Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@06:32:24 GMT

خطرات خوردن باقلا در بارداری

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۹۱۳۸

خطرات خوردن باقلا در بارداری

خوردن باقلا در بارداری نظرات فراوانی وجود دارد. بسیاری از متخصصان خوردن باقلا در بارداری را به دلیل داشتن آهن و مقادیر زیادی پروتئین و دیگر مواد معدنی توصیه می‌کنند. برخی از متخصصان نیز خوردن باقلا را برای برخی از زنان در دوران بارداری منع کرده تا انتها با ما باشید.
باقلا در بارداری
باقلا یا باقالی، دانه‌ای پرکالری، مملو از پروتئین، پتاسیم، آهن، مس، منگنز، منیزیم، کلسیم، ویتامین C، ویتامین A.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و فولات است.

به خصوص فولات بالای موجود در باقلا، می‌تواند مصرف آن را برای زن حامله بسیار مفید کند.

با این حال همواره در مواجهه با مصرف باقالی برای زن باردار، یک خطر وجود داشته است.

(فاویسم یا بیماری باقله ای) یک بیماری ژنتیکی خونی بسیار شایع در دنیاست که مبتلایان به آن گلبول‌های قرمز طبیعی ندارند.

این گمانه وجود دارد که مصرف باقالی در حاملگی ممکن است خطر ابتلای جنین را به بیماری فاویسم افزایش دهد. هرچند که این موضوع در مجامع علمی هنوز پذیرفته نشده است.

خطر دیگر مصرف باقالی در بارداری ناشی از انواع میکروب‌های بیماری زای موجود در آنست که می‌طلبد در صورت تمایل برای استفاده، به خوبی آن‌ها را بشویید و از مصرف باقالی در محیط‌های آلوده خودداری نمایید.

در انتها لازم است بدانید

اولاً باقلا از ضروریات رژیم غذایی زن باردار محسوب نمی‌شود.

*ثانیاً در صورتی که به فاویسم مبتلا هستید از خوردن آن صرفنظر کنید.

*ثالثاً جوانب احتیاط و تعادل در مصرف را در خودن باقالی رعایت کنید.

باقلا چه نوع گیاهی است؟

باقلا گیاهی از خانواده پروتئین‌های گیاهی و یک ساله است. این گیاه به صورت غلاف مانند بوده و دانه‌های خوراکی آن در این غلاف قرار دارد. نوع تازه این گیاه در فصل بهار قابل برداشت و مصرف است. همچنین از باقلای خشک در زمستان به صورت پخته شده به عنوان یکی از تنقلات یا میان وعده‌های پرطرفدار استفاده می‌شود.

ارزش غذایی گیاه باقلا

باقلا ماده گیاهی مغزی بوده که که مهمترین مواد مفید در ترکیبات آن شامل موارد زیر است:

*ویتامین‌ها به خصوص ویتامین A، ویتامین ث، ,ویتامین B. و ویتامین

*چربی

*کربوهیدرات

*فیبر

*پروتئین

*مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، روی، پتاسیم، آهن، فسفر و مس

*اسید‌های چرب امگا ۳

خوردن باقلا در بارداری

درباره مضرات و فواید خوردن باقلا در بارداری نظرات فراوانی وجود دارد. بسیاری از متخصصان خوردن باقلا در بارداری را به دلیل داشتن آهن و مقادیر زیادی پروتئین و دیگر مواد معدنی توصیه می‌کنند. برخی از متخصصان نیز خوردن باقلا را برای برخی از زنان در دوران بارداری منع کرده و یا عده‌ای دیگر احتیاط در مصرف آن را توصیه می‌کنند.

طبع باقلا و ارتباط مصرف آن در بارداری
همانگونه که اشاره شد، دو نوع باقلا در بازار وجود دارد.

*باقلای تازه که این نوع باقلا از طبیعتی سرد و‌تر برخوردار است

*باقلای خشک باقلا که دارای طبیعتی سرد و خشک است

بنابراین مادران بارداری که از طبیعت سرد برخوردار هستند بهتر است در مصرف باقلا احتیاط کنند.

دلیل منع مصرف باقلا برای برخی از افراد در بارداری
از آن جایی که برخی از افراد مبتلا به نوعی نقص آنزیم به نام فاویسم یا حساسیت به باقلا هستند، در هنگام بارداری باید از خوردن باقلا اجتناب کنند.

میزان مصرف باقلا در بارداری
مادران بارداری که نسبت به خوردن باقلا حساسیت ندارند، می‌توانند با مشورت پزشک خود مقدار متناسبی از باقلا را در دوران بارداری خود مصرف کنند.

مزایای خوردن باقلا در بارداری

*منبع غنی از پروتئین: باقلا منبع غنی از پروتئین می‌باشد. خانم‌های باردار که رژیم غذایی گیاه خواری دارند می‌توانند باقلا در رژیم غذایی خود قرار دهند و پروتئین مورد نیاز خود را تامین کنند. همچنین باقلا سرشار از کلسیم و پروتئین است و برای خانم‌هایی که نمی‌توانند لاکتوز مصرف کنند، مفید است.

*ماده غذایی کم کالری: تمام حبوبات غنی از مواد مغذی، ولی کم کالری هستند. باقلا سرشار از کربوهیدرات و آنتی اکسیدان است.

*منبع غنی از فولات: باقلا منبعی غنی از فولات است. فولات در مواد غذایی منبع فولیک اسید است. فولات احتمال نقص در تولد را کاهش می‌دهد. همچنین احتمال زایمان زودرس را کاهش می‌دهد. خوردن فولات برای خانم‌های باردار و یا افرادی که برنامه بارداری دارند مفید است.

عوارض جانبی خوردن باقلا در بارداری
*آلرژی: خانم‌های بارداری که نسبت به باقلا حساسیت دارند، نمی‌توانند آن را مصرف کنند. البته افرادی که حساسیت ندارند نیز پیش از مصرف باقلا باید با پزشک مشورت کنند. علائم حساسیت به باقلا شامل حالت تهوع، خارش، اسهال و. میباشد.

*احتمال خونریزی: خانم‌های بارداری که قرص‌های رقیق کننده خون مصرف می‌کنند نباید باقلا مصرف کنند، زیرا احتمال خونریزی افزایش می‌یابد. اگر قرص‌های ضد افسردگی مصرف می‌کنید، نباید باقلا مصرف کنید.

*مشکلات معده: خوردن باقلا به مقدار زیاد باعث مشکلاتی از جمله اسهال، یبوست و گرفتگی معده می‌شود.

*مشکلات تولید مثل: باقلا حاوی مقدار زیادی استروژن می‌باشد. مطالعات نشان می‌دهد خوردن باقلا موجب ایجاد مشکلاتی در سلامتی سیستم تولید مثل در خانم‌ها می‌شود. در واقع استروژن مستقیما بر نوزاد دختر از زمان جنینی تا بزرگسالی تاثیر می‌گذارد.

*مشکلات باروری: خانم‌های باردار باید باقلای طبیعی را به جای باقلای اصلاح شده ژنتیکی مصرف کنند. مواد غذایی که اصلاح ژنتیکی شده اند، احتمال مشکلات باروری را افزایش می‌دهند و بر سلامتی باروری تاثیر می‌گذارند. همچنین این مواد اصلاح شده احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهند.

مضرات مصرف بیش از اندازه باقلا در بارداری

در صورت خوردن باقلا در بارداری به صورت افراطی و بیش از حد ممکن است مشکلاتی از جمله موارد زیر ایجاد شود:

*احتمال ایجاد خونریزی در بارداری

*ایجاد اختلال در سیستم گوارش مانند اسهال، یبوست و درد معده

*ایجاد آلرژی یا خارش در بدن

فواید مصرف متناسب باقلا در بارداری
مصرف مناسب باقلا در دوران بارداری خواصی برای مادر و جنین داشته که مهمترین آن‌ها شامل موارد زیر است:

*رفع مشکل یبوست بارداری

*تأمین آهن مورد نیاز در دوران بارداری

*تأمین مواد معدنی مورد نیاز بدن در دوران بارداری

*کمک به رشد جنین

*انعقاد خون و تسریع در روند بهبود جای زخم

*تامین کلسیم بدن جلوگیری از پوکی استخوان

*مقابله با افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان

مزیت خوردن باقلا برای مادران باردار کم خون
زنان بارداری که در دوران بارداری خود از کم خونی رنج می‌برند با مشورت پزشک معالج خود می‌توانند مقدار مناسبی از باقلا را برای تأمین میزان فولات و آهن بدن استفاده کنند.

نحوه خوردن باقلا در بارداری
در صورتی که از عدم حساسیت خود به باقلا آگاهی دارید، می‌توانید مقداری مناسب از آن را به نحو زیر در دوران بارداری خود استفاده کنید:

*نوع تازه باقلا را در فصل بهار و نوع خشک شده آن را در تمامی فصول می‌توانید از فروشگاه‌های مواد غذایی تهیه کنید.

*در صورتیکه بخواهید نوع تازه باقلا را مصرف کنید، قبل از استفاده، باقلا را به خوبی شستشو دهید چرا که برای کشت این گیاه ممکن است از سموم خاصی استفاده شده باشد.

*باقلای تازه را می‌توانید به صورت آب پز به همراه مقداری نمک آماده استفاده کنید.

*این ماده غذایی مفید را همچنین می‌توانید به همراه سایر حبوبات نیز پخته و میل کنید.

*نوع پخته یا خام باقلا تازه را می‌توانید به انواع سوپ‌ها و سالاد‌ها اضافه کرده و یا به همراه پلو استفاده کنید.

*همچنین می‌توانید مقداری از باقلا را به همراه پیاز و و ادویه جات تفت داده و نوش جان کنید.

رابطه باقلا با سقط جنین

نوعی از باقلای ژنتیکی اصلاح شده در بازار موجود است که مصرف آن برای بانوان باردار خطرناک بوده و احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد؛ بنابراین تنها خوردن باقلای طبیعی در دوران بارداری مجاز است و زنان باردار می‌توانند با مشورت پزشک خود میزان متعادلی از این خوراکی پرخاصیت را مصرف کنند.

علائم ابتلا به فاویسم یا حساسیت به باقلا

کسانی که مبتلا به این بیماری هستند در هنگام مواجه یا خوردن باقلا ممکن است دچار حالت‌های زیر شوند:

*تهوع

*بی حالی

*اسهال

*استفراغ

*زردی پوست و سفیدی چشم

*ایجاد خون در ادرار و نارسایی کلیه   منبع: زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: باقلا بارداری زایمان سقط جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۹۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، داوود منظور در «نشست مدیریت نوآورانه برای مقابله با حوادث و سوانح برای دستیابی به توسعه پایدار» که در حاشیه هشتادمین نشست سالیانه اسکاپ در بانکوک انجام شد، اظهار کرد: تعداد و شدت سوانح طبیعی در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و این نشانگر ضرورت استفاده از ابزاری برای سازگاری با این شرایط جدید است.

وی با بیان اینکه گنجاندن مسائل مربوط به کاهش خطر بلایا در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی توسعه کشورها و ارتقای مدیریت اطلاعات بلایا صرفاً یک تلاش فنی نیست، افزود: این در درجه اول یک موضوع سیاستی و فرآیند حاکمیتی است. دولت‌ها نقشی محوری به عنوان تصمیم‌گیرندگان کلیدی ایفا می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی، محلی و بخشی نه تنها آسیب‌پذیری و خطر جدیدی ایجاد نمی‌کند، بلکه به طور مهمی به کاهش خطرات موجود و افزایش انعطاف‌پذیری افراد و سیستم‌ها کمک می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: من به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی ایران، بر این باورم که گنجاندن بحث کاهش خطر بلایا و مقاوم‌سازی در تمام ابعاد برنامه‌های توسعه ملی، بخشی و محلی و ارتقای مدیریت اطلاعات و داده‌ها مربوط به خطرات بلایا، برای دستیابی به جامعه‌ای امن‌تر و توسعه تاب‌آور، فراگیر و پایدار ضروری است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای دستیابی به اهدافمان، چند اقدام حیاتی باید انجام شود. ما باید توانایی‌های خود را برای درک بهتر، ارزیابی و نظارت بر خطرات بلایا به شیوه‌ای سازگار با خطرات متعدد بهبود بخشیم. این امر امکان پیش‌بینی مؤثرتر و هشدار زودهنگام خطرات و بلایا را فراهم می‌کند.

منظور بیان کرد: مایلم ابتکار مهم دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد «هشدار اولیه برای همه» و چهار مؤلفه حیاتی آن را برجسته کنم، اما همچنان نیاز به «پیش‌بینی و هشدار اولیه بر اساس تأثیر بلایا» وجود دارد تا ما را قادر سازد که نه‌تنها وقوع خطرات را به‌موقع و دقیق‌تر پیش‌بینی نموده و هشدار دهیم، بلکه اثرات منفی احتمالی و تلفات و خسارات خطرات را نیز پیش‌بینی کنیم.

وی تصریح کرد: انجام اقدامات لازم از قبل برای کاهش تلفات و خسارات احتمالی، مستلزم تعهد و مشارکت همه بخش‌ها و بازیگران توسعه اقتصادی- اجتماعی برای ارائه داده‌ها و اطلاعات لازم در مورد انواع آسیب‌پذیری‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی برای اندازه‌گیری خطرات، زیان‌ها و آسیب‌های احتمالی است.

معاون رئیس‌جمهور گفت: برای دستیابی به چنین دستاوردی، ما باید رویکرد توسعه مبتنی بر ریسک را اتخاذ و به کار ببریم و اطمینان حاصل کنیم که همه ابتکارات توسعه از طریق بررسی دقیق خطرات بالقوه برای محافظت از جوامع، زیرساخت‌های حیاتی و دستاوردهای محیطی طراحی شده‌اند. به‌علاوه، تلاش‌ها باید در جهت برطرف کردن عوامل زیربنایی عامل بلایا باشد. از جمله شهرنشینی سریع و بدون برنامه، تخریب محیط زیست و نابرابری‌های اجتماعی، برای ایجاد جامعه‌ای انعطاف‌پذیرتر.

منظور ادامه داد: در نهایت، گنجاندن مباحث مربوط به خطر بلایا در سیاست‌گذاری کاربری زمین ضروری است تا با ارزیابی ریسک وقوع فاجعه، تدوین و اجرای سیاست‌هایی برای کاهش خطر در مناطق شهری و روستایی ممکن شود.

وی بیان کرد: از طریق این اقدامات هماهنگ، می‌توانیم زمینه توسعه پایدار و مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی را فراهم کنیم و از ایمنی و رفاه جوامع خود برای نسل‌های آینده محافظت کنیم.

معاون رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران گام‌های مهمی برای اطمینان از کاهش مؤثر خطر بلایا و گنجاندن موضوع‌های مرتبط در مباحث مدیریت برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ملی، محلی و بخشی برداشته است.

منظور تاکید کرد: بدین منظور باید یک گروه کاری دائمی در زمینه علم، سیاست‌گذاری، پیوند اقدام برای مدیریت و کاهش خطر بلایا تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان عالی‌ترین نهاد برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی در کشور ایجاد شود.

کد خبر 6088876 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!
  • خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است