Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر-گروه استان ها: استان ایلام همراه طی سال های اخیر به دلیل مخاطرات طبیعی مثل زلزله و سیل در بخش های مختلف دچار خسارت هایی شده است.

سال ۹۳ بر اثر زلزله ۶.۲ ریشتری مورموری منازل روستایی در شهرستان های جنوبی استان تخریب شد، همچنین سیل در سال ۹۴ نیز خسارت های زیادی به زیرساخت های روستاهای استان وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۹۶ نیز بر اثر زلزله سرپل ذهاب بازهم خسارت های به روستاهای استان وارد شد و در واقع طی پنج سال اخیر روستاهای استان به شدت تحت تاثیر مخاطرات طبیعی قرار گرفتند.

اکثر روستاهای استان ایلام به دلیل وجود بافت قدیمی بر اثر زلزله یا سیل دچار خسارت می شوند، در همین سال جاری بر اثر بارندگی های بسیار شدید بازهم مردم روستاهای استان با مشکلات زیادی مواجه شدند.

قدیمی بودن منازل و عدم نوسازی و بازسازی مسکن در روستاها از دیگر مشکلات اساسی در استان است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

آخرین وضعیت مناطق روستایی تحت تاثیر سیل و زلزله ایلام

مدیر کل بنیاد مسکن ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی پنج سال گذشته حوادث طبیعی مانند زلزله سال ۹۳ در منطقه مورموری، سیل سال ۹۴ در استان و زلزله سال ۹۶ کرمانشاه روستاهای استان تحت تاثیر این حوادث قرار گرفته اند.

حبیب الله محبی عنوان کرد: در زلزله سال ۹۳  که کانون آن در مورموری بود، عمده خسارت ها به سه شهرستان حوزه جنوبی مانند دره شهر، آبدانان و دهلران وارد شد.

وی ادامه داد: بنیاد مسکن استان برای جبران خسارت های زلزله مورموری در بخش شهری و روستایی چهار هزار و ۶۵۳ واحد مسکونی را نوسازی کرده است.

مدیر کل بنیاد مسکن ایلام عنوان کرد: ۱۸هزار و ۶۵۱ واحد مسکونی در این سه شهرستان تعمیر شده که در این راستا بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای تکمیل و بازسازی مناطق زلزله زده تسهیلات بانکی پرداخت شده است

وی افزود: در سیل سال ۹۴ طبق بررسی های انجام شده خسارت ها این سیل تا حدود ۶۰ درصد در شهر ایلام اتفاق افتاده بود.

مدیر کل بنیاد مسکن ایلام افزود: برای جبرات خسارت های سیل نیز، ۲۸ هزار و ۷۰۰ واحد توسط بنیاد مسکن نوسازی، تعمیر و احداث شده است.

محبی عنوان کرد: علاوه بر این، ۲۳ هزار و ۲۵۰ مورد کمک به واحدهای مسکونی که اثاثیه  منازل آنها تخریب و یا خسارت دیده بودند، نیز انجام شده است.

 تاکنون ۷۵۳ واحد مسکونی احداثی که به طور ۱۰۰ درصد تخریب شده بودند در دست اقدام قرار گرفته استوی عنوان کرد: همچنین در زلزله سال ۹۶ با اینکه کانون آن خارج از ایلام بود اما خساراتی به استان نیز وارد شد، اقدامات بازسازی و نوسازی عمدتا در سال ۹۷ انجام شده و تاکنون ۷۵۳ واحد مسکونی احداثی که به طور ۱۰۰ درصد تخریب شده بودند در دست اقدام قرار گرفته است.

مدیر کل بنیاد مسکن ایلام اظهار داشت: ۱۲ هزار واحد نیز از طریق بنیاد به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات تعمیر معرفی شده اند.

وی گفت: در این زمینه شش میلیارد تومان نیز تسهیلات بلاعوض به واحدهای مسکونی که مستقیم از زلزله خسارت دیده بودند، پرداخت شده است.

وی افزود:در سال ۹۷ علاوه بر بازسازی دو هزار واحد مسکونی خسارت دیده از محل زلزله ، یک هزار و ۵۰۰ واحد نیز در طرح ویژه نوسازی مسکن که جزو وظایف ذاتی بنیاد مسکن بوده در دست اقدام قرار گرفته است.

مدیر کل بنیاد مسکن ایلام تصریح کرد: تمام متقاضیان به بانک های عامل معرفی شده و تاکنون حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ واحد نیز به بهره برداری رسیده است.

ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با رعایت اصول فنی و مصالح نوین

محبی اظهار داشت: بنیاد مسکن از بدو تشکیل این بنیاد در بخش مسکن روستایی تاکنون توانسته بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی را با مشارکت بانک ها و خود مردم با رعایت اصول فنی و مصالح نوین و بومی به بهره برداری برساند.

وی ادامه داد:  بنیاد مسکن تاکنون بالغ بر ۲۶ هزار جلد سند مسکونی روستایی تحویل متقاضیان داده و این مهم  باعث شد که فرد روستایی احساس امنیت، تعلق و آرامش داشته باشد.

محبی عنوان کرد: در سال ۹۷ بالغ بر دو هزار جلد سند در دست اقدام داریم که تاکنون حدود ۸۰۰ جلد سند صادر و تحویل متقاضیان شده است.

وی افزود: در زمینه واگذاری زمین روستایی نیز بنیاد مسکن توانسته ۱۰ هزار قطعه زمین به روستائیان واگذار کند.

با وجود تلاش ها برای عمران و آبادانی روستاهای استان ایلام اما همچنان بسیاری از زیرساخت ها نظیر جاده در روستاها به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است.

روستاهای استان ایلام دارای ظرفیت های مهمی از جمله گردشگری، کشاورزی، پرورش ماهی، تولید گوشت قرمز و...هستند که نیاز است مسئولان توجه ویژه به منازل و زیرساخت های روستاهای استان داشته باشند.

امروزه بخش مهمی از تولیدات دامی استان در روستاها انجام می شود و مردم روستاها حتما برای رفت و آمد به شهرها به جاده ارتباطی مناسب نیاز دارند.

کد خبر 4551608

منبع: مهر

کلیدواژه: ایلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۷۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است

استاندار کرمانشاه گفت: برای ایمن‌سازی استان کرمانشاه و اتمام واقعی بازسازی زلزله به ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی امروز _ شنبه هشتم هشتم اردیبهشت _ در نشست مدیریت بحران که با حضور محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که در سالن شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت و کنترل به‌موقع، بحران را به حداقل می‌رساند.

وی ادامه داد: استان کرمانشاه به‌دلیل شرایط خاصی که دارد در معرض بحران‌های مختلفی همچون سیل، زلزله و… قرار دارد.

استاندار کرمانشاه اشاره‌ای به خطر آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های استان با توجه به پوشش گیاهی منطقه داشت و بحث تجهیزات امداد و نجات داشت و گفت: پدیده ریزگردها از دیگر مشکلات استان است که با توجه به عوامل مؤثر اثرگذار شدت و ضعف دارد.

وی با اشاره به مشکلات به‌جا مانده از ادوار گذشته برای استان، تصریح کرد: با اعلام بی‌موقع جشن پایان بازسازی زلزله از ردیف بودجه زلزله‌زده کشور خارج شدیم در حالی که هنوز ده‌ها ساختمان دولتی از فرمانداری گرفته تا ادارات حتی مساجد این مناطق، بازسازی نشده است.

صحرایی اشاره هم به افتتاح زودهنگام راه‌آهن کرمانشاه داشت و افزود: راه‌آهن کرمانشاه برای خدمات‌رسانی مطلوب به مردم نزدیک به یک‌هزار میلیارد اعتبار نیاز دارد.

وی با ادامه نیازهای استان کرمانشاه به بحث امسال تسهیلات مناطق زلزله‌زده اشاره کرد و گفت: در صورت تخصیص تکمیل ساختمان‌های مناطق زلزله‌زده با توجه به پیشرفت فیزیکی آن‌ها اولویت‌بندی می‌شود.

استاندار کرمانشاه گفت: برای ایمن‌سازی کرمانشاه و اتمام واقعی بازسازی زلزله به ۴ همت اعتبار نیاز است که حدود ۲.۷ هزار میلیارد تومان آن صرف مناطق زلزله‌زده و ۱.۳ هزار تومان آن برای مابقی استان هزینه شود.

کد خبر 748515

دیگر خبرها

  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • توسعه عمرانی در روستاهای بخش ریگ تسریع می‌شود
  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی ویژه محرومان مشهد در حال ساخت است