Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: با استفاده از اعتبار صندوق توسعه ملی، ۳۲۱ پروژه در سطح استان اصفهان با مبلغی به ارزش ۵۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ اجرا شد. ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۶ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، محمد حسین شاملی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته منابع طبیعی در اداره کل منابع طبیعی، برگزار شد، با اشاره به شعار امسال منابع طبیعی، اظهار داشت: امسال با عنوان "منابع طبیعی بزرگ‌ترین سرمایه ملی" نام‌گذاری شده و اگر ما بخواهیم در آینده وضعیتی بهتر از امروز یا حداقل وضعیت فعلی را حفظ کنیم با وجود چالش‌های قرن 21 در حوزه منابع طبیعی باید از منابع طبیعی حفاظت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حفاظت از عرصه‌های ملی طبیعی توسط یک دستگاه دولتی امکان‌پذیر نخواهد بود، مگر اینکه همه به کمک حفاظت به صورت مشارکتی باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه در سال جاری اتفاقات خوبی افتاده، گفت: بارندگی بسیار خوبی در مناطق قشلاقی استان داشتیم و بالطبع از پوشش گیاهی بسیار خوبی برخوردار شدیم و در صورت استمرار بارندگی، وضعیت مراتع بهتر می‌شود و همچنین از لحاظ علوفه مشکلی نخواهیم داشت.

وی تصریح کرد: امسال برای اولین بار از محل صندوق توسعه ملی با دستور مقام معظم رهبری، اعتباری به مبلغ 200 میلیون دلار در نظر گرفته شد که تحولی در سطح کشور ایجاد کرد، چندین سالی بود که اعتبارات به صورت اوراق مشارکتی پرداخت می‌شد و امسال به صورت نقدی پرداخت شد.

شاملی ادامه داد: 321 پروژه در سطح استان اصفهان با 50 میلیارد تومان در سال 97 با این اعتبار انجام شد  و با استمرار دریافت این اعتبار در سال‌های آینده نیز می‌توان جهش خوبی در عرصه منابع طبیعی داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به ورود به حوزه‌های مختلف منابع طبیعی، اظهار داشت: به گونه‌ای عمل کردیم که وارد هر حوزه‌ای شدیم، نیازها بررسی و مدیریت جامع محقق شد.

وی افزود: یکی از اهداف اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان، جلب مشارکت و موافقت مردم برای اجرای  پروژه‌هاست و به جرات می‌توان گفت: در 50 یا 60 حوزه مردم علاقمند به اجرای برنامه‌ها هستند.

شاملی خاطرنشان کرد: طی سنوات گذشته، خیران نیز به انجام پروژه‌های منابع طبیعی ورود پیدا کردند و به عنوان مثال در یک پروژه در کاشان، مبلغ 2 میلیارد تومان توسط خیران و مردم و 3 میلیارد تومان توسط دولت تامین اعتبار شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه در حوزه منابع طبیعی به لحاظ اینکه در مباحث زمین قوانین زیادی از سال 41 تا کنون اجرا شده، گفت: اختلافات مالکیتی در پلاک‌ها به وجود آمده و دولت برای حل چالش بین مردم و منابع طبیعی اقداماتی انجام داد، در این برنامه قرار شد دولت تا پایان برنامه ششم توسعه، کاداستر منابع طبیعی را انجام دهند و در این راستا، استان اصفهان در سال جاری یک میلیون و 300 هزار هکتار انجام  و اسناد واگذار شد، همچنین در کمیسیون رفع تخلفات به اعتراضات رسیدگی شد.

مدیرکل منابع‌طبیعی خوزستان: فقط با نهال‌کاری نمی‌توان مشکل ریزگردها را برطرف کردسرانه فضای سبز به ازای هر نفر در قم 121 مترمربع است19 طرح همزمان با هفته منابع طبیعی در همدان به بهره‌برداری می‌رسد

قطع درختان کویری در سال جاری به نسبت سال‌های گذشته، 10 درصد کاهش داشته است

وی خاطرنشان کرد: یکی از اولویت‌های منابع طبیعی، حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی است، در سال 95 ، 289 مورد به مساحت 2 هزار و 133 هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی آتش‌سوزی رخ داد، این آمار در سال 96 به 63 مورد به مساحت 403 هکتار و در سال جاری با 36 مورد به مساحت 172 هکتار کاهش یافت که این کاهش آتش‌سوزی با کمک مردم، شوراها، دهداری‌ها و مشارکت تشکل‌ها انجام شده است.

شاملی ادامه داد: قطع درختان در مناطق کویری یکی از مشکلاتی است که اداره منابع طبیعی با ان روبه روست و در این راستا برای جلوگیری از بیابان‌زایی و قطع درختان توسط افراد سودجو، جلساتی با دادستانی‌ها برگزار شد و با صدور احکام و جرائم، قطع درختان در سال جاری، 10 درصد نسبت به سال‌های گذشته منجر شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به قطع درخت در مناطق زاگرس، اظهار داشت: برای رفع معضل تامین سوخت با در اختیار گذاشتن آب‌گرمکن خورشیدی، کپسول گاز، تنور گازی و اجاق گازسوز نیاز مردم را به قطع درخت و تامین سوخت بی‌نیاز شدند.

تا قبل از خرداد 98، به هیچ وجه دام‌ها حق ورود به مراتع را ندارند

وی افزود: ورود زودهنگام دام از استان‌های همجوار  به استان اصفهان از دیگر مشکلات این اداره است و در این زمینه طی برگزاری جلسات متعدد، قرار بر این شد تا قبل از خرداد 98 به هیچ وجه هیچ دامی وارد مراتع نشود و اکیپ‌های گشت و مراقبت فعال هستند و با هر گونه تخلفی برخورد می‌کنند.

شاملی تصریح کرد: از دیگر اقدامات اداره منابع طبیعی استان اصفهان، واگذاری کار به بهره‌بردار بود و تسهیلاتی در جهت توسعه منابع طبیعی به افراد داده شد تا بتوانیم با ادامه حفاظت مشارکتی و مشارکت مردمی از منابع طبیعی حفاظت کنیم.

انتهای پیام/ ز

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۵۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر توان صبح شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران، بر آمادگی تمام ادارات، نهادها، ارگان‌ها و سازمان‌ها برای هر نوع مخاطرات احتمالی تاکید کرد.

وی با اشاره به گزارش‌های اداره منابع طبیعی بر وقوع ۳۰ فقره آتش سوزی در سال گذشته در سطح مراتع شهرستان و بیان اینکه این حریق‌ها به همت مردم، اطفا شد خواستار تقویت این ظرفیت شد.

وی بر تشکیل اکیپ‌های مردمی در تمام روستاها، استفاده از ظرفیت انجمن‌های مردم نهاد و زیست محیطی و همیاران طبیعت، احساس مسئولیت بیشتر، عدم آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی بعد از برداشت، مدیریت به موقع چرای علف‌های هرز مراتع، مدیریت خاموشی‌ها، صرفه جویی حامل‌های انرژی و توجه به اخطارهای هواشناسی تاکید کرد.

رئیس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان سقز در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به قطعی برق گسترده ناشی از بارش بی سابقه نزولات جوی و رانش زمین در سال گذشته از همکاری تمام ادارات و ارگان‌ها، مردم، نیروهای نظامی و انتظامی تشکر کرد.

تقویت زیرساخت‌های شهری برای هدایت آب‌های سطحی، تهیه تجهیزات پشتیبان برای جلوگیری از تداوم خدمات رسانی، ارتقای سطح هماهنگی، برگزاری مانورها و نگارش و تدوین سناریوهای احتمالی، تقویت آموزش‌ها، توزیع مناسب و استقرار تجهیزات و تکمیل شبکه جمع آوری آب‌های سطحی از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.

کد خبر 6089497

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • طرح ملی مسکن در ۱۰۸ شهر استان در حال اجرا
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم