Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-28@20:57:33 GMT

فرصت مواجهه متفاوت با «آوینی»

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۴۴۲۳۷

فرصت مواجهه متفاوت با «آوینی»

حجت‌الاسلام محسنی دبیر برگزاری برنامه «سه روز با مرتضی آوینی» ضمن تشریح جزییات این رویداد بر رویکرد متفاوت در مواجهه نقادانه و کارشناسانه با آثار شهید آوینی تاکید کرد. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام عباس محسنی دبیر رویداد «سه روز با مرتضی آوینی» که همزمان با ایام سالگرد عروج این شهید برگزار می‌شود، درباره جزئیات این برنامه گفت: این برنامه از روز ۲۰ تا ۲۲ فروردین‌ماه به مدت ۳ روز در خانه هنرمندان برگزار می‌شود و در طول آن سه فیلم از مجموعه آثار مرتضی آوینی که ترمیم شده‌اند، به نمایش در می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: به طور کلی این احتمال وجود دارد که فیلم‌های ۱۶ میلیمتری بعد از مدتی دچار آسیب بشوند و از بین بروند، اما به همت مؤسسه روایت فتح کار‌های ترمیم و اسکن مجدد آثار شهید آوینی به منظور حفظ و نگهداری شروع‌شده به طوری که این کار روی برخی از فیلم‌هایی که پوزیتیو آن‌ها از آرشیو تلویزیون گرفته شده، انجام و در حال حاضر خروجی نهایی سه فیلم از این آثار با همکاری مؤسسه روایت فتح به نمایش گذاشته می‌شود.

مستند‌های ترمیم‌شده آوینی

محسنی در تشریح این آثار افزود: یکی از این فیلم‌ها، قسمت ۱۱ از مجموعه «حقیقت» به نام «و این است فتح الفتوح» است که قبل از «روایت فتح» ساخته شده، ۲ فیلم دیگر هم از مجموعه «روایت فتح» با نام‌های «داستان پل» و «شب عاشورایی» است. این ۳ فیلم در طول برگزاری «سه روز با مرتضی آوینی» هر روز نمایش داده می‌شود و بعد از نمایش، یک سخنرانی تخصصی و پنل کارشناسی برگزار می‌شود.


محسنی با بیان اینکه این ۳ فیلم از میان مجموعه فیلم‌های موجود به صورت خاصی انتخاب شدند، تصریح کرد: هر کدام از این آثار خصوصیاتی دارند و دارای شاخصه‌هایی از دوره‌های فیلمسازی شهید آوینی هستند.

بازسازی میراث مستند دفاع مقدس

وی درباره مرمت این فیلم‌ها توضیح داد: در جهان خیلی از فیلم‌های قدیمی مورد مرمت قرار گرفته‌اند و خدا را شکر این کار در ایران هم شروع‌شده به طوری که این روز‌ها آرشیو تلویزیون هم در حال بازسازی است تا برخی از میراث مستند به جا مانده از دفاع مقدس حفظ شود. در عین حال مؤسسه روایت فتح هم با تجهیزاتی که فراهم کرده و نیرو‌های متخصصی که به کار گرفته، مشغول انجام این کار است.

وی اضافه کرد: ما ابتدا برنامه «سه روز با مرتضی آوینی» را در مؤسسه فرهنگی «فردایی دیگر» طراحی کردیم در ادامه خانه هنرمندان ایران هم که سابقه‌ای در برگزاری بزرگداشت برای هنرمندان و یا هفته‌های فیلم برای فیلمسازان بزرگ ایران داشته در این مسیر پیش‌قدم شد تا این مراسم در خانه هنرمندان برگزار شود؛ بنابراین این برنامه یک شروع است و امیدواریم این کار توسط دیگران ادامه پیدا کند.

دبیر این رویداد بیان کرد: طراح و برنامه‌ریز «سه روز با مرتضی آوینی» چند مؤسسه فرهنگی به همراه خانه هنرمندان بودند و کمک کردند تا این اتفاق رخ دهد. برای مثال مؤسسه فرهنگی فردایی دیگر مؤسسه محوری بود که توانست بقیه مؤسسات فرهنگی و فیلمسازی را دور هم جمع کند و این کار را انجام دهد، اما نشر واحه، مؤسسه شهید آوینی زیرنظر خانواده شهید، مؤسسه روایت فتح، فیلم‌نت و مؤسسه آینه جادو از دیگر مؤسسات همراه در این رویداد بوده‌اند. فیلم‌ها را هم مؤسسه فرهنگی روایت فتح در اختیارمان گذاشته است.

راهی جز نقد نداریم

محسنی با بیان اینکه خانه هنرمندان توان خیلی زیادی روی برگزاری این رویداد گذاشته و با تمام توان به میدان آمده است، اظهار کرد: ما سعی کردیم از فضای بزرگداشت صرف که در سال‌های گذشته بعضاً حتی توسط خودمان انجام می‌شد، مقداری فاصله بگیریم و مجالی برای نقد و بررسی تخصصی آثار در بین اهالی سینما باز کنیم تا از این رهاورد نسل فعلی به آثار گذشتگان نگاه درست علمی و خوبی داشته باشد و به عنوان میراث فرهنگی خود تلقی کند.

این فعال فرهنگی ادامه داد: به نظرم برای تحقق این اتفاق هیچ راهی به جز نقد و بررسی درست، علمی و منصفانه وجود ندارد، زیرا با مطرح شدن صحبت‌های افرادی که با این شیوه فیلمسازی موافق یا مخالف هستند و انجام نقد‌های تکنیکی می‌توان آثار را ماندگار کرد؛ این مشی جدیدی است که نسبت به شهید آوینی در نظر داریم بنابراین نگاهمان برگزاری یک بزرگداشت صرف همراه با تعریف و تمجید نبوده است.

وی در پایان تاکید کرد: امیدوارم این رویداد به خوبی برگزار شود و همه از آثار و نتایج آن بهره ببرند و سنت خوبی در بزرگداشت بزرگان و میراث فرهنگی‌مان بنا شود. منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شهید مرتضی آوینی شهید اهل قلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۴۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح شنبه در دیدار اعضای بنیاد ملی رضوی بوشهر، اظهار داشت: ظرفیت‌های زیادی در اسلام وجود دارد که بسیاری از آنها شناخته شده و برخی نیز ناشناخته مانده است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با تاکید بر نهایت استفاده از ظرفیت‌های شناخته شده، افزود: یکی از ظرفیت‌های فوق‌العاده و منحصر به فرد، فرهنگ رضوی است.

آیت‌الله صفایی بوشهری بیان کرد: فرهنگ رضوی از دیرباز در ایران نهادینه شده است اما ابعاد بسیار زیادی از آن کشف و استفاده نشده است.

وی عنوان کرد: با رویکردی که در یکی دو دهه اخیر در آستان قدس به‌عنوان خورشید منظومه فرهنگی ایران ایجاد شده، استفاده زیادی می‌شود انجام داد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اینکه یکی از ظرفیت‌ها مردم نهاد کردن فرهنگ رضوی است، خاطرنشان کرد: طراحی و برنامه‌ریزی و کشف ظرفیت‌ها نیازمند نخبگان است اما پای کار بودن با مردم است، وقتی مردم پای صحنه باشند قرابت مردم با بارگاه مقدس دوسویه خواهد شد.

وی با بیان اینکه ثامن‌الحجج (ع) در تبدیل تهدید به فرصت بزرگترین خدمت را به اسلام کرد، افزود: ایشان با مناظراتی که انجام داد، فرهنگ شیعه را جهانی کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اعلام اینکه جهان اکنون در حال تولید فرصت است، ابراز کرد: ما هم باید تهدیدهای فرهنگی دشمن را به فرصت تبدیل کنیم و از فرصت‌هایی که داریم استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ رضوی محدود به ایران نیست بلکه در سراسر جهان گسترش یافته است، گفت: آسیب‌های فرهنگی کشور و عوامل آن را بشناسیم و ببینیم چگونه می‌توانیم آنها را خنثی کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: فرصت سوزی ما در عرصه منظومه فرهنگی خیلی زیاد است و ضررهای آن را مرتب می‌بینیم.

وی با بیان اینکه کار فرهنگی باید مردم نهاد باشد، ادامه داد: نهادهای فرهنگی ما بودجه‌هایشان صرف حقوق و امورات جاری می‌شود و برای کار فرهنگی بودجه‌ای ندارند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه بنیاد امام رضا (ع) متنوع‌ترین نهاد فرهنگی ایران است، ابراز کرد: باید هدف گذاری مردمی و بررسی شود که با این حجم برنامه‌هایی که بنیاد امام رضا (ع) اجرا می‌کند، تأثیرگذاری این برنامه‌ها در عرصه جذب چقدر است.

وی افزود: باید روی اهدافی که داریم دقت و آسیب‌شناسی کنیم که چقدر تأثیر داشته است و آیا مردم اخلاق و سیاست و تقوای رضوی پیدا کرده‌اند.

آیت الله صفایی بوشهری عنوان کرد: بوشهر استان امام رضا (ع) است و اگر بنیاد امام رضا (ع) برنامه‌ای داشته باشد ما همیشه آماده هستیم.

کد خبر 6089689

دیگر خبرها

  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • تاثیرات سلوکیان بر خاورمیانه: از تاثیر بر هنر و فلسفه تا مواجهه با شورش یهودیان
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی است
  • دیدار مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان+تصاویر
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان