Web Analytics Made Easy - Statcounter

برترین دانشگاه ایرانی کدام است؟ اگر فکر می‌کنید پاسخ این سوال را می‌دانید، بهتر است کمی در نتیجه گیری تامل کرده و ابتدا این مطلب را بخوانید.
به گزارش «تابناک»، به فاصله کوتاهی از انتشار لیست هزار دانشگاه برتر جهان توسط مرکز رتبه بندی دانشگاه‌های جهان (CWUR) که در آن دانشگاه آزاد اسلامی با اختلافی چشمگیر در رتبه نخست دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته بود، حالا نتایج ارزیابی‌های دیگری منتشر شده که نتیجه متفاوتی ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس داده‌هایی که اخیرا موسسه اطلاعات علمی «کلاریویت آنالیتیکس» (Clarivate Analytics) منتشر کرده، دانشگاه تهران صدرنشین دانشگاه‌های ایران است و پس از آن، دانشگاه‌های آزاد، شریف، صنعتی اصفهان، امیرکبیر، علوم‌پزشکی تهران، تربیت مدرس، علم و صنعت، فردوسی مشهد و تبریز، رتبه‌های دوم تا دهم را به خود اختصاص داده‌اند.
این در حالی است که بر اساس نتایج منتشر شده از طرف مرکز رتبه بندی دانشگاه‌های جهان، ده دانشگاه برتر ایرانی عبارتند از: دانشگاه آزاد، تهران، علوم‌پزشکی تهران، شریف، صنعتی اصفهان، امیرکبیر، تربیت مدرس، علم و صنعت، شیراز و فردوسی مشهد. فهرستی که اختلافات چشمگیری با فهرست موسسه کلاریویت دارد.
اختلافی سوال برانگیز که ممکن است تصور شود ناشی از مستند نبودن موسسات رتبه بندی است. موسساتی که در دو مثال اخیر، یکی مورد تایید مسئولان و نهاد‌های کشورمان است و دیگری که نامش عجیب به نظر می‌رسد (کلاریویت)، همان موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) یا ISI است که مالکیت آن چندبار جابجا شده و در نهایت به اسم فوق رسیده است.
موضوعی که مجابمان می‌کند به جای بی اعتبار دانستن نتایج این موسسات، اختلاف در نتایج شان را در جای دیگری جست‌وجو کنیم؛ در شاخص‌هایی که در این موسسات برای ارزیابی به کار گرفته می‌شوند. شاخص‌هایی که اگر به عنوان مثال کلی‌تر و نتیجه محور باشند، دانشگاه آزاد با انبوه واحد‌ها و تولیدات علمی اش، برترین دانشگاه ایرانی شناخته می‌شود و اگر تولیدات به نسبت جمعیت دانشجویان مد نظر قرار گیرد، دانشگاه تهران برترین دانشگاه ایرانی خواهد بود.   فهرست برترین دانشگاه‌های ایران بر اساس شاخص های موسسه کلاریویت

منبع: تابناک

کلیدواژه: رتبه بندی دانشگاه های ایران جهان موسسه آمریکایی دلیل اختلاف دانشگاه آزاد شاخص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۸۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز بر اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی و عملیاتی در جهان اسلام تاکید کرد.

سیدوحید حسینی امروز، ۸ اردیبهشت در دیدار با رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، با اشاره به اهمیت توسعه پژوهش در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: فعالیت‌های تحقیقاتی و مستندسازی پژوهشی با توجه به تحریم‌ها و چالش‌های مختلف موجود، توسعه یافته است.

وی، اقدامات عملیاتی و کاربردی در حوزه پژوهشی و فناوری را در پیشبرد اهداف این حوزه ضروری خواند و با تاکید بر اهمیت گام برداشتن در مسیر توسعه دانش  و مقالات علمی، از روند افزایشی تعداد مقالات و تحقیقات علمی در مجموعه سلامت فارس با شیب معناداری خبر داد.

رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام  (ISC) نیز در این نشست، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاه شیراز را ریشه تنومند حوزه علمی استان و کشور معرفی و بر تلاش برای افزایش همکاری و اقدامات مشترک این موسسه با مجموعه سلامت فارس تاکید کرد.

سید احمد فاضل‌زاده از برگزاری ۱۵ نشست مشترک مسئولان موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام  (ISC) با مراکز عالی علمی در استان‌های مختلف کشور خبر داد و بر تداوم نشست مشترک با محوریت مشارکت داده‌ها و تبادل تجربه‌ها، دانش و علم تاکید کرد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون فعالیت در این حوزه، گزارشی از معرفی فعالیت‌های موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) با محوریت رصد و پایش وضعیت علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی و همچنین دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی استان فارس ارائه داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجتماع همبستگی با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • تجمع دانشجویان در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • برگزاری تجمع دانشگاه تهران در حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • واکنش رییس دانشگاه تهران به سرکوب اعتراضات دانشجویان آمریکایی
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲