Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس مسائل افغانستان گفت: آمریکا و برخی قدرت‌های منطقه بیش از آنکه اهتمام برای حل معضل افغانستان داشته باشند، بیشتر به فکر منافع و حل مشکل خود با طالبان هستند و بیشتر به فکر حضور خود در افغانستان هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، فهیم فطرت کارشناس و پژوهشگر مسائل سیاسی افغانستان درباره نشست دوحه گفت: طالبان به‌عنوان یک گروه جنگ طلب غیرسیاسی که استقلالی در عمل و دیگاه خود ندارند، شناخته‌ شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه همواره از سوی برخی از کشورها هدایت می‌شوند.

وی افزود: در تمامی نشست‌هایی که تاکنون با حضور طالبان برگزار شده مانند دوحه، پاکستان و مسکو، این طالبان نیستند که به‌عنوان گروهی مستقل پای میز مذاکره بروند و این گروه‌ها و کشورهای دیگری هستند که برای طالبان خط و نشان تعیین می‌کنند.

وی درباره لیست شرکت‌کنندگان دولت افغانستان در نشست دوحه نیز گفت: این لیست هنوز از سوی دولت تایید نشده و باید به تایید شورای عالی صلح افغانستان نیز برسد. اما آنچه که مهم است است بوده که این لیستی قابل قبول از نظر مردم افغانستان نیست چراکه این افراد خود دارای تمایلات و افکار طالبانی هستند.

فطرت همچنین درباره وجود اختلافات در دولت افغانستان نیز گفت: یکی از معضلاتی که مردم افغانستان همواره با آن دست به گریبان بوده‌اند نبود یک مشروعیت در دستگاه دولتی افغانستان است.

وی خاطرنشان کرد: اشرف غنی نمی‌تواند از طرف مردم افغانستان با طالبان گفت‌وگو کند. چراکه دولت وی از سوی آمریکا بو با کمک وزیر خارجه وقت این کشور به‌وجود آمد و رییس‌جمهور مردمی این کشور به‌حساب نمی‌آید.

این کارشناس مسائل سیاسی افغانستان ادامه داد: جرگه مشورتی صلح در قانون اساسی افغانستان جایی ندارد چراکه برآیند و اهداف آن تاکنون مشخص نشده است و حتی این جرگه از سوی آقای عبدالله نیز تحریم شده است و بیشتر ابزاری برای رسیدن به قدرت و کمپین انتخاباتی استفاده می‌شود و غنی در این جرگه به‌دنبال کسب مشروعیت برای خود است.

فطرت همچنین درباره مذاکرات آمریکا با طالبان نیز گفت: باور بر این است که اگر واقعا آمریکا و کشورهای منطقه اراده کافی برای پایان جنگ در افغانستان داشته باشند، صلح در کوتاه‌مدت در افغانستان برقرار می‌شود.

وی افزود: اما متاسفانه آمریکا و برخی قدرت‌های منطقه بیش از آنکه اهتمام برای حل معضل افغانستان داشته باشند، بیشتر به فکر منافع و حل مشکل خود با طالبان هستند و بیشتر به فکر حضور خود در افغانستان هستند.

وی در پایان گفت: مردم افغانستان بر این باور هستند که اگر کشورهای منطقه که برخی زیر سیاست‌های کرملین و برخی تحت سیاست‌های کاخ سفید هستند، سیاست خود را در جهت منافع افغانستان تغییر دهند، آینده خوبی پیش روی افغانستان خواهد بود.

/انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان سیاست های کاخ سفید قدرت های منطقه کرملین امریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۱۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 

سید روح‌الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی طالبان دیدار و درباره آخرین وضعیت روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور بحث کردند.

حسینی به نقاط مشترک فراوانی که میان ایران و افغانستان از جمله دین، زبان، فرهنگ، تاریخ، ادبیات، جغرافیا، نژاد، مرز و ... وجود دارد، به وجود منافع مشترک ناشی از این نقاط اشتراک اشاره کرد و افزود: متاسفانه باید اعتراف کرد که با این حد از نقاط اشتراک، میزان حضور ایران در عرصه‌های فرهنگی و علمی در مقایسه با برخی دیگر از کشورها از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.

رایزن فرهنگی ایران در پایان ضمن تأکید دوباره بر ضرورت نگاه عمیق به مقوله فرهنگ، خواهان تعیین تکلیف اتاق‌های ایران‌شناسی در دانشگاه‌های «کابل»، «ابوریحان»، «پروان» و «تعلیم و تربیت» گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند