Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@06:19:29 GMT

دعا کردن را بیاموزیم؛ حمد خدا، استغفار و طلب حاجت

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۸۳۷۳

دعا کردن را بیاموزیم؛ حمد خدا، استغفار و طلب حاجت

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله بیدرام، نویسنده و پژوهشگر دینی در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ دعاهای ماه مبارک رمضان را ظرفیت بزرگی دانست که همه ما می‌توانیم با تأمل بر آنها، برداشت‌های خوبی در خصوص اینکه چگونه از خداوند چیزی را بخواهیم و مطالبه کنیم به دست آوریم.

وی ادامه داد: مردم چیزهای زیادی از خدا می‌خواهند اما چون دعا کردن صحیح را نیاموخته‌اند، گمان می‌کنند خداوند دعاهای آنها را مستجاب نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه بخواهیم و چگونه بخواهیم را هنوز یاد نگرفته‌ایم
نویسنده کتاب دو جلدی نجوای روزه‌داران(شرح دعاهای روزانه ماه رمضان) تصریح کرد: چه چیزی خواستن و چگونه خواستن را بلد نیستیم و مهم‌ترین چیزهایی که در زندگی باید داشته باشیم و از خدا بخواهیم را فراموش کرده‌ایم و حتی نمی‌دانیم چه چیزهایی برای ما اولویت دارد.

وی ادعیه مطرح شده از ائمه معصومین(ع) را به منزله الگوهایی از دعاهای خوب مطرح‌ کرد و گفت: ائمه(ع) در این دعاها ابتدا با خداوند عاشقانه سخن می‌گویند و شروع به بیان حمد و ثنای الهی و توصیف اوصاف رب‌العالمین و سپس به بیان درخواست‌های خودشان می‌پردازند. در درخواست‌هایشان نیز اول بحث آمرزش را مطرح می‌کنند و از خداوند می‌خواهند لغزش‌ها، اشتباهات و خطاهای آنها را ببخشد. ائمه(ع) معصوم هستند اما با این طرز بیان‌ قصد دارند که به ما درس چگونه دعا کردن بدهند.

اول حمد و ثنای خداوند، بعد طلب مغفرت و بعد درخواست حاجت

حجت‌الاسلام بیدرام گفت: بعد از حمد و ثنای خداوند، باید روح را پاکسازی کنیم تا لیاقت پیدا کنیم که آنچه از خداوند مطالبه‌ کرده‌ایم، روزی و نصیب ما شود. برخی مواقع آفت‌هایی در وجود ما است که مانع می‌شود چیزهای خوبی که از خدا طلب می‌کنیم را دریافت کنیم. پس اول حمد و ثنای خداوند، بعد طلب مغفرت و بعد درخواست حاجت داشته باشیم.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مسائلی که ائمه به ما یاد داده‌اند این است که در ابتدا و انتهای دعاها صلوات بفرستیم. صلوات دعای مقبول شده‌ است. اینکه در میان دو دعای مستجاب یک خواسته که هنوز مستجاب نشده است را از خداوند بخواهیم در استجابت دعای ما تأثیردارد.

حجت‌الاسلام بیدرام در پاسخ به این پرسش چقدر تعمق در بخش‌های اول دعا در اجابت خواسته ما هنگامی که دعا رو به پایان است و مطرح می‌شود که «در اینجا خواسته خود را از خدا بخواهید» تأثیر دارد؟ اظهار کرد: در دعاهای منقول، هر آنچه ما به آن نیاز داریم در قالب دعا مطرح شده است اما ما به آن توجه نداریم.

وی ادامه داد: متن دعاها عربی است و چون بسیاری از ما عربی بلد نیستیم و همت نمی‌کنیم معنی فارسی دعا را بخوانیم، از مفاهیم و نیازهای عمیقی که در این دعاها مطرح و از خدا خواسته شده است، غفلت می‌کنیم.

حداقل یک‌بار معنای دعا را بخوانید

نویسنده کتاب شرح موضوعی زیارت عاشورا توصیه کرد حداقل یک‌بار معنای دعا خوانده شود و افزود: در شب‌های ماه مبارک رمضان افراد دوست دارند دعای ابوحمزه، افتتاح و ... بخوانند، بهتر است این افراد یک‌بار همت کنند و ترجمه این دعا را بخوانند تا بدانند که به راستی از خداوند چه می‌خواهند.

ترجمه دعاها را بخوانید تا بدانید که وجودتان چه چیزهایی برای خواستن دارد

وی تصریح کرد: اگر چند بار این ترجمه‌ها را بخوانیم یاد می‌گیریم که چگونه با خدا حرف بزنیم و خواسته‌های حقیقی ما از خداوند چه چیزهایی است. ما نسبت به برخی از خواسته‌ها و نیازهایمان غفلت داریم و حتی از خداوند این نیازها را طلب نمی‌کنیم. وقتی یک‌بار ترجمه دعاها را می‌خوانیم تازه می‌فهمیم وجود ما چیزهای بسیار بیشتری از آنچه فکر می‌کنیم نیاز دارد که باید از خدا مطالبه شود.

نویسنده کتاب «120 نکته و پیام از ادعیه روزانه ماه رمضان» گفت: در جلساتی که برگزار می‌کنم از حاضران می‌خواهم هر کدام یک دعا کنند. بعد از مطرح شدن چند دعا، بقیه نیز همان خواسته‌ها را مطرح می‌کنند، این امر نشان می‌دهد دعاهای مختلف که نشان دهنده نیازهای متعدد ماست هنوز در ذهنمان نقش نبسته است.

وی از خوانندگان این مصاحبه خواست چیزهایی که می‌خواهند را در قالب دعا بر روی کاغذ بنویسند تا ببینند چه چیزهایی به ذهنشان می‌آید. سپس بخشی از دعاهای ائمه(ع) را بخوانند؛ در این صورت متوجه می‌شوند که چه نیازهای زیادی داشته‌اند و چه چیزهای مهم و بزرگی را می‌توانند از خدا بخواهند اما تاکنون از آنها غافل بوده‌اند و اجابت این درخواست‌ها چه قدر در زندگی آنها تأثیر مثبت دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی جامعه دعاهای ماه رمضان چرا دعا اجابت نمی شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۸۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیگر مطرح تایتانیک درگذشت

به گزارش همشهری آنلاین، «برنارد هیل» بازیگر انگلستانی که بیشتر برای بازی در فیلم «ارباب حلقه‌ها» و «تایتانیک» شناخته می‌شود در سن ۷۹ سالگی درگذشت. «ددلاین» نوشت، «لو کولسون» مدیر برنامه‌های او خبر درگذشت «هیل» در صبح روز یکشنبه را تایید کرده است. علت درگذشت این بازیگر اعلام نشده است.

«برنارد هیل» در فیلم «تایتانیک» برنده اسکار ۱۹۹۷ در نقش کاپیتان «ادوارد اسمیت» و در «ارباب حلقه‌ها» در نقش پادشاه «تئودون» ظاهر شده بود. از دیگر نقش‌های مهم او به حضور در مجموعه تلویزیونی «کلودیوس» در سال ۱۹۷۶، ‌ «گاندی» در سال ۱۹۹۹ و «رؤیای شب نیمه تابستان» (۱۹۹۹) می‌توان اشاره کرد.

این بازیگر اهل «منچستر» در خانواده‌ای از معدنچیان زغال سنگ متولد شد. او پیش از بازی در فیلم‌هایی که میلیاردها دلار در سراسر جهان به فروش رساندند، حرفه‌ متفاوتی را تجربه کرده بود و با بازی در درام‌های کوچک واقع‌گرایانه به شهرت رسید.

کد خبر 849589 منبع: ایسنا برچسب‌ها سینمای جهان خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون جهان

دیگر خبرها

  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • تماس تلفنی هنیه با نخاله/تاکید بر عدم کوتاهی از خواسته‌های مقاومت
  • فیلم| حل مشکلات اصناف در میز خدمت
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • بازیگر مطرح تایتانیک درگذشت
  • زلنسکی: پرچم اوکراین بر شانه خداوند است!
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت
  • حماس: از خواسته‌های سه گانه خود کوتاه نخواهیم آمد
  • جبهه مردمی برای آزادی فلسطین: رژیم اشغالگر خواسته‌های مقاومت را بپذیرد، مذاکرات پیش برود