Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس کل گمرک گفت: شرکت‌های مشمول طرح فعالان مجاز اقتصادی از تسهیلات ۱۸ گانه گمرک برای ترخیص سریع و آسان کالا‌های وارداتی بهره مند می‌شوند.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از گمرک ایران؛ مهدی میراشرفی، اظهار کرد: گمرک با انتخاب ۱۲۰ شرکت بزرگ تولیدی در قالب طرح فعالان مجاز اقتصادی (AEO) تسهیلاتی همچون ترخیص بدون توقف و حتی بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی کالا برای آن‌ها در نظر گرفته است، این ۱۲۰ شرکت که تعدادی از آن‌ها دانش‌بنیان هستند می‌توانند کالاهایشان را از مسیر سبز گمرکی و بدون توقف ترخیص کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از مواردی که تولیدکنندگان را آزار می‌دهد بحث کمبود نقدینگی است و گمرک در راستای کمک به تولید و تولیدکنندگان قبول کرده است که کالا به صورت درصدی ترخیص شود. یعنی به اندازه حقوق و عوارض متعلقه از کالای وارداتی در گمرک نگهداری می‌شود و مابقی بدون اخذ حقوق و عوارض و ارزش افزوده به صاحب کالا داده می‌شود تا از گمرک خارج کند. در این شیوه تولیدکننده می‌تواند پس از انتقال کالا به محل کارخانه یا واحد تولیدی و تولید کالا و عرصه آن به بازار‌های داخلی یا صادراتی به گمرک مراجعه کند و حقوق و عوارض مربوط را پرداخت کنند. این بالاترین و بهترین تسهیل و تشویق است که گمرک در حال اجرای آن است.

رئیس کل گمرک همچنین در پاسخ به سوالی درباره نحوه همکاری و هماهنگی سازمان‌های همجوار گمرک گفت: اگر ما بخواهیم تجارتی سهل و آسان و کم هزینه داشته باشیم باید سازمان‌های متولی که در قانون پیش‌بینی شده است. یا وظایف خود را به گمرک تفویض کنند یا در قالب پنجره واحد تجارت فرامرزی به صورت فیزیکی یا مجازی استقرار داشته باشند. زیرا برآورد‌ها نشان می‌دهد که هر یک روز توقف کالا در اماکن گمرکی یا غیرگمرکی می‌تواند تقریباً یک درصد قیمت تمام شده به قیمت‌ها اضافه کند و این موضوع به شدت کالا‌های تولید داخل به ویژه برای صادرات را غیررقابتی می‌کند.

معاون وزیر اقتصاد همچنین درباره مهمترین موانع و مشکلات پیش‌روی گمرک گفت: یکی از عمده‌ترین موانع و محدودیت‌ها بر سر راه تجارت در ایران، بحث تعدد قوانین و مقررات است، در حال حاضر بیش از ۳۰ سازمان در تجارت کشور اعمال قوانین و مقررات می‌کنند و این امر زمانی خودش را بیشتر نشان می‌دهد که کالایی به صورت فیزیکی یا غیرفیزیکی در اماکن گمرکی یا غیرگمرکی تخلیه و بخواهد با رعایت همه این قوانین و مقررات ترخیص شود.

وی اضافه کرد: موضوع بعدی بحث عدم مکانیزاسیون و تجهیز همه سازمان‌ها به سامانه‌ها است که باعث بروز مشکلات می‌شود و راه‌حل آن این است که این سازمان‌ها باید به صورت کامل با یکدیگر لینک شوند. شرکت‌های مشمول طرح فعالان مجاز اقتصادی از تسهیلات ۱۸ گانه گمرک برای ترخیص سریع و آسان کالا‌های وارداتی و صادراتی بهره مند می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گمرک کالا ترخیص تولیدکننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۲۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!

مدیرکل گمرکات استان گلستان با اشاره به صادرات ۴۴ هزار و ۹۱۰ تُن کالا از مبادی گمرکی این استان در فروردین سال جاری گفت: مقصد ۴۸ درصد از کالا‌های صادراتی گلستان کشور ترکمنستان بود.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، شهریار شهریاری اظهار کرد: در فروردین ماه امسال حدود ۴۵ هزار تن کالا از گلستان صادر شده که از این میزان، ۲۱ هزار و ۴۴۳ تن کالا به مقصد ترکمنستان ارسال شده است که بیانگر سهم ۴۸درصد از وزن کل کالا‌های صادراتی و سهم ۲۴ درصدی از ارزش کل کالا‌های صادراتی است.


وی گفت: از نظر ارزش صادراتی، بالاترین مقصد صادراتی کالا به کشور قزاقستان تعلق دارد که حدود ۳۰ درصدارزش کالا‌های صادراتی را بخود اختصاص داده است.


وی با بیان ۱۰ قلم کالای اول صادراتی استان در فروردین ماه سال جاری گفت: کریستال یُد در این جدول قرار ندارد و کامپوند پلی اتیلن، پسته فندقی، پلی استایرن، پنیر، تخم مرغ، خوراک آبزیان، سیب درختی، رب گوجه‌فرنگی، لوله‌هاو پروفیل، مفتول آهنی در زمره ۱۰ قلم کالای اول صادراتی استان بوده اند.


وی گفت: ارزش محصولات صادره ۲۷ میلیون و ۳۹۸هزار دلار برآورد می‌شود که از نطر وزنی ۳۶ درصد و از نطر ارزش دلاری ۴۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

شهریاری افزود: در میان کالا‌های صادراتی بیشترین ارزآوری به " کامپوند پلی اتیلن" تعلق دارد که ارزآوری ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلاری را به همراه داشته است.

شهریاری گفت: بر اساس ارزیابی کارشناسان این اداره کل، ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی از گلستان طی فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثابت و حدود ۶ دهم دلار برآورد می‌شود.

گفتنی است، که گمرک اینچه برون مرکز گمرکات استان گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانه‌های صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین المللی گرگان هستند.

دیگر خبرها

  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت اسرائیل
  • محموله صادراتی اسرائیل در مرز بازرگان توقیف شد + جزئیات
  • ارائه تسهیلات ۹۰ درصدی در گمرک قزوین
  • توقیف بیش از ۲۲ تن کود شیمیایی ساخت رژیم جعلی صهیونیستی
  • ۱۹۰هزارتن کالا از گمرک ریلی رازی به خارج از کشور ترانزیت شد
  • دستورات ویژه برای ترخیص اقلام ضروری وکالاهای وارداتی از بندر لنگه