Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@09:19:05 GMT

کودکان به چه ویتامین‌هایی نیازمندند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۰۴۲۹

به گزارش ایلنا، بیشتر کودکان رژیم غذایی متعادلی دارند و موادمغذی مورد نیاز را از طریق تغذیه به دست می‌آورند. اما تحت شرایط خاصی ممکن است به مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی نیاز داشته باشند.

مواد مغذی مورد نیاز کودکان

مواد مغذی که کودکان باید دریافت کنند به سن، جنسیت، میزان رشد و سطح فعالیتشان وابسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گفته‌ی متخصصان، کودکانی که در گروه سنی 2 تا 8 سال قرار دارند، روزانه نیازمند دریافت 1000 تا 1400 کالری هستند و برای سنین 9 تا 13 سال، روزانه حدود 1400 تا 2600 کالری نیاز است.

همه کودکان برای رشد و حفظ سلامت بدنشان به میزان معینی از هر ویتامین و مواد معدنی نیاز دارند که مانند حجم کالری روزانه، براساس سن، متفاوت است.

آیا نیاز کودکان به موادمغذی با بزرگسالان تفاوت دارد؟

فرزندتان هم به تمام مواد مغذی، البته با حجم کمتر نیاز دارد.

چون کودکان در سن رشد قرار دارند، برای رشد بهتر باید مقادیر کافی مواد مغذی را که به ساخت استخوان‌های متراکم و قوی کمک می‌کند، مانند کلسیم و ویتامین D، دریافت کنند.

علاوه بر این، آهن، روی، ویتامین A، B12، یُد، B6، کولین و ویتامین D برای رشد مغز در سال‌های اولیه زندگی انسان نقش بسیار مهمی دارند.

با وجود این که حجم ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز کودکان با بزرگسالان تفاوت دارد، اما آنها برای رشد کافی باید میزان مناسبی از همه این مواد را دریافت کنند.

آیا کودکان به مکمل‌های ویتامین نیاز دارند؟

به طور کلی کودکانی که تغذیه سالم و متعادلی دارند معمولا نیاز نیست مکمل استفاده کنند.

با این حال نوزادانی که شیر مادر مصرف می‌کنند با تشخیص پزشک ممکن است به ویتامین D نیاز داشته باشند.

آکادمی آمریکایی اطفال و وزارت دستورالعمل‌های کشاورزی ایالات متحده برای کودکان بالای یک سالی که تغذیه متعادل و سالمی دارند، مصرف مکمل‌ها را توصیه نمی‌کنند زیرا معتقدند کودکان اگر مقدار کافی میوه، سبزیجات، غلات، لبنیات و پروتئین از طریق تغذیه دریافت کنند، دیگر نیازی به مصرف مکمل ندارند.

بعضی کودکان به مکمل‌های غذایی نیاز دارند

در بعضی شرایط خاص، کودکانی که با کمبود بعضی مواد غذایی مواجه می‌شوند، نیاز به استفاده از مکمل‌ها دارند:

رژیم‌های گیاه‌خواری،

مشکلات گوارش و هضم مثل سلیاک، سرطان، فیبروز سیستیک یا التهاب روده،

جراحی‌هایی که معده یا روده را تحت تأثیر قرار می‌دهند،

بد غذا بودن کودکان یا عادت کردن آنها به غذاهایی که مواد مغذی زیادی ندارند.

کودکانی که رژیم‌های گیاه‌خواری دارند، بیشتر در معرض کمبود کلسیم، آهن، روی و ویتامین‌های D و B12 قرار دارند. رژیم‌های گیاه‌خواری می‌توانند برای کودکان بسیار خطرناک باشند، بخصوص که ویتامین بسیار مهمی مانند B12 به صورت طبیعی در گوشت حیوانات یافت می‌شود و به سختی قابل جایگزینی است.

تعیین نوع و دوز ویتامین

اگر فرزندتان باید رژیم غذایی خاصی داشته باشد، مشکلات گوارشی و هضم دارد یا بد غذاست، به دریافت مکمل نیاز دارد. اما برای تعیین این که چه ویتامین یا مواد معدنی و با چه دوزی باید مصرف کند، حتما به یک متخصص مراجعه کنید و هرگز بدون مشورت پزشک این مکمل‌ها را به تغذیه کودکتان اضافه نکنید.

مصرف میزان زیاد و خارج از تجویز پزشک این مکمل‌ها می‌تواند برای کودکان بسیار خطرناک باشد بخصوص درمورد ویتامین‌هایی که در چربی حل می‌شوند مثل ویتامین A، D، E و K.

چگونه از دریافت میزان کافی موادغذایی کودکتان مطمئن شوید؟

برای این که از میزان موادغذایی مصرفی فرزندتان اطمینان حاصل کنید، بهتر است نگاهی به رژیم غذایی آنها بیندازید. اگر به میزان کافی از انواع میوه‌ها استفاده می‌کنند احتمال این که نیازمند استفاده از مکمل باشند به شدت کم است.

رژیم غذایی که برای کودکان مناسب است باید حجم شکر و مواد فراوری شده کمتری داشته باشد و تمام مواد غذایی مفید مانند میوه، سبزیجات، غلات، پروتئین، چربی‌های مفید و لبنیات را در بر بگیرد.

کودکانی که تغذیه سالمی داشته باشند، اغلب همه مواد مورد نیازشان را دریافت می‌کنند اما همچنان تأکید می‌شود که مکمل‌های غذایی برای کودکانی که مشکلات گوارشی و رژیم‌های گیاه‌خواری دارند، فقط و فقط با دستور پزشک نیاز است.

خبرآنلاین

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رژیم غذایی سرطان مشکلات مواد غذایی ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۰۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برای داشتن برنامه غذایی مناسب که زیان های آلودگی هوا را به حداقل برساند، حداقل ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه در طی روز باید مصرف شود و سبزی‌ها را بیشتر بصورت تازه و خام مصرف کرد چرا که ویتامین‌های آن بخصوص ویتامین C بیشتر حفظ می‌شود.

سیده سمیه اصغری، در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: مواد آلوده کننده هوا شامل مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی و... است.

وی افزود: ازجمله گروه‌های در معرض خطر در آلودگی هوا؛ کودکان، سالمندان ، مادران باردار و مبتلایان به بیماری های قلبی، ریوی است که بیشتر از افراد دیگر آسیب می‌بینند و باید امکانات لازم برای حفظ سلامت آن‌ها مهیا شود بنابراین لازم است برای مقابله با آلودگی‌ها و حفظ سلامت اعضای خانواده با برخی از موارد تغذیه‌ایی آشنا بود.

اصغری با بیان اینکه آلاینده‌های موجود در هوا با حمله به سلول‌های بدن عوارض نامطلوبی را به جا می‌گذارند، بیان کرد: در حالت عادی، سیستم دفاعی بدن، سلول‌ها را از تمامی آسیب‌های بیرونی محافظت می‌کند اما عوامل مخرب محیطی مثل اشعه ماوراء بنفش، الکل و آلودگی‌های محیط باعث می‌شوند بدن نتواند مبارزه کند در نتیجه ساختمان و عمل سلول‌های بدن توسط مخرب‌ها نظیر رادیکال‌های آزاد تخریب می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در مقابل آنتی اکسیدان‌ها مولکول‌هایی هستند که جلوی عمل رادیکال‌های آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلول‌های حیاتی بدن می‌شوند و لذا مصرف بیشتر آنتی اکسیدان‌ها زمینه‌ایی را فراهم می‌کنند که بدن به راحتی رادیکال‌های آزاد مضر را از بین ببرد.

وی بیان کرد: عملکرد عمده ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی دارد که این ویتامین نسبت به شرایط طبخ مقاومت بیشتری داشته که روغن‌ها (غنی ترین) منبع این ویتامین بوده که با پختن از بین نمی‌روند ولی با سرخ کردن تخریب می شوند.

اصغری افزود: روغن سویا ، روغن آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغن های گیاهی بوده که باید سعی شود در طبخ و فرآوری غذاها حتما" از انواع روغن‌های خوراکی گیاهی استفاده شود ضمن معرفی روغن ماهی، روغن زیتون و انواع مغزها به عنوان منابع خوب این ویتامین ولی نباید بیش از نیاز مصرف شوند زیرا در صورت مصرف بیش از حد نیاز با تولید انرژی می‌توانند منجر به اضافه وزن یا چاقی می‌شوند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه عملکرد ویتامین c  به دلیل وجود آنتی اکسیدان،  افزایش مقاومت به عفونت‌ها وافزایش جذب آهن است، گفت: این ویتامین در ‌سبزی‌ها و میوهای تازه موجود است لذا باید در برنامه روزانه حتما" از تمامی سبزی‌ها و میوه‌های فصل مصرف شود و برای کلیه افراد خانواده تاکید بر مصرف سبزی و میوه به شکل تازه درشرایط آلودگی است.

وی با بیان اینکه توصیه می شود روزانه از گروه سبزی‌ها ۳ تا ۵ واحد و گروه میوه‌ها روزانه ۲تا ۴ واحد استفاده شود، بیان کرد: هر واحد میوه برابر است با یک عدد میوه متوسط یا نصف لیوان آب میوه تازه یا یک چهارم میوه خشک و هرواحد سبزی با یک لیوان سبزی برگی (سبزی خوردن یا کاهو) یا نصف لیوان سبزی پخته یا خردشده ، یایک عدد گوجه فرنگی یا پیاز متوسط برابر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم