Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:12:48 GMT

استرس کار و بدخوابی؛ تهدید جدی برای کارمندان

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۹۶۹۲۰

استرس کار و بدخوابی؛ تهدید جدی برای کارمندان

تهران- ایرنا - محققان انجمن اروپایی قلب و عروق؛ رابطه مستقیمی را بین استرس کار، بدخوابی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی در بین کارمندان مبتلا به فشار خون شناسایی کردند.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا، در این تحقیقات 1959 کارمند دارای فشار خون بالا در سنین 25 تا 65 سال که فاقد هرگونه علائم بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه این بررسی‌ها مشخص شد، احتمال مرگ و میر در اثر بیماری‌های قلبی و عروقی در کارمندانی که دارای هر دو ریسک فاکتور استرس کار و خواب بی‌کیفیت بودند در مقایسه با سایرین سه برابر بیشتر است. همچنین مشخص شد در کارمندانی که تنها استرس کاری دارند، این احتمال 1.6 برابر و در کارمندانی که تنها بدخوابی دارند این احتمال 1.8 برابر سایرین است.
در طول یک دوره نظارت 18 ساله، خطر مرگ در اثر بیماری‌های قلبی و عروقی در کارمندان مبتلا به فشار خون، در اثر هریک از این فاکتورهای خطر به صورت پلکانی افزایش یافت. در واقع کارمندانی که هردو ریسک فاکتور استرس و بدخوابی را داشتند، دارای ریسک مطلق 7.13 در 1000 نفرسال بودند؛ در حالی که ریسک مطلق افرادی که فاقد این دو فاکتور ریسک بودند معادل 3.05 در 1000 نفرسال بود. ریسک مطلق برای کارمندانی که تنها دچار استرس کار هستند یا تنها بدخوابی دارند، به ترتیب معادل 4.99 و 5.95 بود.
در این تحقیقات منظور از استرس کار، داشتن شغلی با تقاضای بالا و کنترل کم است. برای مثال زمانی که کارفرما انتظار دستیابی به نتایج خاص را دارد، اما قدرت تصمیم‌گیری کارمندان خود را به شدت محدود می‌کند. بدخوابی نیز به عنوان دشواری در به خواب رفتن یا ادامه خواب تعریف شده است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه European Journal of Preventive Cardiology منتشر شده است.
علمی **9259**1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي بيماري هاي قلبي عروقي فشار خون استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۶۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز :

برای اینکه فردی سرحال و پرانرژی از خواب بیدار شود، هر شبانه روز به چند ساعت خواب عمیق نیاز دارد. در حالی که کیفیت خواب با افزایش سن کاهش می‌یابد، اما بسیاری از جوانان نیز مشکلات خواب را گزارش می‌کنند.

داشتن خواب باکیفیت، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، از استرس می‌کاهد و خلق و خو و تمرکز را نیز بهبود می‌دهد.

همچنین برخی عادات مخرب هم بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارند که آگاهی از آن‌ها و مدیریت صحیح این عادت‌ها می‌تواند مفید و در بهبود سلامت کلی فرد موثر باشد.

در ادامه به نقل از نشریه "هندوستان تایمز" به برخی از این عادات اشاره می‌کنیم:

* استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

نور آبی که از صفحه نمایش تلفن همراه شما ساطع می‌شود، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نور آبی می‌تواند تولید ملاتونین در بدن را که هورمون اصلی کنترل کننده چرخه خواب و بیداری است، مختل کند. ملاتونین ناکافی می‌تواند باعث بی خوابی، حساس شدن و خواب آلودگی در طول روز شود.

* خوردن مقدار زیادی غذا قبل از خواب

خوردن یک وعده غذایی پر حجم کمتر از یک ساعت قبل از خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و به خواب رفتن را مشکل کند.

* مصرف بی رویه کافئین

مصرف بیش از اندازه قهوه منجر به اختلالات خواب می‌شود. کافئین محرکی است که می‌تواند به خواب رفتن را سخت کند.

* قرار نگرفتن در معرض نور طبیعی

زمانی که خود را از نور خورشید محروم می‌کنیم، سطح ملانین را کاهش می‌دهیم. ملانین، ملاتونین را می‌سازد که به چرخه خواب کمک می‌کند.

* بی توجهی به افزایش استرس 

سطوح بالای استرس با طولانی شدن مدت زمان به خواب رفتن و اختلالات خواب مرتبط است. کم خوابی سیستم واکنش بدن به استرس را تحریک می‌کند و منجر به افزایش هورمون‌های استرس، یعنی کورتیزول می‌شود که بر خواب تاثیر می‌گذارد.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • ریسک ورود به پرونده شرکت های خودرویی را پذیرفتیم
  • آشنایی با جانشین یورگن کلوپ در لیورپول؛ قمار پر ریسک؟
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • ختم غائله‌ی شهرنو ؛ «چند نفر از خانم‌های‌ خیلی جوان اش را به کارمندان خودمان دادیم»
  • ریسک سرمایه گذاری از طریق برات الکترونیکی صفر است
  • کارمندان ادارات کل اجرایی وزارت کار اجازه دریافت حق مشاوره ندارند
  • اعتصاب بی‌سابقه کارکنان فرودگاه‌های فرانسه/ صدها پرواز زمینگیر شدند
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران