Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@01:13:03 GMT

حضور حداقلی و هدفمند ایران در نمایشگاه‌های کتاب بین‌المللی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۶۸۸۴

حضور حداقلی و هدفمند ایران در نمایشگاه‌های کتاب بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم‌اندیشی حضور در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور روز گذشته (۲۹ اردیبهشت) با حضور تشکل‌ها و دست‌اندرکاران نشر در محل سالن اجتماعات مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران برگزار شد. قادر آشنا در این نشست از عرصه بین‌الملل به‌عنوان یک ظرفیت مناسب برای معرفی نشر کشور نام برد.

قادر آشنا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در این نشست و در حضور دست‌اندرکاران نشر بین‌الملل گفت: هدف از برگزاری این نشست دریافت نقطه نظرات برای گزینش و حضور مؤثر در نمایشگاه‌های کتاب خارجی و بررسی ظرفیت نهادهای دیگر برای حضور بهتر در عرصه بین‌الملل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: باور ما حضور فعال در نمایشگاه‌های کتاب خارجی و به‌خصوص در عرصه بین‌الملل است. هرچند که در حال حاضر حضور ما حداقلی است اما باید در همین حضور حداقلی نیز به‌صورت هدفمند شرکت کنیم.

آشنا در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه باید حضورمان در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور را سبک و سنگین و مورد ارزیابی قرار دهیم تا بتوانیم بیشترین بهره را برای صنعت نشر کشورمان رقم بزنیم.

مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در ادامه گفت: برای حضور در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور باید یکپارچگی ایجاد نمائیم. توجه به حوزه تمدنی که مورد تأکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در بازدید از سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز آن را یادآور شدند، در دستور کار خود قرار داده و به آن نگاه ویژه‌ای داریم.

آشنا در بخش پایانی سخنان خود گفت: دسته‌بندی نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور برای حضور و معرفی برنامه‌های حضورمان در این نمایشگاه‌ها باید در این جلسات موردبحث و بررسی قرار گیرد. اکنون‌که بستر مناسبی برای حضور ناشران در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور ایجادشده، باید از آن نهایت استفاده را ببریم.

در ادامه این نشست حاضران به تبادل‌نظر و بحث پیرامون چگونگی حضور مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور پرداختند. آسیب‌شناسی حضور ایران در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور از طریق پژوهش، احصاء وظایف ادبیات کشور در بعد بین‌الملل در بیانیه گام دوم انقلاب، تشکیل کارگروه برای تعیین نقشه راه و چشم‌اندازهای حضور ایران در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور، بهره‌مندی از توانایی و ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور، حضور مؤثر رایزنی‌های فرهنگی، استفاده از توانایی ایران‌شناسان، اساتید و دانشجویان مقیم خارج از کشور، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و مطبوعات کشور مقصد، استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی، ایجاد تسهیلات لازم برای حضور ناشران علاقه‌مند در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور، تهیه و تدوین بانک اطلاعاتی از ایرانیان مقیم خارج از کشور، توسعه و ترویج آموزش زبان فارسی در خارج از کشور، توجه به حوزه ادبیات و نشر برای معرفی آن در عرصه بین‌الملل همانند سینما، توجه به مذهب و فرهنگ به‌عنوان دو موضوع که باهم در ارتباط هستند و موجب موفقیت در عرصه بین‌الملل می‌شوند، توجه به ادبیات کهن و ادبیات پس از انقلاب اسلامی، حضور در کشورهایی که توجه ویژه به ادبیات و نشر ایران دارند، توجه به ادبیات مقاومت، تمرکز به حضور در کشورهای منطقه به‌خصوص، عراق، سوریه، لبنان، ترکیه، پاکستان و کشورهایی که با ما اهداف فرهنگی مشترک دارند، داشتن برنامه مناسب ناشران برای حضور در عرصه بین‌الملل، حضور مراکز علمی و پژوهشی ایران در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور، تعیین استراتژی مناسب و مشخص برای حضور در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور، دعوت از ناشران خارجی برای حضور بیشتر در نمایشگاه‌های کتاب تهران، صادرات کتاب با کشورهای منطقه ازجمله پیشنهادهایی بود که در این نشست برای حضور مؤثرتر در نمایشگاه‌های کتاب خارجی مطرح شد.

در این نشست قادر آشنا (مدیرعامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران)، رضا بصیرت (معاون امور اداری مالی مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران)، نیکنام حسینی‌پور (مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب)، غلامرضا نوعی (مدیر بخش بین‌الملل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران)، سید عباس حسینی نیک (مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی)، نادر قدیانی (رئیس هیئت‌مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان)، مصطفی غلامحسین‌زاده (نماینده سازمان سمت)، شکوه السادات حسینی (مدیر امور بین‌الملل پژوهشگاه علوم انسانی)، علی‌اصغر محمدخانی (معاون فرهنگی مؤسسه شهر کتاب)، محمود آموزگار (نایب‌رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران)، جعفر توزنده‌جانی (دبیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان)، علی بوذری (رئیس انجمن تصویرگران ایران)، علی ناظری (رئیس هیئت‌مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس)، میثم نیلی (مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی)، مجید جعفری اقدم (مدیر آژانس ادبی و ترجمه پل)، لیلی حائری یزدی (مدیر آژانس ادبی کیا)، فریده خلعتبری (مدیر انتشارات شباویز)، امیر بیگ‌محمدی (مدیر آژانس ادبی تماس)، افشین شحنه‌تبار (مدیر انتشارت شمع و مه)، محمد رسول الماسیه (رئیس مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی)، عبدالحمید قره‌داغی (مدیرعامل انتشارات سوره مهر) و شهریار امینیان (عضو هیئت‌مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس) حضور داشتند.

کد خبر 4621333

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب قادر آشنا نمایشگاه کتاب فرانکفورت بازار نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۶۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهایی از حج، نمایشگاه کتاب و اختلاف‌ مجریان تلویزیون

آخرین خبرها از نمایشگاه کتاب تهران، پرونده‌ باز «کپی‌رایت» در ایران، خبرهایی از حج، سرنوشت عمارت قاجاری، ادامه ماجراهای تماشاخانه سنگلج، هزینه چهارهزار میلیارد تومان برای نیات واقفان،‌ جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳، علت توقف پخش یک سریال و... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آغاز به کار جشنواره فجر «معماری» از امسال در عین حال توضیحاتی درباره فراخوان بین‌المللی برای طراحی «مجموعه آسمانه هنر ایران» ارائه کرد و گفت: جایزه‌ای که برای نفر برتر این طراحی در نظر گرفته‌ایم مبلغ ۴ میلیارد تومان است.

خبرهایی از نمایشگاه کتاب 

کمیته روابط عمومی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اعلام کرد توجه به مشارکت مردمی در تولیدات رسانه‌ای نمایشگاه و  تقدیر از شهروند – خبرنگاران فعال را در دستور کار دارد.

همچنین ثبت‌نام کتابفروشی‌ها در سامانه «بازار کتاب» برای حضور در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از اول اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ آغاز شد. 

قائم‌مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز با اعلام ساعت کار نمایشگاه، گفت: با توجه به اجتماع بسیار قابل توجه حضور مردم در نمایشگاه پیشنهاد می‌شود فرمانداری و استانداری موضوع استقرار صندوق‌های رای را در دستور کار قرار دهند. 

همچنین مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه غرفه‌سازی برای ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، بیان کرد: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلای امام خمینی(ره) همچون غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از سه‌شنبه (چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز شده است.

حمایت‌ اهل قلم از مردم غزه

۳۱ نویسنده و مترجم در حمایت از غزه آثار خود را از جوایز سال ۲۰۲۴ «انجمن قلم آمریکا» خارج کردند. بر این اساس انجمن قلم آمریکا (PEN) جوایز ادبی سالانه خود را پس از کناره‌گیری جمعی از نویسندگان در اعتراض به انفعال درباره مردم غزه، لغو کرد.

وضعیت کتابخانه‌های عمومی برای نابینایان

پرونده‌ باز «کپی‌رایت» در ایران

حقوق «مالکیت فکری» در بخش ادبی و هنری حقوق ناشی از خلاقیت‌هایی است که قانون‌گذار به پدیدآورنده یک اثر اعطا می‌کند تا ضمن حفظ حقوق فرد، برای او مزیت‌هایی را هم به همراه آورد. با این وجود در یک قرن گذشته روند شکل‌گیری قانونی برای احقاق این حق در ایران با فراز و نشیب‌های متعددی همراه بوده است.

از سوی دیگر این حق معنوی و غیرملموس کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ چنانچه طی حدود یک قرن گذشته علی‌رغم تمام تغییرات رخ‌داده در حوزه فرهنگ و هنر و ورود تکنولوژی‌های جدید به این عرصه، هنوز هم یک قانون جامع و واحد پیرامون آن وجود ندارد.

آغاز اعزام ایرانی‌ها به عمره پس از ۹ سال

مراسم بدرقه نخستین کاروان‌های زائران ایرانی پس از وقفه ۹ ساله با حضور نماینده ولی فقیه در حج و سفیر عربستان در ایران در فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شد.

ببینید/ بدرقه نخستین گروه زائران عمره

آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان

خبرهایی از حج

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، گفت: درصد خادمان به زائران و تعداد روحانیون کاروان‌ها در حج تمتع در مقایسه با سال‌های گذشته کمتر شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت، تعداد زائران اعزامی به حج تمتع ۱۴۰۳ را بیش از ۸۳هزار نفر اعلام کرد.

از سوی دیگر با نزدیک‌شدن به موسم حج تمتع، عربستان به بازدیدکنندگان و ساکنان این کشور نسبت به شرکت در حج آینده بدون کسب مجوزهای لازم هشدار جدی داد.

همچنین رئیس سازمان حج و زیارت از واریز ارز مورد نیاز حج تمتع  ۱۴۰۳ از سوی بانک مرکزی به حساب این سازمان خبر داد و درباره اعتراض‌هایی که به قیمت حج امسال شده است، گفت: هزینه ارزی حج نسبت به سال گذشته ۳۱۹ دلار کمتر است، تغییرات نرخ ارز و بلیت هواپیما موجب همپوشانی در هزینه‌ها شده است.

سرنوشت عمارت در اجاره عباس ایروانی چه می‌شود؟

بازداشت «عباس ایروانی» از گروه عظام با حکم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی، سرنوشت عمارت قاجاری مسعودیه در تهران را که در اجاره هلدینگ او بود، با ابهام مواجه کرد. 

ادامه ماجراهای تماشاخانه سنگلج

روز یکشنبه پریسا مقتدی، مدیر تماشاخانه سنگلج درباره تخریب ساختمان مجاور این تماشاخانه، با بیان این که «نگران جان سنگلج هستیم»، واکنش نشان داد. این ماجرا در حالی رخ داد که اسفند سال گذشته که جمعی از هنرمندان تئاتر در تماشاخانه سنگلج حضور داشتند، تصور نمی‌کردند در فاصله کوتاهی بعد از این دیدار، مدیر این تماشاخانه از بابت امنیت آن هشدار جدی بدهد که جان تماشاخانه قدیمی تهران در خطر است.

از طرفی یک کارشناس میراث فرهنگی نیز تاکید کرده است:‌ سنگلج حریم دارد و ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج مطابق قانون تخلف است.

تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

تغییر در قوانین جوایز اسکار

آکادمی اسکار قوانین جدیدی را برای فصل آینده این جوایز اعلام کرد که بر فیلم‌ها در شاخه‌های بهترین فیلم بین‌المللی، انیمیشن، موسیقی متن و فیلمنامه‌نویسی تأثیر می‌گذارد.

۱۳ فیلم به جشنواره کن اضافه شد

جشنواره فیلم کن ۱۳ فیلم به بخش‌های مختلفش از جمله بخش اصلی اضافه کرد.

سینما و سینماگران را خطرناک نبینید

عباس رافعی با استقبال از اینکه ساخت فیلم‌های اجتماعی در اولویت‌های سازمان سینمایی در سال جدید باشد، خطاب به مدیران گفت: اینقدر سینما و سینماگران را خطرناک نبینید چون با یک فیلم که کالایی فرهنگی است، نمی‌توان جامعه‌ای را آشفته کرد.

جزئیات اجرای فاز دوم طرح «زندگی با آیه‌ها» 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور گفت: طرح زندگی با آیه‌ها در دو ماه باقی‌مانده از بهار که منتهی به دهه کرامت می‌شود و در ماه محرم و صفر اجرا خواهد شد.

اجرای ۵۰۰ رویداد فرهنگی در چله رضوی

مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) برنامه‌های این جشنواره را تشریح کرد و از اجرای ۵۰۰ رویداد فرهنگی در چله رضوی خبر داد.

هزینه چهارهزار میلیارد تومان برای نیات واقفان

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از افزایش درآمد وقف در سال جاری گفت و افزود: رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال را دور از دسترس نمی‌دانم. امروز این منافع به هفت همت رسیده و هر روز بیشتر می‌شود. امسال و با توجه به داده‌های سامانه اوقاف بیش از چهارهزار میلیارد تومان برای نیات واقفان هزینه شده تا این‌ نیات به خوبی اجرایی شوند.

تشریح برنامه‌های نمایشگاه دستاوردهای وقف

بزرگداشت کامران کاتوزیان در هفته گرافیک ایران

در نشست خبری رویداد هفته گرافیک ایران ضمن شرح برنامه این نهاد صنفی در هفته پیش ‌رو، به نکاتی درباره‌ رویکرد تازه این انجمن اشاره شد.

جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ 

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران، جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

ماجرای لغو کنسرت‌ها در بوشهر چیست؟

با لغو اختتامیه فستیوال «کوچه» در اواخر سال ۱۴۰۲، لغو کنسرت آرمان گرشاسبی در فروردین امسال و صادر نشدن مجوز کنسرت معین زندی از سوی ارشاد بوشهر، برگزاری کنسرت در این استان به محل بحث در فضای مجازی تبدیل شده است؛ هرچند مدیر اداره ارشاد بوشهر تاکید می‌کند برگزاری کنسرت در بوشهر مانعی ندارد.

آرمان گرشاسبی مانعی برای برگزاری کنسرت در بوشهر ندارد

درباره کنسرت‌های عصرگاهی بانوان و چند چالش

بهار ایلچی (سرپرست گروه بانوان «ستاره قطبی (پلاریس)» و نوازنده پیانو و هارپ) در صحبتی درباره مشکلات برگزاری کنسرت‌های بانوان به نکاتی از جمله سانس برگزاری کنسرت‌های بانوان، تعداد نوبت‌های اجرایی که طی سال به این گروه‌ها اختصاص داده می‌شود، خدماتی که سالن‌ها به آنها ارائه می‌دهند، اجاره‌بهای سالن‌ها، ممنوعیت برگزاری کنسرت در شهرستان‌ها و ... می‌پردازد.

چرا «سرزمین مادری» فعلا متوقف است؟

سریال «سرزمین مادری» که به فصل سوم رسیده این روزها به دلیل انجام مراحل پس‌ از تولید و اصلاحات، با وقفه در پخش مواجه شده و اردیبهشت‌ماه به آنتن نمی‌رسد.

واکنش گسترده سینماگران به سخنان جنجالی یک مدیر پلتفرم

سخنان نایب رییس هیات‌مدیره نماوا درباره اهالی سینما، در هفته گذشته حاشیه‌ساز شده و واکنش بسیاری از هنرمندان و صنوف سینمایی را برانگیخته است. اظهاراتی که هرچند با پاسخ روابط عمومی پلتفرم مذکور و عذرخواهی همراه بوده اما به نظر می‌رسد در ادامه، این سکوی نمایش فیلم و سریال را حداقل برای همکاری با جمعی از هنرمندان، با چالش جدی مواجه کند.

چطور «نون خ» دومین سریال پرتداوم صداوسیما شد؟

جدیدترین اثر تلویزیونی سعید آقاخانی که به مهمترین پروژه او طی پنج سال اخیر تبدیل شده، با استناد به آمار مخاطبان و همچنین نگاه کارشناسان، یکی از موفق‌ترین سریال‌های طنز یک دهه اخیر صداوسیما به شمار می‌رود.

رژه پیمان معادی، جواد عزتی و نوید محمدزاده در شبکه نمایش خانگی

تعداد سریال‌هایی که این روزها خودشان را برای عرض اندام در شبکه نمایش‌ خانگی آماده می‌کنند یا در حال انتشار هستند، قابل توجه است و اغلب هم در فضایی جدی با مضمونی اجتماعی، معمایی و پلیسی ساخته شده‌اند.

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

اختلاف میان عموهای فیتیله‌ای با مجید قناد (عمو قناد) که به بیش از یک دهه پیش برمی‌گردد، این روزها با یک گفت‌وگوی تلویزبونی در فضای رسانه تازه شده است.

پیشنهادهایی برای خواندن:

از نبرد دریایی ایران با آمریکا چه می‌دانید؟

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

فرار رو به جلو برای نمایش حقیقت

ماجرای دو روز شکنجه اسرای ایرانی در عراق

مواجهه با همشهری‌هایی که اهلی شدند!

معماری ایران دوباره مثل سعدیه می‌درخشد؟

چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟

رادیو را هنوز می‌توان در آغوش گرفت

گزارشی درباره «وضعیت سفر داخلی»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبرهایی از حج، نمایشگاه کتاب و اختلاف‌ مجریان تلویزیون
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • اتخاذ تدابیر امنیتی و انتظامی جهت برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران
  • ۸ اردیبهشت، آخرین مهلت ثبت‌نام حضور در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران
  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • نمایشگاه کتاب نشاط اجتماعی تهران را بالاتر می‌برد/ در حال حاضر شهرآفتاب گزینه مناسبی برای نمایشگاه نیست
  • دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد
  • نمایشگاه کتاب امسال فضای بیشتری دارد