Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@08:03:44 GMT

تولید گوشت مرغ ۱۵ برابر شد

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۳۶۲۸

تولید گوشت مرغ ۱۵ برابر شد

خبرگزاری فارس: مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز در حاشیه بازدید از شرکت مجتمع تولید مرغ اجداد سیپیدان کوثر در منطقه ورامین با اشاره به دستاورد‌های محصولات پروتئینی کشور در طی ۴۰ سال گذشته پس از انقلاب اسلامی، گفت: در سال ۵۷ بر اساس آمار فائو تولید شیر ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار تن بود که این رقم در سال ۹۷ با افزایش ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ برابر به ۱۰.۷ میلیون تن رسید. همچنین تولید گوشت قرمز از ۳۹۷ هزار تن به ۸۶۰ هزار تن، تولید مرغ از ۱۶۰ هزار تن به ۲.۴ میلیون تن و تخم‌مرغ از ۱۶۰ هزار تن به ۹۰۰ هزار تن رسیده است.

به گفته وی طی ۴۰ سال گذشته تولید شیر کشور ۴.۱ برابر، گوشت ۲.۵ برابر، مرغ ۱۵ برابر و تخم‌مرغ ۵.۶ برابر رشد یافته است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: تولید عسل هم که جزو محصولات پروتئینی نیست، اما در معاونت امور دام مدیریت می‌شود. در سال ۵۷ به ۶.۶ هزار تن بود که با رشد ۱۳.۳ درصد به ۸۸ هزار تن افزایش یافته است.

رضایی با اشاره به سرانه مصرف مواد پروتئینی در کشور گفت: سرانه مصرف شیر ۱۱۵ کیلوگرم، گوشت قرمز ۱۲ کیلوگرم، مرغ ۲۹ کیلوگرم و تخم‌مرغ ۱۱ کیلوگرم است.

وی همچنین با اشاره به اینکه کل پروتئین مورد نیاز جامعه از طریق محصولات پروتئینی تامین می‌شود، گفت: هر انسان بالغ به ازای هر یک کیلوگرم وزن، یک گرم پروتئین لازم دارد که لازم است یک سوم آن از پروتئین حیوانی تامین شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ۳۶ و نیم گرم مصرف پروتئین کشور از محصولات پروتئینی به دست می‌آید که حدود ۲۸ و نیم گرم آن از محل تولیدات داخل و یک گرم از محل گوشت وارداتی تامین می‌شود.

رضایی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۱۲۰ هزار تن میانگین نیاز کشور به واردات گوشت است، گفت:‌این کمبود از طریق پروتئین‌های سایر محصولات مرغ، تخم‌مرغ و شیر تامین می‌شود و این‌ها قابل جایگزینی با همدیگر هستند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال ۹۷ گفت: در حوزه دام کوچک ۵۳ واحد با ظرفیت ۳۳۰ هزار راس راه‌اندازی شد و همچنین ۶۰ واحد گاوداری با ۱۱۰ هزار راس دام به تولید دام کشور اضافه شد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از برنامه‌های پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ برای افزایش ظرفیت تولید محصولات پروتئینی در کشور گفت: در سال ۹۷ تعداد دام‌های کوچک از نوع بز تحت مدیریت اصلاح نژاد ۵۰ هزار راس بود که پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ این رقم به ۳۴۰ هزار راس افزایش یابد که باعث می‌شود تولید شیر ۴۶۰ هزار تن و تولید گوشت قرمز ۲۰ هزار تن بیشتر شود.

رضایی همچنین در مورد دام سبک گوسفند گفت: امسال ۶۰ هزار راس گوسفند تحت مدیریت اصلاح نژاد قرار داشت که پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۰ این رقم به ۸۰ هزار راس برسد که در این صورت ۸۰ هزار تن گوشت گوسفندی و ۲۵۰ هزار تن شیر با منشا گوسفندی به تولیدات کشور اضافه می‌شود.

وی همچنین درباره نژاد‌های گاو دو منظوره هم گفت: در سال جاری ۲۸۰ هزار راس دام دو منظوره وجود داشت که در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱ میلیون راس خواهد رسید و پیش‌بینی می‌شود، ۵۵۰ هزار تن شیر و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز به ظرفیت تولید کشور اضافه شود.

امروز گروه خبرنگاری به همراه مسئولان بخش کشاورزی از شرکت سپیدان کوثر متعلق به سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید بازدید کردند.

در این مجموعه ۲ نژاد بز وارداتی به نام‌های سانن و آلپاین و همچنین ۵ نژاد معروف گوسفندی و همچنین نژاد‌های اصیل شتر نگهداری می‌شوند.

آنطور که یاسر ترابی مدیرعامل این مجتمع تولیدی می‌گوید: هدف از نگهداری این نژاد‌های پرتولید، تولید آن‌ها و معرفی به کشاورزان و تولید کنندگان است. این‌ها نژاد‌های پرتولید با عملکرد بالا هستند. نژاد‌های بز را از فرانسه آورده‌اند که وزن بز نر از ۱۲ تا ۸۰ کیلوگرم و وزن بز ماده ۹ تا ۵۰ کیلوگرم است. میانگین تولید شیر آن‌ها هزار و ۱۲۲ کیلوگرم طی ۳۰۰ روز شیردهی است که با درصد چربی ۳.۵۸ درصد است.

در این مجتمع وجود هزار بز پرتولید و ۸ هزار گوسفند با نژاد‌های پرتولید پرورش می‌یابند. در کنار این مجتمع ۷ مجتمع دیگر هم در ۶ استان دیگر وجود دارد که حدود ۶۰ هزار راس دام پرتولید پرورش می‌دهند.

پیش‌بینی شده با پرورش این دام‌های پرتولید در کشور تا سال ۱۴۰۰ سی تا ۳۵ هزار تن به تولید گوشت کشور اضافه شود.

از ویژگی‌های این بز‌ها ۴ قلوزایی است و گوسفندان هم سه قلوزا هستند، اما برنامه سازمان اقتصادی کوثر این است که با اصلاح نژاد این دام‌ها را به سه مرحله زایش ۲ قلوزایی تبدیل کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: تولید گوشت مرغ انقلاب آمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۳۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۲ درصدی جمعیت دام سنگین نژاد اصیل کشور

به گزارش قدس آنلاین، نتایج طرح آمارگیری از دامداری های کشور در سال ۱۴۰۲ نشان می دهد که تعداد گاو و گوساله به تفکیک نژاد، شامل «۱.۶۵ میلیون راس نژاد اصیل»، «۲.۳۳ میلیون راس نژاد آمیخته» و «۱.۴۷ میلیون راس نژاد بومی» بوده است.

در حالی که تعداد گاو و گوساله اصیل در سال ۱۳۹۹ حدود ۱.۲۵ میلیون راس بوده است.

همچنین طرح آمارگیری از دامداری های کشور نیمه دوم فصل پاییز سال ۱۴۰۲ اجرا شد. در این طرح آمارگیری که به صورت نمونه‌ای اجرا شد، اطلاعات مربوط به تعداد انواع دام، مقدار تولید شیر، تغییرات تعداد دام (تعداد دام خریداری شده، تعداد دام پروار شده، تعداد دام فروخته شده، تعداد دام زائیده شده، تعداد دام ذبح شده و تعداد دام تلف شده)، مقدار علوفه مصرفی، ارزش سرمایه‌گذاری و دریافتی‌ها و پرداختی‌های دامداری‌ها گردآوری شده است.

این طرح آمارگیری با بیش از ۴۴۰ نفر نیروی انسانی (آمارگیر، بازبین و کارشناس) با مراجعه حضوری به واحدهای نمونه اجرا شد. این طرح آمارگیری با فاصله زمانی سه ساله اجرا می‌شود و نتایج آن در سطح استان استخراج و منتشر شده است.

بر اساس نتایج حاصل از این طرح، ۱.۳ میلیون بهره‌بردار دارای دام در سطح کشور وجود دارد که تعداد دام موجود در این دامداری‌ها شامل ۴۴ میلیون راس «گوسفند و بره» ۱۶.۳ میلیون راس «بز و بزغاله»، ۵.۴۵ میلیون راس «گاو و گوساله»، ۲۰۰ هزار راس «گاومیش و بچه گاومیش» و ۱۷۰ هزار نفر «شتر و بچه شتر» بوده است.

تعداد گاو و گوساله به تفکیک نژاد، شامل «۱.۶۵ میلیون راس نژاد اصیل»، «۲.۳۳ میلیون راس نژاد آمیخته» و «۱.۴۷ میلیون راس نژاد بومی» بوده است. تعداد گاو و گوساله نژاد اصیل در سال ۱۴۰۲، بیش از ۳۲ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است (تعداد گاو و گوساله اصیل در سال ۱۳۹۹ حدود ۱.۲۵ میلیون راس بوده است).

بیشترین تعداد «گوسفند و بره» در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و خوزستان؛ بیشترین تعداد «بز و بزغاله» در استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان؛ و بیشترین تعداد «گاو و گوساله» در استان‌های مازندران، تهران و گیلان نگهداری شده است.

طی ۳۶۵ روز منتهی به زمان آمارگیری، ۹.۱ میلیون تن شیر در دامداری‌های کشور تولید شده است که استان‌های اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بیشترین مقدار تولید شیر دام را به خود اختصاص داده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • جوجه ریزی در مرغداری سیستان و بلوچستان ۱۷ درصد افزایش یافت
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • فرآیند جالب و دیدنی سوسیس گوشت در کارخانه مشهور کره‌ای (فیلم)
  • افزایش ۳۲ درصدی جمعیت دام سنگین نژاد اصیل کشور
  • اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی رتبه‌دار در تولید شیر