Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک وکیل دادگستری با تاکید بر اهمیت الزام تولیدکنندگان به تحویل کالای با کیفیت به مصرف‌کنندگان، گفت: اگر کالایی تولید شود که با مقررات استاندارد مطابقت داشته باشد و نیازهای اولیه مصرف کننده را رفع کنند مردم ترجیح می‌دهند کالای ایرانی مصرف کنند که در نهایت تولید ملی رونق پیدا می‌کند.

عبدالصمد خرمشاهی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تحقق شعار امسال به نام رونق تولید و حمایت از مصرف کنندگان اظهار کرد: با توجه به اینکه ما قانون حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان را داریم مشخص می‌شود که در این قانون هم تولید کننده و هم مصرف کننده مورد توجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قانون ۲۲ ماده دارد که این مواد به هر دو گروه تولید کننده و مصرف کننده نظارت دارند.

این وکیل دادگستری عنوان کرد: در اساس‌نامه و آئین نامه اجرایی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان که یک سازمان دولتی است شرح وظایفی ذکر شده است اما جایی خواندم وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست هماهنگی طرح نظارتی نوروز ۹۸ خطاب به مدیران و بازرسان سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان گفته‌اند که «گاهی اوقات نظارت وجود دارد». اما مردم این احساس را ندارند.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه حمایت از حقوق مصرف کنندگان مردم احساس بی پناهی می‌کنند، گفت: آقای وزیر خود اذعان دارند که احساس نمی‌کنند سازمانی از حقوق مصرف کنندگان حمایت می‌کند. شاید این به لحاظ عملکرد ضعیف یک سازمان بوده که در عمل آن چنان که باید و شاید از حقوق مصرف کننده حمایت نشده یا صرفاً در حد حرف بوده است. ما سازمان‌های حمایتی کم نداریم. هم قانون حمایتی و نظام صنفی مانند سازمان تعزیرات داریم و هم سازمان‌ها و نهادهای دیگر را داریم که در جهت حمایت از حقوق مصرف کننده وظایف و تکالیفی دارند.

خرمشاهی افزود: در عمل بازده و عملکرد این سازمان‌ها به گونه‌ای نبوده است که رضایت مصرف کننده حاصل شود. در واقع هیچگاه مصرف کنندگان به این باور نرسیدند که یک تشکیلاتی از حقوق آن‌ها حمایت می‌کند. اگرچه در ۲۲ ماده قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان شرح وظایفی برای سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان قید شده است اما طی این سال‌ها، یا این حمایت بسیار کمرنگ و ضعیف بوده یا نمود ظاهری نداشته یا آنقدر قوی نبوده است که این احساس را در مصرف کننده تقویت کند تا احساس کند یک تشکیلاتی از حقوق او دفاع می‌کند.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه الزام تولیدکنندگان به تحویل کالای با کیفیت از ضروریات حمایت از حقوق مصرف کنندگان محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: به همین دلیل سازمان استاندارد به وجود آمده است تا در جهت نظارت و وضع قواعد و مقررات به بهبود کیفیت کالا کمک کند. در این اداره در چهار بعد کارخانه‌ای، منطقه‌ای، ملی و جهانی وظیفه تعیین شده است و به عقیده من وظیفه اداره استاندارد وظیفه بسیار مهم و خطیری است. کیفیت مطلوب کالا باید توسط اداره استاندارد صحه گذاری شود. متأسفانه علی رغم اینکه گفته می‌شود یا شعار داده می‌شود که آرم استاندارد روی کالا بیانگر کیفیت یک کالا است اما به تدریج این موضوع کمرنگ شده است.

وی ادامه داد: در برخی از کشورهای پیشرفته شاهد این هستیم که تولید کنندگان کالایی مانند خودرو به مصرف کنندگان در صورتی که یک ایراد فنی منتسب به آن کالا بگیرند و موارد ضعف را تذکر بدهند در مقابل جایزه‌ای می‌دهند اما در کشور ما بعضی از کالاهای مصرفی علی رغم داشتن مهر استاندارد کیفیت مطلوب مطابق قوانین و مقررات اداره استاندارد را ندارند و می‌طلبد این اداره مقررات سخت‌تری وضع کند تا مهر استاندارد به راحتی روی یک محصول درج نشود. در غیر این صورت گمراهی مصرف کننده را به همراه دارد.

خرمشاهی تصریح کرد: اداره استاندارد به این دلیل ایجاد شده است تا توسط کارشناسان خود روی کالای تولید شده بررسی و تحقیق انجام دهد و در نهایت به کیفیت مرغوب کالا مهر تأیید بزند و به مردم این اعتماد را بدهد که فلان کالای تولید شده دارای کیفیت است تا بتوانند با خیال راحت از کالاها استفاده کنند.

این وکیل دادگستری در ادامه با تاکید بر اینکه ما در زمینه نظارت بر تولید نیاز به سازمان نظارتی جدید نداریم، گفت: ما به نهاد نظارتی نیاز نداریم زیرا به اندازه کافی سازمان، تشکیلات و ادارات نظارتی وجود دارد مانند سازمان بازرسی، سازمان تعزیرات، انجمن‌های مختلف حمایت از حقوق مصرف کننده که اهم وظایف آنها حمایت از حقوق تولید کننده و حقوق مصرف کننده است. از یک رو تولید کننده نیاز به تولید و حمایت دارد و نباید در راستای خدماتی که ارائه می‌دهد یا کالایی که تولید می‌شود مشکلاتی داشته باشد.

وی، بیان کرد: بسیاری از تولیدکنندگان علاقه مند هستند کالای تولیدی مرغوب و مناسب و مورد استقبال باشد اما پای درد دلشان که می‌نشینیم متوجه می‌شویم توسط دولت آنچنان که باید به هر دلیلی حمایت نمی‌شوند و مجبور هستند به لحاظ پاره‌ای از مسائل در برخی از کالاهای تولیدی مرغوبیت لازم را رعایت نکنند. از طرفی هم مصرف کننده حقوقی دارد. در ماده ۱۴ قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان به صراحت اعلام شده اگر کسی از کیفیت کالا یا نامرغوب بودن آنها و یا گران فروشی شکایتی دارد طرفین را دعوت می‌کنند و این مطلب را رفع و رجوع می‌کنند و در صورت موفق نبودن به سازمان تعزیرات ارجاع می‌دهند.

خرمشاهی اظهار کرد: نهادهای موجود عملکردی نداشتند که حقوق تولید کننده و مصرف کننده رعایت شود. در نتیجه نیازمند تغییرات بنیادی هستیم که شاید لازم باشد همه وظایف را در دو تا سه مؤسسه یا سازمان خلاصه کرد و در کنار اینها در بحث نظارت لازم است حمایت از تولیدکنندگان به نحو مطلوب مورد توجه باشد. لازم است از طریق دادن وام و ارائه تسهیلات لازم این فرصت ایجاد شود تا به تناسب مقتضیات زمان بهانه‌ای برای تولید کالای نامرغوب نداشته باشند.

وی تصریح کرد: وقتی کالا مرغوب باشد خود مصرف کننده به دنبال آن می‌رود و نیازی به تبلیغ نیست؛ در نتیجه اگر کالایی تولید شود که با مقررات استاندارد مطابقت داشته باشد و نیازهای اولیه مصرف کننده را رفع کنند مردم ترجیح می‌دهند کالای ایرانی مصرف کنند که در نهایت تولید ملی رونق پیدا می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سال رونق تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۳۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!

عصر ایران - چای سبز رست شده یا برشته که به نام هوجیچا نیز شناخته می شود، نوعی چای سبز ژاپنی است که روی زغال چوب برشته می شود تا طعم دودی منحصر به فرد و رنگ قهوه ای تیره متمایزی به آن بخشیده شود.

تحقیقات قبلی که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی هستند، مزایای ارزشمند مصرف چای سبز برای تقویت عملکرد مغزی را برجسته ساخته اند، هرچند این تحقیقات اغلب روی اثرات بلندمدت، ترکیبات منفرد چای به صورت مجزا از سایرین یا مصرف مقادیر بالا متمرکز بوده اند.

به تازگی مطالعه ای به وسیله مجله ساینتیفیک ریپورتز منتشر شده است که در آن تاثیرات احتمالی مصرف چای سبز رست شده ژاپنی و چای سبز معمولی بر عملکرد ذهنی در مقایسه با آب ساده مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ها نشان می دهند که حتی مصرف وعده های کوچک روزانه چای سبز یا چای سبز رست شده ممکن است به طور قابل توجهی عملکرد شناختی مغز و سلامت ذهنی را بهبود ببخشد.

مطالعه مصرف چای و عملکرد ذهنی

شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 20 مرد بالغ سالم ژاپنی با میانگین سنی 23 سال بودند. آنها وظیفه داشتند یک تکلیف حسابی ذهنی 5 دقیقه ای را شش مرتبه و طی دو جلسه در یک روز انجام دهند.

در جلسه اول، شرکت کنندگان قبل از سه تکلیف اول آب گرم مصرف کردند. آنها پیش از یک دوره استراحت مجددا همین کار را تکرار کردند. یعنی در مجموع چهار مرتبه آب مصرف شد.

در جلسه دوم، شرکت‌ کنندگان قبل از انجام سه تکلیف باقی‌ مانده و همچنین پیش از یک دوره استراحت دیگر، چای سبز یا چای سبز برشته شده نوشیدند. دفعات مصرف در این گروه نیز چهار بار بود.

این روند یک ماه بعد با تغییر نوع چای تکرار شد تا همه شرکت‌ کنندگان هر دو نوع چای مورد نظر را تجربه کنند.

طی روند تحقیق، محققان 11 پاسخ فیزیولوژیکی مختلف را برای ارزیابی تاثیر نوشیدن آب گرم، چای سبز یا چای سبز برشته شده بر عملکرد ذهنی دا‌وطلبان مطالعه اندازه‌گیری کردند.

آنها همچنین ارزیابی های خود شرکت کنندگان در مورد سطح خستگی، استرس و حجم کاری ذهنی را به منظور تکمیل داده های فیزیولوژیکی جمع آوری کردند.

تاثیر چای سبز بر استرس فیزیولوژیکی و عملکرد ذهنی

در مقایسه با نوشیدن آب گرم، مصرف چای حین انجام تکالیف منتج به کاهش قابل توجه حجم خون بافتی (TBV)، جریان خون بافتی (TBF) و پاسخ‌ های طیف‌ سنجی مادون قرمز نزدیک (NIRS) در شرکت‌ کنندگان شد.

این نتایج نشان می دهند که نوشیدن چای سبز یا چای سبز رست شده ممکن است به تعدیل پاسخ های استرس فیزیولوژیکی در بدن شرکت کنندگان کمک کند. در واقع به نظر می رسد که ترکیبات معطر موجود در چای سبز دارای اثرات آرامش بخشی هستند و نقش مهمی در این نتایج مثبت دارند.

نویسندگان مطالعه ذکر کردند: «با بررسی دقیق شاخص‌ های مختلف، متوجه شدیم که خاصیت آروماتیک چای سبز رست شده ژاپنی دارای پتانسیل ایجاد اثرات روانی مثبت، افزایش عملکرد ذهنی، تقویت شادابی و کاهش احساس خستگی است.»

در تمام جلسات آزمایش، عملکرد شناختی حین مصرف چای به طور قابل توجهی بالاتر از آب بود.

جالب اینجاست که صرفا چای سبز برشته شده با وجود محتوای کافئین کمتر نسبت به چای سبز معمولی، خواص ضد خستگی دارد.

همچنین مشاهده شد در جلساتی که از چای برشته شده استفاده می‌ شد، تعداد بیشتری از تکالیف تعیین شده با بهبود در نرخ پاسخ و عملکرد همراه بودند.

نکته مهم این است که این فواید با مقادیر کم چای و در یک بازه زمانی کوتاه مدت به ثبت رسیدند. در نتیجه تمامی یافته ها با عادات معمول مصرف روزانه چای مطابقت دارند.

چای سبز چگونه می تواند عملکرد ذهنی را بهبود بخشد؟

به منظور دست یابی به بینشی بهتر پیرامون مکانیسم های نهفته در پس نتایج مطالعه مورد بحث، Eliza Whitaker متخصص تغذیه که در مطالعه شرکت نداشته توضیح می دهد:

این مطالعه نقش تحریک آروماتیک چای به ویژه ترکیباتی مانند پیرازین‌ های موجود در چای سبز برشته شده را در تاثیر گذاری بر خلق و خو، آرامش و هوشیاری با اثر مستقیم بر فعالیت مغز برجسته می‌ کند. مشخص شده که مصرف این چای به ایجاد احساس طراوت و افزایش هوشیاری کمک می کند.

این مطالعه همچنین نشان داده که تحریک آروماتیک سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال می‌ کند، باعث القای آرامش و کاهش پاسخ‌ های استرسی می‌ شود و در نهایت احساس خستگی ذهنی را کاهش می‌ دهد.

هنگام مقایسه چای سبز رست شده و چای سبز معمولی، به این نتیجه می رسیم که چای سبز برشته حاوی پیرازین و اجزای معطر بیشتری است که می‌ توانند مکانیسم مطرح در پس فواید این مطالعه را توضیح دهند. با این حال، برای تایید این موضوع همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز است.

آیا بهتر است عادت مصرف روزانه چای سبز را در خود تقویت کنیم؟

استفاده از چای سبز و به خصوص چای سبز برشته شده ژاپنی در برنامه‌ تغذیه روزانه‌ می‌ تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد، اما توجه به ملاحظات خاص نیز ضروری است.

برای مثال افرادی که برای بیماری های مختلف دارو مصرف می کنند، به ویژه آنهایی که فشار خون بالا دارند یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، باید مراقب تداخلات احتمالی باشند. علاوه بر این کسانی که سابقه سنگ کلیه دارند نیز باید مراقب محتوای اگزالات چای سبز باشند.

چای سبز حاوی کافئین کمتری نسبت به قهوه یا چای سیاه است و می‌ تواند جایگزین مناسبی برای افرادی باشد که تمایل به مصرف کافئین کمتر دارند.

گفتنی است که هوجیچا از طریق عطاری های سراسر کشور قابل تهیه است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وقتی چای سبز می‌نوشید چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد

دیگر خبرها

  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • اقدامی مهم در استاندارد که زمینه تحقق شعار سال را فراهم کرده است
  • بخشی از رونق تولید با خرید کالای ایرانی محقق می‌شود
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید