Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-28@22:44:45 GMT

دین، مؤثرترین مأمن در برابر ناهنجاری هاست

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۰۶۸۹

دین، مؤثرترین مأمن در برابر ناهنجاری هاست

به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛ سرهنگ خسرو نجفی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری یادداشتی را با موضوع "بررسی نقش دین در پیشگیری اجتماعی از جرم" تهیه کرده که به شرح ذیل تقدیم حضور شما مخاطبان عزیز می شود:

دین در طول تاریخ یکی از موثر ترین مامن ها در برابر ناهنجاری ها بوده است، افراد را در برابر آسیب های مختلف اجتماعی حمایت کرده و با ایجاد آرامش و امید در بین افراد، آنان را از این نوع آسیب ها فارغ می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عموم علمای تعلیم و تربیت بر نقش مهم و موثر تربیت دینی در پیشگیری از جرم، تامین اجتماعی و به دنبال آن آرامش انسان ها و ایجاد رابطه مثبت با جامعه و دنیای پیرامون اذعان دارند.

با این حال باید بهترین شیوه ها، آموزه ها، دستورات و شعائر دینی را به بشر آموخت.

بی شک امنیت اجتماعی زمانی افزایش می یابد که قانون به عنوان فرهنگ عمومی پذیرفته شود و وجدان و فطرت بشری خود به عنوان پلیس در جامعه عمل کند و هر کس خود پلیس و مجری درستی برای اجرای قانون شود و این ممکن نیست مگر آن که از روش دین استفاده کنیم.

دین محاسبه گری، مهار و کنترل نفس را به خود بشر واگذار می کند و بیش از آن که دیگری در نظر آید خدا و محاسبه وجدان و فطرت پا در میان می گذارد؛ از این رو تقوا به عنوان ساز و کاری درونی و مدیریت کنترل اجرایی قوانین در انسان مومن عمل می کند به گونه ای که ارزش های انسانی را در انسان تقویت و جایگزین ارزش های نا بهنجار و غیر دینی می کند.

پیشگیری از وقوع جرایم در سایه خود کنترلی فردی و تقوی، افزایش آستانه تحمل، عفو و بخشش، افزایش همبستگی خانوادگی، ترویج شادکامی و سلامت روح جسم با توجه به توصیه ها و دستورات دینی، توسعه و ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر در مشارکت اجتماعی در راستای پیشگیری از وقوع جرم، به کاهش و تعدیل جرایم و آسیب های اجتماعی کمک می کند.

نهادینه سازی هنجار ها و ارزش ها با یک برنامه ریزی منسجم و هماهنگ از سوی نهاد های فرهنگی یک ضرورت است چرا که دین در طول تاریخ یکی از موثر ترین مامن ها در برابر ناهنجاری ها بوده است، افراد را در برابر آسیب های مختلف اجتماعی حمایت کرده و با ایجاد آرامش و امید در بین افراد، آنان را از این نوع آسیب ها فارغ می نماید.

بی تردید، یافتن راه حل برای مشکلات اجتماعی، صرفا از توان دولت ها خارج بوده و بر نمی آید؛ در این میان مراکز علمی پژوهشی، نهاد های مدنی مردمی به ویژ مساجد در جامعه اسلامی هستند که در کنار مردم ها،  دولت ها یا حتی پیشاپیش آنها به چاره جویی بر می خیزند.

مسجد، پایگاه تبلیغ دین اسلام بوده و بسیاری از آثار اجتماعی نظیر اخلاص و درستکاری، ساماندهی زندگی و نظم و تقوا بر آن مترتب است. افرادی که بیشتر به مسجد مراجعه دارند، کمتر حقوق دیگران را ضایع می کنند، زندگی خود را با نظم بیشتری توامان کرده و آثار و رفتار دینی در زندگی اجتماعی آنان نیز به چشم می خورد؛ از سوی دیگر، نقصان ارزش های دینی سبب بروز بی نظمی و آشوب های اجتماعی می شود.

نتایج حاکی از آن است، تشکیل ستاد های حفاظت اجتماعی در مساجد به ویژه مساجد محله ای در قالب تشکل های مردمی به منظور پیشگیری از بروز و گسترش جرایم و آسیب های اجتماعی، بالا رفتن ضریب امنیت مشارکت های مردمی و مسئولیت های اجتماعی در سطوح محله ای و شهری و توجه به نقش امنیتی مسجد و برقراری عدالت اجتماعی در میان اقشار مختلف جامعه می توانند در راستای افزایش هرچه بیشتر امنیت اجتماعی باشد.

تهدیدات و آسیب های اجتماعی از دیر باز یکی از مسائل فراروی امنیت در ابعاد فردی و اجتماعی بوده است. شناخت پدیده ها ، مسائل و این آسیب ها که جزء عوامل زمینه ساز بروز بسیاری از جرایم هستند مستلزم نگرشی همه جانبه و در تمام ابعاد بر مسائل می باشد .

از طرفی نهادهای اجتماعی مانند خانواده، مساجد و ... که جزء نهادهای اثر بخش در کنترل درونی افراد به حساب می آیند می توانند با انجام برنامه ریزی های دقیق و گسترش زمینه های مشارکت جویی، مشارکت پذیری و مسئولیت پذیری افراد زمینه بسیاری از آسیب های اجتماعی و به تبع آن بروز جرایم را کاهش دهند .

نگاهی به کارکردهای اجتماعی، دینی، اقتصادی، سیاسی و ... مساجد، مبین این مساله است که مساجد به عنوان کانونی کاملا اسلامی مسئول پرورش فکری، ذهنی، دینی و حتی پرورش روانی افراد جامعه می باشد. چرا که وقتی تضادها و تعارضات در یک فرد از بین روند و فرد یرای انجام یا عدم انجام یک عمل مردد نباشد طبیعتا از سلامت بهداشت روانی خووبی برخوردار خواهد شد و این مساله منجر به تقویت روحیه کنترل درونی شده و فرد را از گرایش به بدی ها، کژ رفتاری ها و ناسازگاری های اجتماعی باز خواهد داشت.

مساجد با بهره وری از تخصص گروه کاری خود که شامل ائمه جماعات، هیئت امنا و خادمان می باشد، می توانند زمینه بروز و ظهور بسیاری از مسائل آسیب های اجتماعی را از طریق آموزش های تخصصی همراه با جذابیت در جمعیت مخاطب خود کاهش دهند، ضمن اینکه اگر این آموزش ها از سنین پایین تر و با لوازم کمک آموزشی مناسب همراه شود در ذهن و فکر کودکان و نوجوانان نهادینه شده و ماندگاری و اثرجذبی بالایی خواهد داشت.

توجه به آموزه های دینی در خصوص پیشگیری از جرم، برای نظام قضائی ما که مبتنی بر احکام اسلامی است، از اهمیت بالایی برخوردار است.

بی تردید اقدام پیشگیرانه از وقوع جرم، بزهکاری، انحراف و گمراهی از اصول قضائی اسلامی و سیاست جنایی اسلام محسوب می شود؛ این اقدامات پیشگیرانه مجموعه ای از فعالیت های سازنده تربیتی، آموزشی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در بر می گیرد.

در نظام حیات اجتماعی اسلام همواره پیشگیری از وقوع جرم مقدم بر اصلاح است و بر این اساس دارای مبنای عقلایی است و لذا مورد قبول همگان بوده و از اهمیت حیاتی برخوردار می باشد، زیرا از طریق آن از اتلاف نیرو ها  و سرمایه ها و نسل ها جلوگیری به عمل می آید.

منبع: بسیج نیوز

کلیدواژه: یادداشت نقش دین پیشگیری از جرائم ناهنجاری اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۰۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، انسیه خزعلی، در آئین اختتامیه سومین دوره ملی «مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز» که در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: وقتی دشمن در جنگ نرم تصمیم دارد هویت و معنویت را از ما سلب کند، باید آماده و مسلح به جنگ افزار معنوی شویم، زیرا جنگ نرم، جنگ دشواری است و تلفات آن قابل مقایسه با جنگ سخت نیست.   معاون رئیس‌جمهور افزود: این دوره‌های آموزشی با همکاری آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش در راستای مهارت آموزی مشاوران و معلمان استان‌ها، با دلسوزی تمام برگزار شد و امیدواریم به نتایج مطلوب و با سرافرازی به سرانجام برسد.   وی گفت: چند رویداد به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال اجرا است که یکی از آنها خانواده و فرهنگ عامه است که با محورهای خانواده، رسانه مد و لباس، فرهنگ ناملموس، تربیت و موفقیت طراحی شده است و تلاش داریم الگوی ایرانی، اسلامی در خانواده‌ها احیا شود.   خزعلی بیان کرد: طرح پیشگیری از طلاق، از دیگر طرح‌های اجرایی این معاونت است که ویژه زوجین جوان طراحی شده است که ضمن حل مشکلات زوجین، آموزش‌های لازم برای تحکیم خانواده به آنان ارائه می‌شود.   به گفته وی، والدین نقش اساسی و اصلی در حفظ امنیت کودکان در برابر آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی برعهده دارند، بر این اساس آنها باید سطح دانش و آگاهی خود را بالا ببرند و با آگاهی بخشی به کودکان و همراهی آنها در این محیط، از آسیب‌های این حوزه پیشگیری کنند.   معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما تعهد به خانواده است و از همین رو جنبش تعهد به خانواده را مطرح کردیم با امید به اینکه سبک زندگی خانواده ایرانی اسلامی هر چه بیشتر در جامعه رواج یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است