Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@03:28:16 GMT

سراب سقف

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۱۸۵۳

سراب سقف

در شرایطی که مسکن شاهد افزایش قیمت غیرمنطقی است، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که اگر این شرایط فعلی ادامه‌دار باشد، این بازار شاهد رکود 4 تا 5 ساله خواهد شد. البته دولت در تلاش است با تصویب و عملیاتی کردن بسته رونق‌زای بخش مسکن، تحرک بخشی به ساخت و ساز مسکن متناسب با الگوی مصرف را شدت بخشیده و در کمک به قدرت خرید خانه‌اولی‌ها و حمایت مالی و اعتباری از این گروه برای تامین مسکن مناسب نقش مؤثری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گرانی مسکن از سال 96 با شیب ملایمی آغاز شد و در تابستان سال 97 به اوج خود رسید. تحلیل‌گران اقتصادی معتقدند اگر این بازار کنترل نشود در شهریورماه سال جاری مسکن دچار رکود تورمی شده و پس از گذر از دوران رکود دوباره شاهد یک جهش قیمتی خواهد بود.
اما در این بین عده‌ای از کارشناسان هم بر این باورند که افزایش قیمت مسکن کاملا مقطعی بوده و در آینده‌ای نه چندان دور شاهد سقوط آن خواهیم بود.
افزایش تقاضا به دلیل عدم تولید، زمین‌های بلاتکلیف گلشهر، آپارتمان‌ها و خانه‌های لاکچری شهرک کارمندان، جولان دلالان، پول‌‌های اضافی و سرگردان مردم، عدم نظارت و سیاست‌گذاری‌های غلط برخی از نهادها و دستگاه‌های صادرکننده مجوز برای ساخت و سازها از جمله علت‌های‌ست که مسئولان و کارشناسان استان از آن به‌عنوان دلایل افزایش قیمت مسکن در زنجان یاد می‌کنند.
چندی پیش مدیرکل راه و شهرسازی استان با اشاره به وضعیت نامطلوب مسکن در استان زمین‌های خالی گلشهر را مسبب التهابات بازار مسکن دانست و مشکلات فعلی مسکن را ناشی از مباحث اقتصادی عنوان کرد و گفت: پولهای اضافه و سرگردان که در بازار وجود دارد بخش مسکن و زمین را هدف قرار داده است.
مسعود بیات‌منش همچنین در اردیبهشت ماه سال جاری در جلسه شورای مسکن استان نوسانات ارزی را یکی از علت‌های اصلی افزایش سرسام آور مسکن عنوان و رکود چهارساله را از تبعات مسکن مهر دانست که همین امر سبب شد فعالان بخش مسکن هم تولید نداشته باشند.
اما نائب رئیس اتحادیه مشاورین املاک زنجان معتقد است همه چیز در اقتصاد تابع عرضه و تقاضاست و بازار مسکن هم جدای از مسائل اقتصادی نیست، کاهش ساخت و سازها در سالهای قبل سبب شده تا بازار فعلی مسکن جوابگوی تقاضا نباشد. یکی از دلایل اصلی گرانی مسکن می تواند همین مسئله باشد. مسکن مهر سبب تعدیل بازار مسکن گردید و در پاسخگویی به تقاضای مردم بسیار موثر ظاهر شد.
احمد نوروزی در گفت‌وگو با صدای زنجان مسکن اجتماعی دولت یازدهم را هم پروژه اثربخش در حوزه تعدیل قیمت مسکن می‌داند و می‌افزاید: البته تحقق این امر نیازمند اراده مصمم بوده و برای مشاهده نتایج آن باید 5 تا 6 سال منتظر ماند.
وی که معتقد است افزایش قیمت مسکن ادواری است ولی شرایط کنونی مسکن در این سالها تعجب‌آور است، زنجان را جزو اولین های کشور در بحث گرانی مسکن می‌داند و می‌گوید: نباید واقعیت ها را کتمان کرد، وضعیت بازار مسکن به ویژه در بحث اجاره بسیار اسفناک است.

افزایش 50 درصدی اجاره‌بها
وضعیت اجاره در سال 97 افزایش 50 درصدی را داشته ولی نوروزی در مورد اجاره‌بهای خانه در زنجان اصلا حرفی برای گفتن ندارد. او می‌گوید: وضعیت بد و بدتر می‌شود، اصلا خانه و آپارتمانی نیست که برای اجاره به مستاجران معرفی کنیم. آپارتمان و خانه ای نیست که اجاره بدهیم، بسیاری از مراجعه کنندگان را دلداری می دهیم و می گوییم بازار اجاره از خرداد ماه شروع می شود. خب چه بگوییم! مجبوریم به دروغ متوسل شویم. در بسیاری از موارد شاهد پرخاشگری مردم هستیم.
نوروزی با بیان اینکه قیمت زمین در روزهای ابتدایی سال 98، 20 تا 25 درصد افزایش داشته است، ابراز می‌کند: در حوزه آپارتمان ها هم شاهد جهش های قیمت غیرمنطقی هستیم.

جهش قیمتی در فیش‌هایی که هنوز به زمین تبدیل نشده‌اند نیز بیداد می‌کند
جهش قیمتی در فیش هایی که هنوز به زمین تبدیل نشده اند نیز بیداد می‌کند. به گفته نائب رئیس اتحادیه مشاورین املاک زنجان، خریدار هست ولی فروشنده نیست، فروشنده از اینکه بازار ثبات ندارد و دائما در نوسان است تمایلی برای فروش ندارد. متاسفانه غالب افرادی که خانه های ویلایی و آپارتمان های خود را 2 ماه قبل از عید 98 فروخته بودند به دلیل عدم ثبات بازار مسکن، مستاجر شده اند.
نوروزی این موضوع را که خانه های لاکچری شهرک کارمندان در افزایش قیمت مسکن در زنجان نقش داشته است را رد کرده و معتقد است: عمده مردم که از قشر متوسط جامعه‌اند از قیمت منزل در این منطقه خبر دارند و با توجه به وضعیت مالی خود اصراری هم ندارند در این مناطق زندگی کنند. وضعیت بازار مسکن هیچ ربطی به خانه‌های شهرک ندارد.
برخی از نهادها به عنوان عنصر نامطلوب و بازدارنده با اعمال سیاست‌های غلط و عدم حمایت از سرمایه گذاران و متواری کردن آنان به استان های همجوار در وضعیت نامطلوب بازار مسکن نقش داشته اند
نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک زنجان زمین‌های بلاتکلیف گلشهر و کمبود نظارت‌ها را از دیگر عوامل گرانی مسکن می‌داند و ادامه می‌دهد: برخی از نهادها به عنوان عنصر نامطلوب و بازدارنده با اعمال سیاست‌های غلط و عدم حمایت از سرمایه گذاران و متواری کردن آنان به استان های همجوار نقش داشته و با اخذ مبالغی در ابتدای کار، سرمایه اولیه سرمایه گذار را از او دریافت می‌کنند و علنا او را دست خالی می گذارند.
وی معتقد است: استان زنجان چندین سال متوالی است که جزو استان‌های گران در بازار مسکن می‌باشد که تاکنون اقدام جدی برای مقابله با عوامل و مسببین آن از سوی مسئولین ذی‌ربط صورت نگرفته است.
اما عباس بهنود، مدرس دانشگاه پیام نور مرکز زنجان می‌گوید: موافق این اظهارات که زنجان در بحث گرانی مسکن جزو استان‌های نخست کشور بوده و از این بحران نیز بیش‌ترین ضربه را خورده است، نیستم.
این مدرس دانشگاه عنوان می‌کند: زنجان فقط با گرانی مسکن روبه‌رو نیست کل کشور درگیر آن است و این استان مستثنی نیست و زنجان به دلیل بعد مسافتی که با پایتخت دارد طبیعتا تحت تاثیر اتفاقات تهران نیز قرار گرفته است. در حال حاضر در شهرهای نزدیک به تهران نظیر قزوین و شهرهای شمالی کشور با این مشکل مواجه هستم.
بهنود تضاد طبقاتی، مدگرایی و جولان دلال‌ها و گرایش مردم به املاک در زنجان را از مؤلفه‌های مهم در گرانی مسکن می‌داند و معتقد است: سمت و سوی ساکنین مردم نه تنها به سمت سرمایه گذاری نبوده بلکه مردمش به سمت سوداگری گرایش دارند که از مدگرایی و اشرافی گری زنجانی‌ها حکایت دارد.
او می‌گوید: التهاب بازار که بیش از یک سال پیش به دنبال افزایش نرخ ارز آغاز شده است سبب کاهش و از بین رفتن ارزش پول ملی گردیده است. مردم با خرید جایگزین پول و به طور مشخص خرید کالاهای سرمایه ای به سمت خرید سکه و مشتقات آن، دلار، خودرو و مسکن و سایر رفتند که همین جو سبب افزایش تدریجی تمامی کالاها اعم از سرمایه ای و مصرفی شد.
او اضافه می‌کند: بازار آزاد حاکم بر کشور به هیچ عنوان با نظام سرمایه داری همخوانی ندارد و اقتصاد بدون اینکه چارچوبی داشته باشد اداره می شود. اقتصاد را بدون اینکه سامان ببخشیم و آن را نظارت کنیم سرخود رها کرده ایم و مثل غول بزرگ برفی است که همه چیز که در سر راهش قرار گرفته است را نابود می کند.
این کارشناس اقتصادی معتقد است: دلالان بازار بهترین ماهیگیران در شرایط ملهتب اقتصادی هستند که در سایه نبود نظارت‌ها با درج قیمت‌های غیرمنطقی در بازارهای مجازی از جمله سایت دیوار بازار مسکن و سایر کالاهای سرمایه ای را مختل کرده اند. مردم هم دانسته و یا نادانسته به این مورد دامن زده اند.
وضعیت بازار مسکن در زنجان در حدی به وضعیت قرمز رسیده است که استاندار زنجان در جلسه شورای مسکن که چند روز پیش برگزار شد، دلالان را عامل اصلی افزایش قیمت مسکن اعلام کرد و ضمن تاکید بر لزوم برخورد با عاملان بر هم زننده بازار از کارشناسان خواست پیشنهادات و رهنمودهایشان را به استانداری ارائه کنند تا در شورای مسکن به تصویب برسانند.
او تاکید کرد: چندین فرد انگشت‌شمار که در بازار مسکن ناامنی ایجاد کرده‌اند در اسرع وقت به عنوان مخل به شورای تامین معرفی می‌شوند.
حالا مستأجرها فقط می‌توانند نظاره‌گر این موضوع باشند که دیوار گرانی مسکن تا کجا بالا می‌رود، بدون این‌که کاری از دست‌شان ساخته باشد.

* منبع : روزنامه صدای زنجان
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 افزایش قیمت خودرو دانشگاه پیام نور ساخت و ساز گرانی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۱۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

امتداد - نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازارهای جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازارهای جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخوردهای نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت‌ سکه و طلا اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه‌ و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روزها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته‌ شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عددهایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستدها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن