Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، « علی بیگدلی»، کارشناس مسائل بین الملل، درباره پیشینه تاریخی اینستکس به  برنا  گفت: پس از جنگ جهانی دوم، برلین به دلیل جنگ گسترده ای که در آن اتفاق افتاد  کاملا  تخریب شد. وقتی که هیتلر تسلیم شدن خود را اعلام کرد، سه الی چهار کشور مدعی شدند. روسیه از شرق و آمریکا و انگلستان از غرب که در نهایت فرانسه نیز به آنها پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بین این کشورها، فرانسه بیش از سایرین در پی دریافت غرامت از آلمان بود. در حالی آمریکا و انگلیس در پی این بودند که بازار آلمان را با سرمایه گذاری راه اندازی کنند و از طریق سرمایه هایی که به دست می آمد، غرامت از آلمان را جبران و دریافت کنند اما فرانسوی ها با این موضوع موافقت نکردند. در نهایت به این نتیجه رسیدند که آلمان چیزی ندارد که بخواهد فعالیت کند و اقتصاد خود را رونق دهد. بنابراین کشورهایی چون انگلیس، آمریکا و فرانسه صندوقی را تشکیل دادند که آن صندوق در لندن مستقر بود. در نهایت از طریق این صندوق به دولت آلمان وام دادند. زمانی که انگلیس از آلمان درخواست وثیقه کرد، آلمان ها اعلام کردند که وثیقه ما کار است و کار برای اولین بار در دنیای اقتصاد به عنوان وثیقه بازپرداخت بدهی و وام مطرح شد. در نهایت وام به دولت آلمان پرداخت و آلمان به قدرتمندترین اقتصاد تبدیل شد بنابراین چنین موردی در تاریخ وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که نام این صندوق و هدف آن چه بود، بیان کرد: این صندوق با هدف رونق اقتصادی آلمان بود و نام این صندوق را به یاد نمی آورم.

علی بیگدلی در پاسخ به این سوال که آیا اینستکس که اروپایی ها به ایران پیشنهاد دادند با روشی که پس از جنگ جهانی دوم برای آلمان ها در پیش گرفته و اجرا شد، شباهت دارد یا خیر، تصریح کرد: ذات این دو روش با یکدیگر متفاوت است. کشورهای انگلیس و آمریکا به دنبال بازسازی آلمان و احیا کردن اقتصاد آن بودند تا از بازار ویران شده آلمان و  با صدور سرمایه و کالا، به نوعی رونق اقتصادی خود را نیز تضمین کنند. بنابراین نوع این روش با روش اینستکس متفاوت است. نکته دیگر اینکه ایران با کشور  معارض مواجه است در حالی که آلمان ها معارض نداشتند. در مورد ایران، اتحادیه اروپا، آمریکا را در تقابل با خود دارد که با اینستکس مخالف است از سوی دیگر اتحادیه اروپا در قبال راه اندازی سازوکار مالی اینستکس، سه پیشنهاد به ایران داده است که اگر این پیشنهاد ها اجرا نشود آنها این روش را به اجرا نمی گذارند.

وی افزود: سه شرط شامل این موارد است، یکی اینکه ایران فعالیت موشکی خود را کنترل کند، در منطقه دخالت نکند و همچنین در زمینه حقوق بشری. ایران نیز چون با اروپایی ها در این زمینه مخالف بوده اتحادیه اروپا اینستکس را متوقف کرده اما در نهایت این سازوکار راه اندازی خواهد شد. بنابراین با وجود تحریم هایی که علیه فعالیت های هسته ای ایران اعمال شده مجددا اینستکس و راه اندازی آن بیشتر مورد توجه قرار می گیرد چرا که اروپا شامل انگلیس، آلمان و فرانسه با این اقدام آمریکا مخالفت کرده اند و نگران این موضوع هستند که کل برجام از بین برود.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آلمان انگلیس جنگ جهانی دوم لندن آمریکا 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۲۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی

در آستانه آغاز مذاکرات درباره بودجه آینده، وزارت دفاع آلمان نگران است که وزارت دارایی با پیشنهاد این وزارتخانه برای ارائه بودجه بیشتر به ارتش موافقت نکند واین مسئله ارتش آلمان را با چالش‌های زیادی در آینده مواجه کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی نوشت: هفته آینده بخش های مختلف در آلمان باید ایده های بودجه نهایی خود را به وزیر دارایی این کشور ارائه کنند. "بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع فدرال آلمان اعلام کرد که پول بیشتری برای این بخش می خواهد.

"بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع فدرال آلمان نگران است که اگر ائتلاف دولتی در مذاکرات بودجه جاری موافقت نکند که بیش از دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع کند، بودجه ارتش آلمان کم خواهد شد.

سخنگوی وزارت دفاع فدرال آلمان در این باره به روزنامه "تاگس اشپیگل" گفت که در اینجا تنها مسئله اجرای دائم تعهد به ناتو در حد حداقل دو درصد تولید ناخالص داخلی برای اهداف نظامی نیست، بلکه مسئله پوشش نیازهای فوری است تا ارتش آلمان را برای جنگ آماده کند. به گفته این وزارتخانه، بنابراین همسویی و تمرکز دقیق با حداقل سهمیه دو درصد هم کافی نیست.

این سخنگو گفت: پس از 30 سال استفاده از سود صلح، نیاز عظیمی به سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد که نمی‌توان آن را به تنهایی تحت پوشش دارایی‌های ویژه ارتش آلمان قرار داد. به گفته وی این دارایی ها تا پایان سال جاری به طور کامل در پروژه ها تخصیص داده می شود.

بر اساس اطلاعات روزنامه "تاگس اشپیگل"، "پیستوریوس" در حال حاضر خواستار هزینه نظامی حداقل 2.2 درصد از تولید ناخالص داخلی است. این رقم بیش از 90 میلیارد یورو خواهد بود. این در حالی است که برنامه بودجه اولیه ارائه شده توسط کریستین لیندنر ، وزیر دارایی فدرال آلمان تاکنون تنها شامل 52 میلیارد یورو بوده است. پیستوریوس 6.5 میلیارد بیشتر در بودجه عادی می خواهد.

مابقی باید از صندوق ویژه یا از منابع دیگر تامین شود. بودجه اضافی ارتش در صندوق ویژه در مجموع 100 میلیارد یورو است. با این حال، طبق برنامه ریزی های فعلی، این مبلغ تقریباً تا سال 2027 به طور کامل هزینه می شود. به اعتقاد وزارت دفاع آلمان از سال 2028 به بعد، ادامه تأمین مالی لازم برای پروژه های تدارکاتی که از طریق صندوق ویژه آغاز شده است، دیگر امکان پذیر نخواهد بود.

سخنگوی این وزارتخانه گفت: این یک سیگنال مهلک برای امنیت شهروندان، متحدان ما و صنعت خواهد بود. "در نتیجه، همسویی دقیق با سهمیه دو درصدی منجر به کسری تجهیزات بوندسوهر می شود.

به این ترتیب حزب سوسیال دموکرات آلمان که وزیر دفاع آلمان هم متعلق به آن است در حال حاضر به فکر یک صندوق ویژه دیگر یا افزایش آن است که در سال 2022 تصمیم گرفته شده است. آندریاس شوارتز، سیاستمدار بودجه حزب سوسیال دموکرات درباره هر نوع کوتاهی در این باره هشدار داده و گفت: وزیر دارایی باید با شور و شوقی که بوریس پیستوریوس دارد به بودجه سال 2025 نزدیک شود و سخنان او را با عمل تطبیق دهد.

شوارتزدر عین حال گفت که یک بودجه دفاعی به هزینه اصلاحات دولت رفاه، اما صلح اجتماعی را به خطر می اندازد. بدون نوسازی ترمز بدهی، لیندنر تا سال 2028 قادر به ایجاد بودجه با برنامه ریزی مالی نخواهد بود.

فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی هم از "بوریس پیستوریوس" می خواهد تا در مذاکرات بودجه راه خود را برای افزایش دنبال کند. اینگو گدچنس، سیاستمدار دفاعی حزب دموکرات مسیحی در این باره به "تاگس اشپیگل" گفت: زمانی که تغییر قانون اساسی به نفع صندوق ویژه ارتش تصویب شد، به اتحادیه قول داده شد که ائتلاف دولتی موسوم به چراغ راهنمایی به بودجه دفاعی اجازه دهد سال به سال رشد قابل توجهی داشته باشد.

این فراکسیون اعلام کرد: ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی خلاف این وعده را اجرا کرده است و اکنون متعجیم که متوجه می شویم ارتش آلمان در آستانه نابودی مالی است. اما اگر ائتلاف چراغ راهنمایی عمداً باعث این بدبختی مالی شده است، اکنون باید راهی برای خروج پیدا کند.

افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمانتوافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محتویات عجیب صندوقی که از دل کشتی غرق‌شده بیرون آمد/ عکس
  • کنعانی: صدای خُرد شدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد
  • دولت انگلیس بخشی از محور نسل‌کشی در غزه است
  • ابراز خشم و انزجار از رژیم صهیونیستی و حامیانش در لندن
  • تظاهرات حامیان فلسطین در لندن + تصاویر
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • خروش مردم انگلیس در حمایت از فلسطین
  • کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد
  • اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهر‌های انگلیس