Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، حمیدرضا اورانی روز یکشنبه در آیین معارفه مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل با طرح این سوال که چرا استانی با ظرفیت و قابلیت کشاورزی اردبیل باید درگیر این حجم از مهاجرت روستاییان باشد، بیان کرد: این امر نیاز به مطالعه و دقت و توجه دارد.
وی اضافه کرد: نرخ رشد جمعیت روستایی و تولید کنندگان حوزه کشاورزی کشور منفی 68 صدم درصد است و منفی بودن این نرخ زنگ خطری برای عرصه تولید دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او گفت: آمار نرخ رشد جمعیت روستایی کشور نشان می دهد که مهاجرت از روستاها همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: 74 درصد واحدهای بهره بردار در حوزه کشاورزی کشور واحدهای خرد هستند و ادامه فعالیت آنها توجیه فنی و اقتصادی ندارد و به همین علت مهاجرت از همین واحدهای بهره بردار خرد صورت می گیرد.
اورانی اضافه کرد: 293 تشکل مرتبط با تعاون روستایی از قبیل تعاونی و اتحادیه های تعاونی در استان اردبیل فعال است و قریب به اتفاق جمعیت کشاورزی استان و تولید کنندگان این عرصه در این تشکل ها عضو هستند ولی به رغم این عضویت، وضعیت روستاهای استان اردبیل ار لحاظ تولید، درآمد و مهاجرت مطلوب نیست.
وی در ادامه با اشاره به این که مردم، رونق تولید را باید در عمل ببینند، بر لزوم برنامه ریزی برای تحقق شعار سال در عمل به خصوص در عرصه کشاورزی تاکید کرد و رونق تولید کشاورزی را یکی از عرصه های مهم برای عمل به این شعار دانست.
او با بیان این که با سخنرانی و شعار نمی توان به رونق تولید دست یافت، افزود: برای تحقق این هدف سازمان تعاون روستایی در تلاش است که با تحقق هدف آموزش و توانمندسازی کشاورزان، به رونق تولید کمک کند.
عضو هیات مدیره سازمان تعاون روستایی اضافه کرد: تعاون روستایی در 55 سال گذشته از هدف آموزش و توانمندسازی مردم و جامعه هدف خود دور افتاده و خود را موازی سازمان کشاورزی دانسته است در حالی که تعاون روستایی سازمانی زیل جهاد کشاورزی بوده و در جهت خدمات به کشاورزان تاسیس شده و فعالیت می کند.
وی کارهای انفرادی و موازی کاری را از جمله موانع پیش روی تولید در عرصه کشاورزی دانست و گفت: در چنین فضایی همه می خواهند برای خود کار کنند و از انجام کار گروهی و تیمی پرهیز دارند.
اورانی خواستار مشارکت مدیر تعاون روستایی استان در مجامع انتخاباتی تشکل های این نهاد در سطح استان شد و گفت: کمبود نقدینگی مشکل این تشکل هاست و مردم حاضر نیستند در قدم های بعدی پس از عضویت، در این تشکل ها نقش ایفا کنند.
وی علت این بی رغبتی مردم به تشکل های تعاونی روستایی را دور افتادن این تعاونی ها از اهداف مندرج در اساسنامه خود و اداره آنها به شکل موروثی و خانوادگی عنوان کرد.
عضو هیات مدیره سازمان تعاون روستایی ایران همچنین خواستار بازنگری در نیروی انسانی و شبکه تعاونی های روستایی شد و نیروی انسانی مدیر و توانمند را حلقه مفقوده مدیریت در کشور عنوان کرد.
اوهمچنین خواستار فعال سازی 29 شرکت تعاونی تولید کشاورزی در استان اردبیل و نیز راه اندازی و تشکیل زنجیره تولید در امور مختلف کشاورزی در این استان شد و گفت: استان اردبیل به علت ظرفیت های خاص خود باید در جایگاه برتر تولید و به خصوص صادرات محصولات کشاورزی خود و استان های همجوار به کشورهای منطقه باشد.
به گزارش ایرنا، در این آیین ضمن قدردانی از خدمات پنج ساله غلامرضا میرزاحسینی مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل، حمید صولت به عنوان سرپرست این نهاد کشاورزی استان منصوب و معرفی شد.
1905/6016
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 درآمد محصولات کشاورزی معارفه نقدینگی نیروی انسانی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۹۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل

رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، پارسال بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.

او تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی گفت: پارسال در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.

او با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.

او اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • ۱۸۵ هزار نفر در کردستان عضو تعاونی‌ها هستند
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • فعالیت ۱۰۴ هزار تعاونی در کشور
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود