Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@23:39:17 GMT

نماینده مجلس: ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان سهم یارانه هر ایرانی است

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۸۳۷۹

نماینده مجلس: ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان سهم یارانه هر ایرانی است

خبرگزاری مهر: احمد علیرضا بیگی با بیان اینکه دولت گزینه افزایش قیمت سوخت و حامل‌های انرژی را بر گزیده است که برخلاف پیمانی است که بین مردم و دولت منعقد شده است، گفت: قرار بود هر مقداری که قیمت سوخت افزایش پیدا می‌کند به همان میزان یارانه نقدی مردم افزایش یابد؛ در حال حاضر دولت حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به مردم می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: در جریان تصویب بودجه سال ۹۸ با اصرار دولت ۱۴ میلیارد دلار برای تأمین کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم در اختیار قوه مجریه قرار گرفت، مجلس با این شکل اختصاص یارانه به کالا‌های اساسی موافق نبود، اما بالاخره حامیان دولت در مجلس این موضوع را به تصویب رساندند.

نماینده مردم تبریز افزود: به دلیل سو عملکرد دولت در تأمین کالا‌های اساسی، ثروت فراوانی به جیب رانت خواران و سوءاستفاده گران رفت، واردکنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کردند، اما کالا‌ها با ارز بالای ۱۰ هزار تومان به دست مردم رسید.

علیرضا بیگی با بیان اینکه کمتر از ۳۰ درصد یارانه کالا‌های اساسی به دست مردم می‌رسد، گفت: بهتر است به جای اینکه این پول به بقال و نانوا داده شود به صورت یارانه نقدی به مردم پرداخت شود. ۱۴ میلیارد دلاری که دولت برای یارانه کالا‌های اساسی دریافت کرده است حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دولت ۳۲ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی می‌پردازد و ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه کالا‌های اساسی از مجلس بودجه گرفته است بنابراین دولت ۲۱۰ هزار میلیارد تومان بابت پرداخت یارانه در بودجه اعتبارات دریافت می‌کند.

۲۷۰ هزار تومان سهم هر ایرانی از یارانه کالا‌های اساسی

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی تصریح کرد: در صورتی که این بودجه به صورت یارانه نقدی به مردم پرداخت شود، یارانه هر نفر ۶ برابر افزایش می‌یابد و از این طریق می‌توان بهای واقعی شدن قیمت‌ها را به مردم پرداخت کنیم.

علیرضا بیگی خاطرنشان کرد: دولت اعلام می‌کند ۹۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان پرداخت می‌کنیم که بیشتر این یارانه پنهان مربوط به بنزین است. مردم حدود ۱۰۰ میلیون لیتر روزانه بنزین مصرف می‌کنند که حدود ۲۰ میلیون لیتر آن به وسیله لوله کشی از مسیر دریا و سایر مسیر‌ها قاچاق می‌شود.

وی افزود: گزارش‌های رسمی نیز حکایت از این دارد که روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین قاچاق می‌شود.

عضو کمیسیون شورا‌ها و سیاست داخلی مجلس با بیان اینکه در صورتی که قیمت سوخت واقعی شود و به حدود ۵ هزار تومان افزایش یابد، مصرف سوخت به شدت کاهش خواهد یافت، گفت: دولت از فروش بنزین داخلی می‌تواند هزار تومان آن را خودش بردارد و ۴ هزار تومان باید به مردم بازگردد.

علیرضا بیگی افزود: ۵۰ میلیون لیتر ضرب در ۴ هزار تومان می‌شود ۲۰۰ میلیارد تومان در روز که سالانه رقمی حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان درآمد به درآمد‌های دولت اضافه می‌شود که اگر با رقم یارانه کالا‌های اساسی به میزان ۱۸۰ هزار میلیارد تومان و یارانه‌های نقدی به میزان ۳۲ هزار میلیارد تومان جمع شود، رقمی حدود ۲۹۰ هزار میلیارد تومان منابعی است که می‌تواند به یارانه‌های نقدی اختصاص یابد.

وی گفت: با اجرای این برنامه ریزی ۵۰ میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی می‌شود که در صورت فروش روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین به نرخ جهانی ۱۰ هزار تومان، می‌توانیم روزانه ۵۰۰ میلیارد تومان از محل صادرات بنزین درآمد کسب کنیم و در سال رقمی حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آوریم که اگر این رقم با یارانه‌های قبلی جمع شود، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان می‌توانیم به صورت یارانه نقدی در اختیار مردم قرار دهیم.

۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان سهم یارانه هر ایرانی است

عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی اظهار داشت: در این صورت به هر نفر ایرانی ماهانه ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان یارانه تعلق می‌گیرد. به این ترتیب اقتصاد کشور واقعی می‌شود و مردم نیز با آن مخالفتی نخواهند کرد.

علیرضا بیگی تصریح کرد: دولت به خاطر پرداخت یارانه آرد، شکر، کود شیمیایی به تولید کنندگان اجازه صادرات محصولاتشان را نمی‌دهد، اما زمانی که اقتصاد به این ترتیب آزاد شود، صادر کنندگان با قدرت بیشتری می‌توانند فعالیت خود را ادامه دهند.

وی خاطرنشان کرد: با واقعی شدن اقتصاد، اشتغال و اقتصاد کشور رونق می‌یابد و جلوی هزینه‌های گزافی که دولت به بهانه‌های غیرواقعی بودن اقتصاد به مردم تحمیل می‌کند، گرفته می‌شود.

این نماینده مجلس افزود: در حال حاضر مردم تحت فشار شدید اقتصادی قرار دارند، زیرا هزینه‌های دولت افزایش یافته و دولت قیمت کالا و خدمات را افزایش داده است و در واقع دولت هزینه دیوان سالاری اش را از جگر مردم بیرون می‌کشد.

علیرضا بیگی گفت: دولت برای مردم نسخه‌ای نمی‌پیچد بلکه درصدد است که با آزاد سازی قیمت‌ها، کسری بودجه خود را جبران کند و اقتصاد و اشتغال را از بین ببرد.

وی تصریح کرد: در صورت اجرای دقیق قانون هدفمندی یارانه‌ها، یک خانواده چهار نفره ایرانی سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یارانه دریافت خواهد کرد. این امر موجب واقعی شدن اقتصاد و رونق بازار خواهد شد.

عضو کمیسیون شورا‌ها و سیاست داخلی خاطرنشان کرد: دولت در واقع با اختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالا‌های اساسی رانت بزرگی را در اختیار وارد کنندگان قرار می‌دهد و یارانه‌ای که می‌خواهد به مردم بدهد به شکل رانت به وارد کنندگان پرداخت می‌کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: علیرضا بیگی دولت کسری بودجه یارانه نقدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۸۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد

به گزارش «نماینده» محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، 11 اردیبهشت‌ماه1403) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره 14 وجود دارد و مبلغ 74 همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره 21 مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ 28500 تومان یا 4200 تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول 14 تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالاهای اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

دکتر قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای 74 همت در جدول 14، 180 همت ارز ترجیحی (28500 تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته 69 همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز 4200 تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

دکتر قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی 28500 تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ 4200 تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع 180 همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد. بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود. بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول 14 ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث 63 همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 ادامه داد: جدول شماره 14 از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره 14 در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به 758 همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به 300 همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس