Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-29@05:01:39 GMT

سردرگمی ترامپ از خروج مصر از ائتلاف نظامی ضدایرانی

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۸۴۱۷

خرداد: انتشار خبری مبنی بر کناره‌گیری مصر از ائتلاف ضد‌‌ایرانی تحت رهبری آمریکا تنها یک روز پس از دیدار صمیمانه روسای‌جمهوری دو کشور را باید در احتیاط مصر برای ممانعت از افزایش تنش با ایران جست‌وجو کرد.
قاهره همچنین به این درک رسیده است که ازسوی تهران مورد تهدید نیست. باتوجه به آنکه مصر بزرگ‌ترین قدرت نظامی در میان اعراب است می‌توان ائتلاف ضدایرانی را که ترامپ رویای آن را در سر می‌پروراند، شکست خورده نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به‌گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل روزنامه «دنیای اقتصاد»، پایگاه خبری «اسلیت» در گزارشی عقب‌نشینی ناگهانی مصر از ائتلاف آمریکایی- عربی ضدایران را مدنظر قرار داد و نوشت: این هفته زمانی که خبر خروج مصر از ائتلاف ضدایرانی در خاورمیانه توسط رویترز اعلام شد، مشت محکم دیگری بر پیکره استراتژی خاورمیانه‌ای دونالد ترامپ وارد آمد. طرحی که عربستان‌سعودی دو سال پیش آن را برای نخستین‌بار پیشنهاد داد و از آن زمان ترامپ و مشاورانش تلاش کرده‌اند تا آن را اجرایی کنند. این واقعیت که خبر خروج مصر از این ائتلاف تنها یک روز پس از دیدار صمیمانه عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر با همتای آمریکایی خود اعلام شد- دیداری که در آن ترامپ، سیسی را یک رئیس‌جمهوری بزرگ خطاب کرد- با عقب‌نشینی مصر در تضاد است. درنهایت نیز خروج مصر که دارای بزرگ‌ترین ارتش در میان کشورهای عربی است نشان از این واقعیت دارد که ائتلاف یادشده موسوم به «اتحاد استراتژیک خاورمیانه» که برخی نیز آن را «ناتوی عربی» خطاب کرده‌اند پیش از آنکه تشکیل شود در نطفه خفه شده است.
 در خبر مشابه دیگری همزمان با انتخاب مجدد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در انتخابات این هفته او وعده داده است تا کرانه باختری را به اسرائیل الحاق کند. این شرایط تضمین می‌کند که شانس موفقیت توافق صلحی که ترامپ و جرد کوشنر، داماد وی برای تحقق آن تلاش فراوانی کرده‌اند از هیچ به صفر رسیده است.
برخی در اسرائیل و شاید شخص نتانیاهو معتقدند که پشتیبانی پرشور و حرارت ترامپ از نخست‌وزیر چهار دوره‌ای اسرائیل موجب پیروزی وی در رقابت بسیار نزدیک این دوره شد. بسیاری از روسای‌جمهور پیشین آمریکا از چنین فرصتی برای تحت فشار قرار دادن نتانیاهو در عقب‌نشینی از برخی سیاست‌های مخرب خود استفاده می‌کردند. اما این موضوع درمورد ترامپ صدق نمی‌کند. او در راستای تلاش برای کسب آرای مسیحیان و یهودیان آمریکایی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰، به نتانیاهو و حتی احزاب راست‌گرای تندروتر اجازه می‌دهد که هرچه می‌خواهند بکنند. در آستانه انتخابات در اسرائیل، ترامپ در اظهارنظری که ممکن است بر وعده نتانیاهو برای به ضمیمه درآوردن کرانه باختری موثر بوده باشد، اعلام کرد که بلندی‌های جولان متعلق به اسرائیل است و در ازای چنین لطفی به اسرائیل هیچ درخواستی را نیز مطرح نکرد.
از سوی دیگر رهبران عرب طی سال‌های گذشته حمایت خود از فلسطینی‌ها را کاهش داده‌اند چراکه تمامی توجه خود را به جنگ سرد با ایران معطوف کرده‌اند؛ هدفی که برخی از آنها را وادار کرد تا ائتلافی را با اسرائیل تشکیل دهند. با این حال هنوز هم بعید به‌نظر می‌رسد که در صورت تداوم برنامه‌های توسعه‌طلبانه نتانیاهو، این رهبران عرب در صلح با اسرائیل به توافق دست یابند.
براساس کتابی که به‌تازگی «ویکی وارد» درباره جرد کوشنر به رشته تحریر درآورده است، توافق صلح موردنظر دولت ترامپ حداقل در یک نقطه پیشنهاد کوشنر بوده است و آن شامل الحاق بخشی از خاک اردن به فلسطین در ازای اعطای بخشی از خاک عربستان به اردن است. همچنین مصر نیز با الحاق دو جزیره به عربستان موافقت کند. این البته یک برنامه احمقانه بود حتی در زمانی که ترامپ اهرم فشار بیشتری بر این کشورها داشت و می‌توانست دیپلمات‌ها را برای لابی در این‌باره مامور کند. اکنون چنین طرحی ‌مانند یک کمدی است.
مقامات دولت ترامپ البته این خبر را جعلی دانسته‌اند با این حال طرح صلح کوشنر حتی در داخل کابینه ترامپ نیز مورد تمسخر قرار می‌گیرد. زمانی که مایک‌ پمپئو، وزیر امورخارجه و محترم‌ترین فرد کابینه در نشست استماع کنگره شرکت کرد، در پاسخ به این پرسش که چه زمانی طرح کوشنر آماده می‌شود با لبخندی تمسخرآمیز گفت: «کمتر از ۲۰ سال بعد... ترجیح می‌دهم زمان دقیق آن را اعلام نکنم.»
خاورمیانه منطقه‌ای چالش‌خیز حتی برای کارکشته‌ترین و خوش‌نیت‌ترین دیپلمات‌ها است. اگر تنها مشکل این منطقه اختلاف میان سنی و شیعه نیز بود بازهم شرایط بسیار پیچیده می‌شد. کماکان خاورمیانه مملو از اختلافات مذهبی، ایدئولوژیک و مرزی است. برخی از کشورها در پاره‌ای از موضوعات متحد و در زمینه‌های دیگر دشمن هستند. منازعات در مرزها بالاگرفته و دربرخی از موارد رخنه‌پذیر است. منطقه در شعله‌های آتش می‌سوزد و قدرت‌های خارجی این جنگ‌ها را درگیری‌های نیابتی می‌دانند و از آنها به سود خود استفاده می‌کنند.
اما ترامپ در این میان درحال افزودن بر مشکلات کنونی با تحریک اهداف مخرب نتانیاهو و تعمیق اختلافات مذهبی و سیاسیایران و عربستان است. اکنون اندک نفوذی را که در خاورمیانه برای ترامپ باقی‌مانده به دستان خود او در حال نابودی است مگر در زمان‌هایی که تلاش می‌کند همه را علیه ایران و حزب‌الله بشوراند. خروج مصر از ائتلاف ضدایرانی باید ترامپ را متوجه ساخته باشد که خاورمیانه پیچیده‌تر از درک او است.
به‌نظر می‌رسد سیسی سه نگرانی مشخص را در رابطه با ائتلاف ‌ضدایرانی داشته است. نخست آنکه وی براین باور است که آمریکا به چنین ائتلافی پایبند نخواهد ماند به‌ویژه اگر ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ از رسیدن دوباره به کاخ‌سفید بازبماند. نگرانی دیگر سیسی درک وی از اختلافات میان کشورهای عضو(عربستان‌سعودی، امارات، قطر، اردن، کویت، عمان، بحرین) است. از سوی دیگر مصر که همواره رقیب سنتی ایران در تسلط بر منطقه بوده است اکنون تهدید مستقیمی را از جانب رهبران کنونی ایران احساس نمی‌کند و هیچ انگیزه‌ای برای افزایش تنش با جمهوری ‌اسلامی ندارد.
بی‌میلی مصر برای ورود به تنش با ایران ترامپ را غافلگیر می‌کند. اینکه مصر ضمن اختلاف با ایران همزمان اشتیاقی نیز برای سرنگونی نظام کنونی این کشور ندارد و سیسی نیز قصد ندارد به‌عنوان نشانه‌ای از دوستی تن به این خواسته بدهد، می‌تواند ترامپ را سردرگم کند. یکبار دیگر ‌مانند نشست‌های گذشته با برخی از رهبران، ترامپ رفتارهای سیاسی را با رابطه دوستانه شخصی اشتباه گرفت و نشان داد که نمی‌تواند به این درک برسد که سیاست‌ها اغلب به‌دلیل حفظ منافع شکل می‌گیرند.
بزرگ‌ترین اشتباه ترامپ در منطقه آن است که به استثنای کمک به اسرائیل و ضربه زدن به ایران، نمی‌داند چه هدفی را دنبال می‌کند. ترامپ هیچ استراتژی‌ای ندارد و تنها به لفاظی‌های خود ادامه می‌دهد. اکنون عقب‌نشینی مصر از عضویت در راهبرد منطقه‌ای کاخ‌سفید این موضوع را بیش از هر زمانی دیگر آشکار ساخته است. برچسب ها: ایران ، بحرین ، بنیامین نتانیاهو ، فلسطین ، مصر

منبع: خرداد

کلیدواژه: ایران بحرین بنیامین نتانیاهو فلسطین مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۸۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست ادعای موشک‌های فتوشاپی با حمله وعده صادق

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز- یکی از مؤلفه‌های هویت فرهنگی ملی در هر کشوری «غرور ملی» است. غرور ملی یک خصیصه فرهنگی مثبت و سازنده است، در مقابل این ویژگی فرهنگی عاقلانه، «غرور کاذب یا حس ناسیونالیستی» است که دلبستگی ملی افراد همراه با ارزیابی های صرفا احساسی و غیرعاقلانه است.

بیشتر بخوانید: دستاوردهای عملیات وعده صادق

مؤلفه های مختلفی در غرور ملی که دلبستگی ملی به همراه ارزیابی های انتقادی، عاقلانه و به دور از پیشداوری است، نقش دارند که یکی از آن ها «احساس اقتدار»، «توانایی جبران خسارت دشمنان به وطن» و «احساس مفید بودن خود و کشور در معادلات بین المللی» است.

جسارت های مختلف و غیرمستقیم رژیم اشغالگر قدس به ایران اسلامی در ترور دانشمندان هسته ای، حمله ویروس استاکس نت به انرژی هسته ای، هک پمپ بنزین ها، ترور شهید فخری زاده و عدم پاسخگویی آشکار، توأم با اقتدار و رخ نمایی قدرت نظامی ایران، باعث نوعی انتظار عمومی برای رویارویی مستقیم با اسرائیل شده بود.

با حمله مستقیم نظامی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق، و با توجه به ظرفیت های قانونی ماده ۵۱ منشور ملل متحد، فرصت پاسخگویی مستقیم، کوبنده، خار کننده و چندین برابری برای ایران فراهم شد.

ایران با اعلام قبلی زمینه دفاع همه جانبه برای اسرائیل را فراهم کرد و فرصت کافی نیز برای سازمان ملل برای موضع گیری در مقابل رژیم متخاصم ایجاد کرد.

حمله نظامی مستقیم از خاک ایران به خاک رژیم اشغالگر با این بعد مسافت، شکست تمام سیستم های دفاعی و پدافندی اسرائیل، شکست اقدامات کشورهای خائن منطقه و کشورهای اروپایی و ناوهای جنگی آمریکا، به مردم جهان نشان داد که ادعای «موشک های فتوشاپی» شبکه های معاند، بازی رسانه ای بیش نبود و همه کشورهای استکباری با هم، نتوانستند از هیمنه پوشالی اسرائیل دفاع کنند.

این پیروزی منجر به بازسازی هویت فرهنگی ایران در سراسر جهان شد، حتی دشمنان و رسانه های فتوشاپی هم مجبور به اعتراف شدند، محبوبیت ایران و ایرانی برای مقابله با یک رژیم کودک کش که تا الان فقط ۳۱ هزار غیرنظامی را در فلسطین سلاخی کرده و بیدار کردن روحیه آزادی طلبی آزادگان جهان، همه و همه منجیر به تقویت «غرور ملی» شد.

غروری که می تواند زمینه ساز حس مشترک ملی-میهنی بین شهروندان ایرانی در سراسر جهان شود.

حال ما به لحاظ هویت فرهنگی و شخصیت بین المللی در موضعی کاملا متفاوت، تحسین برانگیز و شایسته تقدیر از سوی جهانیان قرار گرفتیم. نوع مواجهه ما با اسرائیل از حمله تلافی جویانه هم این پیام را به مردم جهان داد که ایرانی مسلمان مقتدر، حتی در جنگ هم رعایت اخلاق را می کند. نه مهدکودک میزند، نه مدرسه، نه بیمارستان، نه خانه های مسکونی، نه دکتر، نه پرستار، نه خبرنگار، نه زن باردار، نه کودک، بلکه مراکز حساس نظامی را با لایه های دفاعی چندگانه از هزاران کیلومتر دورتر می زند. اخلاق یکی از مایه‌های فرهنگی و هویت فرهنگی هست که باز هم ما نشان دادیم، حتی فرهنگ جنگیدن ما هم با شما متفاوت است.

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی*

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228555 برچسب‌ها اسرائیل

دیگر خبرها

  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • شکست ادعای موشک‌های فتوشاپی با حمله وعده صادق
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها/حرف قنبرزاده حرف آخر است؟