Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ سوال خبرنگار ما،با اشاره به اینکه گردشگری با وجود قدمت بلند جهانی، صنعتی نوظهور در کشورمان به حساب می‌آید افزود: همدان دراین پدیده نو ظهور ملی به خوبی رشد کرده و به بار نشسته است و امروزه از همه طیف‌های علاقه‌مند به عرفان، ادبیات، تاریخ و طبیعت به این شهر آمده و همدان به لحاظ بهره غنی که از عرفا، شعرا و فلاسفه جهانی و نامدار دارد، پاسخگوی نیاز همه قشر مخاطبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: این تنوع گردشگران نیازمند زیرساخت‌های اقامتی متنوع است و از این لحاظ هتل‌های پنج تا یک ستاره، اقامتگاه‌های بومگردی و خانه مسافر‌ها در قیمت‌های مختلف در این شهر احداث شده و پذیرای مسافران است.

مالمیر اظهار داشت: در ایام پیک سفر مانند تعطیلات تابستان و عید نوروز با حجم زیادی گردشگر مواجه هستیم که مسافران بنابر وضعیت اقتصادی یکی از مراکز اقامتی را برای اسکان انتخاب می‌کنند که خانه مسافر‌ها هم جزو پر استقبال‌ترین‌ها هستند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۰ خانه مسافر دارای مجوز و استاندارد‌های لازم برای خدمات دهی به مسافران وجود دارد و مابقی به طور غیرمجاز فعالیت می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان ابراز داشت: با اشاره به راهکار اساسی برای ساماندهی خانه مسافر‌های غیر مجاز اظهار داشت: راهکار اساسی دراین خصوص محدود کردن مسیر‌های غیرقانونی و هدایت به سمت قانونمند شدن این اقامتگاه‌ها است که اینکار با مشارکت یک شرکت خصوصی همکار در حال پیگیری است، اما در این رابطه نیازمند تعامل ارگان‌ها و نهاد‌ها به ویژه دستگاه قضایی برای برخورد قاطع و بازدارنده با اسکان غیرمجاز هستیم.

وی گفت: از سوی  دیگر توسعه هتل‌ها رقابت سالمی را بین هتلداران ایجاد کرده و برای جلب نظر مشتری انواع تبلیغ، تخفیف و ارتقای سطح خدمات را به ویژه در ایام پیک گردشگری ارایه می‌کنند تا سهم بیشتری از مسافران داشته باشند، اما نمی‌توانیم آن‌ها را وادار به ارایه تخفیف کنیم و تنها توصیه و پیشنهاد دهنده هستیم. در این زمینه مدیران هتل‌ها بر اساس شرایط، قوانین و راهبرد‌های خود اقدام به ارایه تخفیف‌هایی گاه تا ۷۰ درصد می‌کنند.

وی ادامه داد: برای خانه مسافر‌هایی که مجوز فعالیت گرفته اند تبلیغات لازم انجام شده  تا گردشگران با خیالی آسوده از آن‌ها استفاده کنند.

مالمیر اضافه کرد: مد نظر است مکان هایی  برای نصب چادر گردشگران  و در هنگام بارندگی  نیز سالن‌های ورزشی در اختیار مسافران قرار داده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان ادامه داد: برای افزایش ماندگاری گردشگر در شهر تاریخی همدان ناگزیر از دو شیوه مدیریتی هستیم؛ یا جاذبه‌های جدیدی باید برای گردشگران معرفی کنیم که تازگی داشته باشد و یا در جاذبه‌های فعلی تولید محتوا کرده و غنی سازی کنیم تا نظر گردشگر جذب شود. بر این اساس تکمیل زیرساخت در روستا‌های هدف گردشگری در اولویت دولت قرار گرفت و امسال در روستا‌های مانیزان، پری، ملحمدره، حبشی، فارسبان، اشتران، گشانی، کهنوش، حیدره قاضی خان، اکنلو، قروه در جزین، قلعه جوق و ورکانه عملیات عمرانی گسترده‌ای با ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار انجام شد که کاری جهادی و بی نظیر برای آماده سازی فضای روستا‌های گردشگری برای استفاده گردشگران بود.

مالمیر یاد آور شد: امسال در تداوم راهبرد دو سال گذشته آیین نوروزگاه را در ۹ شهرستان و روستا‌های گردشگری برنامه ریزی کرده ایم و افزون بر ۵۰۰ ویژه برنامه با محوریت سنت و آداب و رسوم کهن برگزار می‌شود که گام بزرگی در کاهش تمرکز گردشگری در مرکز استان و سهیم شدن شهرستان‌ها در اینگونه رویداد‌ها است.

مالمیر اظهار داشت: ثبت جهانی یک اثر تاریخی و طبیعی فرایندی است که در چند رده استانی، کشوری و سازمان جهانی یونسکو باید پیگیری شود و از آنجا که هر سال یک سهمیه به کشورمان اختصاص می‌یابد و ایران کشوری غنی با تراکم آثار مهم تاریخی است، صف انتظار برای ثبت جهانی آثار مهم استان یعنی «غار علیصدر» و «تپه هگمتانه» طولانی شده است.

وی تاکید کرد: که هیچ کندی و تعللی توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و متولیان امر صورت نگرفته است و ما به شکل جدی پیگیر این موضوعات هستیم.

شهردار همدان هم با بیان اینکه علی رغم مشکلات اقتصادی که داشتیم، اما سال بسیار خوبی را پشت سر گذاشتیم   از جمله رویداد ۲۰۱۸ بود که مایه افتخار همدان در کشور وکشور‌های آسیا بود و باقی خواهند ماند.

صوفی اظهار داشت: امسال همراه با دستگاه‌های مرتبط گردشگری با ظرفیت ۳۵۰۰ نفر در بخش‌های مختلف شهرداری سعی کردیم  میزبان خوبی از گردشگران ومسافران خارجی وداخلی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در بیش از ۱۵۰ نقطه المان نصب شده اظهار داشت: المان‌ها  تا ۲۹ فروردین ادامه خواهد داشت:  همچنین عکس‌های شهدا در ۵۰ نقطه  شهر نیزنصب می‌شود.   


انتهای پیام/ج

خانه مسافر‌ها نیازمند نظارت و حمایت هستند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۴۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • نظارت بر بازار پوشاک یک ضرورت‌ است