Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@00:25:41 GMT

بیماری ترجیح کالای خارجی در جامعه درمان شود

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۱۶۹۴

بیماری ترجیح کالای خارجی در جامعه درمان شود

حجت‌الاسلام مسعود صفی‌یاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان در گفت‌وگو با ایکنا از زنجان، در مورد رونق تولید و رسالت دستگاه‌های فرهنگی اظهار کرد: سال 1398 از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال «رونق تولید» نامیده شد و با این اقدام تأکید رهبری فرزانه انقلاب بر اولویت و محوریت نگاه به داخل و پرهیز از چشم دوختن به بیگانگان و خوش‌بینی به دشمنان برای چندمین سال متوالی تکرار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان ادامه داد: رونق تولید هرچند در ظاهر رنگ و بوی اقتصادی دارد و در بخش اقتصاد قابل پیگیری است اما از چند زاویه می‌توان آن را با نگاه فرهنگی و اجتماعی نگریست.
وی یادآور شد: کشور ایران تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کشوری کاملا وابسته، مصرفی و وارد‌کننده مطلق بود. اصول سیاست رژیم شاه بر مبنای منافع کشورهای مستکبر به ویژه آمریکا و انگلیس می‌چرخید و موجودیت خود و کشور ایران را علیرغم همه  ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و استعدادها در راستای تامین منافع و گرم کردن بازار تجاری اربابان آمریکایی و غربی می‌دید.
این مسئول افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی که رکن اساسی آن را شعار استقلال و آزادی شکل می‌داد، نظامی مستقل و متکی بر قدرت و ظرفیت مردمی روی کار آمد و دست رد بر سینه نامحرمان، اشغالگران و سلطه‌گران شرق و غرب زد و خودکفایی همه جانبه را در دستور کار خود قرار داد.
صفی‌یاری تصریح کرد: هر چند نظام اسلامی با تاکید مجدانه حضرت امام(ره) و درایت مقام معظم رهبری گام‌های جدی در این امر برداشته شد اما نقشه‌های شوم دشمن از قبیل محاصره و تحریم اقتصادی از سویی و البته غالبا برخی اختلالات اندیشه‌ای و انحرافات مدیریتی از سوی دیگر اجازه نداد درخت خودکفایی به شکل فراگیر ثمره دهد و هنوز در بخش‌هایی برخلاف توان و ظرفیت کشور و جوانان همچنان وابسته هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اصرار رهبر معظم انقلاب اسلامی به تقویت تولید داخل و مصرف کالاهای داخلی ناظر به این بخش از کار است و اگر نگاه مسئولان و دولت تصحیح شود و به جای چشمداشت به دست بیگانگان به استعداد خودی، توان جوانان و ظرفیت داخلی تکیه کنند، دشمن حتی در جنگ اقتصادی نیز هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان تبیین معنای اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان داخلی را از وظایف دستگاه‌های فرهنگی دانست و گفت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی باید بیماری ترجیح کالای خارجی در جامعه درمان پیدا کند و الگوی مصرف به نفع کالای داخلی تغییر یابد و این امر نیاز به فرهنگ‌سازی و تبیین فراگیر دارد که اصحاب فرهنگ و هنر باید با دیده تکلیف این امر مهم را انجام دهند.
این مسئول ادامه داد: موضوع وجدان کاری نیز از جمله اصول اولیه اسلامی و انسانی است که در بستر اخلاقی می‌توان طرح شده و تولیدکنندگان را به انصاف، امانتداری، استحکام، کیفیت و رعایت حق الناس و مصالح ملی فرا بخواند.
وی افزود: اما مسئله مهمتر موضوع قابل توجهی است که متاسفانه هرچند مربوط به رونق تولید است اما در هیاهوی اقتصادی گم شده و دیده نمی‌شود و آن بحث رونق تولید محصول فرهنگی و هنری است.
صفی‌یاری، بازی‌های ویدیویی و کامپیوتری را از مهمترین محصول فرهنگی کودکان و نوجوانان خواند و گفت: در اثر بی‌توجهی به صنعت بازی‌سازی درکشور تقریبا به طور کامل در اختیار کشور‌های بیگانه با اهداف سلطه‌گرانه فرهنگی اقتصادی است. این قضیه تلخ در موضوع کارتن‌های مخرب خارجی، محصولات موبایل محور، لوازم‌التحریر، فیلم، رمان و اسباب‌بازی و دیگر محصولات فرهنگی و هنری به شدت جریان دارد و همچون سیلی ویرانگر اعتقادات و باور‌های اجتماعات و فرهنگ این مرز و بودم عصمت کودکان و نوجوانان را با خود می‌برد.
وی تصریج کرد: بخش فرهنگی در سال «رونق تولید» اهتمام ویژه‌ای به تولید محصولات جذاب و فاخر فرهنگی و هنری به‌خصوص در سطح کودک و نوجوان داشته و جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با احیاء ظرفیت‌های بی‌بدیل و سازنده، محصولات معیار و در طراز انقلاب اسلامی را تولید و انقلابی را در این عرصه ایجاد کند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زنجان فرهنگی رونق تولید اقتصادی تولید داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۱۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد

ایسنا/خراسان رضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و این امر بیانگر این است که اقتصاد اساساً زمینه‌ساز استقلال یک کشور است؛ زیرا وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد و این وابستگی انسان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن‌ها را مزدور می‌کند.

سید صولت مرتضوی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در جشنواره امتنان که در سالن تلاش مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهید برونسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکرم که به بهانه جشنواره امتنان در جوار امام رضا(ع) گردهم جمع شده‌ایم و در هفته کارگر با کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان در میان شما عزیزان هستم. هفته کارگر فرصت مغتنمی است تا مدیران دستگاه اجرایی و دولتمردان به بررسی ابعاد پیدا و پنهان خدمات کارگران بیاندیشند و رسیدگی کنند.

وی بیان کرد: موضوع کار و کارگر دو مقوله‌ای هستند که اساسا عنصر تعالی، پیشرفت و آبادانی هر جامعه‌ای را رقم می‌زنند. در دیداری که در روزهای گذشته مقام معظم رهبری با کارگران داشتند، آیت‌الله خامنه‌ای به تفصیل در خصوص مقام کار و کارگر سخن گفتند و دو مقوله کارگر از منظر اسلام و کارگر از دیدگاه سایر مکاتب را تفکیک کردند؛ که از منظر احکام و آموزه‌های دینی جایگاه کارگر جایگاهی بسیار رفیع است و از آیات و احکام قرآن چنین برداشت می‌شود که جوهره پیشرفت و تعالی کار و تلاش است.

کارگر ستون فقرات تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارگر در منظر پویای اسلام، ابزاری برای تولید نیست بلکه کارگر خالق است و این خالق می‌تواند تولید را برای صنعت به ارمغان بیاورد. از منظر مقام معظم رهبری تولید ستون فقرات اقتصاد است و کارگر ستون فقرات تولید است و نفس کار و تلاش در مکتب اسلام صاحب ارزش است. وابستگی اقتصادی عوامل مختلفی از قبیل عدم ایمان به خداوند و شهوت قدرت را دارا است و اگر امروزه مشاهده می‌کنیم که نظام جمهوری اسلامی ایران قطب‌بندی حاکم و رایج بر جهان را فرو ریخته است به دلیل زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران است که باعث پدید آمدن استقلال مالی در سطح کشور شده‌اند.

مرتضوی ادامه داد: ایرانی که در سال‌های گذشته برای خرید وانت‌تویوتا، سیم‌خاردار و امکانات اولیه دفاعی محتاج بیگانگان بود، امروزه به دست و توان کارگران ایرانی کروز پرتاب می‌کند و موشک‌های نقطه‌زن خاص را پدید می‌آورد؛ که این امور از تلاش و زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است. کارگران ایرانی در زمینه‌های مختلفی موفق شده‌اند و برای ایران موفقیت کسب کرده‌اند و این امر به این دلیل است که کار را جهاد می‌دانند و نگاهی خالص به کار دارند که می‌تواند استقلال اقتصادی را که بسترساز اقتصاد سیاسی است، فراهم کند. از سوی دیگر کارفرمایان هم در این امر دخیل بوده و متاسفانه برخی‌ از آن‌ها در جامعه کارگری و کارفرمایی به دنبال دوقطبی‌سازی هستند؛ اما باید توجه کنند که کارگر و کارفرما یکی هستند و رابطه کارگری و کارفرمایی رابطه محب و محبوبی است و طرفین باید همدیگر را دوست داشته باشند.

وی تصریح کرد: اگر توان علمی و اجرایی کارگران ایران اسلامی وجود نداشت، امروزه نمی‌توانستیم در معادلات جهانی اثرگذار واقع شویم. زیرا هیچ معادله‌ای در جغرافیای سیاسی جهان وجود ندارد که بدون در نظر گرفتن سهم جمهوری اسلامی ایران قابل حل باشد. جهش تولید امری است که کارگران و کارفرمایان می‌توانند آن را در جامعه به وجود آورند. زیرا امروزه در زمینه تولید به رشد رسیده‌ایم و انشاالله با همکاری مردم جهش را به ارمغان می‌آوریم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دولت مشتاق است که آحاد مختلف جامعه صاحب سرمایه شوند و در این راستا نیز تلاش‌های بسیاری کرده است. درست است که تورم، حقوق، نیازهای کارگران و ... مسائل بسیار مهمی هستند اما این امر در زمان خود بررسی می‌شود و این فرمایشات به حق است اما باید دلیل این امور هم برای مردم بیان شود. دلیل این مشکلات و معضلات اقتصادی این است که متاسفانه به دلیل پاره‌ای از ملاحظات و نگاه کردن به واکنش بیگانگان؛ کشور ایران یک دهه در رکود بوده است و این امر در جداول رشد به صراحت نمایان شده و رشد حدود نیم درصد بیان شده است؛ زیرا در آن دهه نقدینگی به شدت زیادی افزایش داشته است و تورم با رشد غیرمنطقی افزایش یافته است، لذا این امور باعث رکود جامعه اقتصادی ایران در یک دهه شده است.

افزایش ۱۱۷ درصدی درآمدها در سه سال اخیر

مرتضوی افزود: تمام تلاش دولت ایران این است که به فضل الهی تورم را مهار کند، تولید را افزایش دهد و رشد اقتصادی مطلوبی را کسب نماید. زیرا تورم نقطه به نقطه در اسفند سال ۱۴۰۲ به ۳۵ درصد رسیده است و بر اساس گزارشات مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ۱۴۰۳ به کانال ۲۹ رسیده است و تورم کل فروردین به ۳۸.۸ درصد رسیده است، بنابراین با هدف‌گذاری که دولت انجام داده است، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال نرخ رشد تورم را مدیریت کنیم و به کانال ۲۹ درصد دست یابیم.

وی ادامه داد: البته لازم به ذکر است که از نظر ریالی در سه سال اخیر بالغ بر ۱۷۵ درصد حقوق‌ها افزایش داشته است و از منظر درصدی هم ۱۱۷ درصد افزایش درامد را دارا هستیم که این امر در میانگین سالانه رقم ۴۰ درصد را به خود اختصاص داده است. اما با توجه به این آمار باز هم این افزایش کافی نیست و در تلاش هستیم که با وحدت این امر را افزایش دهیم. باید فردی و گروهی تلاش کنیم و در راستای حق قدم برداریم تا در جامعه تاثیرگذار باشیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص مسکن کارگران عنوان کرد: از مسئولین استانداری، شهرداری و کارفرمایان درخواست می‌کنم که به حوزه مسکن کارگری توجه ویژه کنند و کارفرمایان محترم در مکان‌های مناسب و در جوار کارگاه‌ها این امر را برای کارگران فراهم آورند. زیرا اگر عشق باشد، بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند؛ اگر بهره‌وری افزایش یابد، تولید ناخالص افزایش پیدا می‌کند و اگر این امر افزایش یابد سرانه درآمد افزایش پیدا می‌کند. لذا باید در این راستا قدم برداریم و دولت هم مصمم در این امر قدم بر می‌دارد تا گره از مشکلات کارگران باز کند. بنده از جانب خود شهادت شرعی می‌دهم که رییس جمهور در این امر هوشیار است و به تمامی مسئولین دولت در خصوص معیشت مردم در تمامی جلسات هشدار می‌دهد. بنابراین برای این امور تعابیر مختلفی اندیشدیده شده است که یکی از این تعابیر طرح کالابرگ است که برای عموم مردم جامعه ارائه شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین یادواره شهدای کارگر شهرضا
  • تحقق رونق تولید و رشد اقتصادی با بهبود شرایط کاری کارگران
  • کارگران موتور محرکه و بازوان پرتوان جامعه‌ هستند
  • دنیا از توان نظامی ایران متحیر شده است
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم