Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@00:24:16 GMT

همکاری مترو و اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۸۱۰۸۳

همکاری مترو و اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران

به گزارش ایکنا؛ طی نشستی که با حضور مهدی صالحی متین، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت استان تهران و علیرضا مینایی، رئیس اداره مشارکت‌های فرهنگی مترو و نعمت الهی، کارشناس ستاد اقامه نماز مترو در معاونت فرهنگی و اجتماعی مترو برگزار شد، مینایی با اشاره به اهتمام مجموعه مترو در زمینه ارائه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی به شهروندان گفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام ماه رمضان، در معاونت فرهنگی مترو این فرصت را مغتنم شمردیم و در نظر داریم شروع فعالیت‌های قرآنی بصورت گسترده و تخصصی در ماه مبارک رمضان باشد و این حرکت در کل ایام سال تداوم داشته باشد و با هم افزایی نهاد‌ها و سازمان‌هایی که در این زمینه فعال هستند فضایی را به وجود بیاوریم که هم مردم بیشتر با آموزه‌های قرآن آشنا شوند و هم در ماه رمضان فضای متنوعی را ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی همچنین با اشاره به طرح اقراء که با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه و معاونت فرهنگی مترو در زمان برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن در برخی ایستگاه‌های مترو اجرا شد، گفت: اجرای این طرح از بازخورد بسیار خوبی برخوردار شد و تقریبا ً از ۱۵ هزار نفری که در زمان برگزاری مسابقات حضوری فعال داشتند، ۱۳ هزار نفر از مسافران مترو بودند و این نشان می‌دهد که مردم دغدغه فراگیری آموزه‌های قرآنی را دارند.

مینایی عنوان کرد: با توجه به ظرفیت‌هایی که در سطح شهر تهران وجود دارد، در زمینه‌های قرآنی در سطح شهر خیلی کم کار شده و در این زمینه می‌توانیم همکاری خوبی با نهاد‌ها و سازمان‌های قرآنی داشته باشیم. خیلی از فضا‌ها در سطح شهر بصورت ابتر مانده و فضا‌های مترو نیز شاید قبلا دید تجاری داشت، اما در حال حاضر این فضا بصورت رایگان در اختیار سازمان‌ها و نهاد‌ها قرار داده می‌شود تا فعالیت‌های فرهنگی انجام دهند.

وی افزود: بسیاری از افراد برای ثبت نام فرزندان خود در کلاس‌های آموزشی بدنبال مراکزی معتبر می‌گردند، ما در مجموعه مترو این آمادگی را داریم که با فراهم کردن زمینه سخت افزاری با همکاری اتحادیه قرآنی، مؤسساتی که در این زمینه فعالیت می‌کنند را به مردم بشناسانیم و اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیار مردم قرار دهیم.

در ادامه این جلسه، نعمت الهی با اشاره به کرسی‌های تلاوت قرآن که طی سال‌های گذشته در ایام ماه رمضان در ایستگاه‌های مترو برگزار شده است، گفت: تلاوت آیاتی از قرآن و همچنین پخش اذان بصورت زنده توسط قاریان جوان و نوجوان به مدت چند دقیقه قبل از اذان ظهر و برگزاری نماز جماعت در ایام ماه رمضان، تجربه‌ای است که طی سال‌های گذشته توسط معاونت فرهنگی مترو رقم خورده که استقبال عموم مردم را دربر داشته است.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت استان تهران گفت: قریب به دوهزار مؤسسه و خانه قرآن در شهر تهران فعالیت می‌کنند و ده‌ها هزار نفر از خانواده‌ها که با مترو تردد می‌کنند از اعضای همین خانواده‌های قرآنی هستند و ظرفیت مترو، ظرفیتی است که غیر از اینکه آسایش مردم را تأمین می‌کند، یک مأمن فرهنگی هم می‌تواند باشد و با توجه به نزدیک شدن به ایام ماه رمضان که ماه قرآن نام گرفته چه بهتر است که در کنار فرهنگسازی فضاسازی قرآنی نیز انجام شود که این فضاسازی بر اساس سطح توانایی و دسترسی مترو متفاوت است و باید برنامه ریزی شود.

وی با اشاره به این نکته که ظرفیت مؤسسات قرآنی یک ظرفیت مردمی است و هر کمکی که مترو بخواهد و در حد توان مؤسسات باشد، می‌شود از آن‌ها بهره برداری کرد، افزود: در برخی ایستگاه‌های مترو ظرفیت عظیمی وجود دارد که قابلیت بهتری برای اجرای نمایش‌ها و برپایی نمایشگاه‌های قرآنی دارند و مؤسسات می‌توانند محصولات قرآنی خود را در این فضا عرضه کنند به نحوی که با توجه به تخفیفاتی که داده می‌شود هم برای خرید اشتیاق ایجاد کنند و هم نوع توزیع متفاوت خواهد بود مثلاً در رابطه با نرم افزار و کتب آموزشی با توجه به اینکه با حضور متخصصان قرآنی ارائه می‌شود با تعاملی که برقرار می‌شود توانایی فرد در لحظه سنجیده می‌شود سپس، نرم افزار، کتب و محصولات متناسب همراه با راهنمایی‌های خاص ارائه خواهد شد.

صالحی متین با بیان اینکه مسابقات قرآن را می‌توان در بخش فضای مجازی مترو برگزار کرد، گفت: حتی می‌توانیم در حد چند دقیقه کوتاه در هر ایستگاه مترو یک آموزش برخط قرآنی داشته باشیم و یا برنامه‌های ختم قرآن در ماه رمضان بصورت پیامک از سمت مترو اعلام شود و به این ترتیب شهروندان صفحه‌ای از قرآن را که آموزش دیده‌اند، به این ترتیب تکرار می‌کنند و اگر مترو برای بعد از ماه رمضان نیز برنامه ریزی در این زمینه داشته باشد بسیار اثرگذارتر خواهد بود و حتی اگر این برنامه ریزی تنها برای ماه رمضان و مقطعی باشد نیز حداقل آموزش و ایجاد انگیزه‌ای دربرخواهد داشت.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۱۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، در اختتامیه یازدهمین همایش سراسری مسئولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که امروز در سالن غدیر مجتمع یاوران مهدی شهر مقدس قم برگزار شد از سند راهبردی جامعه قرآنی عصر به‌عنوان مهم‌ترین سند بالادستی جامعه قرآنی عصر که باید فعالی‌ها منطبق با آن باشد رونمایی شد.

در مقدمه این سند آمده است که این سند بر اساس تعالیم قرآن و عترت و در راستای تحقق منویات امامین انقلاب اسلامی در مسیر اجرای اسناد بالادستی قرآنی همچون منشور توسعه فرهنگ قرآنی کشور طراحی و تدوین شده است در بخش آرمان این سند چنین بیان شده است که ایمان، انس و التزام عملی آحاد مردم به قرآن کریم در راستای تحقق جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی آرمان جامعه قرآنی عصر است.

جامعه قرآن عصر در این سند راهبردی مأموریت گفتمان‌سازی و بسترسازی برای نقش‌آفرینی مجموعه‌ها، گروه‌ها و عناصر قرآنی در راستای تسریع حرکت عمومی و تشکیل جبهه مردمی در عرصه قرآنی با محوریت جریان‌های حلقه‌های میانی را برای خود تعریف کرده است تا به چشم‌انداز تشکیل جبهه قرآنی متشکل از حداقل یک میلیون هسته قرآنی برای ده میلیون مخاطب در افق ۱۴۱۴ ایران اسلامی برسد.

راهبردهای سند جامعه قرآنی عصر شامل ترویج گفتمان حرکت عمومی با محوریت قرآن کریم، نگهداشت و تقویت شبکه فعالان، مجموعه‌ها و زیرساخت‌های پشتیبان زیست‌بوم قرآنی کشور برای پشتیبانی از حرکت عمومی و بسترسازی برای تشکیل گسترش و تقویت جریان‌های حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با محوریت جوانان مؤمن، متعهد و انقلابی در عرصه قرآنی است.

سیاست‌هایی که در این سند تعریف شده است شامل ستادی عمل‌کردن و سازمانی نشدن، استمرار، اثرسنجی، خودسازی، آفت شناسی مستمر، پرداختن به اولویت‌ها و پیوست کار فرهنگی اجتماعی می‌شود که الزاماتی از جمله شناخت صحنه، جهت‌گیری تمدنی، امید آفرینی، راهکارهای عملی و تعامل و هم‌افزایی را به همراه دارد.

کد خبر 6089231 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها بوده است
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد