Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش خبرگزاری سازمان بسیج علمی پژوهش و فناوری استان کردستان: سینا کیانمهر مبتکر جوان کردستانی اقدام به برنامه نویسی نرم افزار شبیه ساز فرایند کارکرد قطعات و المانهای هیدرولیکی به صورت سه بعدی و دو بعدی کرد. از مزایای این طرح به موارد زیر میتوان اشاره کرد:

-طراحی مدارهای هیدرولیکی

-طراحی قطعات هیدرولیکی و تعریف وظایف

-طراحی و شبیه سازی بازوهای مکانیکی

-شبیه سازی مدارهای هیدرولیکی با دقت بسیار بالا

کیانمهر در ادامه افزود: در صنعت هیدرولیک مهمترین عاملی که باعث می‏شود محاسبات مربوط به یک سیستم هیدرولیکی و یا نحوه رفتار یک سیستم را بیش از پیش، پیش بینی کنیم چیزی جز نرم افزارهای شبیه ساز نیست و در این امر نیز شرکتهایی همچون فستو و ویکرز دست به طراحی نرم‏افزارهای شبیه سازی این فرایند کرده‏اند که استفاده از آنها باعث کاهش هزینه در امر طراحی یک سیستم هیدرولیکی می‏شود؛ اما نکته ای که در رابطه با این مسائل وجود دارد این است که اکثر یا بهتر است بگوییم بیشتر این نرم‏افزارها به صورت شماتیک دو بعدی نتیجه نهایی و کلی یک مدار را به مخاطب می‏دهند که البته این مسئله در نوع خود طبیعی است چرا که ما همانند مدارهای الکترونیکی هر چیزی را به صورت دو بعدی مشاهده می‏کنیم اما چیزی که در اینجا این دو را با هم وسعت تفاوتی می‏بخشد این است که در یک مدار الکترونیکی شماتیک سه بعدی اهمیتی ندارد ولی در یک مدار هیدرولیکی به خاطر شماتیک مکانیکی و وسعی آن، دید سه بعدی از سیستم به خصوص برای عملگرهای هیدرولیکی، بسیار مهم است در همین رابطه ما نرم‏افزارHyrdo-3D Simulation را طراحی کرده ایم که به ما در امر طراحی دو بعدی و سه بعدی و همچنین فرایند کارکرد و تحلیل سیستم هیدرولیکی کمک می‏کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزیتهای نسبی دیگر از زبان مبتکر :

وی در ادامه عنوان کرد: از مزیتهای دیگر این طرح ساخت نمونه‏های ساده از بازوهای مکانیکی و همچنین ایجاد گشتاورهای فرضی برای هیدرو موتورها است، این مسئله به نوبه خود بسیار پرکاربرد است به خصوص برای کسانی که از سیستمهای هیدرولیکی برای ساخت بازوهای مکانیکی بهره می‏گیرند. مزیت دیگر در محتوای این شبیه ساز، اعلان اختلاف فشارها بین پورتهای مختلف قطعات هیدرولیکی  است که طراح می‏تواند با دقت و راحتی بیشتر به تحلیل و تجزیه فرایند مدار هیدرولیکی بپردازد.

مزیت دیگر این است که می‏توان با دید تحلیلی قطعات را در مدار به کار ببریم؛ در واقع برای مثال اگر ما میخواهیم یک شیر یکطرفه یا یک شیر فشار شکن را به کار ببریم، می‏توانیم که نوع پیش فشرده شدن فنر تا نوع قطعه مسدود کننده و یا ضریب تخلیه شیر را مشخص کنیم تا فرایند رفتار شیر، با یک شیر در دنیای واقعی تطابق بیشتری داشته باشد، جدا از این؛ این موضوع برای یک مخاطب که می‏خواهد تحلیلی وسیع تری نسبت به قطعات داشته باشد این امر فرایند کاملتری را پیش روی قرار می‏دهد این موضوع حتی برای پمپها و هیدروموتورها نیز بدین گونه است تا بدانجا که با نوع انتخاب پمپ دنده ای و یا پیستونی در مدار نتایج مختلفی را در بر خواهد داشت.

مزیت نمایش اطلاعات در طرح:

این مبتکر کردستانی در ادامه تسریح کرد: در این نرم افزار به جای آنکه از گیج های فشار و یا فلومترها استفاده شود سعی شده که تمامی اطلاعات ریز و درشت یک اتصال یا یک المان را به طور بلادرنگ نمایش دهیم. در تصاویر مورد نظر؛ در کنار تمامی قطعات مشخصات کلی هر شیر آمده است تا در تحلیل کلی بتوان هر چه ساده تر و سریعتر عمل کرد.

کاربرد طرح در چه مواردی است :

از این نرم افزار می‏توان در مراکز صنعتی-آموزشی به خصوص در دانشگاه ها و پروژه های هیدرولیکی و در مراکز نظامی-دفاعی به منظور شبیه سازی و کارکرد المانهای هیدرولیکی که در نرم‏افزارهای دو بعدی با محدودیت روبرو هستند، بهره جست.

در مراکز آموزشی همانند بنگاه های آموزشی برای درک بیشتر دانش جویان یا دانش آموختگان، می‏توان با شبیه سازی یکپارچه فرایند مدار هیدرولیکی، نحوه کارکرد مدار را با دقیقترین نتایج بررسی کرد. همچنین این روش کار نتیجه و بازدهی بیشتری را با خود به همراه دارد به خصوص در برای کسانی که برای کار با المانهای هیدرولیکی در دنیای حقیقی با محدودیت روبرو هستند.

در مراکز تولیدی و صنعتی و نظامی بیشتر در باب این موضوع فکر شده است که چگونه می‏توان یک سیلندر هیدرولیکی با قطر 50 اینچ را که در هیچ نرم افزاری دیگر قابل روئیت نیست را نشان داد و در عین حال نتایج فشار و تخلیه جریان را هم بررسی کرد به همین منظور می‏توان از این نرم افزارها(شبیه سازهای سه بعدی) که امروزه در مراکز نظامی-صنعتی کشورهایی پیشرفته همانند آمریکا به صورت انحصاری به این گونه نرم افزارها روی آورده اند(برای بازدهی و هزینه کمتر)؛ استفاده کرد.

ساختار کلی و نحوه کارکرد چگونه است:

وی در ادامه عنوان کرد : اصل این نرم‏ افزار بر مبنای وجود جریان و تخلیه جریان و محاسبه فشار ناشی از آن است. الگوریتم ابداعی ما در کوتاهترین زمان و بهترین حالت نتایج دقیق عددی فشار و نرخ تخلیه جریان را به صورت بلادرنگ تا دقت 6 رقم اعشار به ما می‏دهد، این مسئله و تمامی این مسائل با توجه به یکی از قوانین پاسکال که:

 سیال همیشه مسیر عبوری را که کمترین مقاومت و اصطکاک را ایجاد می‏کند، انتخاب می‏کند. تشریح شده است. بر همین اساس این الگوریتم در مرحله تمامی اختلاف فشارهای ناشی از قطعات در مدار را محاسبه و سپس در مرحله بعد منبع وجود جریان در مدار را پیدا میکند. و بر همین اساس در اتصالات حاوی جریان یا همان اتصالات پورت خروجی پمپ میزان فشار برای تخلیه جریان در مسیرهای خروجی را تست و نتیجه را بدست میدهد این مسئله برای تمامی اتصالات دیگر که حاوی جریان خروجی باشند مورد آزمایش قرار میگیرد.

توسعه آینده طرح به چه صورت است:

هم اینک ساختار بنیادی نرم افزار به گونه ای است که می‏توان به صورت پلاگین؛ قطعات و المانهای جدیدی را به آن اضافه کرد و جدا از آن با توجه به قطعات دیگر؛ آن را به روز نگاه داشت و جدا از آن، سیستمهای الکترونیکی و شیرهای دقیق خطی را در آینده به آن اضافه کرد. این مسئله مدیون موتور پایه نرم افزار است که از سیستم کتابخانه‏ای اسکریپت نویسی Lua استفاده می‏کند.

 

وی در انتها ابراز داشت: هدف از این چارت یک نمونه گیری از رفتار کلی یک رابطه جریان و فشار در شیرهاست؛ بدین منظور چارت مورد نظر با مد نظر قرار دادن یک بازه جریانی نامحدود(GPM) و فشار(PSI) می‏توان یک نمونه گیری از رفتار شیر را داشت: این نمونه گیری حتی منحنی فشار شکست شیرهای فنردار(شیرهای فشار شکن) را نیز نشان می‏دهد. همچنین ظریب K شیر را نیز به ما می‏دهد که این ظریب در رابطه با محاسبات مربوط به شیرهای کنترل جریان بسیار مورد نیاز است به خصوص مواقعی که نیازمند محاسبات دقیق جریان هستیم آنهم در مسیری موازی و سری از مجموعه ای از شیرهای کنترل جریان. نمونه گیری و نمایش منحنی جریان-فشار در 100000 یا بیشتر نمونه گیری انجام می‏پذیرد که این خود نشان از دقت بالای نمایش اطلاعات شیر دارد.

 

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی ۳۷ سال پیش در چنین روزی سرلشکر پاسدار حسن شفیع زاده در منطقه ماووت آسمانی شد.
حسن در مرداد ماه سال ۱۳۳۶ شمسی در خانواده مذهبی در شهرستان تبریز متولد شد و تحت تربیت پدر و مادری مؤمن و مقلد امام پرورش یافت.
از همان کودکی در مجالس دینی از جمله برنامه‌های سوگواری امام حسین(علیه السلام) حضور داشت و عشق خدمتگزاری به آستان اباعبدالله(ع) در عمق وجودش ریشه دوانید.

او با شور وصف ناپذیری در روز‌های سرنوشت ساز ۲۱ و ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ تلاش می‌کرد و هنگامی که در اوج پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی درب پادگان‌ها بر روی مردم باز شد به همراه تعدادی از جوانان و دانشجویان حزب اللهی تبریز برای جلوگیری از افتادن سلاح‌های بیت المال به دست ضد انقلاب، بخشی از سلاح‌ها را جمع آوری و گروه مسلحی را برای دستگیری ضد انقلاب و ساواکی‌ها تشکیل داد.

وی بعد‌ها مسئول حفاظت از بیت شهید محراب آیت الله سید اسدالله مدنی شد و در مبارزه با گروهک‌های التقاطی در تبریز جان فشانی کرد.
هنگامی که به همراه شهید باکری در سپاه ارومیه خدمت می‌کرد به عنوان مسئول عملیات برای ایجاد امنیت آن منطقه و سرکوبی گروه‌های فاسد ماموریت‌های مهمی را انجام داد و توانست در تشکیلات حزب منحله دموکرات نفوذ کند و باعث متلاشی شدن آن شود.

شفیع زاده به دنبال تشکیل سپاه، نخستین هسته‌های مسلح این نهاد انقلابی را پی ریزی کرد و در سمت مسئول عملیات سپاه تبریز فعالیت کرد. با شروع جنگ تحمیلی و محاصره آبادان، با یک دسته خمپاره انداز که تحت مسئولیت شهید باکری اداره می‌شد به جبهه‌های جنوب شتافت.

وی در عملیات پیروزمندانه فتح المبین معاون تیپ المهدی (عج) بود و خاطره رشادت‌ها و جانفشانی‌های او در اذهان همرزمانش هرگز از یاد نمی‌رود.
بعد از عملیات فتح المبین در فروردین ۱۳۶۱ غنایم زیادی به دست سپاه و ارتش افتاد. با هماهنگی سپاه و فرماندهی نیروی زمینی ارتش قرار شد که توپخانه لشکر ۷۷ آموزش تعدادی از پاسداران را به عهده بگیرد. شفیع زاده تعدادی از نیرو‌ها را به آموزش آورد و کلاس‌های آموزش در تپه شوش تشکیل شد. پس از تشکیل یگان توپخانه سپاه، شفیع زاده دستور داد تا پوکه گلوله‌های توپ را دور نریزند.

این رزمنده آذربایجانی همزمان با مسئولیت سازماندهی و ادغام نیرو‌های جنگ‌های نامنظم، سازماندهی توپخانه سپاه را پیشنهاد کرد.
او در پاسخ به سئوال یکی از دوستانش که چه شد به فکر تشکیل توپخانه افتادی، گفته بود: «ما وقتی به جنوب اعزام شدیم روز‌های اول جنگ بود. در آبادان ساختمانی دو طبقه بود و به عنوان دیده بان به داخل ساختمان رفتم وقتی وسعت و شدت آتش دشمن را دیدم با خود فکر کردم که بین چهار خمپاره و امکانات عظیم دشمن توازن وجود ندارد. آن موقع احساس کردم به سلاح دیگری نیاز داریم.»

در سال ۱۳۶۲ در عملیات خیبر در جزیره مجنون با تدبیر حسن شفیع زاده چند قبضه توپ با هاورکرافت به جزیره انتقال داده شد.
وی با همفکری تنی چند از فرماندهان، ضمن پی ریزی و سازماندهی اولین آتشبار‌های توپخانه، مسئولیت هماهنگی پشتیبانی آتش در قرارگاه فتح در عملیات بیت المقدس را به عهده گرفت و به خوبی از عهده این وظیفه بزرگ برآمد.

اقدامات مبتکرانه وی در طراحی و به کارگیری توپخانه در طول سال‌های دفاع مقدس ضربات جبران ناپذیری را به پیکر رژیم صدام وارد کرد.
این فرمانده مجاهد سرانجام در هشتم اردیبهشت سال ۶۶ در منطقه عملیاتی کربلای ۱۰ در شمال غرب (منطقه عمومی ماووت) در حالی که عازم خط مقدم جبهه بود، مورد اصابت ترکش گلوله توپ دشمن قرا گرفت و به آرزوی دیرینه خود شهادت نایل شد.

 

اما هنوز منطق باروت گفتنی است

خون شهید و محشر ماووت گفتنی است

 

 

دیگر خبرها

  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون
  • پمپ هیدرولیک
  • شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی به کجا رسید؟
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک