Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-29@02:41:56 GMT

ارگ گوگد گلپايگان دومین بنای خشتی گلی ایران+ تصاوير

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۳۸۳۹۷

ارگ گوگد گلپايگان دومین بنای خشتی گلی ایران+ تصاوير

به گزارش خبرگزاري بسيج از گلپايگان،ارگ  تاريخي گوگد که از آن بعنوان دومین بنای خشتی و گلی ایران یاد می شود، بشکل مربع و به وسعت 6 هزار و 400 متر مربع ساخته شده و دارای چهار بُرج قرینه هر یک به ارتفاع 12 متر است.

زمان ساخت این ارگ به حدود چهار قرن پیش نسبت داده می شود و تنها سند مکتوب این بنا متعلق به حدود 140 سال پیش است که نشان می دهد نصف بنای ارگ از سوی شخصی به نام علیخان بعنوان مهریه به همسرش واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود طبقات پایین و بالا در ساختمان ارگ گوگد، بیانگر نظام طبقاتی در اجتماع آن روزگار است بشکلی که استر و استربانان در طبقه پایین و در مجاور هم و بازرگانان و افراد شاخص در طبقات بالای ارگ ساکن می شدند و به همین دلیل هم در زمان صلح از آن بعنوان کاروانسرا و در زمان جنگ یا حمله اشرار بعنوان دژ نظامی استفاده می شده است.

سوراخ هایی روی دیوارهای مرتفع ارگ وجود دارد که از آن بعنوان ساختار امنیتی هشدار دهنده استفاده می شده، بگونه ای که کبوترها را شب هنگام در این آنها اسکان می دادند تا در صورت ورود مهاجمان، با بیقراری و سر و صدا، اهالی ارگ را مطلع کنند.

در شمال ارگ گوگد قسمتی بعنوان شاه نشین وجود دارد که اکنون بعنوان سـوئیت ویـژه مـورد استفاده مسافران قرار می گیرد.

در این مکان حوض آبی وجود دارد که در گذشته هنگامی که مهاجمان درب ورودی را آتش می زدند، محافظان با تخلیه آب حوض، آتش را خاموش می کردند.

بر روی در ورودی ارگ دو درکوب وجود دارد که درکوب بـزرگتر را مردها و درکوب کوچکتر را زنها به صدا درمی آوردند.

چاهی هم در ضلع جنوب شرقی ارگ وجود دارد که در روزهای مقاومت و محاصره ارگ مورد استفاده ساکنان قرار می گرفته است.

ارگ تاریخی گوگد در سال 1378 با نظارت اداره میراث فرهنگی بازسازی شد و اکنون با دارا بودن 20 اتاق و سوئیت های زیبا در دو طبقه، رستوران، چایخانه سنتی و تالار پذیرایی و جاذبه های متنوع و زیبای گردشگری بعنوان مکانی برای بازدید، اقامت و استراحتگاه گردشگران در شهرستان گلپایگان مورد استفاده قرار می گیرد. نقاشی و تزئینات داخل سوئیت بر اساس المان‌های دوره صفویه و قاجاریه انجام شده است و همچنین برای اینکه مسافران با صنایع دستی گلپایگان آشنا شوند بازارچه دائمی صنایع دستی و کتاب فروشی در این مجموعه راه اندازی شده است.

ارگ تاریخی گوگد در پنج کیلومتری شهر گلپایگان و در مسیر جاده معروف به ابریشم که جاده اصلی تجاری دوران قدیم بوده است، قرار دارد.

این اثر تاریخی به شماره 2574 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

منبع:كتاب تاريخ گلپايگان

منبع: بسیج نیوز

کلیدواژه: ارگ گوگد گلپايگان آثار ملي ايران برج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساس و بنای توسعه و رونق تولید کشور کارگران هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حبیب الله غفوری در خطبه‌های نماز جمعه کرمانشاه اظهار کرد: کارگران در همه عرصه‌ها اعم از صنعتی، خدماتی، کشاورزی با تلاش و پشتکار در پی آبادانی کشور هستند.

وی روز کارگر را به کارگران که با عرق جبین در پی کسب روزی حلال هستند تبریک گفت.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه به نقش مهم کارفرمایان در رونق تولید و سرمایه در کشور اشاره کرد.

وی ادامه داد: کارفرمایان محصولات مورد نیاز را تولید و برای کارگران اشتغال ایجاد می‌کنند.

امام جمعه کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالگرد شهادت آیت الله مطهری و روز معلم در ۱۲ اردیبهشت ماه؛ هفته معلم را به معلمان و فرهنگیان استان تبریک و از آنان خواست در کنار تعلیم، به تربیت اخلاقی و رفتاری دانش آموزان اهتمام ویژه داشته باشند.

حجت الاسلام غفوری همچنین به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای در هفته آتی اشاره کرد گفت: پهلوان در تاریخ کشورمان یعنی فرهنگ انسانیت، جوانمردی و مردانگی؛ پهلوانان محلات از حق مظلوم و فقرا در مقابل زورگویان و ظالمان دفاع می‌کردند و همیشه به اخلاق‌های جوانمردی و خوب مزیّن بودند و الگوی برای جوانان و نوجوانان محلات محسوب می‌شدند لذا باید این فرهنگ را پاس بداریم.

کد خبر 6089167

دیگر خبرها

  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان
  • تصاویر دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • اساس و بنای توسعه و رونق تولید کشور کارگران هستند
  • بنای اقتصاد کشور به دست کارگران ساخته می‌شود
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • (تصاویر) دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا