مهم اتفاق نیافتاده است. وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی آخرین پرداختی که به داروخانه‌ها داشته مربوط به اذر پارسال بوده آنهم فقط در بخشی از داروخانه‌های کشور و آخرین پرداخت بیمه سلامت هم مربوط دی پارسال است و در بیمه نیرو‌های مسلح نیز به همین صورت است. احمدی گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها در خرید شیرخشک مشکل دارند و چرخه اقتصادی داروخانه‌ها مشکلات جدی دارد، چون پولی جهت تهیه شیر خشک ندارند. وی گفت: سازمان هدفمندی یارانه‌ها و بیمه سلامت منابع تهیه شیر خشک را به داروخانه‌ها پرداخت نکرده اند.

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • داروخانه‌ها برای خرید شیر خشک پول ندارند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند/ ۲۶ همت بدهی بیمه‌ها
  • بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها