Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@22:23:21 GMT

با امر و نهی و فیلتر، سوال و شبهه رفع نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۴۴۱۸۵

با امر و نهی و فیلتر، سوال و شبهه رفع نمی‌شود

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر سه شنبه در مراسم سی و ششمین جایزه کتاب سال و بیست و ششمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران،با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی انقلاب اعلامیه، نوشتار، کلام، کتاب و فرهنگ بود، افزود: با یک نوار کاست به جنگ همه رسانه‌های قدرتمند شاه رفتیم و یک نوار کاست امام خمینی(ره) بود که از نجف یا پاریس ملتی را به حرکت در می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر روحانی با بیان اینکه فکر نمی‌کنم در تاریخ نهضت‌ها و انقلاب‌های جهان، رهبری تا این حد محبوب سراغ داشته باشیم که با یک فرمان، مصاحبه، سخنرانی و دعوت،  همه ملت را به خیابان ها بکشاند، خاطر نشان کرد: این چه قدرت بزرگی بود که 36 میلیون نفر در ایران را با یک سخنرانی، اعلامیه، فریاد و ندا به خیابان‌ها می‌کشید و مردم از رژیم تا دندان مسلح هیچ هراسی نداشتند؛ رژیمی که از قدرت مادی و ظاهری، با مردان و ملت انقلابی آن زمان قابل مقایسه نبود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه همه قدرت‌های سیاسی دنیا بدون استثناء پشت سر رژیم دیکتاتور گذشته بودند، ادامه داد: ملت بدون سلاح و با دستی خالی بود اما با روحی بلند و امیدواری به پایان راه پیروزمند خود، در برابر همه قدرت‌ها ایستادگی کرد.

دکتر روحانی تأکید کرد: پیروزی ملت ما پیروزی نور بر ظلمت بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه وصفی که قرآن راجع به خود دارد، کتابی است که با تابش نور، ظلمت‌ها را کنار می‌زند، اظهار داشت: این وصف کتاب واقعی و مفید در جامعه است که اگر هر کتاب، ظلمتی را عقب راند، راه نور را نشان داد و مسیر را برای ما هموار کرد، توصیف یک کتاب واقعی است چرا که در تاریکی قدم گذاشتن با سرعت، دقت و مواجه نشدن با موانع امکان‌پذیر نیست.

دکتر روحانی ادامه داد: نور است که راه و طریق واقعی را به ما نشان می‌دهد و خطرات را بازگو می‌کند؛ مسیری کوتاه و بی‌خطر معنای واقعی کتاب است.

رئیس جمهور با بیان اینکه نویسندگان، اندیشمندان و فرهیختگان در برابر همه مردم و کسانی که از اندیشه و کتاب آنها استفاده می‌کنند در سایه افتخاری که برای جامعه می‌آفرینند، وامی بزرگ بر دوش همگان دارند،‌ گفت: کتاب چیزی جز بازگویی اندیشه نیست و اندیشه با کتابت جاودانه می‌شود، هر آنچه که از تاریخ، ‌اندیشه و مسیر قرون گذشته داریم، تقریباً منحصر به کتاب است.

دکتر روحانی با بیان اینکه البته آثار تمدنی دیگری نیز وجود دارد، اما آنچه به زیبایی واقعیت را بازگو می‌کند، نوشته صاحب‌نظران در گذشته است، تأکید کرد: آثار شعرا و نویسندگان در قرون مختلف، از طریق کتاب به نسل کنونی منتقل شده و از این مسیر می‌توانیم دریابیم که آنان چه گفتند و چگونه می‌اندیشیدند و راه، تمدن و تاریخ گذشته چگونه بوده است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروزه با کمک سنگ‌نوشته‌ها و کتابت که در چندین هزار سال قبل مشاهده و معنا می‌کنیم ، درباره آن دوران اطلاعات کسب می کنیم، افزود: درب ورودی مسجد شیان در چین سنگ‌نوشته‌ای مربوط به یکهزار سال قبل وجود دارد که به زبان فارسی نحوه وضو گرفتن، اوقات نماز و نماز خواندن حجاری شده است و از طریق کتابت به راحتی می‌توان به فرهنگ، پیام و حضور ایرانیان در هزاران سال قبل، متصل شد و این اثر و حاصل جاودانه کتاب برای جامعه است.

دکتر روحانی با بیان اینکه امروز در عصری هستیم که کتاب باید به سوالات مربوط به تاریخ، جغرافیا، آسمان‌ها، کهکشان‌ها، شیوه زندگی، اخلاق، دین و عرفان پاسخ دهد، گفت: در یک زمان نوشتن کتابی در جای خود ارزشمند است، اما به سوالات و شبهات روز پاسخ نمی‌دهد و راهی نداریم که جلوی این شبهه‌ها گرفته شود.

رئیس جمهور تأکید کرد: اگر همه قلم‌های عالم را بشکنند و زبان‌ها بریده شود، با همان اشاره هم شبهه ایجاد می‌شود و با هیچ سانسور و فیلتری قابل مبارزه نیست.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه در برابر سوال باید پاسخ دهیم و با امر و نهی و فیلتر، سوال و شبهه مردم رفع نمی‌شود، تصریح کرد: دوران انسداد گذشته و اگر هم نگذشته باشد، در دنیای امروز مشکلات را حل نمی‌کند و باید بر مبنای عقل، دانش، کتاب و گفتگو حرکت کرد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه خداوند در قرآن به پیامبر(ص) می‌گوید به بهترین شیوه و دلسوزی عقل، خرد، حکمت و با موعظه با مردم سخن بگو ، ادامه داد: حتی سخن گفتن ما با سایر ادیان، جدال احسن می‌خواهد. قرآن از یهودی، نصاری و زرتشتی، با تعبیری زیبا به نام اهل کتاب یاد می‌کند و این افتخاری است که همه ادیان ابراهیمی دارای کتاب هستند و خداوند آنها را به عنوان اهل کتاب می‌شناسد.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه خداوند می‌گوید با ملت‌ها و امت‌های دیگر با بهترین شیوه، زبان، قلم، سخن بگو و مفاهمه و بحث و جدال احسن داشته باشید، گفت: پس راه این است که با بیان احسن و زیباترین شیوه به سوال و شبهات مردم پاسخ داده شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: باید جامعه گفتگو بسازیم و همه با هم حرف بزنیم و اگر علاقه به جناح و حزب داریم با رقیب سخن بگوییم و جنگ نکنیم چرا که ما اهل جدال احسن هستیم و به دنبال نزاع نیستیم.

 دکتر روحانی با بیان اینکه ما اهل رویارویی ناصحیح و غیراخلاقی با یکدیگر نیستیم، اظهار داشت: وقتی بعد از 40 سال که دوران پختگی، بلوغ و آبدیدگی است، درباره یک لایحه و یا قانونی می‌خواهیم با یکدیگر صحبت کنیم، چرا اینگونه باید با هم حرف بزنیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اختلاف نظر و سلیقه، هیچگونه اشکالی ندارد، گفت: باید با بیان واضح، مؤدبانه و اخلاقی، همه با هم سخن بگوییم و پیام کتاب این است که با استدلال، دلیل، برهان و به بهترین شکل با هم حرف بزنیم.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: کتابی می‌تواند مؤثر و مفید باشد که اولاً از پیام نو و جدیدی برخوردار باشد و ثانیا شکل و فرم زیبا و شکیلی داشته باشد. باید توجه داشت که تنها فهم و اندیشه درست کافی نیست، باید بتوان این اندیشه را با زبان و قالب صحیح و درست بیان کرد.

رئیس جمهور اضافه کرد: خداوند زمانی که به حضرت آدم(ع)، علم را آموخت به گونه‌ای این کار را انجام داد که حضرت آدم(ع) بتواند آن را برای فرشتگان بیان کند. لذا باید درست بیندیشیم و بتوانیم آن را در قالب درست برای نسل امروز جامعه بیان کنیم.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه امروز جامعه به اندیشمندان، دانشمندان، ‌صاحبان قلم و کتاب بیش از دیروز نیاز دارد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی را با کتاب و قلم به پیروزی رساندیم و حتماً می‌توانیم آن را با فرهنگ و کتاب حفظ کنیم.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: آنهایی هم که می‌خواهند ملت ایران را زمین بزنند ، اگر چه با فشار و حرف‌های اقتصادی شروع کردند، اما نهایتاً از لحاظ فرهنگی می‌خواهند مردم را به شکست بکشانند، اما باید توجه داشت که چنانچه روحیه و ایستادگی وجود داشته باشد حتی اگر شدیدترین حملات اقتصادی و نظامی هم باشد، ، حتماً دشمنان موفق نخواهند شد و ملتی را که از روحیه، ایمان و رشادت برخوردار است، نمی‌توان شکست داد و این موضوعی است که در 8 سال دفاع مقدس آن را تجربه کردیم و دنیا نتوانست رزمندگان ما را در میدان جنگ زمین گیر کند و توانستیم در جنگ 8 ساله در برابر انواع سلاح‌های دشمنان با دستان خالی به پیروزی برسیم.

دکتر روحانی خطاب به اصحاب قلم و اندیشه، گفت: شما صاحبان قلم باید به نسل جوان بگویید که چگونه توانستیم با روحیه ایمان، قدرت، وحدت و بدون امید به دیگران در مقابل دشمنان به پیروزی برسیم.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در دوران جنگ تحمیلی، شوروی سابق از فروش قطعات تسلیحاتی که قبلاً از آنها خریداری کرده بودیم، امتناع می‌ورزید و در مقابل مدرن‌ترین هواپیماها را به صدام تحویل می‌داد و در این عرصه، اروپا، آمریکا و ارتجاع عرب نیز در کنار صدام حضور داشتند و همه امکانات و تسلیحات را در اختیار او قرار داده و در مقابل ما را در حصر کامل قرار داده بودند، اما به رغم همه این اقدامات نتوانستند پیروز شوند. چون از روحیه ایمان، اعتقاد و امید برخوردار بودیم. 

خبر تکمیل می شود...

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 اجتماعی و سیاسی امام راحل انقلاب اسلامی چین زیبایی جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۴۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی چمران امروز پیش از آغاز دویست و سی‌ویکمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه یک سال بیشتر به اتمام دوره پنجم مدیریت شهری نمانده و اگر بخواهید وعده‌ای به شهروندان در خصوص نیاز شهر تهران و تحقق آن بدهد، اظهار کرد: ابتدا روز شوراها را به شورایی‌ها تبریک می‌گویم، ان‌شاءالله همه شورائیان در سراسر کشور بتوانند خدمتگزاران و خادمین خوبی برای مردم خودشان باشند.

وی با تاکید بر اینکه بنده هیچ وقت وعده‌ای نمی‌دهم و بنابراین این بار هم وعده‌ای نخواهم داد، افزود: آنچه که در مسیر اجراست پروژه‌های عمرانی ما هستند. پروژه‌های بزرگی در شهر تهران وجود دارد که به سرعت جلو می‌روند و امیدواریم به سرعت آماده و تحویل شوند و مردم از آنها استفاده کنند.

رئیس شورای شهر تهران گفت: برنامه‌هایی در ارتباط با خریدها به‌ویژه در حوزه حمل و نقل عمومی داریم که آنها هم با شدت و حدت هر چه تمام‌تر به‌رغم همه کارشکنی‌ها و کم‌کاری‌هایی که در بعضی‌ جاها ممکن است وجود داشته باشد انجام می‌شود.

چمران در پاسخ به این سؤال که آیا مشکل واگن‌ها حل شده است، گفت: هنوز این مسئله حل نشده است البته دوستان وزارت کشور لطف کردند و گام‌هایی در این خصوص برداشته شده است. دوستان نامه دیگری دادند تا مبلغ تامین و به اعتبار سازنده واریز شود و آنها شروع به ساختن کنند، البته طبق قولی که از سازنده گرفتیم آنها کار ساخت را شروع کردند و این مایه امیدواری است. ان‌شاءالله بتوانند حدود 14 ماهی که قول دادند این کار را به سرانجام برسانند.

وی ادامه داد: دیدگاهی که من دارم جهادی است. چون همیشه در چنین مسیری حرکت می‌کردم. اینکه این پروژه‌ها و خریدها یک ساعت زودتر به نتیجه برسد به نفع مردم و برای من واقعا مهم است. تلاش از سوی اعضای شورا صورت می‌گیرد هر کس به میزان توانش تلاش می‌کند که بتواند این مشکلات را حل بکند البته  مشکلات هم فراوان است.

رئیس شورای شهر تهران تاخیر در این مسیر باعث از دست رفتن زمان می‌شود، تصریح کرد: سعی می‌کنیم این مسائل را انجام بدهیم. نه این دوره دوره‌های قبل هم اینچنین بوده. مثلا در دوره‌های قبل برای تاسیس بانک شهر نیاز به 200،300 امضا بود شبانه کسانی را مامور کردیم که از افراد امضاهایشان را بگیرند. با چنین حرکات جهادی باید کارها را انجام داد. اگر غیر از این باشد به نتیجه نمی‌رسیم.

چمران درباره مافیای خودروهای برقی انتقاد کرده است، گفت: چون در این باره اطلاعاتم دقیق و صددرصدی نیست نمی‌توانم اظهارنظر بکنم.

وی در پاسخ به این سؤال که نمایشگاه کتاب باز هم در بین‌المللی برگزار خواهد شد، گفت: خوشخبختانه تعدادی از رسانه‌ها به این موضوع اشاره کرده بودند. برگزاری چنین نمایشگاه‌های رفت و آمد را مختل می‌کند البته مسئولان اعلام کرده‌اند سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود.

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این سؤال که اخیراً در سکوهای مترو تبلیغاتی در ارتباط با برگزاری نمایشگاه صنعت، حمل و نقل ریلی در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران مشاهده می‌شود، گفت: اگر این تبلیغات را شرکت‌هایی که اجاره کرده باشند انجام داده باشند آنها هر تبلیغی که مجاز باشد می‌گذارند اما اگر این تبلیغ را خود مترو گذاشته باشد قطعاً ما برخورد می‌کنیم. اگر شرکت‌هایی که اجاره کرده باشند دیگر دست مترو نبوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • «برنامه بی‌واسطه» دستاوردهای محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به تصویر کشید
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • (عکس) واکنش یک روحانی به نقش یک زن در مسلمان شدن مورایس
  • همه اقدامات باید حرکت به سمت رشد و ارتقای عملکردها باشد
  • تعمیرگاه گیربکس cvt اتوماتیک تخصصی همراه تعمیر فولی و تسمه و فیلتر گیربکس
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی